Şimdi Ara

Php - Rails ve Python

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba


    Udemy den ücretli ders alıp web yazılım konusunda dahada bilgi sahibi olmak istiyorum. Ama hangi dersi alacağıma karar veremedim.

    Çok üst düzey olmasada php biliyorum ondan mı devam edeyim.
    Python web veya Rails e mi başliyim.

    Kararsız kaldım tavsiyeleriniz neler.



  • takip python biliyorum basic olarak ama webde nasıl olur denemedim, python webe takip
  • Daha çok ne yapmak istediğine bağlı. Eğer sofistike web siteleri geliştirmek için düşünüyorsan, python, django tavssiye ederim. PHP'den çok daha kolay öğrenirsin. Django 12 yıllık oturmuş bir framework. Pinterest, Instagram, Disqus gibi siteler Django ile yazılmış. Ayrıca, google, youtube, dropbox, reddit gibi siteler kod yapısında büyük oranda python kullanmakta. Amerika'da okullarda en çok öğretilen dil. php biliyor olman daha kolay öğrenmene yardımcı olabilir. ama php diye devam etmek istersen modern bir yapıya sahip laravel öneririm. rurby on rails ve django'yu örnek almış bir framework. yine de ben olsam python django'yu seçerdim. Türkiye'de de bildiğim kadarıyla markafoni gibi bazı büyük siteler de python django ile geliştirilmiş.
  • Alista A kullanıcısına yanıt
    Aradığım cevap buydu. Çok teşekkürler.
  • Rica ederim, bu arada ingilizcen iyiyse şu eğitimi öneririm.https://www.udemy.com/try-django/ . şu anda 50 dolardan 10 dolara inmiş gözüküyor.
    bir de piyadasa Mustafa Başer diye bir arkadaşın türkçe bir django kitabı var. Django versiyonu ilerlemesine rağmen çok radikal değişiklikler olmadı. Genel yapıyı öğrenmek için faydalı olabilir. Şimdiden kolay gelsin. Başarılar.
  • Alista A kullanıcısına yanıt
    İngilizcem çok iyi değil fakat örnek videolarda açık ve anlaşılır bu videodan anlarım.
    Eğer udemy de zorluk çekersem kitabı almayı düşünüyorum.
    Tavsiyeniz için teşekkürler hocam.

    Birde ben gibi başlacak olanlar içinwww.djangoturkiye.com da güzel anlatımlar var bakabilirsiniz. Herkes bulduğu kaynağıda paylaşırsa güzel olur diye düşünüyorum.

    Anlaşılır ve güzel :www.djangoturkiye.com/django.pdf




  • http://www.djangoturkiye.com/django.pdf hakkaten güzel. Türkçe kaynaklarda genelde yetersizlik, düzensizlik varken burada düzenli, net ve kapsamlı, temiz bir PDF yapmış arkadaş, isteyen indirip faydalanabildiği gibi isteyenin gönlünden geçtiği kadar tutarı iletebileceği hesap bilgilerini de not olarak düşmüş ki bu da tam doğrusu.

    Onun dışında: PHP, Ruby On Rails veya Django bence cok fark etmez, hakkını vererek öğrendiğin sürece. Ben 2008'de PHP'ye başladım ve o zamanlar böyle Udemy, Team TreeHouse falan yoktu, Quentin Zervaas'ın Web 2.0 Applications With PHP kitabından öğrendim, başlığında yazmıyor fakat kitap herşeyi Zend Framework le nasıl çözülebileceğini gösteriyordu ki bugün de işler aynı sekilde yürümekte.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.