Şimdi Ara

PIONEER AV RECEIVERS (378. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.041
Cevap
88
Favori
466.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 376377378379380
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyib

    Aynı sorun bende de vardı. Power dvd programı ile passthrough yapıp deneyin bir de. Benim bilgisayarım 2011 yılına ailt olduğu için ondan olabileceğini düşündüm. Zaten ilk aldığımda deneme amaçlı kullandım bilgisayarı. Şuan android tv box kullanıyorum.Her işimi karşılıyor bilgisyarı taşımak zorunda kalmıyorum.

    Merhaba cevap için teşekkür ederim. TV yanına PC kasa koydum kodi den veya indirerek film izliyorum. normalde PC den müzik ya da youtube falan kullanırken problem yok. problem media player clasic ile 5.1 film izlerken çözücü olarak avr yi kullanınca oluyor. acaba avr içinde herhangi bir ayarı var mıdır?
  • muhammet061 M kullanıcısına yanıt
    Ben avr içinde herhangi bir ayar olabileceğini düşünmüyorum. Android tv box ile izlerken kodi de ses düşmesi yaşarken kendi video playerında herhangi sorun yaşamadan 5.1 ses alabiliyorum. Sorun yazılımsal büyük ihtimal, passthroug seçeneği olan diğer video playerları deneyin, powerdvd bu konuda başarılıdır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyib

    Ben avr içinde herhangi bir ayar olabileceğini düşünmüyorum. Android tv box ile izlerken kodi de ses düşmesi yaşarken kendi video playerında herhangi sorun yaşamadan 5.1 ses alabiliyorum. Sorun yazılımsal büyük ihtimal, passthroug seçeneği olan diğer video playerları deneyin, powerdvd bu konuda başarılıdır.

    Power dvd ile film açıyorum yalnız avr ekranında sesin formatı yazmıyor. Media player clasic ile açınca filmin ses formatı avr ekranında gözüküyor. ilgin ve yardımın için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese selamlar lg 55eg920v oled aldım şimdi de ses sistemlerine bakıyorum avr kavramını daha dün duydum ilk kez..olaya adapte olmaya çalışıyorum. lg / samsung tipi sistemler yerine muhtemelen avr dünyasına adım atıp pioneer htp-329 setini alacağım gibi...SORU1 : ürünün özelliklerine bakıyordum da ultra hd pass through : 4k 60p --> 4:2:0/24bit , 4k 24p --> 4:4:4/24bit , 4k 24p --> 4:2:2/36bit olarak yazıyor...tabi şimdi nerede izliyorsun 4k film vs denilebilir ama ileriye yönelik olsun istiyorum sistemi. speakerları değiştirsem bile avr sağlam olsun istiyorum...her pikselin mavi-kırmızı ışığını ve parlaklığının kodlandığı es geçilmediği kodlama 4:4:4, kodlanan pikselin yanındaki pikselin sadece parlaklığı kodlandıysa 4:2:2, bu atlama 3er taneyse 4:2:0 gibi birşeyler okudum tam kafamda canlanmasa da somut olarak...yani şimdi o kadar para verdim oled aldım falan bu avr beni 4k için diyorum kısıtlar mı ya da performansı etkiler mi? gerçi filmler 24p çekiliyor galiba ama bu özelliklerindeki 24/36 bit ne oluyor tam olarak her yerde faklı kafa karıştırıcı değerler var...tv alırken 8bit/10bit muhabbeti vardı burda şimdi karşıma 24/36bit vs çıkıyor...zaten bağlantılaı ayarları biraz hummalı ilgi alaka gerektiren sistemler bunlar çok kafa karışınca da amaan al bi tane lg all in one sistem media playerlı geç düşüncesi geliyor...SORU 2 : çok cahilc olabilir ama konuda yeniyim affınıza sığınıyorum dolby digital, dts hd, dolby true hd vs bunları destekleyen materyallerle tamam verimi alacağım ama standart düz bir yayında ya da şarkıda dolby surroundın bir etkisi olur mu ses nasıl gelir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 12 Temmuz 2016; 22:23:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kafsinkaf90

