Şimdi Ara

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
15
Favori
46.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sector8376 kullanıcısına yanıt
    Amacınız stereo ise ilk etapta BP8'leri degistirmenizde fayda var. Abim bir donem kullandı. Bana gore kesinlikle stereoya uygun bir kolon değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    Aydın bey hoparlör olarak ne kullandığınızı öğrenebilir miyim?

    Bende de Marantz pm6005 var ama benim Heco Music Style 900 hoparlörler ile çok uyumlu olmadı gibi geliyor.

    Gördüğüm kadarıyla benim hoparlörler detaylı çalan ve de tizleri parlak denilebilecek bir hoparlör. Marantz'ın sesi de parlak olunca bir yerden sonra biraz yorucu oluyor.

    Yaklaşık 4 aydır önleri Onkyo AVR'nin pre out'undan Marantz'a aktararak kullanıyordum. Hafta sonu 2 amfiyi birlikte kullanmak için yaptırdığım switch'i devreye aldım. Ve şunu gördüm ki benim hoparlörler Onkyo ile daha dengeli bir ses veriyor. Elbette Onkyo bir AVR olduğu için stereo bir amfi gibi net çalmıyor ama en azından yormuyor.

    Bu sebeple stereo kısmı için ne yapmak lazım diye kafa yoruyorum. Hazır da aynı amfiyi kullanan biri bulmuşken de sorayım dedim :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hyperborea61 H kullanıcısına yanıt
    Üstad cevabınıza yetişemedim ve biraz risk alarak magnat ma600 aldım. hafta sonu kurucam bakalım umarın pişman olmam.
  • onur selam arkadaş benden aldığı dali ikon 2 mk2 kolonları kullanıyor sen heco steyle 900 arkasına jumper bağlantı yaptınmı eğer yapmadıysan denemeni tavsiye ederim
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Ben yazana kadar sorunuzu Coşkun Bey yanıtlamış.

    Marantz pm6005 ile Dali Ikon 2 mk2'lerin uyumlu olduğu konusunda yazılar okumuştum. Sonra forumdaki bazı üstadların da tavsiyesiyle Dali Ikon 2 mk2 almıştım.
  • Hayırlı olsun.

    USB girişiyle Marantz pm6005'e göre daha avantajlı bir model almış oldunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyperborea61 -- 23 Ekim 2015; 17:57:13 >
  • Selamlar , Yaklaşık 15 gündür A-70 kullanıcıısıyım. Denon 1803 reciever I'm vardı, stereo sisteme Geçmek için Pioneer I aldım, Ilave olarak Pioneer N30 aldım. Cd olayı çok kullanışlı değil malumunuz. N30 un IPhone uygulamasi ile çok kullanışlı oldu. Ayrıca Marantz MCR603 kullanmaktayım. JBL 2000 bookshelf yerine Pioneer için M.Audio Silver 6 kuleleri aldım.
    Denonun daha metelik ses verdiğini düşünüyorum. PIONEER daha soft ve doğal bir ses veriyor.

    MiAudio ile iyi bir sistem olduğunuz düşünüyorum. M.A nun detaylı ve zengin bir kalitesi var. Başlarda biraz Zayıf kalıyor ama genel olarak çok memnunum.

    Kablo olarak Inaqustik orta kalite bir kablo kullandım. Sistemin burn-in ni için Isotek CD yi kullanıyorum

    paylaşımda bulunmak istedim, herkese güzel hafta sonları...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lsonmezer

    Merhabalar.



    Öncelik Beğeni diyebilirim.
    Sonra bütçe.
    Hali hazırda Vincent SV-234 modelim var diğer odamda.
    Fakat sonuç fazlası ile tatmin edici oldu. Hiç yabana atılacak bir Amfi değil Pioneer A-70. Birde Pioneer'ın yeniden stereo sistemlere dönüş kararı..

    Bunu öncesinde Denon 2020 ve Marantz PM8005 denedim. Marantz da bir harika. Kübik yaşamlar içinde kaldığımız şu dünyada 20-30-40m2 leri tatmin eden ürünler.

    İşin en komik tarafı ki hiç istemli yapılmış bir harakat değildir ; dijital verilere dönme kararımdan beri bir USB DAC ünitesi peşindeydim. Şimdi elimde 3 adet giriş var komik olan bu..
    Saygılar

    Selamlar , güç kablosunu neden aldınız ve maliyeti nasıl? siz güç kablosu ile bir değişim hissettiniz mi? Fiyatı PM de atabilirsiniz




