Şimdi Ara

Peugeot 308 Classic Edition Ve Plus Geldi. Güncelleme... (203. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.303
Cevap
70
Favori
222.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rknrsln R kullanıcısına yanıt
    2 numara için konuşuyorum araç ısınmadan evet yapıyor ama ısınınca bende kesiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorulmaz16 Y kullanıcısına yanıt
    1 numaralı sorun bende de vardı debriyajda bir bölgeyi (sanırım içindeki yayı) yağladılar ve sorun çözüldü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar başıma gelen bir takım üzücü olayları sizinle paylaşmak istiyorum.umarım uzun diye okumamazlık yapmazsınız. Daha önce de bazı servis, rüzgar sesi, bakım vb mesajlarımı görenler olmuştur belki. Şimdi hepsini toparlayarak hem anlatmak hem de danışmak istiyorum. Zamanınız için şimdiden teşekkür ederim.



    Arabam ce plus. Aldığım günden beri keyifle biniyorum. Tek sıkıntım rüzgar sesi oldu. Onu da çok dinlediğimden belki de. Diğerleri ya azdı ya da basit çözülebilecek şeylerdi. Neyse asıl hikaye İzmir Peugeot servislerle alakalı.

    Arabamı 7000 km de Karşıyaka Halil öztürk e götürdüm. Rüzgar sesi şikayetiyle. Yarım gün kadar serviste kaldı, aracınız hazır dediler. Gittim almaya, silikon sprey sıkıldı kapı ayarlarına bakıldı dendi. Yapabileceğimiz herşeyi yaptık tam kesilmedi ama azalmıştır biraz dediler. Servis kayıt nüshasını vermeden yolladılar. Arabaya bindim, seste hiç bir fark yoktu. Eve vardım park ederken arabamın içinde yedikleri poğaça simit benzeri gıdaların susamlarını gördüm, canım sıkıldı. - bu arada aylar sonra öğrendim ki servis kaydına da herhangi bir sorun bulunamadı yazmışlar - Böyle bir servis işte.

    Aylarca kullanımdan sonra 15000 bakımının zamanı geldi. Bu zamana kadar sesle alakalı bi daha gidemedim işim dolayısıyla. Bakım için tabiki Halil öztürk Karşıyaka yı tercih etmedim, Gaziemir kahyaoğullarına gideyim dedim. Aradım rüzgar sesi ile alakalı geleceğim, bakım işi kolay, başka bir serviste bunları yaşadım sizde memnuniyet yaşayacağımı düşünmek istiyorum dedim. Telefonda güven aşıladılar, tamam dedim. Ramazanın ilk günü cumartesiye randevumu aldım. Çoluk çocuk toplandık Gaziemir e gittik 40 km. Arabayı teslim ettim, tembihledim rüzgar sesi önemli onun için buradayım dedim, sıkıntı yok dediler. Teste çıktık atölye şefiyle VS her şey çok güzel. Arabayı bıraktıktan sonra optimum avm ye gittik sabah akşama kadar pert orada tabi oruçlu avm gezmesi bebekle VS tahmin edebilirsiniz.

    Servis akşam 5 te kapandığını biliyorum ama arayan soran yok. 5e 20 var dedim ben gideyim bakayım. Gittim araba dışarıda yıkanmış duruyor. Müşterinin işini halledeyim ilgilenicem dediler. Saat 5.15 oldu müşteri kalmadı, çalışanların çoğu gitti dediler Selçuk bey buyurun. Anlatmaya başladı servis danışmanı, bakımını yaptık, debriyaj yağlandı, bagaj kapağına baktık normal vs vs.. Eeee en önemlisi sesi naptınız dedim. Nasıl söyleyeceğim bilmiyorum, 30-45 dk dır düşünüyorum ama biz bakamadık sese dedi, trim sesine bakan usta yokmuş. Şaka mı yapıyorsunuz nasıl olur, sırf bunun için geldim, atölye şefiyle teste çıktık, birbirinizden haberiniz yok gibi bağırış çağırıştan sonra parayı ödedim bindim arabama. Bindiğim gibi pug Türkiye yine arayıp şikayet ettim. Ama nasıl doluyum, sinirliyim anlatamam.

