Şimdi Ara

PEUGEOT 301-ANA KONU (185. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.075
Cevap
54
Favori
638.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dh.ilkr

    Selamlar. 2015 301 1.6 Active 11 aylık bir kullanımda 11000 km ye geldi. 15.000 km de bakıma götüreceğim. Genel olarak memnunum ancak memnun olmadığım küçük yanları paylaşmak istedim belki aynı durumda olanlar vardır diye.

    1) Son 3-4 aydır frenlemede bir ses var ıslık sesi gibi ve Arada direksiyon çevirmelerinde özellikle yarım tur üzeri güçlü bir boru sesi var borudan üfleme, metal sürtmesi gibi anlatabildim mi bilmiyorum.. Yokuş frenlemelerde artıyor.

    2) Klima 2 seviyede bir ses var cızırtı şeklinde.

    3) Vitesi ikiye takarken debriyajdan çok yavaş-hızlı çekmeme bağlı olmadan ayağa bazen vurma oluyor.

    4) Silecekler aldığımdan bu yana bozuk desem yeridir hemen bıraktı kendini sıyırmıyor, özellikle sol tutukluk yapıp yüksek bir 'garç'(ustalar garç diyor ona :) ) sesi yapıyor.

    5) Sürücü koltuğuna binerken ve inerken basmadığım halde kapı altındaki plastik ayrıldı yırtıldı.

    6) Kışın kalorifer 2-3 seviyedeyken çözüm bulamadığım bir şekilde tüm camlardaki AŞIRI buğulanma. Farklı araçlarda gözlemliyorum bu kadar buğu olmuyor. Cam özelliğinden mi bilmiyorum ama sıkıntı oluyor.

    7) Özenli kullanmama rağmen direksiyondaki renk atmaları ve aşınma ki satacak olsam bu önemli bir detay, yılı dolmamasına rağmen sanki direksiyon simidi çabuk aşındı.

    Tüm bunlar ciddi sorunlar değil gözümde ancak yinede göze çarpıyor. Birde kişisel olarak sinir olduğum aracın vites yardım göstergesi ki bir devir yüksek vites istediğinde çekmiyor 3. viteste daha devir 2000 e bile gelmemiş 4. vitesi istiyor hız desen 40-50 :). Bu duruma takığım kapansa kapatacağım göstergeyi :).

    Bu durumları yaşayan kullanıcılar varsa yazarsa sevinirim.



    Aynı aracın 2013 modelini 1,5 yıldır ve 18 bin km.dir kullanan bir kişi olarak yaşadıkalrımı ve düşüncelerimi anlatayım. Öncelikle aracım 75 binde ve ilk sahibi değilim, eski sahibi bir şirket idi.
    Buna rağmen saydığınız sorunların büyük kısmını yaşamıyorum.
    1- Frenlemede ses varsa muhtemelen balatalar bitmiş ve disk de aşınmıştır değiştirmek lazım, ben de 75 bin bakımında her ikisini de değiştirttim.
    2- Klimada hiç bir cızırtı yok, sadece 3 ve dörtte ciddi üfleme sesi var.
    3- Debriyajın ayağa vurmasını mı kastettiniz tam anlayamadım ama bende öyle bir sorun yok, sadece yavaşça çekmezseniz tak diye vuruntu sesi ciddi olarak geliyor.
    4-Silecekleri 60 bin bakımında değiştirmiştim, resmen tam olarak sıyırıp geliyor pürüzsüz.
    5- kapı altındaki plastik olduğu gibi sapasağlam duruyor, bir sorun yaşamadım.
    6- Buğulanma konusu ilginç, aracı ilk aldığımda bende de vardı, sorun var sanmıştım ama meğer kalorifer hava sirkülasyonu içte kalmıştı, onu dışarıdan hava alma konumuna getirince ve göstergeyi(en soldaki yuvarlak) ön cam konumuna getirip iki yandaki hava üfleme kanallarını yan camlara çevirince buğudan eser kalmadı pırıl pırıl oldu.
    7- Direksiyonda en küçük bir deformasyon olmadı, ilk günkü gibi duruyor.Vites değiştirme göstergesi 2013 modellerde yok, bir yorum yapamam, ancak kafanıza göre değiştiren kulağınıza göre göstergeyi çok ciddiye almayın bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarunHoca -- 18 Ocak 2017; 16:50:7 >




  • Dh.ilkr D kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Frenlemedeki ıslık sesi genelde uzun süre aracı yıkatmadığım zamanlar bendede oluyor wd40 ile çözüyorum çok rahatsız ettiğinde uzun süre kesiyor sesi
    Buğulanma olayını ise örnek vermek gerekirse kışa girdiğimden beri sabah garajdan çıkar çıkmaz fan hızını ikiye alıp ön cama veriyorum sıcak havayı daha ısınmadan
    Arka cam rezistanını da açıyorum bu şekilde sorunsuz kullanıyorum. Motor suyu ısındığında sıcak hava üflemeye başladığında da sorun olmuyor
    Silecek için bosh marka öneririm tabi değiştirmeden önce silecek lastiğini kolonya olabilir sirke olabilir güzelce bir temizleyin derim birde silecek suyuna Bim de satılan bir temizlik ürünü vardı
    adını şu an hatırlayamadım (akşam fotosunu çekip atabilirim isterseniz) kaydırıcı özelliği çok iyi ondan katabilirseniz garç sesine çözümde yardımcı olacağını düşünüyorum
    Direksiyon simidi aşınması bende yok ama rahatsız ediyorsa tek çözüm kılıf takmak güzel orjinal ürünler var satarken çıkarırsınız olur biter
    Vites Yardım Göstergesine niye taktınız bu kadar[simage][/simage] araç motor devrine göre ayarlanmış o gösterge bence. Yol durumunu öngeremediği için otomatik çıkıyor. Açıkçası pek takmıyorum ben. Aracın motor sesi size zaten fısıldıyor vites değiştirmenizi. Bazen yol boşken yüksek devir çevirmek hoşuma gidiyor bazende genelde şehir içi trafikte mır mır gitmek hoşuma gidiyor. Bence sizde takmayın kardeşim.
    Debriyaj sorunu hiç yaşamadım neden yapar bilmiyorum arkadaşlardan bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan varsa paylaşılırsa güzel olur
    Sürücü kapısının ordaki plastik sanırım fabrikasyon defolu ve garantiden değiştirilmesi gerekir diye düşünüyorum. Aracınızın garantisi bitmeden serviste değiştirilmesini talep edin bence.
    Tekerinize taş değmesin.
    Kazasız belasız keyifli az yakıt-bol km li sürüşler diliyorum.




