Şimdi Ara

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
15
Favori
46.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Basligi yeni gordum. Oncelikle hayirli olsun, Allah iyi gunlerde kullanmak nasip etsin. A ve B hoparlor terminallerini kullanmak uretilen gucu arttiran bir unsur degil. Boyle bir beklentide olmamak lazim. Pioneer in bu seviye cihazlari ilginc oluyor. Gecen seride 9 lu cd player oldukca basariliydi. Bu seride bakalim ne yapmislar. Asefik kullandikca okuyacagiz.

    Teşekkürler sevgili altanpsx
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Asefik

    quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    lakin bir ses kartı kadar ampli Class D ... :)

    hah işte üstad dedinmi böyle olur...hani şarkı sözü varya "anlamadan dinlemeden nereye böyle"


    hocam esprisine yazdım tabi ki. yoksa haklısın. görmedin dinlemedin ne sallıyorsun diye. sadece ufak hatta hamamböceğinden bile daha ufak Class D entegrelerinin yaptıklarına atıfta bulunuyorum. ufak ses kartı kadar çıkış katlarına...
    memnun klamana sevindim tekrar güle güle kullan.

    A70 görüşünü kasası orijinal bir stereo ampli şeklinde çok beğendim.



    Ama görmeden bilmeden sallamaya devam ediyorsun

    Burda D class amfileri konuşmuyoruz...topic Pioneer A-70 topiği...

    içi boş dedin,17kg ağırlık kasası ile alakalı dedin...al bak söktüm resim çektim.

     PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ



    buda kasa saç kalınlığı

     PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ




  • Hazır sökmüşken,ses kartı tarafına baktım...

    ESS sabre DAC'ın board üzerindeki yerini gördüm,anladığım kadarıyla analog girişlere bağlanmış.

    USB ve coaxial girişler ise ayrı bir karta bağlı,zannedersem Pioneer N-70 NAP ve Pioneer SC-LX86 AVR deki aynı AKM DAC kullanılıyor bu girişler için.

    Yada bu ayrı girişlerin bağlı olduğu kart, ESS SABRE Dacın bağlı olduğu ses kartına entegre edildiği için tüm işlemler ESS üzerinden geçiyor burayı çözecek elektronik bilgim yok ne yazıkki (AKM DAC'ı ayrı boardta göremediğim için yapılmış varsayım).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 26 Ocak 2013; 11:44:09 >
  • Benim en çok hoşuma giden tarafı 32Bit DAC barındırması oldu. Yurtdışında 800-900 Euro civarında fiyatı var. TR'de ortalama fiyatı ne olacak bu cihazın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hilhan

    Benim en çok hoşuma giden tarafı 32Bit DAC barındırması oldu. Yurtdışında 800-900 Euro civarında fiyatı var. TR'de ortalama fiyatı ne olacak bu cihazın?

    Siz liste fiyatlarına bakmayın 3.200 tl yazıyor ama 2.500 tl civarlarına çok rahat alınır.Arayın GSA Orhanı (ProAV sayfasında göremedim ürünü) DH forumun selamını söyleyin gereken yapılır artı 12 taksit vade farksız çekim yapılıyor digicom üzerinden...

    Tam fiyat yazmamı beklemeyin lütfen
  • Class D hakkında: Alıntıdır

    D sınıfı nedir?
    Bu sınıfların oluşması transistörlerin çalışma biçimi ve karakteriskliği ile belirlenir...Dlass d nin en büyük avantajı transistörlerin çalışma prensibi ile
    alakalı bir durumdur.distorsiyonlu amplilerdir.Q çalışma noktaları
    düşük akım bölgesinde seçilirler..böylece daha distorsiyonlu bir sinyal olur ancak kazancımız yükselicektir.bir yükselticinin kalitesi band genişliği ile kazanc çarpımı belirler..

