Şimdi Ara

PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
37
Favori
121.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba,
    ben androidli bir tv istediğim için sony ve philips modeller arasında araştırma yapıp sony fiyatlarını görünce pek fazla kurcalamadan :) 55 pus 7101 aldım.. bugün kurulumu yaptılar.
    aldığım fiyatıda yazıyım 3999 tl ve 600 tl bipara ile forum istanbul bimeksten aldım.
    tv nin nasıl olduğuna gelince 6-7 saatlik kullanımıma istinaden şunları söyleyebilirim. çok anlamadığımıda belirtiyim.bende burdaki yorumları okuyup bu modele karar verdim.
    önce 900 mb a yakın güncellemeyi yaptım.
    you tubeda seyrederken bir problem çıkmadı.şöyle bir problem var sadece yada ben nasıl kullanacağımı bilmediğimden sesli komutla arama yapmak istedim fakat kelime söyledikten sonra hiç bir hareketlenme olmuyor ekranda. google play storedada aynı şekilde.bunun dışında sorunsuz seyredebildik..
    forumda belirtilen ışık sızması,vertical banding gibi sorunlar göremedim.
    digiturkten tv seyrederken bir sıkıntı yok görüntüler iyi.. kanallar arası geçişler normal.
    oyun yükledik minions..gamepadsiz oynanması zor..uyumlu gamepadler listelenmiş kılavuzda..logitech f710 ve f510 aklımda kalanlar..
    tv dizaynı ve amblight çok güzel salona yakıştı :)

    farklı bilgi isteyen olursa deneyip cevaplandırmaya çalışıyım..




  • beyler bu darbe olaylarının oldugu gece nolduysa çoğu kanalın yayını kesildi, sonra geri gelmedi. yeniden kanal aradım gene gelmedi. sadece ntv show tv kanald çalışıyordu. geriye kalan kanallar tek tük, önemsiz kanallar vardı. ben de sıfırdan kurulum yapayım dedim, ilk aldıgımızda servis görevlisi 4 tane lnb'den ilkini seçmiş uydu aramış orada da turksat ve eurosat bulmuştu ben de girdim bu sefer 4 degil 1 lnb görünüyordu girdgimde de ısrarla aramama rağmen uydu bulamadı uydusuz aramadım on yirmi kanalı tekrar tekrar sıralayarak toplam 290 kanal buldu liste karman çorman oldu
  • Man Down kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de oldu. Trt 4k'nın yeni frekansını hiçbi şekilde bulamıyorum ve kanal listemi güncelleyemiyorum
  • ben 65pus7101 aldım. fakat henüz deneme fırsatım olmadı. sormak istediğim soru; en yeni yazılımı usb den yüklemeyle mi yapabiliyoruz yoksa internete bağlanıp mı?
  • mahoonur kullanıcısına yanıt
    ben ilk başta internetten güncelledim. şimdi güncelle diyince çok uzun süre arıyor. bendeki 49" olan. ufak farklar olabilir yazılım konusunda.

    bu arada bu TV'ler HDR destekli. HDR içerikli olmayan yayınları da HDR gibi gösterebiliyor. Philips bunu tanıtmayı hiç iyi bcerememiş. sonradan aklıma geldi benim de not düşelim
  • teşekkür ederim
  • mahoonur kullanıcısına yanıt
    Umarım memnun kalırsın.

    Ben şahsen çok memnunum nazar değmesin. Tekrar yazalım tek sıkıntısı perfect motion olayı

    Kapanma donma sorunu son yazılımla gitti galiba bende olmadı şuana dek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skylined

    Umarım memnun kalırsın.

    Ben şahsen çok memnunum nazar değmesin. Tekrar yazalım tek sıkıntısı perfect motion olayı

    Kapanma donma sorunu son yazılımla gitti galiba bende olmadı şuana dek

    şimdi de internetten son yazılımı bulamadı. gittim siteden indirip usb'ye attım öle güncelledim. biraz daha hızlandı kendi menüsü. android de güncellendi ama 5.1 görünüyor hala.

    dün deadpool 4K denedim (10gb X265) harici diskten. gayet iyi çalıştırdı. Naturaral Motion hala düzelememiş. demek ki öyle güncelleme ile falan düzelecek bir şey değil.
  • Skylined kullanıcısına yanıt
    inşallah senin gibi memnun kalırım perfect motion sıkıntısı nedir. bir çözümü varmı
  • maresal52 kullanıcısına yanıt
    Naturemotion kesinlikle kapalı olmalı. Araya eklenen sahte frameler hemen göze çarpıyor en sevmediğim yanı bu tv nin.

