Şimdi Ara

PHİLİPS 55 PUS 7101 KULLANICI YORUMLARI. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.705
Cevap
37
Favori
121.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DizDip kullanıcısına yanıt
    Selam yazdıklarını okudum bir çoğuna katılıyorum. Nas sistemi ile bir çok film test ettiğinizi düşünüyorum fakat media player kısmı bir wd HD tv live değil o cihaz altın değerinde bir cihazdır candır. Philips tv bazı filmleri oynatamıyor kodi uygulaması dahada beter bu arada

    Bende daha dün oldu takılma işlemcisi arada gidiyor tuşlar işlemiyor beklemek lazım. Sıkıntı ama arıza değil philips de genel bir durum.:)

    Bende tv den memnunum ama truemotion kesinlikle kapalı olmalı

    Bu arada ben priz alamadım lakin sigorta yaptırdım kaç va ups işimi görür bilemedim. Belki yardımcı olabilirsiniz
    Ps3,ps4,49"philips 7101 tv, wd HD tv live,Modem,logitech z906,atlanta shine hd box receiver,humax digiturk receiver
    Kaç va işimi görür sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 14 Temmuz 2016; 17:30:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DizDip kullanıcısına yanıt
    Yazını başdan sona kadar okudum.
    bende geçen hafta 49pus7101 almıştım.
    İlk olarak trumotiondaki karelenme olayı bir kere fark edilince her gördüğünüzde canınızı sıkan bir şey. Cihazın arkasındaki düğmeden demo videosunu daha açar açmaz ayakkabısını bağlayan bir sahne görürsünüz 5 sn kdr sonra. Orda bile evdeki herkez görüntüdeki dağılmayı farketti.(karelenme yada dağılma diyebilirz)

    Daha sonra bir arkadaş 4k maç izlerken yukardan aşağı hafif bir gölgelenme fark ettiğini söylemişti. Ben final maçı olan portekiz maçına kdr bunu farketmedim ve gerçekden de o maçda bu gölgelenmeyi fark ettim. tabi belirtmek isterim bunu çok dikkat edince anlayabiliyorsunuz. yaklaşık 5 cm aralıklarla 2-3 cm eninde özellikle tv nin ortalarında fark edilen bir gölgelenme. Ama sadece 4k yayında fark edebildim bu cihazda bunu. 2 gün sonra da Almanyanın ma özeti vardı aynı şekil onda da gördüm. ayrıca mağazada 6501 modelinde kendı yanımda usb ile götürdüğüm bir video da da fark etmiştim o modelde.

    Şimdi gelelim 3. Tv de genel bir kumandayla kullanırken geç algılama hissi var vede kanallar 1 sn de gelmiyor. 3 sn cıvarı trt 4k daha da uzun önce sesi geliyor sonra görüntü geliyor. Tv kendini güncelleyememişti bende senin gibi usb den ılk gün güncelledim.

    Daha sonra youtube uygulamasını biraz kullanayım dedim bazen sorunsuz bazende girergirmez arama yerine tıklıyorum kitleniyor uygulama. Bzen youtube durduruldu hatası bzende systm. birşey ddurduruldu hatası alıyordum.

    tv alttarafı elını 10 sn tutumayacağın şekilde ısınıyordu ayrıca ama evde sıcak tabi sortla oturken bende bunalıyorum.

    Truemotion kapatıncada çok hafif bazı sahnelerde tüm kanallarda titremeller ama dikkatli kullanıcılar için görülebiliyordu. Evde kardeşime sordum oda dikkatlı bakınca fark etti.ama kapatmak çok daha iyiydi açık olmasından.

    beni soğutan bunlardı.

    şunu da sölemek isterim tv renkleri mükemeldi parlaklığı gamayı kontrastı güzelce ayarladım ve çok canlı göz yormayan mükemmel renli bir tv olmuştu.amblıgt tartısmaya gerek yok + bir şey.

    Fakat yukarda belirttiğim sorunlardan dolayı ayrıca 3399 tl +299 tl (bimeks garantisi) bana göre fazla geldi ve 6 . günüsü gittim geri verdim sorunsuz paramı geri aldım ıban numarama.

    şu an aklımda 49ku7000 var nette 2750tl su an o tv yi alıp 950 tl de az ödemiş olup bide onu deneyecem bakalım tv elime 1 haftaya geçer.

    onu bu modelde olduğu gibi gayet objektif şekilde değerlendirip paylaşırım.

    rtsing sitesinde kendi fiyat bandında en iyi tv olarak 49ku7000 ve 55ku7000 gösterilmiş bilgilerinize.