    D sınıfı amplilerin band genişlikleri düşük olmasına ragmen kazançları
    %70-85 arasında değişmektedir..Transistörlerin çalışma biçimleri darbe
    tipidir.Yani istenilen belirli ufak bir frekans aralıgında çalışırlar.
    En büyük özellikleri ise az akım ile çok iş yapmalarıdır.Buda tamamen
    transistörlerin öalışma prensipleri ve band genişliği ile alakalı bir durumdur.
    Ve sinytalin belirli bir bandı işlendiği için kazanç dolaylı olarak yükselir.

    class d, şu anda dünya üzerindeki neredeyse tüm proaudio üreticilerinin yöneldiği ve yönelmek zorunda olduğu en verimli devre sınıfıdır. aslında yakın zamana kadar class d anfilere insanlar şüphe ile bakıyordu. ses kaliteleri çok iyi değildi. bu devreler pwm mantığı ile çalışır. ses sinyali, yüksek frekanslı sabit bir frekans (genelde kare dalga) üzerine modüle edilerek işlenir. transistörler ses sinyalinin tüm genlik seviyelerinde neredeyse tamamen iletimde çalışırlar. yine ses sinyalinin pozitif ve negatif alternansları ayrı transistörler ile kuvvetlendirilir. genellikle mosfet kullanılır. çıkış katı tasarımında eşlenik (complementary) transistörler olabileceği gibi en çok tercih edileni yapay eşlenik (quasi complementary) (full n ch mosfet-class d) tipi devre tasarımıdır. n ch ve p ch mosfetlerin aynı yapıda üretilememesinden kaynaklanan sebepler ile yapay eşlenik devre tasarımları tercih edilmektedir. class d bir anfi, çok az ısınır. transistörler neredeyse tam iletimde çalıştığından ısıl kayıp çok azdır. class d bir anfinin ortalama verimi %90 civarındadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 26 Ocak 2013; 12:09:05 >




  • Sn. ikarahal bilgi için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asefik

    Ama görmeden bilmeden sallamaya devam ediyorsun

    Burda D class amfileri konuşmuyoruz...topic Pioneer A-70 topiği...

    içi boş dedin,17kg ağırlık kasası ile alakalı dedin...al bak söktüm resim çektim.



    pek anlamadığı için sana öyle geliyor sn. Asefik,

    A70'e laf etmedik ki. kompozisyonun buyukluğune bakıp A70 nin kötü ampli olduğunu söyledik mi? söyleyemeyiz. içinde yok yok super woofer çıkışı olsa oha yani olurdum.kabul etsenizde etmesenizde amplinin bir bölümü Class D ve audio ses kartı kadar. sizin niye bu zorunuza gidiyor??? bu bir Class D g-e-r-ç-e-ğ-i-d-i-r. gördükte konuşuyoruz. sizse ben bunu Class D kötüdür şeklinde yansıtıyormuşum şeklinde yorumluyorsunuz. tamamen subjektif önemiyle benim için ne onemi olabilir ki?
    amplinin ağırlığına da katkı yapan kalın bükme şase olmalı. görmedim onu bana yazacak bir uyanık lazım. dikkatli okuyunda bilmeden atlamayın. ağırlık iyidir canım. yine sanki içi boşmuş gibi ağır amfi olsun diye benim demem göre Pioneer ağır teneke kullanmış demeye getiriyorsunuz. beni tanıyorsunuz. bazan bilerek geri dururum.
    ağır şase kullanılmış ki daha rijit daha stabil daha korunaklı kasa olmuş.

    artık herkesin üstünü pas geçtiği bir şey var. bekliyorum ki yazılsın. yok.

    SMPS besleme yerine trafo kullanılmış. Susano SMPS idi. pro audio, sık sık smps beslemeli Class D ampliler görürsünüz...
    pre amp. trafosu da ayrı. ve tamamen izolasyonlu trafolar...
    Asefik,
    sizi ciddi olarak uyarıyorum. bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayınız ve iyice okuyunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hilhan

    Benim en çok hoşuma giden tarafı 32Bit DAC barındırması oldu. Yurtdışında 800-900 Euro civarında fiyatı var. TR'de ortalama fiyatı ne olacak bu cihazın?

    A-70 deki fark diğer yeni A serisi amfilere göre sadece DAC değil.

