Şimdi Ara

ping sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ttnet kullanıyorum ping sorunum var hat degerlerim normalmiş öle dediler ttnetden internet hızım normal sadece pingim var genelde 48 -50 oluyo 40 ın altına inmiyo +60 cıktıgı oluyo
    bircok lokasyonlu sunucuya ping attım ankara adana izmir vsvsvs ayriyetten bir cok siteye ve bircok oyun sunucusu ipleri ve türk lokasyonlu online oyun sunucularına cs 1.6 online
    sunulaculara baskaları 40 üst sınır ping alırken benim alt sıırım 40 :s:S

cözüm yolu önercek varmı
    hat degerlerim normalse apartmandan evime gelen hattan kaynaklı olurmu ?....
    evdeki kablolarımdan dolayı olurmu hat degerlerim normal oldugu halde not evde 2 pc var 2 side yeni ve ayrı teki modemin verdigi kablo teki ise
    bilgisayarcıdan algıdım kablo bunlara ragmen kablolardan olacagını düsünmüyom ama evdeki kablodan olurmu
    assında sebebini arastırıyom ama pingin

ttnet diyoki benden kaynaklı değil

bi yandanda diyoki hat degerlerin normal
    eee? pcdede bisiy yok virusde yok yeni format attıgımdada aynı halt c-d komple format:S
    sebebi yok demekki benim olayın

Ergenlerin cirit attığı bir forumda benim seviyem ancak bu kadar olur...
    Her mesajımı ciddiye almayın...
  • Modem değerlerini koyabilir misiniz
  • internet hızın ney, diğer ping atanlar aynı hızdamı ? yine bölgelsel veri kayıpları olur bazı dönemlerde bunları pek dile getirmezler yani sen peş peşe ping attığında giden 4 gelen 2 kayıp 2 %50 kayıp gibi bir değerle karşılaşıyormusun peş peşe dene ....
    ttde bulunduğun santralin yoğunluğu ? en son nihayetinde port hatası olabilir biraz uzun süreli takip ister çözüm kolay kolay portu değiştirmek istemezler....
    zaman zaman karşılaştığımız sorundur. sözleşmen yoksa bulunduğun bölgeye göre farklı bir firmaya geçebilirsin ... bazı firmaların kendi sunucuları olur santralde (doping) yapa diye giçer , sorgulatıp geçmeyi deneyebilrisin zaten en kötü ihtimallede ttnet kadarda yoğun olmaz aynı kalır ping süresi...

Orijinalden alıntı: avensis42

virüs olabilir.. hat eski olabilir... santral mesafenle ilgili oabilir.. santraldeki kartla ilgilivolabilir... yani herşeyden olabilir

virus konusuna gelince virus olmadıgına %99.9 eminim C-D komple formatladım kac sefer format atmaktan cekinmem 2-3 haftada bir atarım sürekli format atıyorum 2 farklı pcden girdim
    2 sindede olaki virus var yine 2 sini formatladım sonra ag baglantılarımdan dosya aktarımı secenegini kapttım yine aynı sorun modemden 2.pcyi söküp format attım temiz bir pciyle yine aynı sorun
    virus olmadıgını bölelikle tespit etmis oldum

hat eski ama hat degerlerim iyi diyolar birazdan yazcam hattımıda
    santraldeki kartla ilgili olabilir diyosun ama mahalledeki diger tanıdıklar 30 un altını görüyo rahat ben göremiyom kart olsa butun mahalle aynı sorunu yasar kart ney bilmiyorumda tam dedigin sey herkesi etkiliyosa tabi

mesafeme gelince hemen hemen esit mesaferlerde komsum ve karsı apartman 30 pingin altını görüyo üstelik bizzat gittim kendim elimle ping attım benim sürekli ping attıgım 2-3 sunucuya
    onda 28-20-30 gibi degerle elde ettim max 35 bana gelince ping degerim minumum 38 di bi ama dahada artı 48 oldu taban genelde 50 55 :S

