Şimdi Ara

Philips PUS8505 kullanıcıları grubu (ilk mesaj güncelleme 30.09.2023) Android tv 11 yükseltilebilir. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.445
Cevap
125
Favori
355.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Aynı fiyatta daha iyi TV önerirseniz kimse laf etmez. Herkes sizin kadar rtings, displayspecifications kullanmayı biliyor. Pus serisi gibi Dolby Vision & Atmos, HDR10&10+ HLG, DTS HD destekli VA panel 5000TL bandında TV öner kıyaslayalım. Yoksa tavsiyeniz zaten gölge etmeyin yeter. Size



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freemium -- 24 Ağustos 2020; 15:46:43 >
  • sorunumuz da bu galiba. hepsi kötü görüntü veriyor. pus8505 bana da mantıklı geliyor. acaba 50 mi 58 mi alsam karar veremiyorum.

    58' daha büyük ekran ve daha kötü görüntü. 50' de ekran küçük olduğu için görüntüdeki sorunlar da küçük.
  • robertobravo kullanıcısına yanıt
    evet 50 inç daha net görüntü ama 58 e de gözünüz alışıyor bence oyun için 50 iyi olabilir. Dün proje diye 4k film açtım harika bir görüntü verdi. Araştırmadan aldık ama pişman değilim iyi ki 58 almışım. :)
  • tundra36 T kullanıcısına yanıt
    Trt 4k izlenebiliyor mu sorunsuz? Bir yerde 4k 60fps yi desteklemiyor philipslerin (50pus850) uydu alıcısı demişler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • talbotlago kullanıcısına yanıt
    valla bunda izleniyor. servis elemanı direk zaten trt 4k yı açtı.
  • 58 pus 8502 modeli benim de aklıma yatıyor.. indirim filan gelir mi acaba? yeni model diye indirim de yapmazlar şimdi.
  • 10-15 gün önce vatanda 58 inç 6400 e 65 inç de 8400 e düşmüştü bir geceliğine, bi daha yapmadılar indirim. Denk gelirse bende düşünüyorum. Aklımda bi de samsung q70t var n11 de 7600 civarı satılıyor, tek artısı 100 hz olması galiba. Ancak onuda beğenmiyorlar forumda. Şu an 10 sene önce aldığım panasonic plazma kullanıyorum, görüntü olarak gayet güzel bence tek sıkıntım 40 inç. İnşallah onu aramam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tundra36

    merbaba paylaşırım tabi de ayarlarını tekrar yaptım titreme engelleyen bir kısım var. Dün bir film izledim ama durgun bir filmdi. Adamlar arabaya binerken bi yavaşlama oldu. Yani görüntü yağ gibi istiyorum ben de mi sorun var acaba. Ben de yeni aldım deniyorum. Bundan önceki tv mi 11 yıl önce almıştım artık bana hepsi trabzon yani. Ama alırsanız öneriyorum. 2019 modelle kıyaslama şansım yok. Bu tvde kronik bir sorun gözüme çarpan bir şey olmadı. 4k film izleyip test yapmak istiyorum. Belki de gözüm 1080p yi normal olarak alıyor artık.
    Bütün markalarda bir sorun var. Kimisinde local dimming yok, kimisinin ölü pisel sorunu var, kimi kasıyor, kiminde boşluk var, kimi çok pahalı, kimisi DTS desteklemiyor, kiminde stok yok vs. Kalite öyle yerlerde ki televizyon almak işkence halini aldı. Ben de ambilight için almayı düşünüyorum. Genel olarak 8505 için söylenenlerdeki HDMI 2.1 olmayışı vs tolere edebileceğim şeyler. Tek tolere edemeyeceğim maç vs seyrederken titreme. Çünkü öyle haber falan seyreden birisi değilim. Sürekli aksiyon filmi, maç vs izlerim. Bu durumda da bu sorun çok büyüyebilir benim için. Üstelik 65 inch bile olsa onu almayı düşünebilirim. Sırf titremesin ya da bulanık olmasın diye 50 almak ta istemiyorum çünkü 7 yıllık emekliye ayıracağım TV 42 inch.

