Şimdi Ara

PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
37
Favori
121.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Donanımsal hdr yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler merhaba cihazı bugün aldım fakat güncelleme yapamadım yardımcı olabilirmisiniz lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellemeyi yaptım.Cihaz gerçekten güzel arkadaşlar.Brn bir sıkıntı yaşamadım.Trt 4k yok yayın kalktı dedi ama inanmadım.Sadece philips smart a bağlanamıyorum.Bu konusa yardımcı olabilirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forever_ozgurr F kullanıcısına yanıt
    philips smart a ben de bağlanamıyorum.

    bir de usb den film seyretmek tam bir işkence bu televizyonda. 1080p filmleri vlc player açıyor. onda da altyazı sorunu var çoğu zaman altyazıyı tanımıyor. bu durumda dışarıdan altyazı seç seçeneği bi anda devre dışı kalıyor programı silip tekrar yüklemeniz gerekiyor. ayrıca 2k ve üzeri filme geçerseniz vlc player mx player vs bunlar bu filmleri oynatamıyor çünkü yazılımsal codec kullanıyor tv donanımsal destek yok. tıkanıyor oynatamıyor programlar. tek çareniz tv nin orjinal player i. bunda da eğer türkçe altyazılı izliyorsanız türkçe karakterleri almıyor. örneğin ı harfi ^y olarak çıkıyor.

    aynı sorunları yaşayan var mı
  • Ben açıkca laptopu bağlayıp izlediğim için bu problemleri bilmiyorum.Peki trt 4 k yı izleyebilen varmı?Smart tv ye bağlanabilen varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forever_ozgurr F kullanıcısına yanıt
    Böyle akıllı bir tv varken laptop bağlayıp hdmi falan kablolarla şarj aletiyle uğraşmak bana pek akıllıca gelmiyor. Ayıp yani

    Pc den media server oluşturup tv den pc deki dosyalara ulaşıp oradan da oynatabiliyorsun yani en kötü böyle yapılabilir. Ama eline 2k film alıp bir dene istersen playerları bakalım oynatabilen olacak mı.
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    kodi player çok iyi. altyazısız izlediğim için denemdim altyazı olayını ama tv için mükemmel bir player. android sayfasında başlarda var. yanlız uygulamayı tv'nin hafızaya değil de usb'ye kurmak daha iyi

    bunları denedim şimdilik. sorun yok:

    Deadpool 4K HDR H265
    Gods of Egpyt 4K H265



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 1 Ağustos 2016; 11:05:40 >
  • forever_ozgurr F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yeni tv'niz hayırlı olsun.
    Sorması ayıp nereden ve ne kadara aldınız acaba?
  • Merhaba,

    Son güncellemeden sonra ambilight kapandı ve ayarlardan ne yaparsam yapayım açılmıyor.

    Fabrika ayarlarına döndürdüm Tv yi yine çözülmedi.

    Bu sorunu yaşayan var mı başka?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cübbesiz Ömer

    kodi player çok iyi. altyazısız izlediğim için denemdim altyazı olayını ama tv için mükemmel bir player. android sayfasında başlarda var. yanlız uygulamayı tv'nin hafızaya değil de usb'ye kurmak daha iyi

    bunları denedim şimdilik. sorun yok:

    Deadpool 4K HDR H265
    Gods of Egpyt 4K H265


    4k filmi takılmadan oynatabilmişse yine büyük başarı

    denicem. ama görmeden inanasım gelmiyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aekaya

    Merhaba,

    Son güncellemeden sonra ambilight kapandı ve ayarlardan ne yaparsam yapayım açılmıyor.

    Fabrika ayarlarına döndürdüm Tv yi yine çözülmedi.

    Bu sorunu yaşayan var mı başka?

    Ben en son güncellemeyi 1 ay önce yapmıştım tekrar mı güncelleme geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolsweetboy

    Merhaba, yeni tv'niz hayırlı olsun.
    Sorması ayıp nereden ve ne kadara aldınız acaba?

    Mediamark 3600. Ama ben aldıktan sonra düştü fiyatlar. 49pus7101 bendeki bir de.
  • 55 inçlik versiyonunu 3.600 gibi görsem artık alacağım, şimdiye kadar en ucuz ereyon.comda 3.700'e gördüm.

    Ancak forumdaki bilgilere göre 4.000 TL'ye alanlar var (3.400 TL + 600 TL Bipara hediyesi)

    takip eden arkadaşlar varsa burada fiyatları paylaşalım.

