Şimdi Ara

PHILIPS 43PUS7805 YORUMLARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
1
Favori
10.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • simsek59 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba,


    Teşekkür ederim yorumunuz için. Ben de en son teknolojiden ziyade biraz fiyat performans bir ürün bakıyorum o yüzden aklıma yatıyor bu model. Ayrıca ambient lighting'in de hastasıyım, ileride hue ürünleri alarak olayı büyütmek istiyorum :)


    Teşekkürler yorumlarınız için siz de güle güle kullanın

  • ahmetnbr kullanıcısına yanıt
  • Hakan.. kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar,


    Yorumunuz için teşekkürler. İnceledim, hatta bugün biraz daha detaylıca bakıyodum.


    Başlıca dikkatimi çeken farkı 58" opsiyonu oluşu, yenileme hızının yazılım desteği ile 2100ppm'e çıkması (400 fazla) vetasarım olarak daha şık oluşu, ayakları üstünde sağa sola dönebilmesi.


    Bir de bahsetmiş olduğunuz model android tv, dediğim gibi ben televizyon özelliklerine yüksek para vermektense gerektiğinde box yenilerim diye düşünenlerdenim, bu yüzden aradaki fiyat farkı bana gereksiz geldi :) Sizce gözden kaçırdığım bir nokta var mı?

  • ahmetnbr kullanıcısına yanıt

    Ozellik aramiyorsaniz ben olsam 7805e bu kadar para vermem android olmayan daha uygun cihazlar var amblight olayi cok baska tabi


    android olmayan cihaz benim nazarimda 3,5-4 lira yapar max benim yorumum


    hemen ustteki arkadas 2modeli karsilatirmis 7805daha iyi demisti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakan.. kullanıcısına yanıt

    Hocam android olmayıp da güzel özellikleri olan bir cihaza malesef denk gelemedim. Var ise de çok bilmediğim awox falan gibi markalarda denk geldim o yüzden aklıma yatan olmadı. Açıkcası evet ambilight olayına da aşırı tav olmuş durumdayım, çünkü philips hue ürünleri ile destekleyerek bu ambilight olayını baya ilerletmek istiyorum ben uzun vadede, philips o yüzden de aklımı çok çeliyor :) Ama dediğim gibi marka ya da model takıntılı biri değilim, sadece bu model çok hoşuma gidiyor sizlerin de görüşünü alayım istedim.


    Spesifik karşılaştırma olarak bahsetmiş olduğunuz mesajı göremedim, ben tasarım ve görünüş olarak atmış olduğunuz 8505'i daha çok beğeniyorum açıkcası ama yine de bu model ekonomiklik olarak bana daha cazip geliyor.


    İşin kötüsü ekim'de elimde bir amazon hediye çeki olacağı için televizyonu Ekim-kasım ayında amazondan almayı planlıyorum ama forumda 2-3 arkadaş bu televizyonu amazondan alarak kötü tecrübeler edinmişler o biraz düşüncelere sevk ettim beni ama bakalım  





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kahvebira

    merhabalar bu tvyi 10 gün kadar önce aldım, görüntü ve ses kalitesi fiyatına göre çok iyi. ancak bir sorunum var.

    tvnin kurulumunu yaptım, ağa bağladım vs...


    windows 10 üzerinden ekran yansıtma özelliğini kullanamıyorum. yani üç dört gün kullandım sonra cihazınız bağlanamıyor şeklinde uyarı vermeye başladı. yani hiç bağlanmamış olsaydı ben yapamadım derdim.

    bilgisayar tvyi görüyor, buluyor, tvye bağlanıyor ekranı geliyor. ama aşağıdaki ekran görüntüsünde göreceğiniz üzere "Cihazınız ögesine bağlanılamadı" uyarısını veriyor.

    var mı bir çözüm önerisi olan?

    merhaba ekran yansıtma problemini çözebildiniz mi ? ben laptop dan denemedim ama telefondan deniyorum youtube oluyor ama normal telefonu tv ye yansıtamıyorum , telefonda smart view özelliğini açınca yakındaki screen morning ve chromoecast cihazları tarıyor yazıyor ama tv yi bulamıyor,





  • Canlar bu televizyonu xbox series x ile kullananlar memnun mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • You_Suf kullanıcısına yanıt
    Ben kullanıyorum ve gayet memnunum diyebilirim hocam. 3800 liraya mal ettim. Bu paraya daha iyisi yok diyebilirim. Daha önce 27 lik monitör ile kullanıyordum 42 ye geçince boyut olarak rahat ettim. Tepki süresi v.s ise gayet yeterli. 60 fps oyunlar çok akıcı hiç gecikme yok gibi. Ambilight güzel hava katıyor. Üstelik yakın zamanda dolby vision desteği de gelecek. Belki çok fark etmeyecek ama en yeni teknolojiyi desteklemesi güzel bir şey. Ben va panel olduğunu düşünerek aldım ama hala tam emin olamıyorum va panel mi kullanıyor ips mi diye. Geceleri tüm ışıklar kapalıyken çok da kötü gözükmüyor siyahlar. İps monitör de daha kötüydü sanki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haqoco kullanıcısına yanıt