    Birçoğumuzun aklında aynı soru var. Titreme ne kadar kötü. Bunu da görmeden bilmek imkansız. Size zahmet olacak ama bir iki 1080 ve 4k youtube/netflix hareketli videodan kayıt koyma şansınız olursa birçoğumuza karar anlamında çok yadımcı olacak. Şimdiden emeğiniz için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alien2000a -- 26 Ağustos 2020; 22:0:55 >




  • alien2000a A kullanıcısına yanıt
    tundra36 T kullanıcısına yanıt
    Evet bunu ben de bekliyorum. Biraz test videosu gelirse süper olur. Ps4 performansı test edebilir misiniz varsa eğer?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rgpp R kullanıcısına yanıt
    vatan gibi güvenilmez satıcıdan 6000'e alacağıma ....'a 7000 veririm.
    en azından adam gibi, dürüst, 3 kağıtçı olmayacak bir satıcıyla muhatap olurum

    edit: satıcı adını sildim reklam yapıyor gibi oluyor diye.. bir de bu ara Türkiye.. al birini vur ötekine..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musuz -- 28 Ağustos 2020; 18:47:49 >
  • rgpp R kullanıcısına yanıt
    ararsınız. bozulmadıkça değiştirmeyin. bu koreliler ortalığı çöplüğe çevirmiş tam olarak. ve at oynatıyorlar. umarım ki batar hepsi ve doğru düzgün ürün kalitesi, segmentasyonu olan, müşteri hizmeti veren adam gibi firmalar çıkar ortaya. çok kötü zamana denk gelmişiz arkadaş.. herifler son 2 senedir bir önceki seneden kötü ürünü hem de yeni diye nerdeyse 2 katı paraya satıyor. bunun adı nedir buraya yazmayayım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musuz -- 26 Ağustos 2020; 23:7:41 >
  • Aynen hocam çok haklısın. Teknoloji geliştikce daha kötü ürünü daha pahalıya sunuyorlar valla anlamadım gitti. Benim tv nin bi sorunu yok çok şükür bazen bakıyorum 40 inç de yeter yaw diyorum jendi kendime :) 37 ekran tv de maç izledi bu gözler :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rgpp -- 26 Ağustos 2020; 23:1:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok da uzmanı değilim, 2-3 senedir belli aralıklarla TV alasım geliyor ve araştırıp vazgeçiyorum.
    bu TV sektörü kadar yalan dolan ve sahtekarlığın döndüğü bir ürün grubu daha olduğunu sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musuz -- 26 Ağustos 2020; 23:12:11 >
  • thedarkride T kullanıcısına yanıt
    Konuyla ilgili yaptığım araştırmalara dayanarak bazı kanaatlere vardım. Yanıldığım kısımlar da olabilir tabii. Paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle 50hz karmaşasını açalım. 50hz hem elektrik dalga frekansı hem de TV panelinin tazeleme hızı için kullanılıyor ve çoğunlukla karıştırılıyor. Evet Philips (ve bazı diğer TV'lerde) panel 50hz. Peki bu ne demek? 4K çözünürlükte 60p frame izlerken problem olur anlamına mı geliyor? Herkes böyle zannediyor ama anladığım kadarıyla değil. Şu şekilde açıklamaya çalışayım.

    TV paneli 4K da 60hz gösterebiliyor. Kaynak Philips sitesi:https://www.philips.com.tr/c-p/58PUS8505_62/8500-series-ambilight-3-tarafli-4k-uhd-led-android-tv (Teknik Özellikler - Tümünü Göster seçip Desteklenen Ekran Çözünürlüğü'ne bakın)

    Bu ne demek 4K bir PS4 Pro da mükemmelen 60fps oyun oynarsın demek oluyor. Bu çözünürlükte titreme falan olmuyor. Bunun için Tv panelinin de 100Hz olması gerekmiyor.

    Peki ne yapamıyor bu televizyon. Çok üst performansa sahip grafik kartı olan bir PC'den oyun oynayan ya da yeni çıkacak olan PS5 / X Box Series X gibi 4K da 60fps üstü ekran tazeleme hızı verebilen oyunları bu hızda gösteremeyecek. (PS5 ve X Box'taki ancak sayılı oyun 120Hz desteği verecek. Hepsi değil yani) Çünkü HDMI 2.1 yok. Bu hızda gösteremeyecek diyorum ama gösteremeyecek anlamına gelmiyor. 120Hz paneli olan oyunu 120 tazeleme hızında oynarken biz 60'ta oynayabileceğiz) Buna rağmen 2.1 in getirdiği özelliklerden ALLM (Otomatik Düşük Gecikme Modu) oyunlar için bu televizyonda var.

    Bu aşamada aslında PC, PS5 ve X Box Series X ile 120fps oyun oynamayacaklar için 100-120hz panelin hiçbir esprisi yok.

