Şimdi Ara

Philips 55pus7502 4k mkv video sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    55pus7502 televizyonun usb'sinden 4K bir filmi akıcı bir şekilde izleyemiyorum. Film mkv uzantılı, 2160p UHD HEVC DD5.1 formatında ve 65 gb. Harddisk'i tv'nin usb 3.0 usb'sine bağlıyorum ve harddisk'im usb 3.0 destekliyor. Filmi VLC player ile başlatıyorum. Görüntü akıcı başlıyor, fakat filmde herhangi bir karakter konuşmaya başlayınca görüntü hafifçe takılıyor. Konuşma devam ederken sıkıntı yok fakat konuşmaya ara verip tekrar başladığında yine takılıyor, küçük bir donma oluyor. TV'nin yazılımı güncel. pus7503 için güncelleme çıkmış aşağıdaki bilgiler ile:

    TPM171E _ 105.001.002.013 – Date: 2018/08/02
    - Fix for sound drops on USB playback of 4K movies

    diye bir güncelleme gelmiş fakat 7502 için böyle bir güncelleme yok. Bu takılma sorununu nasıl aşabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.

    Teşekkürler.

    ------

    Sorun aşağıdaki şekilde çözüldü:

    Televizyona gelen son yazılım güncellemesiyle(4 Mart 2019) altyazının ekrana gelmesi sırasında, videonun anlık takılması sorunu çözülmüş. Herhangi bir uygulama kullanmadan, televizyonun kendi oynatıcısıyla önceden takılan filmi hiç takılmadan akıcı bir şekilde izleyebildim. Tv'nizi güncellerseniz bu sorunu aşabilirsiniz. Güncellemenin bilgileri aşağıdadır:

    TPM171E _ 107.000.222.001 – Date: 2019/03/04
    - Improvements of subtitle playback with MKV files



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcturuscan -- 5 Mart 2021; 20:49:3 >







  • Sorun altyazıdan kaynaklı. Gömülü altyazıyı veya dışarıdan ayrıca eklenen altyazıyı ilk kez ekrana getirirken bu sorun yaşanıyor. Şimdilik altyazısız izlemeyle bu sorunu aşıyorum. Umarım buna bir çözüm bulunur.
  • bu philipslerin işletim sistemleri çok kötü 2018 modellerin güncellenmemiş haliyle tv leri denemek için götürdüğüm içeriklerin yarısından çoğunu takılmadan oynatamadım ne kendi programıyla nede harici yüklediklerimizle..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    bu philipslerin işletim sistemleri çok kötü 2018 modellerin güncellenmemiş haliyle tv leri denemek için götürdüğüm içeriklerin yarısından çoğunu takılmadan oynatamadım ne kendi programıyla nede harici yüklediklerimizle..
    Ben de alırken denemiştim, 4K video götürmüştüm yanımda. bir sıkıntı olmamıştı çünkü herhangi bir altyazı açmaya çalışmamıştım ozaman. Başka bir 4K film izlemeye çalışıyorum şuan, altyazıyı oynatırken çok daha kısa süreli donma oluyor. 4k video üzerine altyazı işlerken zorlanıyor televizyon. Yazılımsal olduğunu düşünüyorum.
  • arcturuscan A kullanıcısına yanıt
    muhtemelen yazılımsaldır farklı programlarla denedinizmi
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    VLC Player ile denedim. Önerebileceğiniz herhangi bir program var mı?
  • Bende tamamen takılma oluyor. Özellikle x265 , H265 formatlarında bu takılmalar oldukca belirginleşiyor. Çareyi 1080p'ye dönmekte buldum. Bu arada sırf 4K filmleri için USB 3.0 HDD kutusu aldım ve SSD Harddisk aldık, sorun veri okumada kaynaklanmadığına eminim. Mesela 2 GB ile 4 GB riplenmiş bazı filmler sorunsuz oynatıyor veya sebebini bilmediğim 10 GB ~17 GB dosyalarda bile sorunsuz baştan sona izlediğim oluyor. Bu arada bu sorunları VLC ile de yaşıyorum. VLC den tutunda bir çok program denetim sonuç değişmedi, hep aynı.
  • Merhabalar,

    Televizyona gelen son yazılım güncellemesiyle(4 Mart 2019) altyazının ekrana gelmesi sırasında, videonun anlık takılması sorunu çözülmüş :) Herhangi bir uygulama kullanmadan, televizyonun kendi oynatıcısıyla önceden takılan filmi hiç takılmadan akıcı bir şekilde izleyebildim. Tv'nizi güncellerseniz bu sorunu aşabilirsiniz. Güncellemenin bilgileri aşağıdadır:

    TPM171E _ 107.000.222.001 – Date: 2019/03/04
    - Improvements of subtitle playback with MKV files
  • arcturuscan A kullanıcısına yanıt
    merhaba, filmi HDD den mi izliyorsunuz. tv ye bağlandığınız aygıt ve kablo nedir. Ben de araştırıyorum. 4k LG hdr destekli tv var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skuralay kullanıcısına yanıt
    HDD'den usb 3.0 kablo ile izliyorum. Şuan için hiçbir sıkıntı yaşamadan güzelce izleyebiliyorum.
  • tv ye nova video oynatıcı yüklerseniz takılma düzelir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntü kalitesini bir miktar düşürüyor diğer oynatıcılar çok denedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca 14 tb harddisk var bende 3.0 portundan bağlıyorum bendeki sorun filmlerin açması değil harddisk bağlı iken tv nin çok kasması hatta kanal değişim süresi 6 sn ye kadar oluyor bazen kanalları hiç açmıyor tv yi kapatıp açmak gerekiyor harddiskten film izlemediğim zaman tv nin harddiski görmezden gelmesi gerekiyor ama nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.