    herkese selamlar lg 55eg920v oled aldım şimdi de ses sistemlerine bakıyorum avr kavramını daha dün duydum ilk kez..olaya adapte olmaya çalışıyorum. lg / samsung tipi sistemler yerine muhtemelen avr dünyasına adım atıp pioneer htp-329 setini alacağım gibi...SORU1 : ürünün özelliklerine bakıyordum da ultra hd pass through : 4k 60p --> 4:2:0/24bit , 4k 24p --> 4:4:4/24bit , 4k 24p --> 4:2:2/36bit olarak yazıyor...tabi şimdi nerede izliyorsun 4k film vs denilebilir ama ileriye yönelik olsun istiyorum sistemi. speakerları değiştirsem bile avr sağlam olsun istiyorum...her pikselin mavi-kırmızı ışığını ve parlaklığının kodlandığı es geçilmediği kodlama 4:4:4, kodlanan pikselin yanındaki pikselin sadece parlaklığı kodlandıysa 4:2:2, bu atlama 3er taneyse 4:2:0 gibi birşeyler okudum tam kafamda canlanmasa da somut olarak...yani şimdi o kadar para verdim oled aldım falan bu avr beni 4k için diyorum kısıtlar mı ya da performansı etkiler mi? gerçi filmler 24p çekiliyor galiba ama bu özelliklerindeki 24/36 bit ne oluyor tam olarak her yerde faklı kafa karıştırıcı değerler var...tv alırken 8bit/10bit muhabbeti vardı burda şimdi karşıma 24/36bit vs çıkıyor...zaten bağlantılaı ayarları biraz hummalı ilgi alaka gerektiren sistemler bunlar çok kafa karışınca da amaan al bi tane lg all in one sistem media playerlı geç düşüncesi geliyor...SORU 2 : çok cahilc olabilir ama konuda yeniyim affınıza sığınıyorum dolby digital, dts hd, dolby true hd vs bunları destekleyen materyallerle tamam verimi alacağım ama standart düz bir yayında ya da şarkıda dolby surroundın bir etkisi olur mu ses nasıl gelir?

    SORU 2 : çok cahilc olabilir ama konuda yeniyim affınıza sığınıyorum dolby digital, dts hd, dolby true hd vs bunları destekleyen materyallerle tamam verimi alacağım ama standart düz bir yayında ya da şarkıda dolby surroundın bir etkisi olur mu ses nasıl gelir?

    İlk sorunuzun cevabını veremesem de; ses konusunda bir iki kelime yazabilirim. Türkiye'de dijital platformlar üzerinden özel kodlu ses alabileceğini yayın 3-4 tane. Örneğin birisi bbc hd kanalı. Genelde dolby digital 2.0 yani dolby stereo yayın yapar. Tabi ki normal stereo yayına göre çok daha kaliteli bir ses. Ancak asıl önemlisi anfinizin dolby veya dts laboratuvarlarının lisansıyla işleyebildiği dolby dıgıtal music/film gibi ses efektleri dolby yayınlarda çok daha efektif ve gerçek 5.1 kayıtlara yakın olur. Bunun haricinde yine mesela digiturkte concert 5.1 müzik yayınında ses dolby digital 3/2.1 olarak gerçek 5.1 kayıtlı gelir. Bu durumda anfiniz çevresel bir ses efekti ile yayını işlemez sadece yaptığınız bas/tiz/eq ayarları devrede olur. Yine seçenek varsa pure moduna alıp yayını kayıt edildiği ham haliyle de dinleyebilirsiniz.

    BAzen göreceksiniz ki, anfinizin dd/dts çevresel ses efektlerinde arka hoparlörlerinizden ses gelmeyecek. HAtta konuşma sesleri hışırtı şeklinde gelecek. Bunlar normal karasal yayın yapan birçok kanalda karşılaşılacak durumlar. Bu durumda anfinizin kendi geliştirdiği dsp efektleri örneğin sports/concert gibi yayın tarzına uygun ses efektleri imdadınıza yetişecek. Bu durumlarda çoğu zaman arkadan ses alırsınız ama en kötü durumda arka hoparlörleri de stereo çeviren all stereo/full stereo gibi modlar en iyi seçenek olur sadece sorround efektleri yani 360 derece efektler değil, stereo efektler alınır.

