Şimdi Ara

Piller Hakkında Sık Sorulanlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
10
Favori
116.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Benim şöyle bir problemim var. Toshiba Satellite Sa30-754 bir laptopum var. Cihazın üzerindeki pil Li-Ion. Cihazı fişte ve bataryası takılıyken kullanırken pil durumuna baktığımda batarya boşaltılıyor diyor. Yaklaşık 1 ya da 2 saat içinde de cihaz fişte takılı olmasına rağmen bilgisayar kapanıyor ve şarja başlıyor. Dolayısıyla cihazı fişte olsa da olmasa da 2 saatten fazla kullanamıyorum.

    Neler oluyor, bir bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin...
  • gürol kadreş Allah razı olsun
  • Gürol arkadaşım bilgiler için sağol bende ilave eklemek istiyorum.Konu hakkında yorum yaparsan sevinirim.Bazı yabancı sitelerdede deep şarj olayı var ve bu istenmiyor yani 0 a yakın deşarj yapıncaki laptoplar buna izin vermiyor.İlave etmek istediğim teknolojik olarak li-ion piller üretildiği andan itibaren zaten eskimeye başlıyor dolayısıyla yedek li-ion pil kavramı yok ancak kimyasal eskimeyi durdurmak için buzdolabında dediğin gibi %20-50 şarjlı saklansın öneriside var.Çünkü sıcak li-ion pilin en büyük düşmanı ve bizim laptoplarda zaten cok ısınabiliyor bu yüzden sorum şu laptop soğutucu almak pil açısındanda faydalı olurmu?Selamlar
  • çok yararlı bilgiler.
    çok teşekkürler...
  • enteresan ama abi pil dolduktan sonra fişte ise cihaz pili çıkar

    ya da pili çıkartarak kullan ,anladığm kadarıyla cihaz fişte iken şarjı boşaltıp cihazı da kapatıp şarja başlıyor.

    olmazsa servise gönder kendi eline götür ver yani kolay gelsin SONERKAL
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yurdasal1

    Gürol arkadaşım bilgiler için sağol bende ilave eklemek istiyorum.Konu hakkında yorum yaparsan sevinirim.Bazı yabancı sitelerdede deep şarj olayı var ve bu istenmiyor yani 0 a yakın deşarj yapıncaki laptoplar buna izin vermiyor.İlave etmek istediğim teknolojik olarak li-ion piller üretildiği andan itibaren zaten eskimeye başlıyor dolayısıyla yedek li-ion pil kavramı yok ancak kimyasal eskimeyi durdurmak için buzdolabında dediğin gibi %20-50 şarjlı saklansın öneriside var.Çünkü sıcak li-ion pilin en büyük düşmanı ve bizim laptoplarda zaten cok ısınabiliyor bu yüzden sorum şu laptop soğutucu almak pil açısındanda faydalı olurmu?Selamlar

    Faydalı olabilir tabi, ancak benim görüşüm o soğutucuya verilen parayı elde tutmaktır. Hem fazladan gelen gürültüden kaçınmış oluruz hem de pil eskirse bütçeye katkısı olur.

    Ben uzun süredi laptop kullanıyorum. Her birini yaklaşık 3 sene kullandım. Toplam süreler hep kısaldı ama hepsi de ömrü bitmeden teknolojik olarak eski bilgisayarlara dönüştü ve yenisini aldım. Yani pil de ömründen tüketiyor diye kafaya takmamak lazım. Senin de yazdığın gibi her ahlikarda eskiyecek.




  • Merhaba ,

    benim pil ömrünü doldUrdu galiba.henüz 2 sene olmadı ama pilin şarjı sıfır gözükmesine rağmen şarj etmeye çalışınca dolmuyor yani sürekli bitik gözüküyor bilgisayarı sadece prize bağlıyken kullanabiliyorum. sizce pil kullanılamaz hale mi gelmiştir yoksa gri döndürmenin bir yolu var mı şoklama falan yapmak sakıncalı mı sizce ? laptop DELL D505.
  • aynı durum bnde de war bnmki hp omnibook xe3 eski bayaa
    quote:

    Orjinalden alıntı: guven

    Merhaba ,

    benim pil ömrünü doldUrdu galiba.henüz 2 sene olmadı ama pilin şarjı sıfır gözükmesine rağmen şarj etmeye çalışınca dolmuyor yani sürekli bitik gözüküyor bilgisayarı sadece prize bağlıyken kullanabiliyorum. sizce pil kullanılamaz hale mi gelmiştir yoksa gri döndürmenin bir yolu var mı şoklama falan yapmak sakıncalı mı sizce ? laptop DELL D505.
  • Centrino kullanan notebook sahipleri bu yamayı yüklese iyi olur.
    Microsoft sürücülerinden kaynaklanan tüm Intel tabanlı notebook'ları etkilediği iddia edilen, USB2.0 cihazların notebook'un düşük güç seviyelerine geçişini önleyerek batarya tüketimini artıran sorun Microsoft'un yayınladığı bir güncelleme ile nihayet giderildi.
    Sorun neydi?
    http://hatipoglu-blog.blogspot.com/2006/02/usb20-cihazlarn-notebook-batarya.html

    KB918005 yaması




  • önce pili olması gereken yere takın sonra kafanıza takmayın
  • teşekkürler.
  • taşınabilir pilleri ile ilgili yazdığın yazıyı okudum. Daha başka bir ekleme yapılamaz o yazıya. çok teşekkürler. Ama bir sorun var. Bilgisayarı aldığım günden beri hiç adaptörü çıkartmadan kullandım. ve hiç deşarj işlemi gerçekleşmedi. bu yüzden tam olarak taşınabilir bir biçimde kullanmaya başladığım zaman bir sorun oluştu ve bilgisayar aniden kapanmaya başladı. servisler, forumlar falan bir çözüm bulamadım. elektrik kesilir gibi aniden çat die gidiyordu bilgisayar.
    Almanyadaki siemens forumları çok yardımcı oldu. tartışmak için değil sorun gidermek için kullanıyorlar forumları. Ve yazılanları tecrübelerim ile harmanlamaya başladım:) Pili iyice bitene kadar kullandım. sonra 3 gün beklemeye yatırdım ve tam şarj deşarj işlemini yaptım. ve şimdi sorunsuz olarak kullanıyorum. Kesinlikle uzun süreli kullanımlarda pil çıkartılmalı ve uygun bir şekilde muhafaza edilmeli yada şarj deşaj işlemi sürekli gerçekleşmeli die düşünüyorum.
    Bu konu ile ilgili araştırman var ise ulaştırabilir misin? Teşekkürler...




  • Arkadaşlar pil konusunda voltla ilgili bilgi istiyorum: benim acer 5602 inin üzerindeki bataryada 11.1v yazıyor. Acaba 14.8 v yazan travelmate 4000 serisi pili bu makinada kullansam volt sorun çıkarır mı?
  • gürol eline sağlık bigilendirmelerin için

    bende başka birşey sorayım, bir gün olacak her notbook kullanan arkadaş pilini yenilemek zorunda kalacak elbet o bakımdan;
    dün laptop araştırırken dikkatimi çekti bazı markaların pil fiyatları bazı markalarda bayağı uçuk görünüyor bazı markaların ise birbirine çok yakın;

    (ben tek bir yerden baktım başka bakabileceğimiz bir web adresi mevcuttmu)
  • pili tamamen boşaltmak için herhangi bir yazılım mı kullanılıyor?
  • Bir takım aklımda sorularım vardı bu topic sayesinde kalmadı
  • benim hp pavillion 4289 um var bu model için araç şarj aleti varmı ben hp nin sitesinde göremedimde
  • ayda 1 deşarj yaptık diyelim, laptopu 24 saat fiş takılı çalıştırmak sorun olur mu ya da en temizi pilsiz çalıştırmak mı
  • Sagol Gürol

    Merak edipte araştırmaya üşendiğim herşeyin cevabını toplamıssın, emeğine sağlık
  • Benim merak ettiğim bir konu var. pillerin hücre sayısı ve güçlerinin dayanımlarına etkisi.

    örneğin mah değerlerinin yüksek oluşunun kullanım süresini uzattığını biliyorum. yani 4800mah>4400 mah gibi. peki aynı güçteki 2 bataryayı karşılaştırırsak hücre sayıları ne gibi bir etkide bulunuyor.
    mesela 4 hücreli 4400 mah gücünde bir batarya ile 6 hücreli 4400 mah gücündeki bataryaların arasında nasıl bir fark var. yada 6 hücreli 4400mah ve 8 hücreli 4400 mah gibi.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.