Şimdi Ara

PIC Editörlerinden hangisi iyi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PIC Assembler??
    JAL??
    Pic Basic Pro
    Pic C

    Bence JAL. açık kaynak kodlu ve daha basit. PIC Assembler zaten olmazsa olmaz. Sizce artıları eksileri neler bunların?



  • Bence bu sorunun cevabı çok açık olacak. Eğer bir kişi c veya basic billyorsa bildiği dile yakın olan dil ona kolay gelecektir. Bakınız ben c ile haşır neşir olmuş biri olarak c ile pic programlamak daha kolayıma geliyor. Biraz basic e de baktım. Bir kitapta jal kodlarını da inceledim açıkçası bana zor geldi her ikiside. Ama dediğim gibi ben c ile başladığım için c ye yöneldim. Ayrıca asm olmazsa olmazlardan. Bence de bir miktar asm bilmekte yarar var bazı durumlarda işe yarayabililr. Zaten c içiçnde istediğim zaman asm kodu da ekleyebildiğim için tercihim c ve asm karışımından yana.
  • bencede asm olmazsa olmazlardan. yanında c adamı uçuruyo.
  • asm mutlaka öğren zaten belli 35 komut var onları bil , çünkü zamen oluyor C yetmiyo, CCS PIC C Compiler kullanabilirsin, asm mutlaka bilmelisin:)
    quote:

    Orjinalden alıntı: klutch

    bencede asm olmazsa olmazlardan. yanında c adamı uçuruyo.
  • ASM biliyorum az çok zaten. JAL da biliyorum az çok. C de. ama pic için C hiç kullanmadım. Acaba JAL yerine C tercih etmek daha mı akıllıca? ikisini de bilenler karşılaştırabilir mi?


    quote:

    Orjinalden alıntı: ege_asigi

    asm mutlaka öğren zaten belli 35 komut var onları bil , çünkü zamen oluyor C yetmiyo, CCS PIC C Compiler kullanabilirsin, asm mutlaka bilmelisin:)
    quote:

    Orjinalden alıntı: klutch

    bencede asm olmazsa olmazlardan. yanında c adamı uçuruyo.


  • arkadaş bence şuan itibarı ile en iyi proğramlama dili jal proğramlama dilidir. jal da proğram yazmak daha basit ve kolay.
    lakin dezavantaj diyemiceğimiz birkaç sorun var ama oda okadarra önemli sayılmaz
    mesala hassas zamanlama istediğimiz yerlerde jalı kullanmak pek kolay değil ama bunuda gidermek mümkündür azıcık asm bilgin olacak.
  • Teşekkürler arkadaş. Ben de zaten JAL'ı oldukça seviyorum. Çok eğlenceli ve kolay bir dil. Bedava. açık kaynak kodlu. Ben sadece diğerlerine göre dezavantajlarını merak ettiğim için sordum. ASM ile JAL çok iyi gidiyor. ama neden acaba birçok kişi C kullanıyor da JAL kullanmıyor? Alışkanlık mı? Bilmiyorlar mı? Yoksa benim bilmediğim dezavantajları mı var? Hassas zamanlama sorunu da asm ile halledilir..

    Çok teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.