Şimdi Ara

Pilot Olmak İçin Denemediğim Yol Kalmadı !!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
3
Favori
7.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • git özel kurslardan birisine yazıl 50-100 civarı falan 1.5 sene sonra pilot olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: tzakhi

quote:

Orijinalden alıntı: Tatsumi Senpai

Size pilot olmanın yolunu söylüyorum. Green carda başvuruyorsun bir kaç sene çıkmasını bekliyorsun. Çıktıktan sonra usa'ya gidip askere başvuruyorsun ve hava kısmını seçiyorsun. Burada girmen gereken zor olmayan 1-2 sınav var. Sonra officer olacaksan akademiye erbaş, astsubay olucaksan eğitime gideceksin. Bu eğitimlerde yeterlilik sınavını verirsen iş bitmiştir. Altına güzel bir uçak çekiveriyorlar. Buradan sonra seni ya hava kuvvetleri pilotluğuna ya da deniz kuvvetleri pilotluğuna verecekler. Oradan daha kendin gidersin

10 yıl green card için uğraşıp alamayanlar var aga :) green cardım olsa başvururdum orduya. yalnız officer olmak için vatandaş olman lazım. green card ile enlistment olup 3 yılda alıyorsun vatandaşlığı o zaman officer olabiliyorsun tabi alırlar mı meçhul ortadoğulu birisin sonuçta :) bilgileri direk usaf sitesinden okudum :)) zor iş yani

edit: pilotluk için usaf ta 27 navy de 33 yaş sınırı var.

10 yıl başvurup alamayan varsa bi abdest alsın zaten :D Greencard'ta sadece oy veremiyorsun kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabiliyorsun. Ben goarmy'i arayıp sormuştum bana officer olabilirsin demişti. Zaten akademide seni vatandaşlığa geçirmek için öncelik tanıyorlar yani eğitimin bittiğinde vatandaş yaparlar. Etnik kökene göre usa army'de seçim yapılmaz büyük suçtur. Zaten bi dünya pakistanlı var hatta türk officerlarda var. Benim usa armye gitme bi amacım yok zaten sırf merakımdan aramıştım Ayrıca pilot olman için usaf veya navy'de illa officer olmanıza gerek yok. Yeterliliği verdikten sonra onbaşı olsanız bile uçak uçurursunuz. Yine merak ettiğin soru varsa goarmy.com'da tel numarası var oarada ara yönlendirirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tatsumi Senpai -- 3 Ağustos 2015; 12:59:39 >

• Tatsumi Senpai kullanıcısına yanıt
    allah allahhttp://m.airforce.com/joining-the-air-force/officer burda vatandaş olmak gerekli diyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anodora

Kucuklugumden beri tek istedigim pilot olmakti.Bu yüzden Hava harp okulu mulakatina katildim bilegimde yanik izi var diye elediler.
    Neyse elimdeki yanik sadece askeri pilot olmama engel sivil pilot olma sansim hala var dedim ve lys sonucumu bekledim belki pilotaj kazanirim diye

Ama hicbir universitenin ucretli veya tam burslu pilotaj bolumleri tutmadi.

su anda bir universitenin bilgisayar muhendisligi bolumune yerlesmis bulunmaktayim.Tabi kide bil muh meslegini severek yapacagimi dusunuyorum .Ama pilotlukta icimde bir ukte olarak kalmaya devam edecek.

Ve size bir sorum olacak
    Pilot olmak icin baska ne tur yollar var.
    hava harp ve 4 yillik universite egitimi disinda?

Aynı durum benim içinde mevcut . HHO mülakatlarında elendim , sivil üniler için puan tutturamadım . THY bazı bölümlerden mezun olan kişileri kendine pilot olarak yetiştiriyor ve masrafları maaşından kesiyor işe başlayınca bu çok cazip bir seçenek bir araştır derim tanıdığın varsa daha rahat olur . Bunda toefl ya da başka dil sınavlarından belirli puan istiyolar sonra kendi testleri ve mülakatları var . Bunun dışında 50k$ a ppl cpl ve atpl lisanlarını özel eğitim kurumlarından alıp herhangi bir havayoluna başvurabilirsin fakat iş garantisi yok

• quote:

allah allahhttp://m.airforce.com/joining-the-air-force/officer burda vatandaş olmak gerekli diyor?

Kayda değer başvuru olmadığı için yazılmamış olabilir. Mantık olarak düşünürsek gc de kamuda memur olarak çalışmak var ve şunda çalışamazsın demiyor tabi direk recruitten sorsak daha sağlıklı bilgi alabiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tatsumi Senpai

quote:

Kayda değer başvuru olmadığı için yazılmamış olabilir. Mantık olarak düşünürsek gc de kamuda memur olarak çalışmak var ve şunda çalışamazsın demiyor tabi direk recruitten sorsak daha sağlıklı bilgi alabiliriz.

başvuru sayısıyla alakası olduğunu sanmıyorum. olması gereken şartları yazıyor sonuçta. ingilizcede yazılanı anlama konusunda iyiyim ama konuşma konusunda iyi değilim yazarak soramıyor muyuz ya :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Anodora

quote:

Orijinalden alıntı: all06

60 000 $ dı thk pilotaj kursu eğer bir 4 yıllık bitirirsen thy - pegasusu gibi firmalarda iş başı yapıyorsun stajyer pilot olarak göreve baslıyorsun sonra yardımcı pilot sonra uçuş saatlerini doldurduntan sonra pilot ama lise mezunu olarakta pilot olabilirsi bu durumdada kızılayın orman bakanlıgının veya thk ucakları var onlarda pilot olarak görev yapabilirsin bir ara bende takmıstım baya arastırmıstım

Hocam ben simdi bil muh bitirdikten sonra mi basvuracagim oraya tam anlamadim.yoksa ygs lys ye tekrar girip mi basvuracagim

yok hocam herhangi bir 4 yıllık üni bitirmen yeterli yolcu uçagı pilotu olmak istiyorsan fakat pilot olayımda farketmez dersen lise mezunu olman da yeterli geliyor paradan haber ver :D

• quote:

Orijinalden alıntı: emure

Okulu bitirince thy nin yetiştirilmek üzere pilot alımına başvuruyorzun şuan için dlr-dlr2-mülakat sınavlarını geçip eğitime başlıyorsun yaklaşık 100 bin euroya imza atıyorsun. Kendi isteğinle ayrılırsan sanırım parayı geri istiyorlar eğer atılırsan geri istemiyorlar. 15 yıllık sözleşme imzalıyorsun.

Hocam sana mesaj atmaya çalıştım fakat atamadım.
    Hocam istersek 10 yıllık imzalayabiliyor muyuz ?
    Hocam yalnız pilotlar haftada veya ayda kaç gün çalışıyorlar ?
    Emeklilik yaşı 65 hocam. 22 yaşında başlasak 15 sene mesela 37 yaşına kadar çalışıyoruz . Ama 65 yaşına kadar çalışamam. Yanı 65 yaşına kadar nasıl olacak o ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.