Şimdi Ara

pil sağlığını uzun süre koruması için iphone'u nasıl şarj etmeliyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumda dikkatimi çekti, hepimiz son model telefon kullanıyoruz.
    XS , XR, 11, 11PRo , SE 2020 ....

    iphone un hangi model olursa olsun herkes telefonundan memnun gördüğüm kadarıyla Fakat görünen o ki herkes pil sağlığından şikayetçi,
    forumun asıl ve tek sorun konusu bu olmuş durumda.

    üç-dört ayda pil sağlığının yüzde 3-4 ünü kaybeden var buna karşılık 3-4 ayda pil sağlığı yüzde yüz olan var.

    Mesela pil sağlığı 100 iken telefon yüzde 1 de kapanıyor , pil sağlığı yüzde 94 iken telefon bir anda yüzde 4 de kapanıyor?
    Telefon Yüzde 1 görmeden kapanması için ne diyorsunuz? Herhalde yüzde 80 pil sağlığı olduğunda telefon yüzde 30 da iken kapanır?


    Kim nerede ne yanlış yapıyor? Kimisi telefon kapanmadan, yüzde 10 olduğunda şarj edin diyor, kimisi telefon kapansın -yüzde sıfır olsun- ondan sonra şarj edin diyor.

    Maksimum pil sağlığı için telefonlarımızı nasıl şarj etmeliyiz?

    Apple telefonların pillerini nasıl şarj edeceğimize dair bir yazısı var mı acaba?


    Şu konuyu telefon model ayrımı yapmadan, hep beraber çözelim. Olmadı Apple a mail atıp soralım.



  • 5w şarj aleti ile mümkün olan en stabil akımda ve aralıksız olarak şarj etmek yapabileceğin en iyi şey. 20 nin altına düşürmeden şarja takmayı 100 olunca almayı tercih ediyorum. Ancak hepsinin ötesinde batarya sağlığı için en önemli faktör sıcaklık. Şarj ederken ısınıyorsa ileride sıkıntı yaratmaya başlıyor. Bu nedenle 5w adaptör kullanıyorum. 20-100 yaklaşık 3 saat ancak pil sağlığını mümkün olduğunca koruyor.
  • 9 yıllık Apple deneyimi ile yazıyorum
    Adaptör ve kablo orjinal olsun, sonrasını düşünmeyin istediğiniz gibi şarj edin, hiçbir sorun olmaz.
  • Pili öldüren şey ısı ve yaz aylarında hızlı şar pilin anasını babasını belliyor

    Gerekmedikçe yazın kullanmayın 5w kullanın

    %20 %80 en sağlıklı şarj döngüsü telefonu bu aralıkta kullanın zorunda olmadıkça ..

    Başka da ne yaprsanız yapın 1 yıl içinde kullanmasanız bile eskiyor ..Kapağı açık şişe gibi sürekli ömrü gidiyor ama sıcaklık bu şişeyi sıkıyor gibi düşünün
  • %100 olunca telefonu şarjdan çekin , gece boyu şarjda kalmasın.
    Bir de bi arkadaş android teşefonu içim %30 dan aşağı düşmez %90 dan yuları çıkartmam demişti bataryası bir buçuk yıllıktı ve aşınma çok çok azdı. Bende de android var %5 in istünde şarja takmazdım %100 olmadan da çekmem sonuç batarya kendini intihar etti o kadar kötü durumda.
  • battaryalari en iy koruma doluluk olanı, %55 ila %65 dir,sifir battaryalar muhafaza larda %65 olarak korunur,eniyi batarya koruma yöntemide yuzdesini bu seviyelere kadar tutmaya gayret göstermektir,yani %40 ve %80 e kadar en iyi doldurma seklidir.androud si iphone si yok bu işin butun ceptelefonlari Li-on ve Li-po batarya kullanır,ikiside aynı kapıdan geçiyor pek fark yok,Li-po ısıya biraz daha dayanıklı kolay kolay şişmez.ama Li-on bataryaların ömrü bazen cok uzun olabiliyor.3,seneli galaxy s8 Li-on pilim kapasitesi%88 daha
  • Gün içerisinde şarjı %20-80 arasında tutmak Apple'ın önerisi. %80 üzerindeki şarj bölümü için kesintisiz şarj ile genel kanı. Zaten alışkanlıkları takip ederek bunu sağlamayı hedefleyen iyileştirilmiş şarj iOS13 ile bu yüzden geldi. 2017 Kasımda alınan iPhone 8'imle yaptığım fotoğraf çekimi ve video kayıtları + oyunlara rağmen batarya performansım %79'da. Öbür yandan %1'i görmeden kapanmasının da batarya ömrüyle ilgisi yok kalibre edilerek düzeltilebilir bir durum. Apple'ın sitesinde bunla ilgili de dökümler mevcut. Bunlara rağmen ben rastgele şarja takan biriyim ve 3 yıllık süreçte 3 kere kalibre etmem gerekti, 1 tanesi askerlik dönüşüydü ve telefonu kapalı bırakmıştım. Aktif kullanılan telefonu kapalı bir kaç hafta bile bırakmamak gerekmiş o zaman öğrendim.
  • Hızlı şarj pilin ömrünü ciddi oranda kısaltır. Çok zorunlu olmadıkça kullanmamak gerek.
  • NoWLoadinG kullanıcısına yanıt
    Hocam kalibre nasıl yapılıyor. Tarif edermisin. Teşekkürler.
  • Herkes bu hızlı şarj kötüdür demiş ama ben 20 aylık xs max ı aldığım günden beri hızlı şarj kullanarak şarj ediyorum ve batarya sağlığım %93. Kablo orjinal adaptör ise anker marka. Kafama göre şarj ederim. Bazen gündüz bazen bütün gece şarjda kalır. Ayda 1-2 kere tam boşaltır sonrada tam doldururum. Bu şekilde benim kullanımım.
  • Birden fazla yöntem var, bir tanesi 2 gün içerisinde yapılmasını sağlıyor ancak cihazı takip etmekle uğraştırıyor onu buraya aktarmakla uğraşmayacağım. Ben AppleStore'daki personelle görüşerek mutabakata vardığımız ve uyguladığımda sorun çözen yöntemi paylaşayım.