    Ha birde bimeks cidden ilgi, alaka ve müsteri memnuyrti açısından 10/10 bir mağaza
    adamlar alırken gösterdıklerı ilgi ve güleryüzü iade ederkende aynı şekilde gösterdiler.




  • 1 ay kadar önce Samsung 50JS7200 almıştık, hareketli sahneler hariç görüntüsü oldukça iyi olmasına rağmen 12 gün kadar sonra rahatsız edici vertical banding problemi yüzünden servise verdik. Değişimi onaylandı ancak hiç içime sinmiyor aynısından almak.

    PUS7101'in 49 inç olanını düşünmüştüm bir ara, ancak bu başlıkta yine hareketli sahnelerle ilgili problemleri okuyunca vazgeçtim.

    Siz önceki sayfalarda önce 50w805c aldığınızı yazmışsınız, sanırım daha sonra 50w807c de almışsınız. Gümüş çerçeve dışında bu modellerin aynı olduğu yazıyor internette.
    Hareketli sahnelerde performansları nasıl bu televizyonların? Mesela 50JS7200'de adam elini sallarken bile görüntüde bulanıklaşma oluyordu. Skyfall filminin sample dosyasını indirmiştim, onda da yine tren sahnelerinde vs. görüntü hayal kırıklığı bence.

    Digiturk HD ile maç izleyeceğiz, harddiskten de 720p-1080p filmler-diziler... Altyazı ile ilgili tam bilgi bulamadım, harici harddiskten altyazı ile beraber oynatmada sıkıntı var mı 50w805-807'lerde? Genel olarak bu amaçlarla kullanacağız televizyonu. Mağazada gidip deneyeceğim tabii ama fikrinizi de almak isterim.




  • Sony tartışmasız iyi tabi.Ama smart ve film konusunda sıkıntılı. Görüntü kısmında en ufak bi problem olmaz. Film altyazı problemi kendi playerında sorunlu. Ama androidden kodi indirerek bu sıkıntı ortadan kalkıyor. Ben oturma odasına 807 yatak odasına 805 aldım. renklerinden başka bir sıkıntı yok. Ama ben size 55xd8505 yada bulabiliyorsanız 55x8505c tavsiye ederim. Philipse hiç bulaşmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: logizoom

    Sony tartışmasız iyi tabi.Ama smart ve film konusunda sıkıntılı. Görüntü kısmında en ufak bi problem olmaz. Film altyazı problemi kendi playerında sorunlu. Ama androidden kodi indirerek bu sıkıntı ortadan kalkıyor. Ben oturma odasına 807 yatak odasına 805 aldım. renklerinden başka bir sıkıntı yok. Ama ben size 55xd8505 yada bulabiliyorsanız 55x8505c tavsiye ederim. Philipse hiç bulaşmayın.

    Çok teşekkür ederim. Film konusunda sıkıntılı derken altyazı problemleri mi yoksa bahsettiğim hareketli sahnelerdeki problemler mi yani akıcılık problemleri mi var? Harici bir media player ile çözülebilir sanırım eğer tek sorun altyazı ise. Smart özelliklerini de çok kullanacağımızı sanmıyorum.

    Maalesef o kadar bütçe yok... :( 50JS7200 ya aynısıyla değişecek ya da mesela 50W805C alıp geri kalan miktarı iade alacağız.

    Philips'e de bakmıştım ama mağazada birkaç demo görüntüde hoşuma gitmedi açıkçası, bir de üstüne buraları okuyunca...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eldiven -- 15 Temmuz 2016; 17:13:37 >




  • Sadece altyazıda problem var okadar. Görüntü net ve akıcı. Ama 4k değil cihaz onu biliyorsunuz değilmi
  • logizoom L kullanıcısına yanıt
    Evet evet, doğru düzgün 720p-1080p filmleri-dizileri oynatsın yeter. Zaten onun dışında maç yayınlarını Digiturk HD paket ile izleyeceğiz. Kafama takılan tek nokta şu kaldı, birkaç ay önce DH'de birisi bu saatten sonra bu 2015 model televizyonların çoğunun bir nedenle iade edilen sorunlu televizyonlar olabileceğini yazmış. Şans işi o da biraz sanırım, bakacağız artık.
  • Alan geri vermiş konuda bir tek memnun olan ben kaldım İyi mi :)


