Şimdi Ara

Philips NetTV ve Ağ sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
21.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Eylül - Ekim ayı gibi aldığım Philips 32PFL8404 model televizyonumun ağ özelliklerinden faydalanamıyorum, sorun ne olabilir?

    Yaptıklarım şu şekilde:

    Öncelikle internet bağlantısı için Kablo internet kullanmaktayım ve Kablo modemime bir Linksys WRT54G marka/model 4 port kablosuz router bağlı. 4-5 senedir aynı konfigürasyonu bilgisayarlarımda kablolu/kablosuz bağlantılarda sorunsuz kullanmaktayım.

    Televizyonuma ethernet kablosunu çekip, routerimin boş portlarından birine bağladım. Ancak otomatik ip aldığı zaman alakasız bir ip numarasını kendisine aldı. Routerimin IP numarası 192.168.1.10 olmasına rağmen, kendine bundan çok farklı bir ip numarası aldı(197.234.45.89 gibi default Getaway'den çok farklı bir adresti). Subnet mask kısmı da 255.255.255.0 olması gerekirken, 247.255.255.255 gibi birşeydi.

    Bunun üstüne static ip yapılandırmayı seçtim ve normalde bilgisayarlarımda da kullandığım şekilde, bilgisayarlarımdan farklı bir ip adresini (ip:192.168.1.27 dg:192.168.1.10 sm:255.255.255.0) televizyona atadım ve ardından bağlan dediğimde yine hemen bağlandı. (en azından bağlı gözüküyor)

    Ancak gerek NetTV gerek Ağ içindeki bilgisayarlara bakma özelliğini kullanamıyorum. NetTV için kullanım kılavuzunda çok fazla açıklama bulunmamakta, ancak ilk kurulumda 3 aşamalı bir kurulum bölümü var anladığım kadarı ile. İlk kısım onay kısmı, onay verince ikinci kısma geçiyor ve ikinci kısımda televizyon ağa bağlanmaya çalışıp duruyor. 3. kısma denemelerimden bazılarında geçmeyi başarıyorum ama NetTV'yi hiçbir şekilde çalıştıramadım. İlk kullanımda karşıma gelmesi gereken sözleşmeyle ilgili olan kısım bile karşıma çıkmadı. Şu anda da 3. kısımda "Philips sunucusu bulunamadı" şeklinde bir hata veriyor.

    Sonuç olarak NetTV ve Bilgisayardan video izleme özelliklerinin hiçbirini kullanamadım, ara ara bağlanmayı deniyorum, kafayı yiyorum.

    Teledünya kanalları için kanal taramasında bölgeyi İsveç yapmıştım, ondan olabilir mi? Gerçi o ayar Türkiye iken de denemiştim ve sonuç aynı şekildeydi.

    Uzunca bir tasvir oldu farkındayım, ama şimdiye kadar denediklerim ve donanımımı ayrıntılı şekilde anlatmaya çalıştım, umarım bana yardımcı olabilirsiniz.

    İyi günler.







  • Sorunda bir gelişme kaydettin mi? veya çözüme ulaştın mı merak ettim?

    Umarım halletmişsindir...
  • Yok, sonuca ulaşamadım. Açıkçası bıraktım da, çalışmıyor işte. Çalıştıranlardan nasıl çalıştırdıklarına dair cevap bekledim ama, çıkmayınca da üstüne gitmedim. Sonuçta kullanım kılavuzundakileri falan yaptım, çalışmıyor. Ya ufak bir ayarı gözden kaçırıyorum ya da televizyonda bir sorun var. :(
    Bu kadar philips televizyon sahibi varken sizden başka kimse de ilgilenmemiş. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.
  • Dün Philips televizyon kullanıcısı olan bir arkadaşım netTV yi çok basit şekilde çalıştırdığını anlatınca bir daha netTV işine giriştim. Sonuç, zamanında yeni almış olduğum kablo meğerse içinde 3-5 yerden kırıkmış, kafasına göre laptopta aynı kablo ile bağlandım koptum. Daha önce uçlarını değiştirmiştim ancak yeni kablonun kopuk olacağı aklıma gelmemişti açıkçası.
    Bunun üstüne gittim Vatanbilgisayar'dan S-Link kablo aldım, bağladım. Sonuç yine hüsran. Kablonun jaklarını kontrol ettim, normal gözüküyordu. Sonra fark ettim ki, hazır aldığım kablonun yeşil kablosu jaka neredeyse girmemiş bile. Allahtan elimde pense ve fazla jak vardı da, yeniden uç yapıp bağlanmayı başardım. Yalnız böyle dandik bir ürünün büyük bir teknomarkette satılması garibime gitti.