    Burdaki tabloya bakarsanız A-70 ve A-50 ikiside 90watt gücünde ve ikisindede class D ampili var.Ama A-70 deki ağırlık 17.1 kg iken A-50 sadece 11.1 kg arada 6kg gibi önemli bir fark var.
    zaten sistesinde A-70 için farklı bir güç yapısı kullandığını anlatıyor pioneer

    http://www.pioneer.eu/uk/landing/products/Stereo_Components/amplifiers.html

    "The A-70-K features high-fidelity amplification with the most efficient Class D amplifier; the Twin Block Shield Transformers maintain a stable current for powerful, clean sound reproduction. High-grade parts are used for the integrated amplifier’s terminals to provide the best connection for pure sound delivery. Metal insulators, a rigid under-base and the aluminium panels further enhance sound quality."

    http://www.pioneer.eu/uk/products/42/98/405/A-70-K/page.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 26 Ocak 2013; 12:55:24 >




  • Sn .cantan ben yorum yapmıyorum,merak ettiğim ürünü alıp kullanıyorum,örnek Onkyoyu merak ettim 3009 aldım stereoda memnun kaldığımı yazdım sinemada bana göre değildi,total olarak beğenmedim paketledim ve forumda paylaştım.

    Merak ettim Naim Nait XS aldım güzel berrak sesi olan amfi idi ama ben beğenmedim kutuladım,forumda paylaştım.

    Dali ikonlar övüldü ikon 7 -ikon 6 ve ikon vokal 2 aldım,güzel diler ama MA RX lerin üstüne total olarak (50/50 stereo/sinema) bir şey koymadılar paketledim,forumdada paylaştım.

    Şimdi A-70 i aldım deniyorum,artılarını eksileri paylaşıyorum.


    yani meşhur deyim olan "deneyin,dinleyini" tatbik ediyoruz,yoksa güncel amfiler anlamında tecrübesi olmayan sizin yorumlarınıza göremi amfi alalım yada ürün.

    O halde bırakalım dinleme test etme işini sizin eskiden kalma tecrübelerinize başvuralım.Bu kadar sıkıntı ve masraftan kurtulmuş oluruz.




  • hayır hocam,
    ara ara sürekli yazdığımı bir şey. Audio Video zevk ve beğeniye giren konulardır. en iyi ve en doğru kararı
    insanın kendisi karar verir.
    artık benim eskimiş dinleti tecrübelerimin bir önemide yok. yenileri olsa onlarında yok.
    niçin ara ara yazdığımız şey bu idi; Audio beğeni subjektif bir konudur. her insanın beğenisi bir olamaz. kaldı ki duyma yetisi dahi bir olmaz.olamaz. o yüzden ben daha çok teknik altyapıda yorum yapıyorum. çünkü ne eksik ne fazladır. konunun mantalitesi olarak hiç yanıltmaz beni.
    bu yaklaşımı tıpkı biraz -pek hakkını vermedim ama. dün tüm gün eğitimdeydim. eğitim olmasa güzelce tüm görüşlerimi yazacaktım.- dünden beri A70'e yaptığımız gibi.

    cihaz alınız en iyisini alınız. engel değiliz. değilim. o ayrı. ne işim olur zaten. Allah daha çok kazanç versin daha çpk deneme imkanınız olsun.

    yoksa bilsem cihazı, gelip dinlesem A70'i yine kimseye önermem. öneremem. ve zaten A70 i sürekli olarak yazdım görmedim bilmiyorum diye. bu topikte haberim oldu diye. sadece gözlemi yazıyorum belirtiyorum. ama sallıyormuşuz. o yüzden hepinizden özür dilerim. bu size yazacağım son mesajdır...




  • Konu A-70 ile ilgili değil demekki,konu sadece D class oluşu...

    Sallama konusuna gelince yorumlar yukarda sabit.ağırlık kasasındadır dediniz açtım içini resmini ve kasa dış etin kalınlığını gösteren resim koydum.Peki boşmuydu içi?

    Ve evet D class amfiye bu kadar karşı olan birinin ön yargısıyla dinlemeden bilmeden yorum yazması topiğe faydasız olur.Burda Stereo amfi,DAC,AV bypass özelliğinden dolayı power olarak kullanılabilecek "üç özelliği" bir arada sunan uygun fiyatlı bir ürünü konuşuyoruz.

    Daha DAC performansını bilmeden,AVR ye eklenmiş halde Power gücünü ölçmeden,Stereo performansını duymadan ben bunu dinlesemde dinlemesemde önermem diyen zaten neden burda...
  • Milleraudio Research sitesinde bu amfinin ölçümleri var (http://www.milleraudioresearch.com/avtech/index.html)

    %1 THD dinamik sinyal için

    8 ohm 100 watt
    4 ohm 180 watt

    %1 THD devamlı sinyal için

    8 ohm 84 watt

    gibi değerler var.