    Bu sesleri yayından alabilmeniz için optic/coaxial veya hdmi bağlantının yapılması da ön şarttır.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 13 Temmuz 2016; 15:11:53 >
  • tesekkurler hocam..son noktalarda profesyonelce girisemesem de standardin ustunde bi kalite yakalamaya calisacagim daha 2 ayim falan var zaten almaya..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba

    Şunları aldım ama amphi alamadım ne alacağımı bilmiyorum optik girişli hdmi girişli bişey istiyorum mümkünse usb girişli olsun. Elinde ikinci el kullanmadığınız amfi varsa talip olabilirim. Teknosa'da PIONEER VSX-323 K AMPHI/RECEIVER varmış bu hoporlörler beraber satılan ama o ucuzladığı için herkes kapmış ben kapamadım :( Yardımcı olursanız çok sevinirim. Fazla bütçem yok

    http://www.teknosa.com/urunler/119967089/pioneer-s-es3tb-hoparlor-pioneer-s-21w-hoparlor
  • Merhaba,
    1 senedir kullandığım Pioneer SC-LX58 amphimi upgrade sebebi ile satıyorum. Hiç bir kusuru sorunu yoktur. 1 sene daha garantisi var. Kutusu ve içeriği tamdır. GSA Elektronik Orhan bey den alınmıştır.

    İlgilenen arkadaşlar pm den ulaşabilir.
  • Selam. Pioneer 1130 vsx de upscale otomatik mi yoksa kumanda dan mudahale ilemi oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz sey 1080p Goruntu yu 4K ya upscale se Avr de onu yapcak bir sistem yok tamamen insanları kandırmak adına yapılan bir olay o

    O olayın aslı en az 7-8 binliralik bir pc ve
    Madrv
    Lav
    Reclock
    Mpcbe

    Bu yazılımlar kurup gerekli ayarları yapıp
    1080 ı 4K ya çevirmek en dogrusu bu

    O bos teneke Avr lerin yapacağı is degil ve görevi de degil
    Avr nin isi görüntüye hic bulaşmamak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladim Eray hocam sagolasin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Avr kaynaktan aldığı 4K görüntüyü, yine görüntü kaynağına (tv vs gibi) 4K olarak aktarsa yeterli. O işi avr lerden çok Tv ler yapmaya çalışıyor. 1080p Upscale işi kolay değil dediğiniz gibi.

    4k dan kasıt yukarıdaki dediğim işi yapabilecek modeller oluyor sanırım.
  • Pionner Lx 76 da eşek kadar 4K pass yaziyor ama yalan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usnn U kullanıcısına yanıt
    http://www.eniyiteknoloji.com/Pioneer-HTP-430-Ev-Sinema-Sistemi,PR-4604356.html
    ben bunu aldim hocam subwoofer seninkinin aynisi amfi de aradigindan daha ust model begendim ben...ama speakerlar esr2 seninki 3...ben de 3 ten istiyordum ama gayet guzel geldi bana ilk kez hifi kullaniyorum gerci...xbox one bagladim oyun oynarken battlefield dolby digital costurdu efektler harikaydi arkadasim da vardi o da bayildi...bluetooth ozelligi var amfinin cok gerekli bisey degil gibi gelmisti basta ama en cok hasta oldugum ozellik de o oldu telefondan bagliyorum ses kalitesi guzel sarkilarda hakikaten beklemedigim olcude keyifli performans aldim normalde bu sinema sistemi muzikten olmasa da olur diyordum ama ses cok berrakti sevdim...uydu aliciyi da bagladim gerci digiturkun dandik model uydu alicisi ama dizimax hd kanallarinda ses guzeldi mtv live hd actim ses ayarlariyla falan oynadim biraz kendime gore ayarlayinca baska bir hava katti salona sanal da olsa bi surround efekt oldu guzel ses veriyor bence...sana tavsiyem amator biri olarak ama bu olayda...geri iade et edebiliyorsan attigim linktekini al bence f/p ürünü...tek basina 1000den asagi amfi bulmak icin kazinacaksin ama bulmak da zor..illa sevmedim speakerlari zayif dersen(ki ben son ses acamiyorum evde...) degistirirsin sonra eldekini satip...bu arada cdsi var icinde de ingilizce kilavuzu var okuyun bilincli kullanin bence modlarini kabiliyetlerini..ayarini yapinca ve kaynaga gore degistiriyorum ben oyle gerekiyor ses harika oluyor..usb girisi de var onde benim mp3 attigim usbyi okumadi nedense ntfs fat32 muhabbetlerinden olabilir belki...4k/60p destegi de var hem de 4:4:4 olarak yani kayipsiz gibi bir sey...hdcp.2.2 kopya korumasi var iyi mi kotu mu tartisilir...ona uygun 4k blurayler cikarsa ihtiyac da olabilir cozmek icin tabi tvde falan da gerekiyor sanirim ben de tam cozemedim o isi ama zaten 4k ile ilgili bu sadece....bugun denedim kurdum linkteki sistemi ve begendim ben zaten yurtiçi yurtdışı fiyatlara bir bakarsan sadece amfinin diyatı 1500 falan...standart bi kanalda dusuk seste pek fark yok ama meziyetlerini ortaya cikarmak icin biraz ses acip guzel kaynak bulmak gerekiyor umarim gonlunuzce bir sistem kurabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maclarens90 -- 31 Temmuz 2016; 0:37:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • modeli anfiyi buldum aldım den ski sanım ama ben çok beğendim ses kalitesi oldukça memnun edici şimdi sonorus un ayklığını aldm onları takcam ugun takıncaotoğrafçekip paylaşırım güzel olacak inşlh :) Yardımcı olmayaçalışan arkadaşlarada tşekür ederim
  • Herkese Selam,

