Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

phpde datadaki resmi gösterme?

12
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Cevapla
Tüm Forumlar >> Web Tasarım - Programlama >> Yazılım Geliştirme >> PHP / CGI >> phpde datadaki resmi gösterme?
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Giriş
Mesaj
    • Yüzbaşı
      320 Mesaj
      14 Ağustos 2005 01:09:36 Konu Sahibi
      php ile mysql database atılmış bir resmi gösterirken ne yazmam gerekirki onu oradaki resme çevirsin...

      tablodaki yapısı aşağıdadır..

      `buyukresim` mediumblob NOT NULL,



      |
      |
      _____________________________
      1. Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.
      2.Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.
      3.Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
      4.Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
      5.Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
      6.Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
      7.Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
      Mevlana'nın 7 öğüdü.

      http://www.a1tradenetwork.com

      ocu_bocuk@hotmail.com
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      14 Ağustos 2005 05:00:39
      header("Content-type: image/gif");

      bunu altina mysql den datayı çek ve "echo" la.
      header dan önce herhangi bir çıktı oluşturmamaya dikkat et
      |
      |
      _____________________________
      psn
      acaltun17
    • Yüzbaşı
      552 Mesaj
      14 Ağustos 2005 17:32:49
      bu mysql'e nasıl resim gömebilirim ?.
      |
      |
      _____________________________
      Gemi sola yatmıyor, bayaa bayaa su alıyor.
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      15 Ağustos 2005 01:52:21
      $dosya_adi = "c:\cicekler.jpg";
      $fp = fopen($dosya_adi, 'r');
      $dosya_icerigi= fread($fp, filesize($dosya_adi));
      $dosya_icerigi= addslashes($dosya_icerigi);
      fclose($fp);

      kodu ile resim dosyasının içeriği yani data kısmı alınır.

      "INSERT INTO resimler (,dosya_adi,dosya_icerigi ) VALUES ('$dosya_adi','$dosya_icerigi')"

      gibi bir sorgu ile de mysql e kaydedilir. daha sonra buraya kayıt edilen data bir üst mesajda gösterdiğim şekli ile, header ile resme dönüştürülür...
      |
      |
      _____________________________
      psn
      acaltun17
    • Yüzbaşı
      552 Mesaj
      15 Ağustos 2005 14:52:11
      peki veritabanına getirdiği yük nedir ne gibi durumlarda kullanılması faydalı olur bu konularda da yardımcı olursan sevinirim cezve teş.
      |
      |
      _____________________________
      Gemi sola yatmıyor, bayaa bayaa su alıyor.
    • Yarbay
      44900 Mesaj
      15 Ağustos 2005 16:10:19
      kolay yönetilmesi, hızlı ve komplike arama, dosyalama problemlerinden kurtulma gibi özellikler avantajları sayılabilir. lakin normalde apache nin kendi başına halledebilecegi bir olaya bir de mysql i sokmak pek akıllıca da değil. mysql devreye girdigi için bir de database çalıştırmış olacaksın ki bu da zaman ve işlem kaybıdır. tabi bu tur durumlar uygulanacağı yere göre tartışılabilir. örneğin binlerce resim içerecek bunların sınıflandırılması gerekecek bir proje için resimleri databaselemek oldukça pratik bir çözüm olur.
      |
      |
      _____________________________
      psn
      acaltun17
    • Yüzbaşı
      643 Mesaj
      15 Ağustos 2005 23:40:44
      Çok özel ve gerekli olmadıkça veritabanına resim yüklemeyin.Sadece resimin adını yüklersiniz, lazım olunca ismini link verirsiniz.Aksi takdirde boş yere veritabanını işgal etmiş olursunuz.Düşünün ki bir resim ortalama 25-30 Kb hadi 10-15 kb olsun 1000 tane resim demek kafadan 10-15 MB yer demektir ki bu veritabanı için büyük bir rakamdır.
      |
      |
      _____________________________
    • Yüzbaşı
      365 Mesaj
      16 Ağustos 2005 04:50:19
      10-15 mb bir veritabanı için hiçbirşey değildir..
      |
      |
    • Yüzbaşı
      643 Mesaj
      16 Ağustos 2005 05:36:53
      quote:

      Orijinalinden alıntı: kucukadam

      10-15 mb bir veritabanı için hiçbirşey değildir..


      Arkadaşım senin 50 byte yer ayırmakla ile yapabileceğin bir işe gereksiz yere 25KB ayırmak mantıklı mı yani.Sorgu yapacaksın bilmem kaç MB içinde arayıp bulacaksın , veritabanından data olarak sunucuya aktaracaksın php ile işleyip browsere göndereceksin.

      Gereksiz olduğu için elbetteki büyük bir rakamdır.
      |
      |
      _____________________________
    • Yüzbaşı
      322 Mesaj
      17 Ağustos 2005 18:43:23
      Php şu zamanın en hızlı web programlama dili olsa bile bunun da bi sınırı var

      Adamlar mysql i kendi bilgisayarlarında deniyolar 4 gb dan sonra çatlıyo

      Siz serverda 15 - 20 mb ne demek biliyo musunuz

      bence genede sadece isimleri tutun
      |
      |
      _____________________________
    • Yüzbaşı
      487 Mesaj
      17 Ağustos 2005 18:59:32
      Evet sadece isimlerini ve url'lerini veritabanında saklamak daha mantıklı...
      |
      |
      _____________________________
      :)
    • Yüzbaşı
      320 Mesaj
      27 Eylül 2005 03:15:33 Konu Sahibi
      dataya kaydedebiliyoruz.
      ancak belirleyeceğimiz dizin altına nasıl kaydederiz.
      linkide dataya kaydedeceğiz..
      |
      |
      _____________________________
      1. Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.
      2.Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.
      3.Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
      4.Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
      5.Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
      6.Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
      7.Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
      Mevlana'nın 7 öğüdü.

      http://www.a1tradenetwork.com

      ocu_bocuk@hotmail.com
    • Yüzbaşı
      552 Mesaj
      27 Eylül 2005 19:03:40
      function dosya_yukle($yuklenecek)
      {
      if(!$yuklenecek) return 'Dosya Yok!';
      if($yuklenecek['size']==0) 'Boyut Geçersiz';
      $d_ad="test";
      if(!copy($yuklenecek['tmp_name'],$d_ad)) return 'OLMADI';
      return 'OLDU';
      }

      if( $_GET[islem]=="yukle")
      {
      echo dosya_yukle($_FILES['dosya']);
      }
      |
      |
      _____________________________
      Gemi sola yatmıyor, bayaa bayaa su alıyor.
Reklamlar
sohbet
SEO
haberler
Veri Merkezi;Metro Ethernet;Cloud Sunucu
Ankara Web Tasarım
#0850 Numara Tahsisi;#0850 Hat;#IP Santral;#Toplu
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Tablet sürümü
Mini Sürümü

DHSQLZ
0,094
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.