  • Arkadaşlar merhaba,

    Yaklaşık 1 ay önce 55PUS7101'i Teknosa'dan 3,400 TL'ye aldım.

    Deneyimlerimi paylaşayım,

    --> Ekranda daha çok beyaz ekranlarda fark edebileceğiniz bir ton problemi var yani sağ kenar sol kenar ve ortada biraz daha koyu olduğunu göreceksiniz. Bu 7101'in bütün serilerinde olduğu söylenen bir problem. Hoş izlerken fark etmiyorsunuz ama yine de detaycılar için can sıkabilecek bir durum.

    --> Fabrika ayarlarında True Motion orta derecede açık olarak geliyor ve bu özellik tam anlamıyla BERBAT. Bunu kapatmadan izlerseniz saçlarınızı yolabilirsiniz. Bu nasıl bir anlayış, hiç denemediler mi fikrim yok fakat insanda bir gram izleme hevesi bırakmıyor açıkken. Neyse ki bunu da kapatarak çözebiliyoruz. Renk konusunda gayet iyi sadece sanki siyah rengi daha iyi verebilirdi diye düşünüyorum, kontrast değeri açısından beklediğimden bir tık aşağıda kaldı.

    --> Darbe girişimi olana kadar TRT 4K izliyordum, fakat artık kalktı sanırım zarar gördü uydular ya da yayın kaynakları. İzlediğim kadarıyla bir 4K'dan bekleyeceğiniz her şeyi karşılıyor diyebilirim. Özellikle şuna dikkat edin, X bir TV'de 4K maç yayını ile bu televizyondaki 4K maç yayınına bakın, gün gibi fark var. Philips doğal görüntüyü gerçekten çok iyi verebiliyor.

    --> Google Android TV Launcher ( Leanback )'da şöyle bir saçmalık var, TV'nin yanında verilen kumandada mikrofon yok, TV'de de dahili mikrofon yok fakat launcher üzerinde bir çok uygulamada sesle arama tuşu var. Bu tuşa yanlışlıkla dokunduğunuzda medya alt yapısı çökebiliyor, TV Input, com.droidtv.settings vs. bir çok şey çöküyor ve kapatıp açmadan düzelmiyor. Kapatıp hemen de açamıyorsunuz, fişi falan çekmeniz gerekiyor. Son güncelleme ile ilgili açılma süresi kısalmış ve medya çökmesi daha aza indirilmiş ama size tavsiyem, mümkün olduğunca buna tıklamamaya çalışın ve sesli aramayı kullanacaksanız Google Play Store'dan Android TV uygulamasını edinerek cep telefonunuz üzerinden kullanın. Bu şekilde gayet işe yarıyor.

    --> TV arayüzü son güncelleme ile birlikte gayet güzel bir hâle geldi ve kanal geçişleri hızlandı. Favori kanal listesi oluşturma daha kolay bir hâle gelmiş, oldukça pratik diyebilirim. Özellikle kategoriye göre kanalları doğrudan listelemesi çok başarılı. Spor seçiyorum ve neredeyse tüm spor kanallarını listeliyor, haberse haber, belgeselse belgesel gibi.

    --> Benim için miracast olmayışı hayal kırıklığı yaratmıştı fakat, her ne kadar ortak ağda bulunmanız gerekse de Google Cast Miracast'i aratmıyor. Anlık görüntü aktarma konusunda en az miracast kadar iyi. Tabi iyi bir bağlantınız olacak :) ( Bilmeyenler için, Google Play Store'dan telefonunuza Google Cast uygulamasını indirmeniz gerekli. )

    --> USB üzerinden içerik oynatma ve Dropbox senkronizasyonu ile medya dosyaları görüntüleme konusunda ben şahsen herhangi bir sorun yaşamadım. Cep telefonum ile çektiğim 4K vidyoyu aktarıp verimli bir şekilde oynattım. VLC ya da farklı bir oynatıcıya ihtiyacım olmadan, dahili oynatıcı işimi gördü. Tabi farklı kodeklerin olduğu 4K'larda nasıldır bilemem henüz denemedim ama Note 3 N9002 ile çektiğim 4K vidyo gayet iyiydi.