    Kapatınca da fraps çok düşüyor arada çok fark var. Sanki 100hz değilmiş gibi. Bu farkı hissetmiş miydin. Yoksa kapalı durumda da rahatça kullanabildin mi
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    Evet bende hissediyordum fakat çok abartılcak kadar da değildi benimki 49 inç olduğu için belki biraz daha az olabilir. Ben iade ettim cihazı sadece sorun o olsa iade etmezdim aslında.

    alttarafında ısınma
    tv de genel bi hantallık vardı. youtube ara sıra kitleniyordu.
    bulutlanma vardı siyah ekranda-yada ışık sızması da diyebiliriz. yani siyah bir resim açtığınızda can sıkıcıydı.
    karelenme olayı da o şekilde zaten.

    Ben 50ku7000 aldım 3-4 gündür kullanıyorum.
    isletim sistemi çok güzel seri- youtube çok çok seri-

    fakat duran görüntülerde 49pus7101 bir tık daha iyiydi. onun dışında samsung çok daha iyi 50 hz panel var ama hissettirmiyor. bazıları titreme var yazmış. ben onu sadece kalitesiz görüntülerde bazen farkediyorum hd yada 4k da anlaşılmıyor titreme felan. ama 100 hz olsa fark hissedilirdi tabiki. ama ben memnun kaldım su an iade hakkım var ama iade etmeyecem. 2800 e geldi tv bana bu arada.




  • beyler bunumu almaliyim ku7000 mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maresal52 kullanıcısına yanıt
    valla dün Deadpool 4K HDR indirip izledim (10gb h265). Böyle iyi görüntülerde kötü gösteriyo diyemez kimse. ne fazla parlak, ne çok mat, ne çok canlı. gayet iyi görüntü.

    Netflix içeriklerde de sıkıntı yok. Marco Polo çok iyi mesela.

    Yanlız SD yayınlar kötü. Sonradan yapılan zorlama bluray'ler baya kötü. 1080i yayın ya da filmler falan idare eder. tabi LED ekran olduğu için siyah alanlar dandik. samsung daha iyi olabilir o konuda

    yani pus7101 biraz iyi görüntü istiyor. kalitesi düşük görüntüyü düzeltmekten çok göze soktuğu için sıradan kullanıcıya (TV ve DVD ya da 720p içerik izleyenler) gelmiyor. LG tv'ler SD yayını HD gibi gösteriyor mesela. bunda öyle bi durum yok.

    renk gamutunu arttırdıkları için oyun performansı mükemmel. LG'de falan bu oyun performansını pek alamazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 22 Temmuz 2016; 15:37:31 >




  • Hareketsiz görüntülerde Yada trt 4k kalitesi çok güzeldi cihazyn ben ona bir?ey diyemem fakat

    i?letim sistemi hantally?y
    alttarafyn ysynmasy
    karelenme olayy
    siyah ekran performansy bulutlanma yada y?yk syzmasy gibi ?eyler mevcuttu tv de çok göze batacak sevyyede olmasa düz siyah ekran yok yani
    benim için eksileriydi

    artylary vardy tabi cihazyn

    görüntü renkler parlaklyk on numaraydy


    gittim samsung ku 7000 aldym tek eksigi 50 hz kendini bazen fark ettiriyor malesef ama normal kullanycylar için 4/4 cihaz.
  • maresal52 kullanıcısına yanıt
    50 hz ye takma o kadar. hz önemli ama 24 fps üzeri 3d film bi hobbit denendi sadece benim ildiğim. galiba 48fps idi. 48x2 = 96 hz sadece orda lazım.
    o da pek beğenilmedi zaten. senede 2 düzgün 3d film çıkacak da 60 fps çekilecek de 120hz ekrana ihtiyaç olacak. ohooo ört ki ölem diyo 3d....

    bu arada son temmuz güncellemesinden sonra youtube da donma falan kalmadı. menü bildiğin hızlı. pek hantal değildi bu arada. uydu kanal geçişleri vasattan hallice



