Şimdi Ara

Ping sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunlardaki çoğu kişinin pingi normal iken benim ki fazla oluyor.8mbpt tarifem var.IDM ile indirirken 1,05mb ile indiyiorum yani köküne kadar kullanıyorum.Lakin oyunlarda böyle olmuyor.Aşağıda oyunda iken bilgisayarda hangi programın interneti ne kadar kullandığına dair SS çektim.Sorun nerde pingim neden yüksek?

Ping sorunu

• ap
  • oyun hangisi ?
  • Call of Duty 4-6
  • benimde aynen fakat online oyun oynamadığım için takmıyorum
  • bende cod 4 oynuorm online fakat sürekli 35-50 ping arası alıyorum oyundaki çogu kısınınkıde benden kotu yani fazla modemde bi sorun olablr oyun esnasında bişeyler indirme veya torent acıksa kapa.
  • Modemde sorun olduğunu pek zannetmiyorum.Açık programda yok zaten SS den de belli.Bu hep vardı diyemem.Geçenlerde fark ettim ama şunu söylüyebilirim 2-3 veya 3-4 ay önce yoktu

EDIT: MW2 ve blackops için port açmıştım.Onların etkisi olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allpino -- 15 Haziran 2011; 1:19:12 >
  • Geçmedi lanet sorun :@ ADSL den olsa downloadlarda nasıl 1mb bağlantı görüyorum
  • Eğer bilgisayarın sağlamsa sorun büyük ihtimalle internet sağlayıcından kaynaklanıyordur. Çünkü 3-4 ay önce böyle bir şey yoktu diyorsun... Büyük ihtimal teknik bir değişiklik vardır. Arayıp sor, arıza kaydı bırak...
  • bağlandığın server neresi ? amerika veya uzak doğu tarafına bağlanırsan normal avrupa serverlarını tercih et almanya veya daha yakın olanlara bak mümkünse tr den bir arkaşın varsa oda aynı odaya girsin pingler yakınsa yapacak hiçbirşey yok. arkadaşınınki normal seninki yüksek se internet sağlayıcını ara
  • Sorun server vs den değil.Aramadan önce farklı modem ile denemeyi deniyeceğim.Olmazsa arıcam mecbur
  • Beyler arıza kaydı bıraktım.Cevap gelene kadar şu testi sizinle paylaşmak istiyorum:

Ping sorunu

gördüğünüz gibi pingim ankara serverında 30.Yani normal.O zaman oyunla alakalı bir sorun mu var? ADSL portlarından mw2 ve blackops için port açmıştım acaba onun etkisi yüzünden mi?
  • Upload çok rezil, sorun büyük ihtimalle o yüzden. Upload yapan programlarını kapat oyuna girerken. Bir de online oyunlarda hızdan çok bandwidth önemlidir.
  • bant genişliği derken ne kast ettiniz? Bu arada upload yapan program bulamadım desem yeridir.Netlimitter dan bakıyorum ordanda gözükmüyor birşey.Kaspersky vb programlar da kapalı :S
  • Sen verileri yolluyorsun mesela oynarken komutlar vererek. Kısaca tüm veriler emir verdiğin anda (ateş etmek, silah değişmek, chatte bişiler yazmak vs) upload edilmesi gerekiyor ki lag sorunu yaşamayasınız, bandwidth ne kadar genişse o kadar başarılı olur bu işlem. Bununla alakalı bir olay tabii upload hızının da bununla ilişkisi var. O upload olayını çözersen düzelir pingin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techraven -- 20 Haziran 2011; 14:37:52 >
  • Tamamdır bu arada ADSL sayfasında upload hızım: Upstream Hızı (Kbps) 798 olarak gözüküyor.Bu yazılımsal olduğuna işaret midir? Yoksa bana gelen internetle bağlantısı var mıdır? Yani TTNet'i tekrardan arayım mı? Gerçi arasam bile adam gibi bir şey yapmıyorlar ama
  • 8 mbit kullanıyorsan normal bir rakam, ama o testte yarısının bile altında kullanıyorsun o hızı.
  • Evet 8mbit kullanıyorum.Yalnız TTNet'in hız testinde ise bu sefer 0.66 yı gördüm.Ardından tekrar speedtest hızını tekrar ettim 0,38 yine.TTNet hız testinde niye böyle acaba Neyse problemi bulduğunuz için teşekkürler çözmek bana düşer artık
  • TTNet'i arayıp fırçalamak işe yarar genelde. Bağlantı stabil değilse yoğun bir yerde oturuyorsunuzdur, ya da altyapı yetersizdir.

Ama tabii uzak serverlara bağlanıyorsan (USA, Canada vb) ping doğal olarak yüksek olur. Speedtesti Amerika'ya yap mesela, ping yüksek çıkar Avrupa ya da Türkiye'den. Sonra Amerika'dan aldığın pingi oyunda aldığın ile karşılaştır. Aynı rakam ise yapıcak birşey yok (bağlantının stabil upload hızını aldığını varsayarsak tabii).
  • Örnek olarak mw2 türk hostunda genellikle 3 bar oluyor.400 ping 4 bar şeklinde ayrıldığına göre 100 ve üstü oluyor.Bağlantımda stabil diyebilirim.Öyle öğlenleri çok kötü geceleri iyi durumu yok.Download hızım ise genellikle 1,05 mb oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.