    Tesekkur ederim hocam. Ben de şu anda 28' 4k monitorle kullanıyorum ama onu satıp bu televizyonu alasım var. Daha önce de ambilight tv kullanıyordum konsolla birlikte ve gayet memnundum ama annemlerin ihtiyacı olunca onlara hediye etmiştim. Pek reklami yok ülkemizde ama üç philips monitörle iki de televizyonunu kullanmiştim ve hepsinden de çok memnun kalmıştım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • You_Suf kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Ben aldığımda tu8000 ve tu8500 bir de bu tv arasında kalmıştım. 700 lira daha fazla vermek istemedim açıkçası. Beklentimi de karşıladı. Tavsiye ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haqoco kullanıcısına yanıt

    Çok sağol hocam. Son olarak televizyona blu tv uygulaması yüklenebiliyor mu? Bilgin var mı acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi You_Suf -- 22 Mayıs 2021; 20:54:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • You_Suf kullanıcısına yanıt
    Kontrol edip dönüş yapayım hocam. Hiç bakmadım açıkçası.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • You_Suf kullanıcısına yanıt
    Hocam kontrol ettim evet blu tv uygulaması yükleniyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • merhabalar, ben de 7805 alma arefesindeyim. beinconnect yüklenmiyor diye bir yorum gördüm ama emin olamadım. bu konuda bilgisi olan var mıdır?

  • oguz58 kullanıcısına yanıt
    Hocam uygulama mağazasında bein connect malesef yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haqoco kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam

  • Arkadaşlar uygulama mağazasında tivibu go bulamadım. İnternet tarayıcısından tvibu go izlemeyi başaran var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu TV'yi deneme şansım oldu ve beni şaşırtmadı.


    Bu fiyata satılan 4K-Dolby Vision-Dolby Atmos-10 bit panelli TV'nin bir yerinde mutlaka sıkıntı vardır diyordum zaten.


    Broadcom işlemcili çok iyi bir HD uydu alıcısıyla uydu yayınlarını, bir USB diskten de çeşitli HD ve 4K videolar denedim. HD görüntüleri Sony HD TV'dekilerle kıyasladım.


    Philips 32 inç HD TV'deki sorunlar bu 4K TV'de de var. Siyah, beyaz ve yeşil, aşırı baskın.


    Yani sahnede;


    • siyah renkli kıyafet, eşya, vs falan fazlaysa, sahne çok karanlık (detaylar gözükmüyor)


    • beyaz renkler fazlaysa, çok parlak (detaylar yine gözükmüyor). Beyazlar aşırı parlıyor, göz yoruyor.


    • yeşil fazlaysa da her yere yeşil yayılıyor. Mesela bir adamın üstünde yeşil bir ceket var ya da arkasında ağaç var, adama yakın çekim sahnede adamın saçı ve yüzü de yeşilimsi gözüküyor.


    Renklerin eşit dağıldığı sahnelerde sorun olmuyor ama her sahnede öyle denge olması mümkün değil.


    İyi ki o "ghosting" denilen, ekranda uzun süre sabit olan bazı yazıların, kanal değiştirdikten sonra ekranda izinin kalması problemi yok. Philips 32 inç HD TV'de o problem var.


    Siyah-beyaz-yeşil dengesizliğini düzeltmek için, bütün görüntü ayarlarını kurcaladım, olmadı.


    Sony'nin görüntüsü temiz, Philips'in görüntüsü ise dumanlı, puslu, siyah, karanlık. Bu dumanlı görüntüyü dağıtmak için dinamik kontrastı açınca da, siyahlık gidiyor ama bu sefer diğer renkler bozuluyor.


    Ambilight'ın da bu zayıflığın üstünü örtmeye çalışan, bir oyuncak, göz boyama olduğunu düşünüyorum. TV'nin arkasından ışık şovları yerine, panel renkleri düzgün ayarlanmalıydı.