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.Kaan

Modem değerlerini koyabilir misiniz

Downstream Upstream
    SNR Margin
    :
    16.8 17.5 db
    Line Attenuation
    :
    15.9 9.5 db
    Data Rate
    :
    5992 799 kbps

istediginiz degerler acaba bumudur ? yoksa yanlıs bisiymi koydum
    modem edimax ar-7084 ga model marka

Orijinalden alıntı: cagataycicekci

internet hızın ney, diğer ping atanlar aynı hızdamı ? yine bölgelsel veri kayıpları olur bazı dönemlerde bunları pek dile getirmezler yani sen peş peşe ping attığında giden 4 gelen 2 kayıp 2 %50 kayıp gibi bir değerle karşılaşıyormusun peş peşe dene ....
    ttde bulunduğun santralin yoğunluğu ? en son nihayetinde port hatası olabilir biraz uzun süreli takip ister çözüm kolay kolay portu değiştirmek istemezler....
    zaman zaman karşılaştığımız sorundur. sözleşmen yoksa bulunduğun bölgeye göre farklı bir firmaya geçebilirsin ... bazı firmaların kendi sunucuları olur santralde (doping) yapa diye giçer , sorgulatıp geçmeyi deneyebilrisin zaten en kötü ihtimallede ttnet kadarda yoğun olmaz aynı kalır ping süresi...

internet hızım 1-8 ttnet tarifesi speedtest yaptıgımda aldıgım deger 5-6-7 arası duruma göre degisiyo 5 altına inmiyo 8 in üstüne cıkmıyo ortalama 6 küsürlü cıkıyo diger ping atanlar da aynı hızda benle
    attıgım cogu pingde kayıp yok 3 farklı sunucuya 3er 4 er kez aldım hic kayıp olmadı....

ttnetde bulundugum santralin yogunlugunu bilmiyorum fakat yogun olan saattede az olan saattede nerdeyse her saate denk gelmistirim gecesi sabahı uyku vaktim sürekli degisken oldugu için her saat
    belli bir ping degerinin altına düsmek imkansız gibi bi aralar bu deger 38 i 38 leri cok kısa bi dönem gördüm simdi ise 48 den assagı alamıyorum en iyi sunuclarda 48 alıyorum en verimli

port hatasının olup olmadıgını anlama imkanı varmı ....S

baska bi firmayada gecmeyi deniycem onlar heralde tamamen farklı bi profiler verirler ama ttnet alt yapısını kullandıkları için bir kusku doyuyorum yani bana gelecek internet aynı olurmu o yüzden .S:S:S tamamiyle aynı portu profili fln:S

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTNet Ping Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    VodafoneNet ping sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Kablonet Ping Problemi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: inyour

quote:

Downstream Upstream
    SNR Margin
    :
    16.8 17.5 db
    Line Attenuation
    :
    15.9 9.5 db
    Data Rate
    :
    5992 799 kbps

Evet doğru yer fakat ben Kodlama da ne yazıyor onu merak ediyorum.Tam bir ekran görüntüsü alabilir misiniz ? yada FAST , interveave gibi birşeyler yazıyor mu , yazıyorsa hangisi var

quote:

Orijinalden alıntı: inyour

quote:

Downstream Upstream
    SNR Margin
    :
    16.8 17.5 db
    Line Attenuation
    :
    15.9 9.5 db
    Data Rate
    :
    5992 799 kbps

Evet doğru yer fakat ben Kodlama da ne yazıyor onu merak ediyorum.Tam bir ekran görüntüsü alabilir misiniz ? yada FAST , interveave gibi birşeyler yazıyor mu , yazıyorsa hangisi var

ping sorunu

• Hat değerleriniz normal gözüküyor.Yazılımsal birşey olabilir ,
  • aslında 60 larda ping normalde çok yüksek değil ping süreleri karşı bilgisayarında yoğunluğuna bağlı olduğundan oyun dışında seni çok yormuyordur. sistem temizleme programlarını bir dene bir de farklı dns sunucusu deneyebilirsin yada birdns yapılandırması yaptıysan bunu kaldırıp deneyebilirsin tüm sistem elimizin altında olduğunda bile çoğunlukla çözüm bulabildiğimiz bir şey değil, arada portu resetliyebiliyorduk ama bu işlemde tehlikeli porta zara verebiliyor, bir talepte bulun bakalım belki bir faydası olur...

