Şimdi Ara

Peugeot 307 Direksiyon Yağı Boşaltma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi bayramlar :) Bir sorunum var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    Peugeot 307, 1.4 dizel, 2004 model aracım var. Bu aracı 2010 yılında babam ikinci el olarak satın aldı. 2016 yılında ben ondan aldım. Önce babam direksiyonla alakalı sorun yaşadı. Tam olarak hangi yılda bilmiyorum, direksiyon pompasını değiştirdi bu sorunla ilgili olarak.

    Sonrasında ben kullanırken bende sorun yaşadım. Bu arada bir sızıntı yapıyordu araç, yağ sızdırıyordu. Ben ne olduğunu bilmiyordum. Direksiyon hidrolik yağıymış meğer. (2018 yılı içinde sanırım). Bir gün arabayı çalıştırıp park ettiğim yerden geri geri çıkmak isterken direksiyonu çeviremediğim için çıkamadım.

    Aracı sanayiye götürdük, direksiyon pompası değişecek dediler. Pompayı değiştirdim Parçayı internetten bir siteden getirttim. 800 TL gibi bir para verdim o zaman. Ancak direksiyon yağı sızdırmaya devam ediyordu. Tekrar götürdüğümde direksiyon kutusundan olabileceği söylendi. Çıkma bir direksiyon kutusu taktılar, keçeleri filan yenilenmiş halde.

    Ancak halen sorun devam ediyordu. Ben ise sanayiye gitmekten usandığım için tekrar gitmedim sanayiye. Bu arada yağı azaldıkça, direksiyon sertleştikçe yağ doldurup kullanmaya devam ettim. Çünkü başka ustalara gittiğimde de hiç bakmadan direksiyon pompası değişecek diyorlardı. Yeni değiştirdiğimde bile sorun devam etmişken, hemen pompa değişecek demeleri çok can sıkıcı. ucuz bir parça değil ki değiştireyim.

    2019 yazında ağustos aylarında askere gittiğimde aracı eşime bıraktım. O sırada yaşanan sıkıntıdan dolayı sanayiye götürmüşler babamla. Pompadan sızan yağın bir şeyin kömürlerine zarar verdiğini söylemişler. Hem o ustalar hem elektrikçiler baktı. Temizlediler gereken yerleri. Sanırım pompanın contasını da yenilediler.

    İlk başta pompanın sızdırması durdu. Fakat kullandıkça, tekrar yağ sızdırmaya başladı. Bende yağ doldurup kullanmaya devam ettim. Belirttiğim gibi özel servise gittiğimde pompa değişecek diyorlardı.

    Şu anda da direksiyon çok kötü, sanki karadüzen direksiyon kullanır gibi, iki elle bile döndürmek için çok efor sarfetmem gerekiyor.

    Artık canıma tak etti. Servise gitmeyi düşünüyorum. Araç değiştirmeyi bile düşündüm. Ancak piyasanın durumu malum. Yetkili servise gidip makineye mi bağlatmalıyım ? Neden kaynaklanabilir? Yağı boşaltması-sızdırması pompayla ilgiliyse, ben pompayı değiştirttiğimde durması gerekmez miydi ? Direksiyon kutusunu bile onarttım.

    Bu konulardan hiç anlamadığım için, bilenlerin tecrübelerine baş vurup sanayiye ondan sonra gitmek istedim. İnsafsız, vicdansız insanlar var sanayide veya serviste. Fikirlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum...







  • peugeot 307yi uzun süredir kullanan bir arkadaşım var özellikle koltuklarının çok konforlu olduğundan ve bir sorun yaşamadığından bahsediyor sürekli :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.