    Cihazın şarjı tamamen bitip kapanana kadar kullanın %kaçta kapandığını az çok biliyorsunuzdur zaten. Ardından bir kaç dakika soğumasını bekleyin ve şarja takın. Cihaz açıldığında şarjdan çekin (Doldurmadan, sadece açıldığında yani ana ekranı gördüğünüzde) ve kullanmaya başlayın % olarak yine aynısında kapanırsa bunu bir kaç kere daha tekrarlayın. Aradığımız detay o kapanan %'den daha aşağıda kapanabilmesini sağlamak. Ani kapanmalar devam ettiği durumda şarjı bir anda sömürecek bir uygulama değil pili kontrollü azaltacak uygulamalar tercih edilmeli. Bunun sebebi ani yüklenmeyle şok yaratmamaktır. Hatta gerekirse güç tasarrufu ile çekilen akımı dahi azaltıp kontrolü yükseltmek gerek. 1 günde tamamen düzelecek diye bir kaide yok, bu süreci düzenli şekilde ilerleterek 1 ayda da düzeltebilirsiniz bir kaç kere uygulamada da düzeltebilirsiniz. Bu tamamen zaman ayırma ve sabırla ilgili. Askerden geldiğimde %3 ile %7 arasında rastgele kapanma eğilimi gösteriyordu 4-5 kere yanlış hatırlamıyorsam tekrarladım süreci %1'de kapanmaya başladı fakat %1'de direkt kapanıyordu, sonraki günlerde gün sonu eve döndüğümde bir kaç kez daha uygulama yaptığımda her şey normale dönmüştü.

    Bu tip uygulamaların ardından bataryanın kalan ömründe hızlı bir düşüş görülebilir kısa sürede, aldanmayın. Pandemiden önceki dönemde %2-3 gibi kapandığını gördüm 1-2 kere ve yeniden kalibre ettim %83 olan batarya ömrü 2 ay içinde %77'ye düştü. O sıralarda da yıllar boyu bir dünya beta denenedim, uygulama yükledim sildim derken bir restore atayım dedim. Attım, iClouddan yedeğimi geri aldım %82 batarya ömrü olarak göründü ve oradan devam ediyor. iOS14 Beta'ya geçtikten sonra %82'den %79'a geldi fakat 3. parti programlarla bakınca %81 ömür görünüyor hala. Tam sürüm gelince bir restore daha atacağım bu durumda. Bu arada belirtmem gerekir ki bataryam 978 kere şarj döngüsü yapmış.
  • Mümkünse Pil bitecek arkadaşlar birde durmadan şarja takmayın ozaman hemen paket oluyor.
  • Ağzına sağlık hocam uzun uzun erinmeden cevap vermişsin. Çok teşekkür ederim 🙏 Bir çok kişi faydalanacaktır.
  • pilini ne kadar az ısındırırsan o kadar uzun dayanır başka sebeplerde var ama en büyük etken pilin ısınması
  • Benim xs max 93 ten bir anda 88 e indi
  • Iphone 11 128gb kullanıyorum. Gün içinde şarj etmiyorum. Oyun oynamıyorum. İşle ilgili programları kullanıyorum (pdf, word, ve bulut dosya yöneticisi), onlar dışında tarayıcı, whatsapp vs. Ortalama kullanıcıyım yani. (Madem standart kullanıcısın neden aldın bu telefonu derseniz = şirket telefonu)

    Ekran parlaklığı otomatikte, siyah temayı kullanıyorum (pile etkisi var mıdır bilmiyorum).

    Akşam uyumadan önce şarja takarım, sabah çıkarırım. Gün içinde sadece fotoğrafları dizüstüne atarken 2-3 dakika şarj oluyorsa oluyor dizüstünden. 7-8 ay olmuştur, pil sağlığı %98. Akşam eve geldiğimde 60'larda falan oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.