    3-4 yıldır vsx921 ve denox mag 5.0 sistemi kullanıyorum cuma günü sub woofer aldım ve subwoofer üzerinde ki lfe bağlantısından avr deki sub bağlantısına male to male rca kablo ile bağlantı yaptım.

    1. sorum -->bluray vs seyrederken 10 numara fakat sorum şu sistem stereo çalarken (müzik veya düşük kalite filmlerde) sadece ön iki kule çalışıyor subdan ses alamıyorum 2.1 çalıştırma ayarı vs böyle bir şey varmı?

    2. sorum --> daha önce d-smart kutu vardı (dmart recevierda sesleri işlemeden direkt ilet diye bir ayar vardı) ve hd filmleri Dolby Digital seyrediyordum (bu arada TV avrye ARC kanalından bağlı ve hdmi ayari via HDMI) şimdi d-smart d fix var ama tv sesi hep stereo gönderiyor. AVR yi aldığımdan beri kullanım klavuzu olsun internet araştırmaları olsun çok konu okudum ama hala çözemiyorum bu aleti

    bağlantılarımıda yazayım

    TV hdmı arc den avr hdmi out ta bağlı
    ps ve media player direkt avrdemi hdmi bağlı
    subwoofer (yamaha ns-sw300) lfe çıkışından avr üzerinde sub kanalına rca ile bağlı

    kolon ayarı ön çift ampli
    kolonlar
    front hı level bağlantı avr front kanalına
    front low level bağlantı avr surround back/ zone kanalına
    center normal avr center kanalına
    surroundlar normal avr surround kanalına bağlı.


    ayrıca optik vs başka hiç bir bağlantı yok.
  • Selamunaleykum

    Emin olmamakla birlikte 921 üzerinden hoparlor ayarlarında sub : on, off, plus var. Plus yapıp dener misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***radyo*** -- 2 Ağustos 2016; 12:14:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piscesforum P kullanıcısına yanıt
    ön hoparlörleri small subwoofer on bu sekilde stereodada normal filmlerdede bas alırsınız
  • Merhaba herkese

    Bir sorum olacak bende VSX 329 set var ps4 ile kullanıyorum alalı yaklaşık 2 ay oldu bir iki kere oyun oynarken tv kapandı bunun ses sisteminden olduğunu düşünüyorum daha önce olmamıştı kabloları kontrol ettim gevşek olmasından dolayı mı ama değil sizce başka neden olabilir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 376377378379380
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.