    180 watt değeri buradan, %1 THD için geliyor olabilir... Tabi diğer ölçümlerdeki değerleri de incelemek lazım...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir amfide farklı standartlarda bir kac cıkıs gucu belirtilebilir.
    Onemli olan surekli ve saglıklı verebildigi ses gucudur. Bu amfidede normal sartlarda 4 ohmda 90 watt yazılmıs zaten. Class D lerin gucle derdi yok zaten, en verimli amfiler. 74 watt toplam besleme ile 2x90 watt guc a, b, ab uretebilirmi hayır. Uygulama sınırları zorlanarak normal gucunun ustunde gucleri her amfi uretir zaten.

    Watt meselesine neden takıldınız bu kadar anlamadım. 90 watt ciddi bir rakamdır. Normal daire ortamında 50 watt bile fazlasıyle yeter. Ev tipi amfilere bakın genelde 100 watt civarıdır zaten. Ses gucu cok onemli degildir, onemli olan ses kalitesidir. Class D nin her amfi sınıfı gibi artılarıda var eksileride var. Bu konuda en kaliteli olan Class A calısandır ama onunda dertleri var. Yaygın olan class AB olandır.

    Sonuc itibarı ile 90 watt gayet yeterli hatta fazla bile guctur. Class D ler yeni teknolojilerle daha nitelikli olmaya baslıyorlar. Bu amfide gayet yeterli bir amfi.

    Gule gule kullanın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 26 Ocak 2013; 19:30:21 >




  • Sn. ikarahal teşekkür ederim,

    güç konusundaki tartışmalara gelince bilgi iyidir,bu tartışmalar sayesinde daha doğru bilgiye ulaşilıyor.

    A-70 güçlü bir makina,daha önce kullandığım lx73-lx75 ve şu anki lx76 AVR'den nerdeyse daha güçlü.Şu an elimde olan 4 ohmda 175wattlık RX8 leri çok rahat sürüyor,sesi maximum çeyrek açabiliyorum.A-70 stereo amfiye has olan o torkunu belli ediyor,artı daha yüksek volumlerde bile kontrolü elden bırakmıyor.
    Yarın @turushan arkadaşımdan Sony cdp alacam analog girişleri test edecem.Pazarteside coaxial çıkış imkanı sunan Popcorn C-200 gelecek,Flac çalarak diigital giriş performasına bakacam @Can Derman ve @turushan arkadaşımıza teşekkür ederim sağolsunlar

    Şu ana kadar sadece AVR ye entegre olarak sinemada AV Bypass özelliğini ve gücünü test ettim,beni kesinlikle memnun etti.İlerde MCACC testi yaparak LX76 ya atanan db değeri ile A-70 ye atanan db değerlerini karşılaştıracam bakalım MCACC hangisini daha güçlü bulmuş.




  • Bugün ProAV de A50 ve PD50 yi kısa bir süre de olsa test etme imkanım oldu, öncesinde fark var mı diye sisteme bağlı olan tam dengi olmasa da A6 ve PD6 bağlıydı bir iki kayıt
    seçip onları dinledik arkasından A50 ve PD50 yi aynı parçalarda dinledik, sistemde o sırada Paradigm Monitör 11 serisi frontlar bağlıydı,yılların stereocusu değilim ama arada aman aman
    bir fark yoktu basslar da bazı kayıtlarda fark edilir bir değişiklik vardır o kadar,evdeki speaker farklı olsa da LX86 ve Oppo cdp birlikteliği ile kıyasladığımda kulak olarak evdeki sesi de alamadım.

    Bir seri gitmiş yeni seri gelmiş görsel ve malzeme kalitesi artmış,eminim silver renkler daha hoş durur.Bütçesi dahilinde arayış da olan bir kesimi mutlu edecektir,başka bir amaçla gitmiştim ama
    pionun yeni seri amfi ve cdp ler o sırada tesadüfen gelince bakmadan geçmeyelim dedim,özellikle belirtmek isterim,detaylı bir test demo değildi,farklı speakerlar ile farklı kaynaklar ile ve farklı kayıtlar ile
    ayrıca cihazlar üzerinde yapılacak farklı ayar kombinasyonları ile hatta farklı kablolar ile ,değişik sonuçlar alınabilmesi muhtemeldir.Kısa da olsa edindiğim tecrübeyi paylaşayım istedim.
    A70 yoktu TR ye 3 ad. falan gelmiş galiba.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asefik

    Sn. ikarahal teşekkür ederim,

    güç konusundaki tartışmalara gelince bilgi iyidir,bu tartışmalar sayesinde daha doğru bilgiye ulaşilıyor.

