Şimdi Ara

Piramit Set Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12, 10, 8, 6 tekrar şeklinde her sette ağırlık artırarak piramit set yapıyorum.

Omzun çok tekrar sevdiği söyleniyor. Shoulder press, lateral raise, upright row gibi omuz hareketlerini piramit yerine 3x15 ya da 4x15 şeklinde yapmam daha mı doğru olur ?

Bir de ağırlıklı karın makinesi var. Bunu da mı piramit olarak çalışmalıyım ?

• omuzda ağır girmek sakıncalıdır.tekrar sayısını artırman iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: excalibur7

omuzda ağır girmek sakıncalıdır.tekrar sayısını artırman iyi olur

Hocam omuzla aynı günde göğüs ve triceps var. Bunları piramit yapıp, omzu düz set yapsam sakıncası olmaz değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

quote:

Hocam omuzla aynı günde göğüs ve triceps var. Bunları piramit yapıp, omzu düz set yapsam sakıncası olmaz değil mi ?

Presslerde standart max ağırlık düşük tekrar. 4x8 öneririm ancak lateral, front raise vs gibi hareketlerde 3x12 yapman uygun olur.
  • kardeş omuz göğüs triceps aynı gün olur mu naptın
  • quote:

quote:

Göğüsle birlikte triceps çalışmamanı öneririm.Biceps daha yararlı ve mantıklı olur çünkü zaten göğüs hareketlerini yaparken tricepsini yeteri kadar yoruyorsun bir de artı olarak çalışırsan kaslarını kazanmaya değil kaybetmeye başlarsın.O yüzden Göğüs ve bicepsi birlikte çalışman gerekir.
  • Hocam ama şu da var. 1.gün göğüs yaparken triceps zaten çalışıyor ondan sonraki gün yine triceps çalışmıyor oluyorum. İki gün arka arkaya yapmaktansa bi gün iyice zorlamak daha mantıklı gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam ama şu da var. 1.gün göğüs yaparken triceps zaten çalışıyor ondan sonraki gün yine triceps çalışmıyor oluyorum. İki gün arka arkaya yapmaktansa bi gün iyice zorlamak daha mantıklı gibi

Hocam benim sana önerim bu yönde.Sonuçta triceps kasların yorulacak ve kendini yakmaya başlayacak.Kas kaybına uğrayacaksın.En azından bir gün kadar dinlenmiş olur Tricepsin kendine gelir.Omuz ile birlikte veya Sırt ile birlikte çalışabilirsin.Bir gün göğüs biceps diğer gün omuz triceps diğer gün sırt bacak mide çalışmanı öneriyorum şahsen.
  • Kesinlikle katılmıyorum. Triceps de, biceps de olur. Ancak seviye, kişi ve programa uygun olarak.

Göğüs-triceps ve sırt-biceps beraber çalışan kaslardır. Eğer haftada bir gün göğüs ve sırt çalışıyorsan küçük kas grubunu iki kere çalıştırmak için ters yapılabilir.
    Ancak göğüsün hemen ertesi günü triceps çalışmak overtraining olur.

Split'in maksatı zaten belli kas grubuna yoğunlaşıp o gün gereken yıkımı sağlayabilmektir. Göğüsten sonra triceps yapıyorsan 6-8 set arası zaten yorulmuş tricepslere iyi gelecektir. Ancak göğüsten sonra kalkıp 4 hareket, 12-15 set yaparsan overtraining olursun.

Push-Pull-Leg yıllardır en çok kullanılan splitlerden birisidir. Göğüs-tri, sırt-biceps beraber çalışır. Bazıları buna 4ncü günü ekler ve kol-trapez-kalf ayrı çalışır.

Yukarda saydıklarım hep alternatifler. Unutulmaması gereken küçük kas 48, büyük 72 saat dinlenmeli ve bu dinlenme sonrasındaki antremanda maksimum yıkım sağlanmalı. Göğsün ertesi günü triceps çalışılmaz.

• Konuyu hort yapıcam ama bende biceps tricepsin aynı gün süperset şeklinde çalışılması gerektiğini bi çok yerde okudum güzel sonuçlar için

benim programım şöyle

1. gün - biceps triceps bacak

2.gün omuz sırt

3.gün göğüs karın

4. gün - başa dön tekrar

Haftada 4 gün gidiyorum. Sİzce nasıl ?
  • Piramitle ilgili olarak benim hocam da 8-10-12 yap dedi ancak kiloyu arttırarak. 8 tane 10kg 10 tane 12, 12 tane 14. Sizce mantıklı mı bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hekim kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bence son derece saçma. Hakaret edecektim etmedim. Atıyorum 5 tekrarla mı çalışıyorsun? Öyle bir ağırlık belirlemelisin ki 6. tekrarı formdan feragat etmeden çıkaramayasın. Bu süper zeki hocanın anlattığı sistemde ilk 2 set ısınma seti bile sayılmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.