Şimdi Ara

PEUGEOT 301-ANA KONU (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.075
Cevap
54
Favori
638.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İLHAN AJANS kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın kendimi tutamadım. Birisi bir markayı çok yüceltince ya da yerin dibine sokunca susamıyorum.

    Bakınız; esasında araba markası diye birşey yoktur. Arabaların bileşenlerinin markası vardır. Örneğin kullandığınız aracın markasının ait olduğu "PSA Group" esasen aynı zaman da bir motor imalatçısıdır. Ford, Volvo, BMW, Mini, Peugeot ve Citroen'in dizel motorlarını PSA üretir.

    Ve aracınızın diğer tüm aksamlarını dünyanın en güvenilir araç bileşen imalatçıları olan Valeo, Bosch GMBH, Saint-Gobain Sekuirit ve Michellin gibi tamamı Avrupalı şirketler üretir. Çeliğini bile Peugeot üretmez. Çelik rulo halinde gelir Alstom, Bombardier, Lohr Industrie gibi tamamı Avrupalı firmalar üretmiştir bunu da. Peugeot sadece pres makinelerinde bunlara şekil verir.

    Dürüstçe konuşmak gerekirse Mercedes, BMW, ve hatta milletimizce birer meshep haline getirilmiş "VW" bile Peugeot ile aynı firmadan parçalarını alırlar. Hatta "VW" Asyalı şirketlerden de parça alır bunları Meksika'da bir araya getirir ve Türkiye'de satar. Neden biliyor musunuz? AB ülkelerindeki kalite standartları ve sertifikasyonları çok sıkı ve maliyet arttırıcı olduğundan. Hatta klima kompresörü Valeo, güvenlik donanımları Bosch, lastikleri Michellin Energy, camları Saint-Gobain Seuikirt, elektronik donanınımı yine BOSCH, motoru HDI, kayışlarına kadar Valeo olan tamamı Avrupalı nadir arabalardandır 301.

    Hatta biliyor musunuz? İtalyan arabaları sevilmez ama Japon, Kore, ABD ve Avrupa menşeili çoğu araçların tasarımları İtalya'daki Giugiaro gibi Dizayn Şirketlerinin çizim masalarında yapılmıştır. Volkswagen'i, Suzuki'yi, Alfa'yı, Chevrolet'i, BMW'yi, Seat'ı, Toyota'yı, Hyundai'yi Guigiaro çizer.

    Kafanızı yormayın. Güle güle kullanın




  • Gökhan kardeş olayı özetelemişsin bunun üzerine lafa gerek yok bence sağolasın . . .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phaeton26 -- 11 Temmuz 2014; 15:36:07 >
  • arkadaşlar kasım 2012 tarihinde 301 hdi allure marka denizli sadıklar otomotivden sıfır aldığım aracımın tavan döşemesinde sarı lekeler oluştu eylül 2013 tarihinde garanti kapsamında değişti fakat aynı lekeler yeniden çıktı ve temmuz 2014 de yeniden değişti bu çok can sıkıcı bir durum aracı aldığıma bin pişman oldum görülen o ki bu lekeler yeniden oluşacak 301 kullanan arkadaşlar bu durum sizdede oldumu ve bu durum karşısında ne yapabiliriz.
  • ERSAHAN kullanıcısına yanıt
    Hocam araçta sigara içiyormusunuz? Bizimde aynı araç sağ kapının tarafında tavan döşemesinde biraz sararma var ve ben bunun garantiden değiştiğini bilmiyordum bakalım bende bi kontrole gideyim bi ara
  • Can sıkıcı bi durum bi kaç kişiden daha bu şikayetleri duymuştum Aceba iç döşeme rengi nedir ?

    MaşaAllah diyelim 1 buçuk yıldır kullanıyorum sorun yaşamadım ben
  • ERSAHAN kullanıcısına yanıt
    Açık renk tavan döşemesine sahip tüm arabalarda olur bu. Küçücük spreyden çıkmış gibi korosif sarımsı renkte yüzlerce lekecik.

    1- SEBEP : Trafikte akış halinde iken CO2 ve hava kirletici unsurların gaz halinde havalandırma kanalına girmesi: klima etkisi ile soğuyarak sıvılaşması; ve aracın kabinine sıvı
    zerreleri halinde püskürmesi.

    2- TEDBİR: Bu sorunu engelleyecek bir yöntem geliştirilemez. Sorunun ana sebebi hava kirliliği. Yani bu otomotiv sektörünü ilgilendiren mikro mekanik bir problem olmaktan ziyade
    global ölçekte insan sağlığını ve ekolojiyi tehdit eden bir durum.