  • mmystere M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.
    Hastalık nedeniyle uzun zamandır bakmıyordum. Bugün gördüm.
    İyi bir güç kablosu gelen kirli parazitli elektriği oldukça temizler.
    Öncelikle şunu söylemeliyim. Power Cable sahne genişliği için önem arzeder. Kablo çapına göre bas doygunlugu, tane tane ayırt edilebilen enstrumanlar, ve tabiki arka plan temizliği..
    Bu yüzden güç kabloları tercih edilir. Bakır yada gümüş kaplı kablolar burada almak istediğiniz sonucu etkiler. Baslarmı tizlermi gibi.
    Fiyat yelpazesi çok geniş . Sonuçta buna göre değişiyor tabii. 200 TL- 20.000TL arası.. Bu fazlası ile bütçe ile alakalı. Audioquest orta karar bir ürün tercih edebilirsiniz. Yada yerli ürün TTAF kabloları bulabilirsiniz.
    Saygılar
  • Konuyu başından beri heyecanla takip edip okuyorum :) Aklımda heco victa 702 prime var. Amfi olarak üstadların dediği gibi gönlüm stereo entegreden yana D class değil fakat günümüz teknolojileri FLAC olsun dijital diğer bütün kaynaklar olsun beni dijital D class amfi kullanmaya itiyor. Aklımda 2 amfi var birincisi, yamaha r-n500 diğeri pioneer a-70 bir de r-n602 var yamaha o daha gelmedi sanırsam Türkiye'ye. Sizce 170 rms 8 ohm'da heco'ları hangisi daha düzgün çalar ? daha doğrusu hangisi doğru bir eşleşme olur ? Gönlüm aslında rega elicit r, marantz 8005, denon pma 1520ae gibi amfilerden yana fakat bunların yanına bir de cd player pikap radyo gibi kaynaklar almaya kalkınca olay çığrından çıkıyor :)
  • Cannavaro1903 kullanıcısına yanıt
    Flac la günümüz teknolojisi ile ne alaka ustat class ab yerine d class bi amp almak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen bende onu merak ediyorum.
  • Yeni tip airplay dlna destekli cihazlardan bahsediyorum bu konuda bir bilgim yok beni mazur görün zaten olmadığı için soruyorum. Eski tip yamaha as serisi, technics su serisi dinledim pioneer a1250 200wx6 kanal pioneer hpm101 telefunken stüdyo mönitörler dinledim mükemmeldiler. Şimdi bu D class amfiler konusunda şüpheliyim tek artıları özellikleri. Benim bilgime göre D class mono yapıda bass amfisidir. AB class stereo amfiyle hi fi konusunda kapışamaz onun verdiği vokal detayları veremez. Bu konuda da A 70'i baya övmüşler o yüzden merak ettim. Bütçe olarak R-n500 daha uygun. Aklımdan geçen amfiler stereo olursa eğer rs700 yamaha falan fiyat anlamında benim alabileceğim bütçe max bu aralık. Hecolarla uyum konusunda kararsızım heco 501 leri pioneer stereo amfi ile dinledim ses hoşuma gitti. Bilgisizliğimi mazur görün yapmaya çalıştığım şey amfi + 1 takım kule ama karar veremiyorum.




  • Yamaha r-n602 al rahatına bak. madem ağ bağlantısı yapacaksın tamamdır.

    edit: tamamen kağıt üstünden ifade ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 19 Ocak 2016; 11:35:53 >
  • cantan üstad imzanda ne var arkadaş böyle yanıp sönen siyah bir perde

    Yamaha AS 701/801 de bakabilirsiniz o bütçeler için. Sizin gibi digital giriş/çıkışları da olsun bütçeye uygun olsun şeklinde amfi arayan bir arkadaşım da
    Yamaha AS 701/801 (ki inşaa kalitesini ben de beğendim) ile PİO A70 arasında kaldı ve en son a70 te karar kıldı. bu ay içerisinde A70 lerin XLR bağlantılı olanları geliyormuş.
  • R-n 500 yamaha ile A 70 arasındaki fiyat farkı uçuyor anlamış değilim karar veremedim
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    The-cantan Üstad 602 bir süreden beri benim de radarımda.

    Güzel bir cihaza benziyor, airplay ve Yamaha cast özellikleri oldukça cazip hale getirmiş. Zaten bu devirde network bağlantısı olmayan hiçbir cihaza dönüp de bakmıyorum.

    Neredeyse tamamen stream müzik dinliyorum, ve her odada dinlemek istiyorum. Yamaha ürün gamında airplay özelliği olan en üst cihaz stereo olarak 602 ama yakında daha üst ürünlere de gelir diye düşünüyorum. Beklemedeyim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    The-cantan Üstad 602 bir süreden beri benim de radarımda.

    Güzel bir cihaza benziyor, airplay ve Yamaha cast özellikleri oldukça cazip hale getirmiş. Zaten bu devirde network bağlantısı olmayan hiçbir cihaza dönüp de bakmıyorum.

    Neredeyse tamamen stream müzik dinliyorum, ve her odada dinlemek istiyorum. Yamaha ürün gamında airplay özelliği olan en üst cihaz stereo olarak 602 ama yakında daha üst ürünlere de gelir diye düşünüyorum. Beklemedeyim.


    Şükrü üstadım aynı hisleri paylaşmaktayım.
    öyleki artık neden medya oynatıcılara ihtiyac duyulsun? her yere her noktya medya oynatıcı mı koyalım? tek kaynak tek merkez.
    @attila üstadım siteyle çok oynadıklarından olsa gerek imzam patladı :))




  • Oldu olacak bluetooth hoparlör alın :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Oldu olacak bluetooth hoparlör alın :)

    Evde iki tane var, biri kizimin beats'leri digeri de bana hediye gelen harman kardon.

    Bir sureden beri bang&olufsen A9 dahil airplay hoparlorleri de inceliyorum ama henuz Devialet phantom'u (airplay degil ama ios app'i ile tidal destegi var) dinlememekle beraber hoparlorde birbirinden en az birkac metre uzak iki buyuk hoparlor kuralinin dogru oldugunu dusunuyorum.

    Bana Tidal simdilik yetiyor, kizim da kuvvetli bir spotify kullanicisi, annem de zaten Deezer kullaniyor (yasi da 80'e yaklasti). Bu aralar HD streaming baslayacagi haberleri de var ama CD kalitesinin uzerine cok sey katacagini dusunmuyorum.

    Her zaman CD ve vinyl dinleyen bir kesim olacaktir kuskusuz ama ben o kesimden olamiyorum. Ipad veya iphone ile sisteme aktararak (veya PC/Mac ile) o sirada aklima gelen veya okududum dergide bahsedilen albumleri aninda dinlemek bana daha cok keyif veriyor.

    Firmalar da benim gibi yasi ileri tembel kullanicilari farkettikleri icin bu aralar daha cok all-in-one Audio receiver'lari piyasaya surmeye basladilar.




  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.