    --> Logitech F710 Gamepad bağladım ve telefonumdan tanıdığım, Badland, Leo's Fortune, Asphalt 8 Airborne, Duet, Alto's Adventure, Into The Dead, Dead Trigger 2 gibi oyunları gayet iyi şekilde oynayabiliyorum. Grafikler 55" bir TV düşündüğünüzde gayet iyi, tabi ki mükemmel değil ama gayet iyi. ( Market harici uygulamalar da kurulabilir, uyumlu olanları ES File Explorer aracılığı ile bulup açabiliyorsunuz, başlatıcıda görünmüyorlar. )

    --> Ses kalite olarak iyi olup seviye olarak düşük gibi geldi bana. Bazı çok kaliteli yayınlarda normal seviyeye çıkıyor ama genelde 35-40 seviyesine çıkmam gerekiyor gündüz.

    --> Ambilight tam anlamıyla bu televizyonu televizyon yapan şey diyebilirim. Muazzam bir görsel keyif sunuyor.
    Üzerine basarak söyleyeyim, bu televizyonun android olup 3x ambilight olması bile kâfi. Inovasyon budur.

    --> Tasarım 10/10, ekranın ışık yansıtmasından ufak derecede musdarip olduğumu söylemeliyim. Hoş gündüz TV izleyen biri değilim ama yine de biraz daha mat olmasını beklerdim.

    Philips Smart uygulamasına giriş yapamıyor olma durumu benim de bir kere başıma geldi, ağ ayarlarını tamamen sıfırlayarak yeniden bağlandım ve sorun gitti. Bağlı olduğunuz ağa göre bazı durumlar farklılık gösterebiliyor, bunu gözden geçirin. Bu uygulamada hiçbir şey yok bu arada, içinde fos işe yaramaz uygulamalar var.

    Final olarak, 10 üzerinden bence 7,5. Bunun sebebi de yukarda belirttiklerim.
    Bir televizyona göre, günümüzde hâlâ SMART TV kavramlarının çok yaygın olarak kullanılıp bir internet sitesini 2 saatte açan tvlerin olduğunu düşünürsek bu performanstaki bir android TV kesinlikle harika. Google hesabıyla oturum açabildiğiniz bir TV'yi düşününce iyi hissediyorsanız, androidi seven ve tanıyan biriyseniz, tadından yenmez :)

    Soru işaretleri olan arkadaşlara mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışacağım.

    NOT: Mutlaka akım korumalı priz alın. Biliyorsunuz ki elektriğin gitmesi değil, yüksek voltajda geri gelmesi TV'ye zarar verir ve akım korumalı priz bunu engeller. Ben yine philipsin 8'li olanını aldım.

    Bu televizyonu tavsiye ediyorum.

    Şimdilik bu kadar, alan ve alacak olan herkese hayırlı olsun.

    İyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suyaka -- 3 Ağustos 2016; 12:52:25 >




  • 3 tarafı amblight olan 7101, 6581 ve 6561 modelleri arasında hangisi tercih edilmeli sizce? 7101 edge led, diğerleri direct led?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lonely warrior

    Böyle akıllı bir tv varken laptop bağlayıp hdmi falan kablolarla şarj aletiyle uğraşmak bana pek akıllıca gelmiyor. Ayıp yani

    Pc den media server oluşturup tv den pc deki dosyalara ulaşıp oradan da oynatabiliyorsun yani en kötü böyle yapılabilir. Ama eline 2k film alıp bir dene istersen playerları bakalım oynatabilen olacak mı.

    Windows 8li ve sonraki laptoplarda miracast var zaten. Philipstede miracast var. Pc ayarlarindan paylas ekran deyince kablosuz olarak goruntu aktariliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suyaka S kullanıcısına yanıt
    çok iyi bir özet olmuş. şanslısın vertical banding falan denk gelmemiş ya da çok az olduğu için fark etmedin. genelde banding, clouding sorunları var bu panellerin.

    sanırım hediye çekiyle falan 3400 e geldi. şu anda 49"ler bile 3300 den aşağı yok. 49" için 3500, 55" için 3900 hakkı bu tv nin. fazlası biraz kaçıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cüneyt RC

    3 tarafı amblight olan 7101, 6581 ve 6561 modelleri arasında hangisi tercih edilmeli sizce? 7101 edge led, diğerleri direct led?

    6561.. 7101 ile goruntu kalitesi farki yok. Malzeme kalitesi farki var. he dersin 400lira verip 7101 alinir. Orasi ayri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet arada tam olarak 400 tl fark var. teknosa'da 55PUS6561 - 3700 tl, 55PUS7101 - 4100 tl
  • Cüneyt RC C kullanıcısına yanıt
    Edge led mi daha iyidir?

    Yoksa direct led mi?

    arada 300-400 tl fiyat farkı var, pahalı olan 7101 modeli daha mı iyi oluyor bu anlatımda?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.