Şimdi Ara

pic & 5x7 dot matrix

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar pic ile 5x7 dot matrix kontrolu için ugrasıyorum. kayan yazı yapicam. mesela bi harfi goruntulemek icin decoderle tarama yapıp gerekli ledleri yakıyorum. ama her adım için bekleme koymam gerekiyor. koymadıgım zaman alakasız yerlerde yanık kalıyor. en az 5 ms bekleme koymak gerekiyor ama bu seferde goruntude titreme oluyo. daha kısa bekleme oldugunda da dediğim gibi alakasız noktalarda yanık kalıyo. bu neden kaynaklıyo olabilir?

• arkadaşım bu tip matrix tarama devrelerinde pic in interap özelligini kullanman gerekir.senin yapmış
    oldugun devrenin benzeri çalışan devreler var. programını incelersen veya interapla ilgili yazıları
    okursan daha iyi anlarsın.ayrıca dotmatrix diye arattırırsan deneme programlarıda bulursun.ayrıca
    antrak gazetesi 70. sayısında 24 sütunlu kayan yazı projesi var ben bunu yaptım ve gayet güzel
    çalışıyor.
    kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jantemirkan -- 12 Haziran 2006; 12:05:22 >
  • haszom burda heralde arkadaş kod istemiş ama bulamamış ben kod istemiyorum yaşadığım sorunun nedenini sormuştum ama
  • Tarama yaptırıyosan nasıl yanık kalabilir? Bir sütun mu komple yanık kalıyor yoksa satır mı?

Satır satır mı tarıyorsun sütun sütun mu

Dekoder 3 e 8 mi mesela?

Satır satır tarıyorsan, bi sonraki satıra geçmeden önce bulunduğun satırı OFF yapman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haszom -- 14 Haziran 2006; 8:41:43 >
  • 5x7 dot matrix i deiştirince halloldu sorun heralde bi onceki sorunluydu. 3x8 kullanıyodum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.