    Sonuç, NetTV çalışıyor. Youtube'dan video da izledim. PC'ye göz at özelliğini de açtım ancak Windows 7'de medya paylaşana kadar göbeğim çatladı :D Sonuç, yine başarılı. Ağdaki medyaları oynatırken ara ara takılıyor gibi olsa da, güzel gösteriyor. Altyazı desteği de olsa şahane olurdu.




  • Güzel Haber

    Çünkü bende aynı seri TV ye talip olabilirim...

    Yeni aldınız biliyorum, hayırlı olsun... Fakat özellikle Eleştrisel yaklaşmayı ihmal etmeden fotoğraflı bir inceleme yazarsanız sevinirm...

    Güle güle kullanın...
  • Teşekkür ederim.

    Ürün hakkında da iyi kötü eleştirilerim şu şekilde:

    Artılar:

    * Ambilight güzel bir şey, özellikle karanlıkta televizyon izlerken gözü yormuyor.
    * İçinde dahili tuneri var, conax modül aldım ve teledünya yayınını HD olarak izliyorum çok memnunum.
    * Görüntü kalitesi bence oldukça iyi. Teledünya HD yayınlar zaten çok güzel, dijital SD yayınlar bile gayet net gözüküyor. Analog SD yayın tabi ki dijitale göre bariz daha kötü.
    * NetTV'de youtube üzerinden izlediğim 1-2 videoda kalite güzeldi. Bu kadar net beklemiyordum.
    * USB girişi ile video, müzik, resim oynatabilmesi güzel bir özellik.
    * 4 tane HDMI girişi var. Ben ancak birini kullanırım derken, şimdiden 3ünü doldurdum:)
    * Ürünün çerçevesi ince, Samsunglar gibi kalın değil. Ancak ekranın kendisi tabi ki LCD TV olduğundan LED TV'ler kadar ince değil. Ancak rahatsız edici bir kalınlığı yok, ben memnunum.
    * Ses çıkışı tatminkar.
    * Yanında ben alırken hediye gelen Blueray Player güzel, çok sessiz çalışıyor, DVD nin döndüğünde çıkan ses bile yok. Ancak USB'den film oynatma bu oynatıcıda da mevcut değil. Bir de Divx izleyecekseniz, altyazının film ile aynı isimde olması gerekiyor.

    Eksiler:

    * PIP yok, bendeki eski televizyonda da yoktu. Yeni nesil televizyonlarda vardır diye araştırmamıştım, beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.
    * USB ya da ağ üzerinden oynattığı videolarda altyazı desteklemiyor. Hatta TV'nin birçok özelliği kullanılamıyor. Mesela ses açıp kaparken ses açılıp kapanma grafiğini ekranda göremiyorsunuz.
    * Ben ürünü ayaklıkla kullanıyorum ve ayağın dönüş açısı biraz daha fazla olabilirdi.
    * Ürünün açılması uzun sürüyor, 4-5 saniye civarı. Özellikle kullanmadığınız zaman fişini çekerseniz, bu süre daha da uzayabilir.
    * Kumandasında ışıklandırma olsa güzel olurmuş(Samsung LED TV'de gördüm, güzel bir özellikmiş hoşuma gitti)
    * Menüsü biraz yavaş gibi, ancak başka televizyon kullanmadığımdan da karşılaştırma yapmam da çok doğru olmaz.


    Dün Digiturk Plus kurulumu yaptırdım, 1 aydan uzun süredir de conax modül ile Teldünya kullanıyorum.

    Digiturk Plus'taki LigTV HD yayını eurosporttaki Afrika Uluslar Kupasındaki HD yayın gibi değil malesef. Nat Geo HD ve Eurosport HD tatminkar. Ancak SD kanallarda Teledünya açık ara daha net.

    Teledünyadaki SD kanallar televizyonda yayın izlermiş hissi verirken, Digiturk Plus'taki SD kanallar bilgisayar ekranından tv kartı aracılığı ile televizyon izliyormuş hissi uyandırdı bende. Bu arada LigTV HD kadar mantıksız uygulama görmedim. HD yayına SD yayında maç izlememek için geçtim ancak, bir HD kanal sadece CANLI maçları mı HD verir yahu? Maç tekrarları SD, komedi :) Maçları zaten HD çekiyorsun, maç tekrarlarını da HD ver, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Kurulumu yapan Digiturk görevlisinin bana söylediği bu şekildeydi, kendim maç tekrarı izlemedim daha.