    TV'nin diğer kötü yanları:


    • Dolby True HD (THD) ve LPCM sesler oynatılamıyor. TV'deki işletim sistemi Saphi olduğu için, KODI kurma şansı yok. Harici bir Android medya oynatıcı cihaz bağlayıp, o cihaza KODI kurarak izlerseniz, TrueHD sesleri duyabiliyorsunuz elbette... Bu TV'de THD seslerin neden oynatılamadığını bir türlü anlamadım. THD seslerin yanında bir de AC3 ses olur çünkü, yani THD+AC3 şeklinde iki akış birlikte iletilir, böylece tüm cihazlarla uyum sağlanır, cihaz AC3'ü seçip oynatsın istenir. Test ettiğim videoların hepsini MediaInfo ve MKVToolNix ile kontrol ediyorum, hepsinde THD+AC3 olduğu raporlanıyor. Ama Philips TV nedense bu THD+AC3'ün AC3'ünü seçip oynatamıyor. DTS cephesinde bir sorun yok. Tek eksiklik Dolby True HD.


    • Televizyon Dolby Atmos destekli ama Atmos'un ayrı bir ses kodlaması olmadığını hatırlatmak istiyorum. Atmos, ya EAC3 ya da THD kodlanmış ses akışında taşınan, ekstra bir ses özelliği. THD çözemeyen bu TV'nin Atmos desteği de sadece EAC3 içindeki Atmos'lar için geçerli oluyor. Atmos'lu EAC3 sesleri de sadece Netflix gibi internet yayıncıları kullanıyor. 4K film disklerinde ise EAC3 Atmos değil, THD Atmos var.


    • Dahili uydu alıcısında kanal sıralamak tam bir eziyet. Kanallar tek tek sürüklenebiliyor. 100 liralık uydu alıcısında bile grup halinde taşıma özelliği varken, bu TV'de yok... Sony'nin kendi Channel Editor programı vardır ve sorunsuz çalışır. TV'nin kanal listesini USB'ye atıp, bilgisayarda kolayca düzenleyip TV'ye geri yüklersiniz. Philips zahmet edip de öyle bir program sunmamış. Başkalarının yaptığı Philips Channel Editor ise sadece eski modellerde çalışıyor, 2020 model bu TV'de iş görmedi.


    • Kumandası kötü tasarımlı. Tuşlar rastgele dizilmiş.



    İnternette yalan-yanlış yorumlar gördüm:


    "TV smart değil, boşuna almayın" denilmiş... "Smart" demek, işletim sistemi çalışan TV demektir. Smart olması için ille de Android olması şart değildir. Bu TV'deki işletim sistemi Saphi'dir. Saphi işletim sistemine uyumlu fazla uygulama yoktur. Samsung'lardaki Tizen, LG'lerdeki WebOS için de öyle. Bu TV'de Netflix, Amazon, Youtube, BluTV, Filmbox gibi sayılı uygulamalar var sadece.


    "VA panel olmaması iyi" denilmiş... Halbuki MVA panel olup bu da bir VA'dır.


    -----------------------------------------------------------------------------------------------


    Bu TV'de eğer Dolby Vision HDR'li içerik izleyecekseniz, görüntü iyi güzel. Ama diğerleri iyi değil.


    Vision HDR'li videolar da Vision destekli bir Sony 4K TV'de bundan kat kat iyi çıkar eminim!


    HD çözünürlüktekiler, hele hele SD çözünürlüktekiler kötü. Karanlık sahneler veya siyah ağırlıklı gündüz sahnelerde görüntü normalin üstünde kararıyor. Siyahlığı azaltmak için gamayı -4'e indirmek de faydasız.


    Beyaz parlamasını dizginleyebilmek için arka ışık kontrastını 100'e çok yaklaştırmamak gerekiyor, onu düşük tutunca da bu sefer ekranın genel parlaklığı yetersiz kalıyor. Sony'de arka ışık maksimumda ve beyaz parlaması yok. Panel kaliteleri arasında uçurum var.


    Dinamik kontrast veya kontrast modundan birisi aktif ise, siyah noktalarda karelenmeler ve karıncalamalar oluşuyor. Bu iki özelliği kesinlikle kullanmayın. 43 inçte bile bu kadar rahatsız edici oluyorken, 55 inç ve üstü kullananları düşünemiyorum.


    HD uydu alıcısı için, arka ışık kontrastı 85, video kontrastı 100, gama -4, dinamik kontrast kapalı, kontrast modu kapalı, parlaklık 60, renk 50, keskinlik 5 şeklindeki ayarlardan daha iyisi olmuyor.


    eklemeler yapıldı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 10 Haziran 2021; 18:35:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: simsek59

    merhaba ekran yansıtma problemini çözebildiniz mi ? ben laptop dan denemedim ama telefondan deniyorum youtube oluyor ama normal telefonu tv ye yansıtamıyorum , telefonda smart view özelliğini açınca yakındaki screen morning ve chromoecast cihazları tarıyor yazıyor ama tv yi bulamıyor,



    Alıntıları Göster

    ben modem ayarlarından wifi bağlantısının adını değiştirip bütün cihazları tekrar ağa bağlayarak çözdüm hocam. çok saçma probleme, saçma bir çözüm işte.





  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.