Orijinalden alıntı: cagataycicekci

aslında 60 larda ping normalde çok yüksek değil ping süreleri karşı bilgisayarında yoğunluğuna bağlı olduğundan oyun dışında seni çok yormuyordur. sistem temizleme programlarını bir dene bir de farklı dns sunucusu deneyebilirsin yada birdns yapılandırması yaptıysan bunu kaldırıp deneyebilirsin tüm sistem elimizin altında olduğunda bile çoğunlukla çözüm bulabildiğimiz bir şey değil, arada portu resetliyebiliyorduk ama bu işlemde tehlikeli porta zara verebiliyor, bir talepte bulun bakalım belki bir faydası olur...

SİSTEM TEMİZLEME PROGRAMIYLA ALAKASI OLMADIGIDA %99 EMİNİM KAC KEZ FORMAT ATTIM FAYDASI YOK ... FARKLI DNS SUNUCULARDA DENEDİM OTOMATİKDE DENEDİM TTNEİTN KENDİ SUNUCLARINADA
    DENEDİM FAYDASI YOK.:s

portu resetliyebiliyorduk ama bu işlemde tehlikeli porta zara verebiliyor, bir talepte bulun bakalım belki bir faydası olur... demissin tam anlıyamadım bizmi resetliyoruz yoksa ttneti arayıp onlardanmı istiycem galiba onlardan istiycemde yapcaklarını sanmıyorum adamlar ya anlamıyo ya anlamamazlıkdan geliyo müsteriyi memnuniyetiymis suymus adamlar arıyorum pingle ilgilenmiyoz 11820 yi arayın diyo :D sanki ben yapıyom
    pingi alt yapıyı ben dösedim sanki:S

• bide 50-60 larda ping etkilmez demissin minumum 50 olan pingle oyun oynanmıyo:s 60-70 yardırıyo ben oyunda birazda profosyonel oynuyorum 400 tllik kulaklık moıuse alcaktım ping yüzünden alamıyom
    50-60 ping demek benim yaptıgım islemin cok gecikmesi demek assında
    millet 10-20 pingle oynarken ben niye 50-60 oynuyorum ona hayret ediyorum
  • Yaşadığınız il neresi?
    Hat değerleriniz iyi görünüyor, fast path kaldırmalı. Ama interleaved modda olabilir. Twitter'daki TTnetDestek sayfasından ya da bu sayfanın en üstündeki bağlantıdan ulaşırsanız kendileri daha bilgilidirler, telefonla ulaştıklarınızdan daha fazla yardımcı olacaklardır.

Orijinalden alıntı: sis651

Yaşadığınız il neresi?
    Hat değerleriniz iyi görünüyor, fast path kaldırmalı. Ama interleaved modda olabilir. Twitter'daki TTnetDestek sayfasından ya da bu sayfanın en üstündeki bağlantıdan ulaşırsanız kendileri daha bilgilidirler, telefonla ulaştıklarınızdan daha fazla yardımcı olacaklardır.

sivas...

peki deniycem
  • Fast path modunda olsa bile Ankara harici 10 - 20 ping alamayabilirsiniz. Çünkü İstanbul vs. test noktalarına uzak olduğunuzdan dolayı artan gecikme çok düşük ping almanızı engeller. Birkaç IP adresine traceroute işlemi yaparak ping sorununun nerede başladığını görebilirsiniz.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.