    A-70 güçlü bir makina,daha önce kullandığım lx73-lx75 ve şu anki lx76 AVR'den nerdeyse daha güçlü.Şu an elimde olan 4 ohmda 175wattlık RX8 leri çok rahat sürüyor,sesi maximum çeyrek açabiliyorum.A-70 stereo amfiye has olan o torkunu belli ediyor,artı daha yüksek volumlerde bile kontrolü elden bırakmıyor.
    Yarın @turushan arkadaşımdan Sony cdp alacam analog girişleri test edecem.Pazarteside coaxial çıkış imkanı sunan Popcorn C-200 gelecek,Flac çalarak diigital giriş performasına bakacam @Can Derman ve @turushan arkadaşımıza teşekkür ederim sağolsunlar

    Şu ana kadar sadece AVR ye entegre olarak sinemada AV Bypass özelliğini ve gücünü test ettim,beni kesinlikle memnun etti.İlerde MCACC testi yaparak LX76 ya atanan db değeri ile A-70 ye atanan db değerlerini karşılaştıracam bakalım MCACC hangisini daha güçlü bulmuş.


    Sefik abi 3009 ile lx76'yı tekrardan degiştirmişsin. Onkyo memnun etmedi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sevgili gunner,Onkyo 3009 stereoda daha iyiydi ama sinemada lx76 nın dinamizmini gösteremedi.Zaten stereo amfi aldığım için lx76 artı stereo amfi ile yola devam edecem.Tabi tecrübe ve zarar hanesine yine çentik attık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alakasız olacak ama Osedan, Sen benim "Orhan" mısın Atakule den? Merakımdan soruyorum eğer değilsen samimi hitabım için özür

    Bu arada Serhat ben...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 26 Ocak 2013; 22:46:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astramastra

    Bugün ProAV de A50 ve PD50 yi kısa bir süre de olsa test etme imkanım oldu, öncesinde fark var mı diye sisteme bağlı olan tam dengi olmasa da A6 ve PD6 bağlıydı bir iki kayıt
    seçip onları dinledik arkasından A50 ve PD50 yi aynı parçalarda dinledik, sistemde o sırada Paradigm Monitör 11 serisi frontlar bağlıydı,yılların stereocusu değilim ama arada aman aman
    bir fark yoktu basslar da bazı kayıtlarda fark edilir bir değişiklik vardır o kadar,evdeki speaker farklı olsa da LX86 ve Oppo cdp birlikteliği ile kıyasladığımda kulak olarak evdeki sesi de alamadım.

    Bir seri gitmiş yeni seri gelmiş görsel ve malzeme kalitesi artmış,eminim silver renkler daha hoş durur.Bütçesi dahilinde arayış da olan bir kesimi mutlu edecektir,başka bir amaçla gitmiştim ama
    pionun yeni seri amfi ve cdp ler o sırada tesadüfen gelince bakmadan geçmeyelim dedim,özellikle belirtmek isterim,detaylı bir test demo değildi,farklı speakerlar ile farklı kaynaklar ile ve farklı kayıtlar ile
    ayrıca cihazlar üzerinde yapılacak farklı ayar kombinasyonları ile hatta farklı kablolar ile ,değişik sonuçlar alınabilmesi muhtemeldir.Kısa da olsa edindiğim tecrübeyi paylaşayım istedim.
    A70 yoktu TR ye 3 ad. falan gelmiş galiba.



    Öncelikle Pioneer yeni A modeller arasinda A70 sabre dacı ve en yakın model A50 ile arasındaki 6kg fark ile öne çıkıyor.A50 ile karşılaştırmamak lazım.

    ikincisi senin evdeki Oppo 95 tede aynı dac var ve amfinde güncel Pioneer model LX86 ama en büyük fark senin evde Dynaudio focus 360 var,ProAV de dinlediğin Paradigm M11 lerle kıyaslanmaz.

    A6 ile A50 arasında bass farkı olması doğal çünkü A50 "D class amfi" yapısı ile daha iyi sürmüştür M11 leri.teşki ordada A70 olsaydıda karşılaştırma şansın olsaydı.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.