    Hatta tam tersi. Kaynak olarak görüntüyü veren cihaz (Uydu, Youtube, Netflix, USB'den film izleme vs) 60 yerine şu anki endüstri standardı olan 24fps yayın veriyorsa televizyonun paneli yayına göre çok hızlı kaldığı için atlaya atlaya gidiyor ve titreme çıkıyor. Değişik firmalar bunu engellemek için 24p yayında her karenin arkasına kendi geliştirdikleri algoritmalarla ek kare ekleyerek sorunu aşmaya çalışıyor ancak bu da pek sevmediğimiz suni tiyatro efekti (soap opera) görüntüsüne yol açıyor. (LG'de True Motion ,Samsung'da Clear Motion Rate, Sony'de Motion Flow)

    Kısaca yayının kalitesi düşük kalınca TV titriyor. 60fps yayın gelince hızlı sahnelerde titreme olmayacak. Bu TV'nin Uydu alıcısı 4K 60p olmadığı konusunda söylemler var (kaynak yok ama) eğer doğruysa ve 24p ise hep bu sorun olacak. Ama zaten tuner 60p desteklese de yayın yok. Netflix/Youtube yayınlarının %99'u da 24p. Benim USB'de bulunan 4K filmlerin tamamı da 24p (VLC playerdan oynatmaya başlayıp Ayarlar-Codec Bilgisi alanından bakabilirsiniz)

    Bu durumda filmler 60p kaydedilip Netflix/Youtube gibi kaynaklar yayını geniş anlamda 60p vermeye başlayınca rahata ulaşacağız ve titreme görmemeye başlayacağız. Uydu yayınları ne zaman o standarda gelir, gelirse de biz Türkiye'de ne zaman görürüz belli değil. Digitürk, D Smart kutuları ne zaman 60p destekler belli değil.

    Bu mantıkla panelim 100 değil 1500hz de olsa yayın kaynakları gelişene kadar titreme görmeye mahkumuz.

    Bu söylediklerimin tamamı sadece 8505 gibi 4 çekirdekli/yeterli ROM ve RAM'e sahip TV'ler için geçerli tabii. Tek veya iki çekirdekli ve yetersiz RAM'e sahip cihazlarda sistem hızı da ayrıca kasma yapabilir bunun konumuzla alakası yok.

    Eğer tundra36 dostumuz titreme videosunu gönderebilirse biraz aydınlanırız. Bunun yanında Youtube'da bulunan 2160/60fps çözünürlükte olan şu videoyla da test yapabilirse bu videodaki sahnelerde hiç titreme yaşamaması lazım. (Youtube'daki her 2160 4K video 60fps değil yalnız dikkat. Çözünürlüğü video penceresindeki çark resmine basıp en üste getirmek lazım. Bir videoda 21604k yazıyorsa o video 24p dir. Gene titreme yapabilir. 60p olanlarda 2160p604k yazıyor. Şu linkteki test için uygun. Gene de ilk açılışta internet kullanımını sınırlamak için düşük çözünürlük olarak geliyor. Çarka basıp 2160p604k seçeneğine basmak gerekiyor ki testimiz için uygun hale gelsin)
    https://www.youtube.com/watch?v=60x0TNKOZLE

    Sonuç dediğim gibi çıkar da bu videoda titreme olmazsa gönül rahatlığı bu TV'yi alırım. Keşke 100hz/HDMI 2.1 olsaydı diyebilirim tabii ama yayınların TV'lerin gerisinden geldiği gerçeğini kabullenerek Ambilight keyfini sürer bunu da unutabilirim diye düşünüyorum.




  • alien2000a A kullanıcısına yanıt
    Yani 24p de her televizyon motion özelliği olmadan titreme yapar mı diyorsunuz? Peki philips in bu motion sorununu çözmek için Bi ayarı var mı Sony LG gibi?

    Ben baktım soap opera yani motion özelliğini açınca gerçekten çok yapay bir görünüm oluyor. Açsak bir dert açmasak bir dert. Ben sadece netflixte keyifli film izlemek istiyorum. Hue ile beraber ambilight kullanmak benim amacım. Ama gerçekten kafam çok karışık. 8505 alıp pişman olmak istemiyorum, havaya atacak Bi 7000 tl parası yok kimsenin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alien2000a A kullanıcısına yanıt
    uzun detaylı mesajınız için teşekkür ederim zahmete girip detaylıca yazmışsınız. dikkatle okuyup anlamaya çalıştım ( TV araştırması yapan sıradan bir vatandaşım ve uzmanlığım yok bu konuda)

    oyun performasından ziyade merak ettiğim konu 8505'le tv ( maç vs. dahil) veya film izlerken 50hz- 100hz farkı nedeniyle titreme, cisimler etrafında bulanıkşma vb. sorun yaşanıp yaşanmayacağı. ( oyun için hali hazırda 3 yıllık 27inch, 2k,165hz, gsync monitörüm var. bunu tv olarak da kullanıyorum alacak tv bulamadığım için :) Yani illa PC'yi (gtx1070 GPU) TV'ye takayım süper oyun oynayayım derdinde değilim ki zaten ekran kartım da 4k performansı veremeyecek ve 6000TL verip de RTX2070'lere pek geçesim yok :)

    şu kısma takıldım mesajınızdaki:

    "Bu aşamada aslında PC, PS5 ve X Box Series X ile 120fps oyun oynamayacaklar için 100-120hz panelin hiçbir esprisi yok.