    Aklıma gelen iyi kötü özellikler bu şekilde, sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.


    Çektiğim birkaç fotoğraf da şu şekilde:

    Televizyonun Kumandası

     Philips NetTV ve Ağ sorunu





    SD Yayın LigTV

     Philips NetTV ve Ağ sorunu





    HD Yayın LigTV (dün kaydettiğim maç yayını, canlı iken HD, tekrarda SD malesef, buradaki görüntüler HD)

     Philips NetTV ve Ağ sorunu


     Philips NetTV ve Ağ sorunu


     Philips NetTV ve Ağ sorunu





    Digiturk Nat Geo HD

     Philips NetTV ve Ağ sorunu


     Philips NetTV ve Ağ sorunu




    Teledünya Nat Geo HD

     Philips NetTV ve Ağ sorunu


     Philips NetTV ve Ağ sorunu



    Teledünya Eurosport HD

     Philips NetTV ve Ağ sorunu




    Teledünya Digital BBC World

     Philips NetTV ve Ağ sorunu



    Teledünya Analog BBC World


     Philips NetTV ve Ağ sorunu







    Edit: Fotoğrafların küçük ön izlemelerini koymuşum, büyük halleriyle yer değiştirdim.
    Edit2: Bu sefer de sıralarını karıştırmışım, onları düzelttim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beatlemaniac -- 2 Şubat 2010; 0:08:31 >




  • philips 42pfl8654 aldık onun kumandasında ışık var gerçekden çok hoş yalnız bende internete giremiyorum bilgisayarda takılı olan sürekli kullandığım kabloyu çıkarıyorum tv ye takıyorum 1. ve 2. aşamayı geçiyor ve 3. aşamada bağlanmasını bekliyorum 10 15 dk ama birtürlü bağlanamadım nedendir anlamış değilim aynı kabloyla pcden bağlanabiliyorum bana yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim dizileri internetten takip etmek için özellikle net tv yi aldık bu arada normal uydudan izliyorum yayınnları muhteşem gösteriyor çok net 1080p videolar koydum onları anlatmamam bile gerek yok sd yayını muhteşem veren bir alet onu nasıl verir kullananlar bilir bence en alınası tv
  • bizdede 42PFL8654 var.arkasına baktım bir VGA Girişi var sanırım..PC'de monitöre gelen VGA soketi buraya bağladım.(yani Philips'i pc ekranı gibi kullanmak için)ama hiçbir görüntü alamadım..Net TV olayınıda araştırdım ama malesef 42PFL8654 kitapçığında hiçbir bilgi yok.Yardımcı olabilecek ve detaylı anlatıcak birisi varsa sevinirim..

    Öncelik:Philips'i PC ekranı gibi kullanmak...
  • Kablo Modemin anlaşılan interneti paylaştırmıyor. Direk Internet IP'si almış televizyonun. Bence internete gene bağlanabilirsin. ama diğer internete bağlı cihazları kapatarak. Çünkü o IP'le aynı anda sadece bir cihaz çıkar. Muhtemelen Kablo Modemin içine erişmek mümkün değil, gene muhtemelen kablosuz router bu işi yapıyor. Yani kesin çözüm için modeme değil kablosuz routere bir şekilde bağlaman şart.
  • İyi günler. Bendede
    Philips LCD TV 42PFL7655K 107cm (42") Full HD 1080p DVB-T/C/S2 with Ambilight Spectra 2 and Pixel Precise HD var.

    Cross kablo'nun bir ucunu modeme bir ucunuda televizyon'a bağladım. Bağladığım gibi sonuç aldım. hiçbir sıkıntı olmadı çok şükür. Yanlız PC'ye gözat yani şu media player'dan ortam paylaşma olayını yapamadım. Bütün izinler yerinde. Bütün ayarlar kontrol ettiğim durumda normal ama illaki gözümden kaçan bir yer var. Nasıl Windows 7'yi ayarladığınızı paylaşabilirseniz gerçekten çok güzel olacak Şimdiden Teşekkür ederim.