    Neyse ertesi gün oldu, bir telefon, kahyaoğulları servis müdürü arayan. Selçuk bey böyle bir sorun olmuş çok üzgünüz, çok haklısınız gibi üzüntü halleri. Nasıl telafi edebiliriz diye sordu dedim bilmiyorum. Biz gelip alalım arabanızı bakalım geri getirelim size vs. Sonra aklıma geldi, dedim ufak bir hasarım var park halinde dokundum başka bir araca, orayı bana uygun bir fiyatla halledebilir misiniz? Tamam tabi ben arkadaşlarla konuşayım ne fiyat yapabiliriz ben size dönücem dedi. Bi süre sonra aradı 200 TL + KDV dedi, dedim KDV yi silin. Tabi Selçuk bey hallederiz bize müşteri lazım diyor, benim hoşuma gidiyor ilgi alaka. Arabayı Mayıs 31 de sabah 8 de aldılar eve gelip. Ama beni saat 10.30 gibi arayıp aracınız şimdi geldi, başka bir sıkıntınız var mı demek için aradım dedi servis danışmanım. Yok dedim ama içimden de diyorum herhalde işler yoğun, yoksa 2.5 saatte varacak halleri yoktur. Cuma akşamına getirecekler bana arabayı eve teslim.

    Cuma akşam oldu, 1.5 saatlik mesai çıkışı trafiğinden sonra akşam 8çeyrek gibi getirdiler. Ufak hasarım halletmişler, aynalarım garanti kapsamında yenileriyle değişecekmiş. Ben gayet keyifliyim. Az biraz canımız sıkıldı ama olur o kadar memnun ettiler sonuçta diyorum.

    İstanbul dan aynalar gelecek, benim arabayı yine evden alacaklar halledip test edip geri getirecekler. - bu arada aracın 2 defa servise gitmesinin Arasında 3 gün var ama km farkı biraz fazla geldi gözüme, dedim ben yanlış düşünmeyeyim km hesabımda vardır bi sıkıntı, hala daha öyle düşünmek istiyorum.

    Geçtiğimiz perşembe günü beni aradı servis danışmanım, aynalarımın geldiğini, tarihi ayarlayabileceğimizi söyledi. Ben cumartesi olsun dedim ama pek kabul görmedi. Trim ustamız olmayacak, kontrollerini yapamayıp halledemeden verip beni yine hayal kırıklığına uğramak istemediklerini söyledi ki hoşuma da gitti peki dedim. Bu akşam yaklaşık 25-30 km lik yolumun ortalarında Yeşilyurt civarlarında arabamın camına bir şey çarptı, korktum öndeki araba birşey mi attı derken yavaş çarptı ve parlaktı, amblem olmasın bu dedim. 50 km hızla giderken oldu bu ama durup kontrol edebileceğim bir yol değildi. Bir süre sonra bir ara sokağa girip kontrol ettim ve amblemin olmadığını gördüm. Düşmüş gerçekten. Peugeot ya bak nasıl üretmiş arabayı diye içimden dalga geçiyorum, bir yandan da lan inanırlar mı acaba bana, sen yapmışsın ya da çaldırmışsın, garantiden yenisini taktıracaksın vs derler mi acaba diye de huylanıyorum.

    Sonra bir gariplik hissediyorum sökülen yerde ama ilk anlamadım. Sonra yakından inceledim 2 tane çift taraflı bant, dedim 2 bantla tutturacak hali yok herhalde fabrikanın, ses olmasın zarar vermesin diye yapıştırmışlardır dedim. Daha detaylı bakınca asıl can alıcı noktayı gördüm ki şudur;

    Ben arabamın kaputuna ve çamurluklarına ilk 1000 km içinde film çektirmiştim. Pug amblemini sökemeyecekleri için amblemin etrafını çizip kesmişlerdi. Hoşuma gitmemişti hatta amblem girintili çıkıntılı olduğu için güzel gözükmüyordu. Ama şu an arabamın amblemi nin altı tamamen filmle kaplı. Yani amblem önce sökülmüş, bantların bir kısmı üzerinde kalmış kaputun, kalan bant vs üzerine film çekilmiş.Bdniö film kaldırılmış ve yenisi çekilmiş!! Filmin üzerine 2 parça çift taraflı bant yapıştırıp amblemi takmışlar. Amblem de bugün dandikliğe dayanamayıp uçtu. Amblem in düşmesini çok umursamadım. Benim için sıkıntı olan bu filmi kim nasıl niye değiştirir? Arabamın kaputuna bir zarar verdiler de bunu mu kapatmaya çalıştılar? Arabamın lokal boyasını yaparken kaput a geldi de filmi mi değiştirdiler? Ne olursa olsun, küçük ya da büyük, benim gönlümü almaya çalışırken böyle bir sahtekarlığa başvurmaları inanılır gibi değil. Ama bunu yaparken filmi çekerken yaptıkları hata ile kendilerini ele verdiler.