    Aslında en iyi tv 4k içinde hiç bir şey olmayan smart ve media playersız. Tv alacak öyle bir şey alsın smart tv saçmalığını daniskası işi bilen harici cihazlar ile bu işin keyfine bakar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skylined kullanıcısına yanıt
    Merhaba @Skylined,

    UPS olarak benim önerim en az 850 veya 1.ooo VA kullanmalısın ama benim 1.600 VA kullanmamın sebebi tüm cihazlarımın elektrik kesildiğinde belirli bir süre aktif kalabilmesi. Tüm cihazlarım aktif olsa bile güç kullanımım %40-50 civarında ama 30-40 dakikalık akünün sağladığı ek süre benim için fazlası ile yeterli. Bilgisayarıma bağlı APC UPS im haftada bazen 2-3 kez elektrik gidip gelmelerini bana rapor ediyor. Tamam UPS almak o kadar gerekli değil ama hiç olmazsa prize takılan akım koruyuculu priz veya çoklu priz bence binlerce lira verdiğimiz cihazlarımızın önünde olmalı.

    Tabii ki bir de diğer bir konu bir arıza anında servisi çağır, bekle, çözüm ara falan filan... Sorunlardan kaçmak için "çift poşetçilik" benim olmazsa olmazım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DizDip -- 16 Temmuz 2016; 16:25:18 >
  • Bugün yeni bir güncelleme geldi 55PUS7101 e...

    Benim televizyonum şu anda yazılım sürümü; QM163E.0.1.14.31

    Yüklemesi 20 dakikadan fazla sürdü. Açıldı kapandı, bekledi ve yeniden açıldı. Neler değişti diye gezerken televizyon kanal bölümünün menüsünün değiştiğini ve Favori kanallarımın artık olmadığını gördüm. Yedek kayıttan yükleme yapamadım çünkü USB Belleği görmediğini söyledi. Çağrı merkezini aradım ve bana televizyonu kapatmamı, fişten çekmemi 1 dakika sonra yeniden çalıştırmamı istediler. Konuşmadan 3 dakika sonra televizyonum açılmış, favori kanallarım kendi kendine yerine gelmiş ve USB Belleğimi artık televizyonum görüyordu. Hemen yeni bir yedek alıp kenara koydum.

    Şu an için tek sıkıntım Favori kanallardan çıkıp tüm uydulara ait tüm kanalları incelemenin nasıl yapıldığını yeniden bulmak. Eski yazılımda Tüm kanallar seçeneği vardı ama güncel yazılımda yok...




  • Evet konuyu guncel tutalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buldum! :) Tüm uydu kanalları "Sources" bölümü altına alınmış. Tıklandığında Favoriler (TV) ve Tüm Uydu Kanalları seçenekleri USB, Ağ gibi bölümlerle birlikte altta çıkıyor. Daha kullanışlı olmuş.

    Medya Oynatıcısında sıralama ve filtreleme özellikleride olsa çok keyifleneceğim... Araştırmaya devam.
  • Bende yüklüyorum yazılımı
    Philips in yazılımlar ile tv yi güncel tutması çok iyi

    Sorunları umarım bu şekilde aşarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadas hala karar veremedim bir allahin kulu bana soylesin ne alayim. Hepsinde sorunlar var. 4000 tl limitim var bana bi akil verin. Film ve ps4 onemli benim icin.ku7000 diodum sonra lg dedim herkes bu iki modele sallamis. 3 teknoloji magazasi philips 7101 alin dedi. Memnun olmayanlari gorunce bunaldim valla.
    55" dusunuyorum. Biri yardim etsin:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Draconic D kullanıcısına yanıt
    sony ile philips arasında kalmıştın en son. sen hala alamadın mı

    Özet geçeyim 49PUS7101/12 kullanıcısı olarak:

    ARTILAR

    3 taraflı ve Hue Lambalarla uyumlu Ambilight
    Metal gövde ve ince tasarım
    Düşük Lag Input
    PC Modu
    EK: HDR yazılımsal ve donanımsal HDR desteği


    EKSİLER

    4K desteği yazılımsal
    Panel homojenliğinin ve bütünlüğünün oranı ortalamanın altında (bulutlanma, light bleeding, banding, vb...)
    Perfect Natural Motion teknolojisi gerçekten düzgün çalışmıyor (daha önce kaynak video ve max. düzeyde kullanılınca sorun olduğunu sanıyordum ama minumumda da tam olmamış)


    ---KİMLER ALSIN---

    kanepeden TV'de oyun oynamak ya da PC kullanmak isteyenler
    salonda/odada ambiyans yaratmak isteyenler