    Yanlız ;
    Sizin televizyonunuz zaman itibari ile biraz eski kalmış Şimdiki kumandalarını çok beğeniyorum. Samsung 3.000TL'lik tv yapmış ama kumandası gerçekten vahim yahu...




  • Ben de su "PC'ye Göz at"i bir türlü beceremedim. Net tv sorunsuz calisiyor.
  • PC'ye gözat bölümü benim için mükemmel olur. Sırf 1080p DUAL HD filmler izlemek için 1,5 TB disk aldım. dizüstünden veya masaüstünden bu disk'e atıp izliyorum filmleri TV'de ama oraya buraya taşı sıkıntı oluyor biraz. Direk hiç pc ile uğraşmadan sorunu çözmek istiyorum. Kullanabilen varsa "PC'ye Gözat" özelliğini nasıl yaptığını açıklarsa çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candeniz_1991

    PC'ye gözat bölümü benim için mükemmel olur. Sırf 1080p DUAL HD filmler izlemek için 1,5 TB disk aldım. dizüstünden veya masaüstünden bu disk'e atıp izliyorum filmleri TV'de ama oraya buraya taşı sıkıntı oluyor biraz. Direk hiç pc ile uğraşmadan sorunu çözmek istiyorum. Kullanabilen varsa "PC'ye Gözat" özelliğini nasıl yaptığını açıklarsa çok sevinirim.


    ben vista kullanıyorum şu şekilde yaptım,

    önce tv yi menüsünden ağa kaydettirdim
    sonra vista da medya, dosya, yazıcı paylaşımı gibi bütün paylaşımları açtım
    windows media player diğer seçeneklerde kitaplık kısmında paylaşımı yapılandır kısmında medyamı paylaştır yaptım
    daha sonra vistada ağda philips tv buldum
    üzerine tıkl ayarak tüm izinleri verdim
    sonra tv den pc ye gözat yapınca bilgisayarı gördüm.

    tv 8605 bu arada




  • Mac kullanıcıları için ise PC ye gözat ı kullanabilmeleri için isedora adlı yazılımı tavsiye ederim. kullanımı çok kolay kullanışlı bir programdır.
    sadece tv ile paylaşmak istediğiniz klasörleri (video, müzik, fotoğraf) ekleyip, programı aktif hale getirmeniz gerekir.
    llaç için isterseniz yardımcı olurum.
    saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdundar


    quote:

    Orijinalden alıntı: candeniz_1991

    PC'ye gözat bölümü benim için mükemmel olur. Sırf 1080p DUAL HD filmler izlemek için 1,5 TB disk aldım. dizüstünden veya masaüstünden bu disk'e atıp izliyorum filmleri TV'de ama oraya buraya taşı sıkıntı oluyor biraz. Direk hiç pc ile uğraşmadan sorunu çözmek istiyorum. Kullanabilen varsa "PC'ye Gözat" özelliğini nasıl yaptığını açıklarsa çok sevinirim.


    ben vista kullanıyorum şu şekilde yaptım,

    önce tv yi menüsünden ağa kaydettirdim
    sonra vista da medya, dosya, yazıcı paylaşımı gibi bütün paylaşımları açtım
    windows media player diğer seçeneklerde kitaplık kısmında paylaşımı yapılandır kısmında medyamı paylaştır yaptım
    daha sonra vistada ağda philips tv buldum
    üzerine tıkl ayarak tüm izinleri verdim
    sonra tv den pc ye gözat yapınca bilgisayarı gördüm.

    tv 8605 bu arada


    Televizyondan ağa kaydetmeyi seçtiğimde sürekli imleç gidip geliyor. Sonuç yok. Windows ve Media player 11 için ne yapabilim?

    TV'yi Bilgisayar'da görebiliyorum. Media player'dan dosya paylaş diyorum. Dosya'nın ismi televizyon'a gidiyor,oynatma ekranı geliyor (mp3 gönderiyorum tv'ye) ama başka hiçbirşey olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candeniz_1991 -- 20 Temmuz 2011; 2:17:12 >




  • PC'ye gözat olayını hallettim arkadaşlar büyük bir sevinçle

    bir DLNa paylaşım programı sayesinde halletmiş bulunmaktayım. Program Wild Media Server. Yanlız arada ufak ufak donmalar oluyor. (1080p DUAL filmlerde)

    Eğer sıkıntı yaşayan arkadaşlar varsa benim gibi eğer oto ip verince televizyon sıkıntı çekiyorlarsa statik ip yapıp ayarları aşağıdaki gibi yapsınlar ;

    ip adresi : 192.168.2.5 (modeme ve kullanıcı sayısına göre değişkenlik gösterebilir)
    ağ maskesi : 255.255.255.000
    ağ geçidi : 192.168.2.1 (modemin ana ip'si)
    ve yasaklı sitelere browser ile girmek istiyorsanız;
    DNS1 ve DNS2 ayarlarınıda aynı bilgisardaki gibi değiştirsinler.