    Haftaiçi kendim arabayı götürüp, servis danışmanını alıp yanıma, servis müdürünün yanına gideceğim. Ne diyecekler, ne yapmışlar çok merak ediyorum.

    Burada ve 308 ana konuda gelişmeyi yazacağım.

    Kafanızı şişirdim, kusuruma bakmayın. Hayırlı geceler..







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asy06 -- 11 Haziran 2017; 0:38:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asy06 A kullanıcısına yanıt
    Hocam cok talihsizl olmus gercekten sinir eder insani özellikle logonun cikmasi cok tuhaf umarim en kisa surede cozulur her bir durumu direk pug turkiyeye bildirin iyi calisiyorlar ben bilgi almak icin arayip birkac sey sormustum direk bayiden müdür aradı sanirim cok sikistiriyorlar calisanlari aslinda isin en guzeli arac servisteyken bekleyip ara ara yoklamak araca bakmak ustayla konusmak ama servis icin zor vakit buluyorsunuz sanirim öyle oluncada zor oluyor hayirlisi olsun son durumu buradanda yazin lutfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 11 Haziran 2017; 2:25:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eng.

    ben de sizin gibi düşünüyorum. Ben 1-2 vites sürtme sesi zamanla azalır mı diye de düşünümüyor değilim ama sizde halen olduğuna göre azalmayacak. Ben 2000 d/dk görmeden vites büyütürsem ses gelmiyor. Sizde de aynı şekilde mi

    1den 2 ye geçiş bende de kemikli biraz

    ben bir yerde 1 ve 2. viteslerde özel senkromeç kullanıldığını ve vites geçişlerinin çok rahat olduğunu okudum. 1'e geçiş iyi ama 1den 2ye geçiş diğer viteslere göre bir tık farklı bana göre.

    ben aracı alırken problem olacağını bekliyordum. Her markada problemler mevcut sonuçta. Mühim olan servisin ve firmanın yaklaşımı.

    mesela Bmw 3 serisinde direksiyon ile ilgili bir sıkıntı var diye okumuştum forumlarda. Düz giderken ses veya titreşim yapıyordu galiba.
    1 serisinde kapı lastiklerinden gıcırtı geliyor diye okudum keza
    bunları örnek vermem bu araçlar kötü demek değil ama bu markada bile problem oluyorsa peugeot markasının problemsiz olması beklenemez.

    birisi lokurtu için amortisör değişti diye yazmıştı galiba.
    bagaj kapağı zamanla belki ince ayar istiyor. kapak hafif olduğu için sert kapatmak gerekiyor olabilir. belki bilmiyorsunuzdur, kapak plastik :)

    paylaşımlarınız için teşekkür eder, en kısa zamanda giderilmesini kendim için de temenni ederim


    Vites olayı şöyle: 1 den 2 ye geçerken çoğunlukla sert. Ancak devirle alakası olmaksızın birden ikiye atarken debriajda ayağımı biraz daha fazla tutarsam bu sıkıntı olmuyor.



    Bagaj kapağını biliyorum plastik ve dolayısıyla hafif. Bem sebebini buna bağlıyorum. Yeni yeni alışıyorum ve belli bir mesafeden bırakınca sıkıntı çıkmıyor. Çok kibar davranıyormuşum kapağa. 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eng. kullanıcısına yanıt
    Ben de benzer bir mail atıyorum. Umarım bu konuyu ciddiye alırlar..

    hoş, servis çıkışı memnuniyet anketi için aradıklarında durumu izah ettim; sözde geri dönüş sağlanacaktı ama müspet bir gelişme yok.

