Şimdi Ara

Peugeot'un kötü şöhreti nereden kaynaklanıyor?? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
23.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dışardan tah gibi görünebilir.benim transporterde öyle görünüyordu kaya gibi diyolardı ama içine bakan yoktu

    quote:

    Orjinalden alıntı: MAJAY

    ben bogle seylere ınanmıyorum 1.5 yıllık 407 tash gıbı nıye kotuluyosunuz anlamıyorum PEJO yu marka tutkunu olmam asla ben model tutkunuyum
  • PEUGEOT hakkında bilgisi olmayan ve hayatın da peugeot un içine oturmamış birde çekemeyen insanlardan kaynaklanıyor bence:):):)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: audi_rzero

    hiç sorma 3-4 sene önce vardı pejonun bisikleti

    habire vites atıp zinciri takılıp duruyordu
    birde performansı brbattı
    bianchi kolay geçiyordu
    quote:

    Orjinalden alıntı: AykuT KosvA


    quote:

    Orjinalden alıntı: altin-orfoz

    pejo neden antipatik geliyor biliyormusunuz

    karsanın ürettiği pejo 9 minibusler vardı bir dönem ve halen var

    insanlar ondan bıkmıştı ..oda pejo buda pejo ağızdan aynı şekilde çıkıyor

    bence pejo arabalar bu kadar yaygın bile yani türkiyede daha pejo otomobil bu kadar satılmazken bile pejonun şöhreti kötüydü

    çünkü karsanın ürettiği pejolar kötüydü

    ve pejo markası çok avam bir şekilde beyinlere yerleşti

    kenar mahallerden hergün kent merkezine işçi memur taşıyan egzosundan sürekli duman atan bir araç

    407 gibi bir luks araç ile bu kavramın tezatlık oluşturması doğal

    birde pejonun motorsiklerleri vardı .. o ayrı bir mevzu





    BisikLetide vaR










  • quote:

    Orjinalden alıntı: pirekare

    Bir tanıdığımın 8 aylık 307'si evin önünde dururken patlamış ve yanmış...

    Neyseki çevreye bi zararı olmadı ortam boştu...

    Kaskodan ödetene kadar canı çıktı...

    Yol bilgisayarı ile depo arasında bi anlaşmazlık varmış sanırım...

    Siz ehliyet sınavında motordan sallıyarakmı geçtiniz? Silindirin üstünde bujinin ateşleme yaptıgını ve tek kıvılcımın orada atıldıgını unuttunuzmu? Kasko full kasko ise can cıkacak bişey yok zaten odemek zorundalar. elektrik aksamında bir hatadan dolayı araba alev almış dersiniz ozaman eyvallah derim. ama depodan motora kadar kapalı bir ortamda nasıl kıvılcım atıyor anlayabilmiş değilim. Karbürator olsa gene eywallah diyecem ama enjeksiyonlu... Yol bilgisayarı depoyu kontrol etmez sadece bilgi alır. Otomobilin elektronik beyni olur oda depoda kıvılcım cakma gibi bir hobisi yoktur.

    307 ile hiçibr alakam yok hatta hoşlanmam bile ama her soylenilene inanma huyunuzdan vazgeçin. Sizinle hiçbir sorunum yok sakın yanlış anlamayın ama bu forumun %90 nında araştırmadan bilgi sahibi olmadan yada her soyleneni düşünmeden koşulsuz kabul etme gibi bir eğilim var.




  • bence pejonun sorunlari daha cok servisten ve distributorden kaynaklaniyo yoksa araclarda oyle sacma sapan arizalar olmuyo

    3 yildir 307 kullaniyorum arabam tas gibi arizadan dolayi servis gormedi hic
  • evet pejoların kronik bazı rahatsızlıkları var sadece pejo değil 307 ile aynı platformu taşıyan c4 de bile buna benzer rahatsızlıklar var pejo bünyesi özellikle elektrik ve elektronik konusuna fazla özenmiyor..c4 ve c5 testlerinde yol bilgisayarının asılsız arızalarda bulunduğunu okumuştum ve dijital göstergeler hız bilgisini gecikmeli olarak veriyorlar..

    pejo bünyesi araçların en kötü yanı açıkda bırakılmış elektrik aksamı güzel kaplanmamış ve sudan nemden sapıtabiliyor camlar klima vs gibi elektronik elemlar bazen çalışmıyor..
    1.6 hdi motorun yüksek torku özellikle 307'de kullanılan şanzımana fazla geliyor ve ilerde bu versiyonda şanzıman problemleri yaşabiliyorsunuz..

    evet pejo modelleri çok iddalı kaliteye sahip değil ama şuda bir gerçek bugün kompakt sınıfda olan bolca donanımın nedeni pejodur 307 modelinin ilk çıkardığı yıllarda standart donanımı sınıfını aşıyordu kompakt sınıfa çok yeni donanımlar getirmişti

    2001 307 xt ile aynı model rakiplerinin donanımlarının kıyaslama tablosunun olduğu dergi bende var 2001 senesinde ilk çıktığı zamanda test edilmişti megane,focus,golf,astra,leon donanım tabloları yanyana gelmişti 307 o döneme göre üst sınıfa bile kafa tutacak donanıma sahipdi..fakat bu bol donanımı kalite ile getiremediği için 307 müşterisinden zamanla bol bol şikayet geldi..

    ama ben 307 sw modelini sırf cam tavanı için bile alabilirim hatta bi ara niyetlenmiştim adam iyi fiyat çektiği için nasip olmamışdı..