    Hatta tam tersi. Kaynak olarak görüntüyü veren cihaz (Uydu, Youtube, Netflix, USB'den film izleme vs) 60 yerine şu anki endüstri standardı olan 24fps yayın veriyorsa televizyonun paneli yayına göre çok hızlı kaldığı için atlaya atlaya gidiyor ve titreme çıkıyor. "

    Ben yanlış da anlamış olabilirim ama sanki normal yayın izlemek için 50 hz bir TV daha az sorun yaratır demek istemişsiniz diye anladım.

    Bu konuda rtings'de bir makale var:https://www.rtings.com/tv/learn/what-is-the-refresh-rate-60hz-vs-120hz

    tam olarak anladığımı söyleyemeyeceğim bunu ama, şurada bu olayı açıklamış ve 100 hz tv'nin, 50hz TV'ye göre, 24 FPS yani default yayında daha iyi olduğunu anlatmış:

    "While a 120Hz TV doesn't inherently produce better motion, it can provide a few advantages over standard 60Hz TVs. One of the most important advantages is the ability to play back content that is meant to be displayed at 24Hz. Most TVs, including 60Hz TVs, can simply adjust the refresh rate of their panel to fit the source, but some devices (such as Chromecast) can only output at 60Hz, regardless of the content being played. This can lead to issues since 24 is not a multiple of 60Hz. To display this sort of content, a technique known as a "3:2 pulldown" is used. Basically, the frames alternate between being repeated 3 times and 2 times. Not everybody notices this, but it causes some scenes, notably panning shots, to appear juddery. 120Hz TVs can avoid this entirely since they can just display each frame 5 times. Some 60Hz TVs can manage to do it, but if this is an important feature for you, you will probably have to get a 120Hz model"

    Türkçe'ye tam çeviremeyeceğim. O kadar teknik çeviri yapacak hakimiyetim yok konuya :)
    Ama diyor ki sadece 4k oyun vs değil normal standart TV, film izlerken de 120hz TV'ler daha iyi. ( pulldown metodu nedeniyle)

    Ben tamamen yanlış anlamış da olabilirim. görüşünüzü öğrenmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musuz -- 27 Ağustos 2020; 1:59:45 >




  • musuz M kullanıcısına yanıt
    Ben de bunu merak ediyorum. Standart FHD yayın izlemek için 50hz ile 100hz panel arasında hangisi tercih edilmeli?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alien2000a A kullanıcısına yanıt
    thedarkride T kullanıcısına yanıt
    Tamam anladım hocam akşam bu videoyu açayım size göndereyim. Umarım yükler youtube'da benim internetim çok hızlı değil. Ama netflix'te sorun çıkmıyor olmazsa ordan da kaydederim. PS4 benim pro değil haliyle 1080p. xboxta test edebilirim belki.
  • musuz M kullanıcısına yanıt
    50 hz olması bana herhangi bir problem yaratmadı.
    Oyun ve filmler için hareketli sahneler için olan ayar bölümünde Kapalı olarak ve Pazazit azaltmaları da kapalı olarak kullanıyorum.
    Görüntü kalitesinden memnunum açıkcası.
    Xbox One X kullanıyorum, Pes ve Halo oyunlarını oynarım. Hiç bir sıkıntı gözüme çarpmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDUIN1 -- 27 Ağustos 2020; 12:3:14 >
  • Bazen az şey bilmek daha iyi oluyor sanırım
    İlk başlarda samsung 55ru7400 serisini düşünüyordum
    Hatta konu bile açtım

    Sonra lg 55sm8200 modelini gördüm
    Ips den uzak duruyordum ama mağazada yanlardan baktım görüntü kaybı yoktu
    Nanocell sebebiyle mi bilmiyorum

    Şimdi lg 55sm9010 u gördüm iyice kafa karıştı
    Diyebilirsiniz ki ne alaka biri diğerinin 1,5 katı pahalı
    Evet öyle ama 100hz ve full array olması cezbetti beni
    Bir de firmalar daha üst modellere daha çok özeniyorlar anladığım kadarıyla

    Bütçe sorunum yok lakin 6000 liralık model işimi görüyorsa neden 9500 lük modeli alıyım diye düşünüyordum
    Ama fikrim değişmeye başladı
    Bugünkü fikrim böyle yarına Allah kerim :)

    @musuz belki siz de düşünebilirsiniz bu modeli..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.