    3- TAVSİYE : İngilizce bilip de farklı kaynakları okuyabilecek seviyede olmayan yetkili servislere bu dediklerimden bahsetmeyin. Bu araştırma markalara, markalardan distribütörlere,
    distrübütörlerden bayilere gelene kadar bir iki yıl daha tavan döşemesi değiştirirler.

    4- SONUÇ : Ben şahsen tavan döşemesindeki bu problemi benimsedim; servise bu sebeple hiç gitmedim bile; kendimin ve ailemin akciğer sağlığını düşünür oldum.

    Vesselam




  • aracın tavan rengi bej yani açık renk araçta sigara içmiyorum ama ben hava kirliliği veya sigara değilde araç gündüzleri güneşin altında kaldığından iç kısım çok ısınıyor döşemenin içinde kullanılan yapıştırıcının akmasından şüpheleniyorum.Çünkü 2013 yaz mevsiminde bu problem oldu ve eylül 2013 de değişti kışın bir problem yoktu tekrar 2014 yaz mevsimine girdiğimizde araç güneşe maruz kaldığından dolayı bu sarı lekeler tekrar çıktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERSAHAN

    aracın tavan rengi bej yani açık renk araçta sigara içmiyorum ama ben hava kirliliği veya sigara değilde araç gündüzleri güneşin altında kaldığından iç kısım çok ısınıyor döşemenin içinde kullanılan yapıştırıcının akmasından şüpheleniyorum.Çünkü 2013 yaz mevsiminde bu problem oldu ve eylül 2013 de değişti kışın bir problem yoktu tekrar 2014 yaz mevsimine girdiğimizde araç güneşe maruz kaldığından dolayı bu sarı lekeler tekrar çıktı.

    Resim atabilirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resmi büyüttüğünüzde küçük küçük sarı lekeler görülüyor.
     PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU




  • ha bu arada peugeot 301 euroncap testinin sonuçlsrına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.Daha önce yayınlandı ise affola.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=suSV_Isx7TA

    http://tr.euroncap.com/tr/results/peugeot/301/564.aspx




  • ERSAHAN kullanıcısına yanıt
    Erhan bey fotoğraflarınızı inceledim, öncelikle geçmiş olsun.
    Aracımda tavana normalde dikkat etmem ama mesajınızdan sonra inceledim, bu şekilde lekeler bulunmamakta ve forumlarda şimdiye kadar hiç bu şikayete rastlamadım.
    fotoğraflarda gözüktüğü kadarıyla sorun absorbe edilemeyecek kadar ciddi gözüküyor.
    bildiğim kadarıyla aracı aldığınız yerde tanıdığınız bi arkadaş vardı, onun nezdinde girişimlerde bulundunuzmu?
    servisin bu konuda duyarsız kalmaması lazım diye düşünüyorum.
    birde aracınız çok uzun süreler mi güneş altında kalıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı alalım 1 yılı geçti, bi ay önce klima açıkken araba hareket halinde stop etti. direk servise götürdüm bakımları yapıldı ancak bir sorun bulunamayı beyin güncelleştirmesi yapıp gönderdiler. arabayı ilk aldığımda şanzıman da hırıltı olduğunu belirtmeme rağmen sorun olmadığı söylendi. bugünde yine klima açık kasisten geçecekken araba stop etti ve artık eminim şanzımandan kaynaklı bir sorun olduğuna çünkü bi kaç kişi daha bu sorundan dertli. maalesef peugeot servisi bu konuya duyarsız hatta tüm konuya. benim gibi viteslerde geçiş şanzıman sorunu yaşayan arkadaşlar var mı ?

    (bence sorun şanzımanda hata olup klima çalışırken gücünü motoradan aldığı için araç stop ediyor)
  • İLHAN AJANS kullanıcısına yanıt
    Hocam bizimki daha 1650 kmde dediğiniz gibi bi sorunla karşılaşmadım..Klimayı ac/max konumunda çalıştırırken ilk kalkışta çok azda olsa bi güç düşüşü oluyor sanki ama onun dışında yokuş falan heryerde sorunsuz gidiyor..Herhangi bi stop etme olayıda olmadı çok şükür inşallahta olmaz..İnşallah sorununuz çözülür ama bencede sizin şanzımandan kaynaklanabilir aniden stop ediyorsa
  • Benim aracım LPG li ve klima max konumunda bile kullandığımda sorun olmamakla beraber hafif bir performans kaybı oluyor bu da normal zaten. Şu da var klima açık max konumunda araca yüklenince klima susuyor soğutmuyor kısa bi süreliğine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERSAHAN

    resmi büyüttüğünüzde küçük küçük sarı lekeler görülüyor.
     PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU PEUGEOT 301-ANA KONU

    günaydın aynısı benim önceki aracım olan puntomda cardı, fabrikasyon hatası tavan dölemesi tutkal kusunca böyle oluyor. garantiden iki kez tavan döşemesi değişti. ilk değişinden 6 ay sonrada aynı sorun olmuştu sonra ikinci kez tavan döşemesi değişti bir daha yaşamamıştım aynı sorunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golf1.2tsi -- 29 Temmuz 2014; 8:37:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: quvardci

    Erhan bey fotoğraflarınızı inceledim, öncelikle geçmiş olsun.
    Aracımda tavana normalde dikkat etmem ama mesajınızdan sonra inceledim, bu şekilde lekeler bulunmamakta ve forumlarda şimdiye kadar hiç bu şikayete rastlamadım.
    fotoğraflarda gözüktüğü kadarıyla sorun absorbe edilemeyecek kadar ciddi gözüküyor.
    bildiğim kadarıyla aracı aldığınız yerde tanıdığınız bi arkadaş vardı, onun nezdinde girişimlerde bulundunuzmu?
    servisin bu konuda duyarsız kalmaması lazım diye düşünüyorum.
    birde aracınız çok uzun süreler mi güneş altında kalıyor?

    güneşte kalma ile ilgili değil tavan döşemesine dazla tutkal sürülmesinden mütevellit bu dorun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar akşam saatlerinde 301 1.6 HDI aracıma 40 TL/lik yakıt aldım,arabayı çalıştırdıktan sonra Yakıt göstergesinde ve yapılacak KM göstergesinde herhangi bir değişiklik olmadı...Bir süre araçla gittikten sonra yakıt düşük sinyali yandı ve yakıt gösterge tablosu sanki hiç yakıt konmamış gibi düştü...Yol bilgisayarının diğer bölümleri çalışıyor...Yani anlık yakılan yakıt ve km sayacı dahil olmak üzere...Acaba sorun ne olabilir...Şamandıra takılı kalmış olabilir mi...Ya da kablolarla ilgili bir sorun mu var...Daha da önemlisi bu sorun garanti kapsamına girer mi...Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
  • Greenway G kullanıcısına yanıt
    Hocam genelde çoğu araçta 5-6 veya 7 litre yakıt alınca gösterge algılayabiliyor..Bi sorun olabilir o yüzden servise uğrayabilirsiniz ama öncesinde 100 liralık falan bi mazot almayı deneyin yine tepki vermez ise servise gidersiniz..Tahminimce garantisi hala devam ediyor bi sorun olursa bari garantiden değişsin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpha Centauri

    arkadaşlar merhaba
    peugeot 301 gerçekten çok beğeniyorum
    1.6 dizel yakıt tüketimi reelde nasıl,broşürde şehir içi 4.9lt,şehir dışı 3.9lt,karışık 4.3lt olarak yazıyor
    kullanıcı görüşlerini merak ediyorum,tabi kişiden kişiye kullanım tarzı değişir ama elinizde mutlaka ortalama veriler vardır
    agresif olmayan+klimasız karışık kullanımda 100km ortalama kaç lt tüketim var?

    şehir içi yoğun sayılacak trafikte agresif kullanmadan 5.1 litre gerçek değer.

    uzun yolda 4.5 kadar gördüm.

    çok az yakıyor çoook. tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edwin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Alpha Centauri

    arkadaşlar merhaba
    peugeot 301 gerçekten çok beğeniyorum
    1.6 dizel yakıt tüketimi reelde nasıl,broşürde şehir içi 4.9lt,şehir dışı 3.9lt,karışık 4.3lt olarak yazıyor
    kullanıcı görüşlerini merak ediyorum,tabi kişiden kişiye kullanım tarzı değişir ama elinizde mutlaka ortalama veriler vardır
    agresif olmayan+klimasız karışık kullanımda 100km ortalama kaç lt tüketim var?

    şehir içi yoğun sayılacak trafikte agresif kullanmadan 5.1 litre gerçek değer.

    uzun yolda 4.5 kadar gördüm.

    çok az yakıyor çoook. tavsiye ederim.

    gerçekten az yakıyormuş




  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.