  • tofaşlar nsl arabaa uzun yola gidermi
  • şaka mısın sen
  • şimdiye kadar giden tofaş taksiler nasıl gitmiş demekki bir şekilde oda gider.
    ayrıca topikmi açmak istedin yoksa öylesine aklınamı geldi sordun??


    quote:

    Orjinalden alıntı: nurullah01

    tofaşlar nsl arabaa uzun yola gidermi
  • yaa arkadaşlar anlamıyorum forumun tamamını okudum ortalama %85 i oradan buradan duymuş yok amcamın yok abimin yok dayımın arkadaşı yaa bırakın bunları zaten o kişilerle tanışmak hiç nasip olmadı ben şahsen inanmıyorum çoğuna gidip 0 araba alıyosun 3. kilometrede arıza yapıyo ve bilmem kaç milyar para ödüyosun kusura bakmayın ama enayilik başka yerlerde demesin döverler onu bu adamın hiçbirşeydenmi haberi yokta tüketici haklarına başvurmuyo benim arkadaşım olsun öle biedaha konuşmam be onunla bende 205 var 1993 model iki senedir kullanıyorum ve hiçbir sorunuyla karşılaşmadım ufak tefekler hariç nedir onlar sol sinyal balatalar falan 130 km hız yapıyorum sol arka camdan çok hafif ses geliyor 0 doblo vardı onun her yarinden ses geliyodu arabam çok serii haa yanlış anlaşılmasın sade bir kullanıcıyım ama bizim insanlarımızı biliyosunuz bire kırk katmayı severler servise götürüyorum arabayı kontrol parası veriyorum okadar sonuçta yollarımız berbat sürüş teknikleri var güngörenle bakırköyün yolu bir değil yani istatistik yaparken onları düşünün vede bu arabaya otoban faresi diyolar varmı başka böyle araç birde hondayı biliyorum nerde diğerleri arkadaşlarım mantıklı olun biraz tamam araştırın ama her denilenede inanmayın sezarın hakkını sezara verin kusura bakmayın ama yorumlar saçma geldi dayanamadım yazımdan kırılan arkadaş varsa özür dilerim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: individual

    yokuş çıkarken yanan 307
    evinin önünde patlayan 307
    yol bilgisayarı ile benzin deposu neden anlaşamamış
    kıvılcım mı göndermiş depoya
    bak sen şu bilgisayarın yaptığına


    salıcam 307 mi şimdi bu foruma
    temizlesin ortalığı bi güzel




    helaaaaaaaallllll:):):):):) yaa anlamıyorum ne istiyolar bu arabalardan alalaaa
  • yaa bu arada ben aslında modifiyeli junior resmiarıyodum kendimi kaybedip yazı yazdım:) öyle resimler bilen varmı yaa arabaya bişiler yapmak istiyorum ama kararsızım yani tamamıyla orjinal arabamı mahfetmek istemiyorum olacaksa güzel bişiler olsun şimdiden teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: smoke93

    2.5 sene 306 kullandım. aracı sattığımda 70 bin km civarındaydı ve artık her yerinden ses gelmeye ve ufak tefek sorunlar çıkartmaya başlamıştı. aynı yıl ve km de alman arabası aldım ve onuda 10 bin km kadar kullandım ve araçta ne bir sorun nede tıkırtı vardı.

    şöyle bir test yapılabilir. aynı yıl, motor hacmi ve segmente bir aracın kasko primini herhangi bir peugeot la karşılaştırın. muhtemelen peugeot daha fazla prim çıkartacaktır. bunun nedeni ise sigorta firmalarının pug ların daha sorunlu olmasından dolayı kendilerini garanti altına alma istekleridir.


    1 sene 3 aydır 1999 model 306 sahibiyim. 85 binde almıştık şu an 97 binde bahsettiğin tıkırtıların hiç biri yok.. bahsedilen şanzıman arızalarıda yok.. hala baskı-balata değişmemiş durumda. kaskonun yüksek fiyat vs gibi bi durumuda yok.. ilk kaskom geçen sene 900 idi bu sene 2 tekerimi kestikleri halde hasarsızlık indirimini bozmadılar. 780 ytl kasko ücretim bu seneki.. ne desem ki? bizden önceki sahibi çok efendi uslu kullanıyordu arabayı. ondan dolayı mı ki? bilemiyorum ama geçen sene arabayı aldık 4 ay sonra servise soktuk. yağ, su, filtre, ha birde orta egzos.. thats all..




