Şimdi Ara

Pikap ve Amfi bağlantı sorunu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Eski bir amfi ve pikabım var.

    Pikabı amfiye bağladığımda (Phono kanalına) ses son derece sorunlu çıkıyor sanırım gelen sinyal seviyesi çok yükek kalıyor (Diğer amfinin phono kanalına taktığımda da aynı sorun oluyor). Bunu bir türlü çözemedim ve pikapın çıkışını AUX ya da diğer anfide yer alan Video ya da CD gibi girişlere taktığımda ses normale dönüyor.


    Pikaptan ve amfiden hiç anlamam doğrusu. Eski cihazları sevdiğimden bunları almıştım 7-8 yıl önce. Bu sorunun sebebi nedir tekni olarak öğrenmek istediğimden burada paylaşmak istedim.


    taknik bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirm.


    teşekkürler



    Pikap ve Amfi bağlantı sorunu hakkında


    Pikap ve Amfi bağlantı sorunu hakkında


    Pikap ve Amfi bağlantı sorunu hakkında


    Pikap ve Amfi bağlantı sorunu hakkında







  • Yanlış yazmışsınız.

    Eski bir amfi ve yeni bir pikabınız var.

    Aux girişiniden pikabınızı kullanabilirsiniz.

  • Teşekkürler, oraya bağladım.


    Evet pardon dijital çıkışı olan bir cihaz çok da eski değildir tabii :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delizade -- 15 Ağustos 2021; 17:25:6 >
  • Resimlerden ION pikabın hangi modeli olduğu belli olmuyor ama anladığım kadarıyla ION'un Audio Pure LP modeli olsa gerek. Bu modelde USB dijital çıkış ve line-out analog çıkış var. Bildiğim kadarıyla Phono-out çıkışı yok. O yüzden amfinin phono girişine bağlayamazsınız. Nedenine gelince, RIAA eqolizasyonundan sorumlu phono devresi/amfisi, pikabın içinde mevcut, harici phono katına ihtiyaç duymuyor ve zaten amfiye yükseltilmiş sinyal gönderiyor.


    Eskiden phono amfisi pikapların içinde değil, amfilerin (pre/entegre) içinde olurdu. CD devrimi ile birlikte bir ara pikaplar ortadan kaybolunca, üreticiler amfilerinden phono devrelerini çıkardılar. Son 10-15 yılda üretilen çoğu amfide ve özellikle AVR'lerde phono girişi yoktur bu yüzden. Pikap yeniden hortlayınca, pikap üreticileri bu amfilerle çalışabilsin diye phono amfisini pikaplarının içine koymaya başladılar. Böyle olunca da bu tür dahili phono amfisi olan pikapları doğrudan Aux/CD/Tuner gibi "line-in" girişlerine bağlamak mümkün oldu.


    Sanırım siz de bu sorunu yaşadınız. Zaten pikapta yükseltilmiş ve equalize edilmiş sinyali, eski amfinin phono girişine bağlayarak tekrar yükselttiğiniz için bu sorunla karşılaştınız. Pikabınızı CD, Aux vb. girişine gönül rahatlığıyla bağlayabilirsiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.