    ---KİMLER ALMASIN---

    Ev sineması kurmak isteyenler
    profesyonel grafik işi ile uğraşanlar
    yaşı biraz ileri ya da teknolojik ürünlere çok yatkın olmayanlar (android tv !)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 20 Temmuz 2016; 12:40:56 >




  • Draconic D kullanıcısına yanıt
    Selam

    7101 yerine pus6561 de bakabilirsin. Herşey aynı hatta bir takım özellikler pus6561 de fazla

    7101 de artı daha ince kasa, daha düşük enerji tüketimi diğer yönlerden aynı hatta pus6561 daha iyi


    Edit: Pus6561 200-300 Tl daha ucuz, yüksek enerji tüketimi ve slim kasa olmaması nedeniyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylined -- 18 Temmuz 2016; 9:01:16 >
  • Draconic D kullanıcısına yanıt
    Ben memnunum. Sadece perfect natural motion sorunlu onu kapatınca da sorun kalmıyor. Yazılımsal hızlandırma zaten panel özünde 100 hz.
  • Draconic D kullanıcısına yanıt
    Hepsinde sorun yok aslına bakarsan Özellikle sorun yerel karartma özelliği kullanan tv lerde çok fazla. Lg mesela 2016 model tv lere bu özelliği koymuş fakat bu özelliği kkulanıpda ışık sızması olmayan cıhaz sadece oledler. samsungun ust düzey cihazlarında 8 10 bin tl lık cıhazlarında az da olsa onlarda dahi var.

    Yani nedir bu derseniz. Hani o Lg lerde kumandanın göstergesinin geçtiği yerlerde boydan boya ekranın ışıklı görünmesi.
    Ben 49pus7101 6 gün kullandım. Cihazda yerel karartma yok o yüden bu sorun yok. Fakat siyah performansı çok kötü değil fakat kanal değiştirirken felan köşelerde renkleri değişik bulutlanma gibi bir şey Ekrana dokununca artıyor azalıyor bu bulutlanma fakat bu çok hafif birşeysorun teşkil etmiyordu benim için. Bide ince ve metal olduğu için alttarafı ısınıyordu sadece 7101 has bir durum bu normal dediler fakat ben hoşlanmadım. Çünkü tv yi çok güneş alan bi yere koyduğunuzda zarar verebilir hissiyatı vardı bnde. kullanım dercesı 35 derece altı olması gerekıyor yazıyordu çünkü. androidi de bazen takılmalar oluyordu.

    ben tv yi geri verdim. para iadesi su an ıbana geleceği için 1 hafta içind yatar dediler onu bekliyorum. Gelsin ku7000 alcam. 50 inç olan geçen gece mediamarkta 2800 dü 55 inç olan 3600 civarı.
    Bu modelin artıları
    Siyah performansı gayet iyi olması.
    Yerel karartma kullanmaması
    arayüzü daha seri olması

    Bana göre tek eksi özellik 50hz panel olması. 4500 civarına çıkabilirsen benim koşulsuz güvendiğim bir model var sadece 55 inç olan ve aynı tv bulman lazım çok benzer modelleri var cihazın. model şu
    http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850c




  • maresal52 kullanıcısına yanıt
    yorumların için çok teşekkürler. İnternette yoğun olarak incelemelerini yapıyorum ve LGUH770V modelide bana çekici geldi. En azından philips kadar sallamamışlar. 770v'nin gerçek panel hızının 100 Hz olmasıda oldukça cazip geldi bana. Senin fikrin nedir?
  • Draconic D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle 49 inç modeli bizzat evden flaşla 1080p video götürerek bu modeli inceledim Video da şudur.https://www.youtube.com/watch?v=NxWeH-M3O6M video çok titriyordu hiç akıcılık yok videoda.
    49pus7101 modeli Uh770 e bin basar akıcılık konusunda. Ayrica Yerel karartma özelliği olduğu için yoğun ışık sızması da var gün ışında görebilirsin aynen şu video da ki gibi.https://www.youtube.com/watch?v=TWY8rRVMmw4
    Lg nin uh 770v uh850v gibi alt üst modelleri dahil ben bu yerel karartmadaki başarızlık yüzünden hayatta almam. 100 hz panel diyorlar. samsungun 50 hz cihazlarında akıcı izlediğim o video yu bu 770 de 850 de titreye titreye izledim.

    tabi belirtmek isterim samsungun 50 hz cihazlarında çok akıcıydı fakat keskinlik çok iyiydi diyemem ama titreyerek izlemekden bin kat iyiydi tabi.




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.