  • 2006 model 307 sw hdi 110 hp pejo kullanıyorum.O kadar çok memnunum ki anlatamam.Bu kadar keyifli bir araba olmaz diyorum.
  • FRANSIZ MALI İŞTE.
  • özel bir peugeot servisindeki, yıllarını bu işe vermiş olan bir abimiz şöyle demişti "dünyada en çok mahkemelik olan araç 307" .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzitusi -- 22 Şubat 2008; 20:04:48 >
  • ben hic sorun yasamadim pejo sahibi olarak

    forumlarda herkes kendi arabasini savunur digerlerine yalandan uydurma seyler yazar bu konu icin forumlara bakmamak lazim daha teknik arastirma lazim

    bide fransizlara laf atanlar hangi ulke cikarimiza is yapiyoki almanyayaida gorduk
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ay61n
    bide fransizlara laf atanlar hangi ulke cikarimiza is yapiyoki almanyayaida gorduk

    valla hocam
    ekmek paramı buradakiler vermiyor.
    istediğimi alırım
    istediğimi satarım.

    kahretsin fransa gazlarına gelecek kadar çocuk da değilim.
    isteyen istediğine binsin.

    fransız malı kullanıyor diye vatan hayini statüsüne düşürmeye çalışan arkadaşların da alnını karışlarım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blade__tr

    PEUGEOT hakkında bilgisi olmayan ve hayatın da peugeot un içine oturmamış birde çekemeyen insanlardan kaynaklanıyor bence:):):)


    +

    ayrıca bizde 2005 model pug 307 1.6hdi vardı maşallah cok saglam aractı su anki kullandıgımız jettadan yeminki daha az sorun cıkarmıştı bendede su an 10bin km de 206 var sadece şamandıra problemi cıktı onuda hallettim pug birazda tutkudur aşktır 106sından 605 ine kadar binmişimdir ve pugdan aldıgım sürüş keyfini başka bir arabada bulamıyorum(belki pug a aşık olmamdandır)
    size babamla aramda gecen bi diyalogu yazmak istiyorum

    ben: baba benim arabayı deiştirsek müşteride cıktı zaten sıgmıyorum
    babam: dur bi bakarız ne gibi bişi istiyorsun
    ben: valla baba 406 coupe istiyorum
    babam: oglum genemi pejo araba dedigin alman olur
    ben: valla alman arabasına senin gibi yaşlılar biner ben peugeot istiyorum
    babam: eşş..eşşek nası konuşuyosun babanla sen
    ben: ben anlamam alman arabasına sen bin ben pug istiyorum
    babam: hele bi araban satılsın bakarız

    inşallah şu 206yı satarsam 206 RC yada 406 coupe 3.0 istiyorum gene peugeot hep peugeot yani




  • Ben anlamıyorum bu Fransız arabalarıyla dalga geçen insanları, altlarındaki VW'ler felan çokmu iyi sanki...Almanlarında ne döküntü arabaları var, Japonlarında öyle.

    Ha 307'nin felan bende şanzıman dağıttığını çok duydum ama, bu kadar abartılan nedir yani sanki Mercedes haricindeki Alman arabaları çokmu sağlam ? ( Ne Vw'ler, Bmw'ler duyuyoruz ) Hele VW Abd'de en çok arıza yapan araçların başında gelir.

    Japonları bu konuda tek geçerim. Özellikle Lexus'daki teknolojiler, sürücünün yüzünü okuyup piskoloji durumuna göre aracın ayarlarını değiştiren sistem dahi var. Çok da sağlamlar. Yani çok elektronik/donanım var, arıza yapar lafı tamamen bahanedir. Firmanın düşünmeden donanımları hatır-hutur koyduğuna işaret eder. Uzun ömür ve dayanıklılık konusunda eski Amerikan arabalarınında çok büyük bir ünü vardır. Yenilerini bilemeyeceğim, gerçi bizdede var G.C , henüz ciddi sorununu görmedim. Volvo'da çok iyidir oda zaten Ford grubuna ait. 95'lerden sonra çıkan Chrysler, Jeep gibi araçlar belli dönemler çok problemliydiler. Chrysler zaten Cerberus'a satıldı şimdi durumları ne bilmiyorum.

    Koreliler hakkındada çok bilgim yok ama Kia felan toparladı epey, ama çok iyi değiller tabi Japonlar kadar. Japonların araçları çok dayanıklı, 2 tane Toyotamız vardı 93 ve 96 model. 96 Modeli otomatik şanzımanlıydı , o çok büyük bir problem çıkarmıştı, araç birden hızlandı ( Gaz kitlendi herhalde ) Bence sebebi o arabanın yerli üretim olmasıydı. Sonradan okuduğum kadarıyla 93'den sonra bu arabalar yerli üretilmeye başlanmış. Düz vitesli, kampanalı, 70'lerin teknolojisine sahip Anadol, Şahin gibi arabalardan sonra Toyota Corolla kasmış olmalı Sabancıyı herhalde.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.