    Sıkıntı Ethernet kablosunda sanıyordum ama değilmiş. Kullandığım Ethernet kablosu cross kablo bu sıkıntı yaratıyor diye düşüdüm ama değilmiş...

    Tek sıkıntı Windows Media Player'da !

    Herkeze iyi TV keyfi dilerim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: candeniz_1991


    quote:

    Orijinalden alıntı: kdundar


    quote:

    Orijinalden alıntı: candeniz_1991

    PC'ye gözat bölümü benim için mükemmel olur. Sırf 1080p DUAL HD filmler izlemek için 1,5 TB disk aldım. dizüstünden veya masaüstünden bu disk'e atıp izliyorum filmleri TV'de ama oraya buraya taşı sıkıntı oluyor biraz. Direk hiç pc ile uğraşmadan sorunu çözmek istiyorum. Kullanabilen varsa "PC'ye Gözat" özelliğini nasıl yaptığını açıklarsa çok sevinirim.


    ben vista kullanıyorum şu şekilde yaptım,

    önce tv yi menüsünden ağa kaydettirdim
    sonra vista da medya, dosya, yazıcı paylaşımı gibi bütün paylaşımları açtım
    windows media player diğer seçeneklerde kitaplık kısmında paylaşımı yapılandır kısmında medyamı paylaştır yaptım
    daha sonra vistada ağda philips tv buldum
    üzerine tıkl ayarak tüm izinleri verdim
    sonra tv den pc ye gözat yapınca bilgisayarı gördüm.

    tv 8605 bu arada


    Televizyondan ağa kaydetmeyi seçtiğimde sürekli imleç gidip geliyor. Sonuç yok. Windows ve Media player 11 için ne yapabilim?

    TV'yi Bilgisayar'da görebiliyorum. Media player'dan dosya paylaş diyorum. Dosya'nın ismi televizyon'a gidiyor,oynatma ekranı geliyor (mp3 gönderiyorum tv'ye) ama başka hiçbirşey olmuyor.


    mp3 gönderiyorum tv ye demişsiniz aslında siz birşey göndermeyeceksiniz. tv nin pc bul yerinde bilgisayarın klasörleri gözükecek burdan herhangi bir dosyanın üzerine gelip play etmeniz lazım. yani mediplayer ile bir işiniz yok windowstaki.




  • Tamamdır herşey Tv'den bütün HDD'lerime rahat bir şekilde ulaşabiliyorum. Şimdiki sıkıntım ise bağlantı hızı ...

    film açtığım zaman belli bir süre sonra film kapanıyor.. Bence büyük ihtimalle bağlantı hızından kaynaklanıyor. bunu bir şekilde hızlandırmanın yolu varmıdır.?

    Film izlemek istiyorum. Yoksa DLNa'den çok şeymi istiyorum?
  • Ben de az önce hallettim. Media playerlerde izinleri verdim su an calisiyor. Dün de yapmistim ama olmamisti. Bu gün neden oldu anlamadim.:) sonucta halloldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candeniz_1991

    Tamamdır herşey Tv'den bütün HDD'lerime rahat bir şekilde ulaşabiliyorum. Şimdiki sıkıntım ise bağlantı hızı ...

    film açtığım zaman belli bir süre sonra film kapanıyor.. Bence büyük ihtimalle bağlantı hızından kaynaklanıyor. bunu bir şekilde hızlandırmanın yolu varmıdır.?

    Film izlemek istiyorum. Yoksa DLNa'den çok şeymi istiyorum?


    Ben de sizin gibi sevinmistim ama sevincim kisa sürdü. Ayni problem bende de oluyor. Yaklasik 10 dakika bakabiliyorum sonra kapaniyor ve dosyalarin hic biri görünmüyor. Siz bir cözüm bulabildiniz mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altaylardan -- 20 Temmuz 2011; 21:04:07 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.