    ben an itibariyle 20.000 km'ye geldim sayılır; ses bariz bir şekilde devam ediyor. 1800-1900 devir gibi vitesi büyütürsem sıkıntı yok ancak 2000 devir sonrası ses artarak devam ediyor. hatta 3/4 bin devire getirip gazı bırakınca - yani araç yine 1.viteste- ses başka bir boyutuyla devam ediyor.

    hayırlısı bakalım, ancak ciddi bir sıkıntı olduğu ortada. yürüyen aksam kesinlikle değil, artık şanzıman mı iner volan dişlisi mi problemli, vites kutusu mu arızalı Allah bilir..

    aracı çok seviyorum ama klima vınlamasıydı sürtünme sesiydi derken napsam bilmiyorum.

    bu arada kasislerden geçerken ön taraftan gelen gıcırdama sesi aynen devam ediyor. resmen amörtisörlerim boşa değişti desem yeridir.. bir araç daha ne kadar kibar kullanılabilir bilmiyorum, bozuk satıhlarda/yollarda sağa çekip 4 lü yakıyorum millet dan-dun geçiyor kimseye de engel olmayayım ben yavaş gideyim diye.. düşünün durumu. bu kadar da kibar davrandım/davranıyorum aldığımdan beri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi verso5 -- 12 Haziran 2017; 4:14:23 >




  • verso5 V kullanıcısına yanıt
    çok iyimser bir yorum olacak ama herkeste birebir aynı şekilde ses olması bir açıdan da avantaj aslında.

    belki de tasarımı bu şekilde ama yine de bana kusurlu gibi geliyor. bir de sürtme neden devir artınca oluyor anlamak güç. devir artınca dönen bir aksamın boşluğu fazla olduğu için savrularak mı çalışıyor acaba. savrulunca da sürtüyor bir yere. aslında diğer viteslerde de bu ses bence mevcut ama o parçanın hızı çok arttığı ve lastik motor sesi arttığı için arka planda kalıyor. ben müzik dinlemeden kullandığım için genelde çok derinden hışırtı gibi o sesi seçebiliyorum 3. viteste de. ama dikkat verirsem sadece

    ekonomi vs için hemen devir büyütmek güzel ama trafik durumuna göre düşük viteste yüksek devirde gitme veya ani kalkışlar her gün oluyor ister istemez.

    umarım basit veya önemsiz bir durumdur.

    mesele sesten ziyade iki gün sonra başka probleme vesile olursa masrafın artması bence




  • asy06 A kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun

    size haber vermemeleri art niyetli gibi duruyor.

    memlekette sıfır arabada bile boya olabiliyor. satarken haberimiz oluyor. o yüzden çok şaşırmamak lazım.

    aracı sizden teslim aldıkları için yolda başına birşey gelmiş olabilir. servis içinde de olabilir.

    ama haber vermemelerini anlamak mümkün değil. sanayide tamirci değil sonuçta gittiğiniz yer. biraz ciddiyet bekliyor insan.
  • benim şu aralar yaşadığım garip bir problem var arkadaşlar

    kışın soğuklarda vites topuzunun buz gibi olmasına alışamamışken, havalar ısınınca, araç güneş altında beklediğinde ateş gibi oluyor.

    buna göre silikon vs ne yapılabilir.

    folyo gibi yapışkanlı çözüm düşünmüyorum.

    istediğim an çıkartabilmeyi tercih ederim.
  • Arkadaşlar merhaba. Dikkatsiz bir otopark görevlisi yüzünden aracın bagaj kapağı, agacın budanmış sivri yeri yatafından 7-8 cm uzunluğunda çizildi. Araç sedefli beyaz ve rötuş işlemi yapmak istiyorum. Önerebileceğiniz pratik bir yöntem veya rötuş boyası var mı?







    Ben şu ürünü buldum. Boya kodu yazıyor üstünde. Yorumlarınız nedir ?

    http://www.hepsiburada.com/peugeot-sedefli-beyaz-kwe-pkwe-cizik-giderici-rotus-boya-seti-pm-otelf23167

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asy06 A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam..
  • Teşekkürler arkadaşlar.

    Şu an servisteyim. Gelmeden önce ekspertize soktum boya diğer işlemler için. Herhangi bir şey yok.

