Şimdi Ara

Phyton'dan iyi anlayan arkadaslar bu kod neye yarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Phyton'dan iyi anlayan arkadaslar bu kod neye yarar



    Arkadaslar bu kodda nereleri değiştirmeliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İki resim üzerinde mean square error denen yöntemi uygulayarak benzerlik bulmaya çalışıyor. MSE bir sürü kullanım alanı olan bir şey, Türkçe olarak "hataların karesinin ortalaması" denebilir. İki resimde de her piksel karşılaştırılıyor, aralarındaki fark bulunuyor, sonra kareleri alınıp aritmetik ortalamaları hesaplanıyor. Genelde istatistikte lineer regresyon falan için kullanılır. Makine öğrenmesinde de bol bol adı geçer. Bu kodda yapılan için konuşursak; hesaplanan hata ne kadar azsa resimler o kadar benzer olur diye hesap etmiş adam. Piksel bazında tabii.

    Yalnız; MSE, resimleri kıyaslamak için tercih edilebilecek en kötü metotlardan biri. Bilmiyorum neden böyle bir şey yapmışlar.

    np olarak kısaltılan modülün asıl adı numpy, öyle aratırsan daha rahat bulabilirsin. Ne yapmaya çalışıyorsun ki nereleri değiştirmek istediğini soruyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 1 Mayıs 2017; 22:45:19 >
  • Computer Vision / CV ile ilgli klasik bir Python kodu, yani Python'un zor bir örneği değil. Arkadaşın neyi değiştirmek istediği ise belli deil ancak sonuçta bir CV uygulaması geliştirmek istiyorsa , uygulama istenen görevi icra edene kadar kodda 100+ değişiklik zaten yapacak : )

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.