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 22 Temmuz 2016; 21:14:12 >
  • İyi akşamlar.
    Ben bi süredir philips 55 pus 7101 almayı düşünüyordum ancak piyasaya 6581 diye bir model çıktı ve son zamanlarda forumda 7101 hakkında olumsuz geri dönüşler olunca bu model nasıldır diye araştırmaya çalıştım ama internette yeterli bir bilgiye ulaşamadım acaba bu iki model arasındaki fark tam olarak nedir ?
    Benim elimdeki bilgiler 6581 direct led, 7101 edge led ve 7101 de subwoofer var 6581 de yok ama zaten ses sistemi alacağım için bunu göz ardı edebilirim. Bir de bir teknosa çalışanı yanlış mı doğru mu bilmiyorum ki internette böyle bi bilgi bulamadım 7101 de 2 tane 4 çekirdekli işlemci olduğunu 6581de(ellerinde yoktu) 1 tane 4 çekirdekli işlemci olduğunu söyledi bunun aslı astarı nedir çünkü Philips'in sitesinde bile bunlarla ilgili bilgilere net bi şekilde ulaşamıyorum bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Ayrıca Philipste direct led mi daha iyidir edge led mi ?
    Son olarak bu özellikler 65-55-49 inch olan her model için aynı mıdır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berk5kardes -- 24 Temmuz 2016; 23:34:54 >




  • arkadaşlar merhaba
    yaklaşık 1 bucuk aydır bu modeli araştırdım beğedim 2 gün önce 55 inç ini aldım lakin smart tv sunucusuna bağlantı hatası yaşıyorum hiç bir kanalı intenetten izleyemiyorum konu ile ilgili desteğinizi rica ediyorum. güncellemeyi aldığım gün usb den yaptım. Şimdiden teşekkür ederim. Birde internet sitelerinden film izlemek nasıl oluyor. bi kaç siteden denedim maalesef oynatmadı.

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freezgr -- 25 Temmuz 2016; 0:51:31 >
  • Berk5kardes B kullanıcısına yanıt
    7101'de hoparlör 30W diğerinde 20W. Premium Colour var bir de fazladan. Ufak bir fark da 7101 A sınıfı (10w daha avantajlı sadece)

    7101 4 çekirdek. sistem tv için iyi. Kodi playerla 4K H265'i çok hızlı ileri geri alabiliyorsun. pc gibi ileri atabiliyor zorlanmadan. yanlız 4K desteği yazılımsal bu tvde.

    49pus7101 bendeki Edge-lit. resim kalitesi çok iyi ama siyahlar zayıf (bütün ledlerin sorunu aslında). edge-lit'in sıkıntısı panel bütünlüğünü sağlamak daha zor oluyor. bulutlanma ve dikey gölgelenme çıkma oranı yüksek. deneyebiliyorsan almadan dene.

    55" lerde subwoofer olması lazım. 49 da yok. zaten 55 fiyatları 49 a çekildi ( hem ekonomik durumdan hem avrupa kupası geçti).
  • Arkadaşlar bu tv lerin media playerları hep sıkıntılı.

    Philips de film seçiyordu. Filmi görüyor ama açmıyordu.

    fotoğraf ve mp3 lerde de aynı sıkıntı fakat önemsiz hangimiz android tv de mp3 dinleriz ki foto açma olayı pc de ki gibi olmayacağından da tenezzül etmeyiz.

    Herneyse dün mkvmerge ile tekrar elden geçirdim açılmayan filmleri, fixledi ve açtı. Tam olarak sorunu anlayamadım. dolby açmıyor desem değil, ac3 sorun var desem değil mkvmerge den geçtimi şıp diye açıyor. Çözemedim bilenleri bekliyorum bir aydınlatsın beni
  • Şimdi 3500 TL ye aldık yada o civarlara tv nin 2900 hatta 2800 lere düştüğünü göreceğiz. O sıkıntı :)

    Birde dün benim tv kendi kendisine kanal falan açtı çözemedim. 3 defa falan oldu tüm gün açıktı. Digiturk deyken pat diye ne olduğunu anlamadığım halaylı bir kanal çıktı. :) Tv nin kafası cidden iyi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 25 Temmuz 2016; 12:10:19 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.