    Servis danışmanının olayla alakalı bilgisi yok. Servis müdürüne gittim o anlattı durumu. Şöyle ki;

    Yıkamacı arkadaşlar paspasları kaputun üzerine koyuyorlar. Sıcakta aradaki hava buharlaşıyor ve filmle paspas yapışıyor bir miktar. Kaldırınca görüyorlar ki paspasın izi kaputta. Servis müdürüne haber veriyorlar, o da filmi yenileyin diyor. Kaput filmi yenileme esnasında da böyle dandik bir işlem uyguluyorlar. Tabi bana haber veren yok. Ya unuttular, ya da yüzleri tutmadı..

    Öğleden önce rüzgar sesi sebebiyle aynalarım değişti. Bağlantı noktalarındaki boşluklar biraz daha kapalı. Az da olsa kesecektir. Ben de kulağımı kapatıcam artık bu sese.

    Şimdi araç yıkanıyor. Devamında amblem film işi yapılacak. O amblemi i söküp film çeken tekrar öyle yapıştıran arkadaşla tanışmak için sabırsızlanıyorum. Başındayım sürekli her işin ve adamın. :))

    Ayrıca klima vonlama sesi ile alakalı sordum, daha önce bir arkadaş ta gelmiş ona 508 kompresör ayağı sipariş etmişler. Yarın öbür gün gelirmiş. Bana da sipariş geçecekler. Bende de var çünkü o ses.

    Bilgilerinize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asy06 -- 12 Haziran 2017; 12:42:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asy06 A kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun şimdiden

    ayna tasarımı mı değişiyor yedek gelende, yoksa montajda ilave birşey mi takıyorlar???

    resim paylaşma imkanınız olursa faydası olacaktır böyle şikayeti olanlar varsa
  • Sağolun.

    Geliştirilmiş ayna dediler. Yeni üretimler. Ayna kapak aralıklarında iyileştirme varmış. Birleşim yerlerinde 1-2-3 mm artık tam kaçsa bilmiyorum, daha kapalı sanırım. Başka bir özelliği var mı bilmiyorum. Servis danışmanının bir bilgisi yok. Senden benden kötüler. Bana da böyle ayna değişimi yapmazlardı da hizmetteki kusur yüzünden gönül alma gibi oldu biraz.
    Resimde bir şey belli olur mu bilmiyorum ama ekleyeyim;






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asy06 -- 12 Haziran 2017; 13:7:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asy06 A kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun tekrar.

    klima 'vonlaması' ile ilgili de zihnimiz biraz daha netleşmiş oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi verso5 -- 12 Haziran 2017; 15:5:26 >
  • Yav şu klima vınlama sesini kaydeden var mı ses olarak falan veya youtube vs ye ekleyen?
  • asy06 A kullanıcısına yanıt
    hocam sana zahmet şu klima sesini videoya kaydedip youtube a yükler misin? bizde de aynı ses varsa şimdiden önlem alalım
  • asy06 A kullanıcısına yanıt
    resimler için teşekkürler

    ses azaldıysa bir farklılık var muhakkak ama araç piyasaya yeni çıkmadı. araç üzerindeki ile yeni takılan arasında farklılık olması enteresan geldi bana.

    montaj hatası vardı da yenisini farklı yöntemle, ilave fitil vs ile taktılarsa bilemem.
  • Peugeot 'dan aradılar. Vitesteki ses konusunda servis muhatabınız. Biz yardımcı olamayız dediler.

    Müsait bir zamanda gidip göstermek şart oldu anlaşılan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eng. -- 13 Haziran 2017; 9:32:28 >
  • öyle rüzgar ses kesilmesi gibi bir durum söz konusu olmadı ama -belki de psikolojik bilemiyorum - azalma hissettim. Artık çok da umursamayacağım ki 15000 km bindim öyle zaten.Ben ekstra hassasım sanırım.

    mümkün olan en kısa zamanda klima sesini çekmeye çalışacağım. Ben de buradaki anlatımlara binaen özellikle dinledim sesi ve aynı ses olduğuna kanaat getirdim. Daha önceden nadir de olsa duyduğum bir sesti ama bir anlam yüklemeye gerek duymadım, rahatsız da etmiyordu açıkcası.
    Şöyle bir ses ki;
    klima açıkken 1500-2000 devir arasında gaza bastığınızda gelen devirlenme/gaz sesini takiben ekstra bir gaz sesi geliyor gibi. Tok bir ses olduğu için arkadaşlar vonlama sesi olarak tabir etti.
  • 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.