  • Bende bir iki bişey söyleyim garanti devam ediyorsa direksiyon için bence servisten değişim talep edin fluance de başımıza gelmişti Yeni direksiyon takmışlardı.fandaki çekirgee sesine benzeyen ses bende de bir kaç kez oldu ama sonra geçti.bu araç evet çabuk buğulanıyor acaba yalıtımı çok iyi ondan mı şaka bir yana dışarı hava sirkilasyonunuz mutlaka açık olsun birde sabahları araç hemen ısınmayacağından Yani sıcak havalarda hemen buğuyu götüremeyeceğinizden klimayı açın hatta allurede bunun için ac max tuşu var.1-2 dk hemen buğuyu alacaktır.evet silecekler berbat ve servis uuduruk sileceklere 80 lira istiyor bosch alın hatta silecekler sepeti diye bir site var birebir uyumlu 2 dk da takarsınız. 30 bin kmdir diğer sorunlarla karşılaşmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhan0180 -- 18 Ocak 2017; 17:19:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz, arkadaşın soru ve sorunlarını çözmek için görüşlerimizi cömertçe yazdık. Yararlanıp yararlanmayacagini kendisi bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler :) Zaten dediğim gibi küçük sorunlardan bahsettim. Çok takıldığım sorunlar değil. (Sabahları buğulanma hariç)
    Buğulanma çözüm tavsiyelerini deneyeceğim. Yırtık bölmeyi de garanti kapsamında değiştirirlerse değiştireceğim.
    Servisi aradım birkaç ay önce. 15.000 km de getirin sıkıntılarınızı not almanız daha iyi hizmet vermemize vesile olur dediler daha ben sorun var demeden. İlgililer baya. Herkese kazasız sağlıklı sürüşler dilerim.
  • Bugün itibari ile antep pejoda 2016 Allure dizel 62500 tl 2017 şubat sonu gelecekmiş 2017 modellere için indirimli fiyatlar daha belli değilmiş ama liste fiyatı 75000 lira 2-3 bin indiririz dediler yakında da daha makyaj yokmuşmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, birkaç güne 301 active dizel alacağım inşallah. Bluetooth paketini alacağım ama park paketi çok gerekli midir, onun yerine serviste park sensörü taktırsam 120tl ye yeterli olur mu

    Sıfır alırken allure fiyat farkını hakkediyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzdesign -- 20 Ocak 2017; 12:4:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzdesign

    Selamlar, birkaç güne 301 active dizel alacağım inşallah. Bluetooth paketini alacağım ama park paketi çok gerekli midir, onun yerine serviste park sensörü taktırsam 120tl ye yeterli olur mu

    Sıfır alırken allure fiyat farkını hakkediyor mu?

    Active bluetooth paketli Versiyonu bende kullanıyorum. Eğer mümkün ise Allure tercih ediniz. Fiyat farkını bilmem ama deri direksiyon, 16 inç jant, vites topuzu, arka tavan aydınlatma, park sensörü bence farka değer. Ayrıca kolçak, piano Black Yan kapı açma kolları falanda extra. Allure almak mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar
    ürün reklamı gibi oldu biraz ama camları bu ürünle temizliyorum
    Silgeçlerin kolay kaymasını ve camlar dahil kaportanında su tutmasını zorlaştırıyor
    Kullandım memnunum tavsiye ederim

     PEUGEOT 301-ANA KONU




  • yavuzdesign kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    şimdiden hayırlı olsun
    hangi bayiden kaç tl fiyat aldınız?
    mutlaka farklı bayilerdende fiyat alınız.

    Allure alabiliyorsanız alın derim
    park paketi yerine sensör taktırabilirsiniz tabiiki
    bende allure var ekranda gösteriyor yaklaştıkça farkı bu
  • Dizel alure ilk 15 bin bakım yaptıran var mı. Kaç para istiyorlar. Samsunda yetkili servis 490 lira istedi. Şubatta bakım yaptıracağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: temülken


    quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzdesign

    Selamlar, birkaç güne 301 active dizel alacağım inşallah. Bluetooth paketini alacağım ama park paketi çok gerekli midir, onun yerine serviste park sensörü taktırsam 120tl ye yeterli olur mu

    Sıfır alırken allure fiyat farkını hakkediyor mu?

    Active bluetooth paketli Versiyonu bende kullanıyorum. Eğer mümkün ise Allure tercih ediniz. Fiyat farkını bilmem ama deri direksiyon, 16 inç jant, vites topuzu, arka tavan aydınlatma, park sensörü bence farka değer. Ayrıca kolçak, piano Black Yan kapı açma kolları falanda extra. Allure almak mantıklı.

    sonradan takılamayacak olan yan airbag leri de hesaba katıp bir hesap yaptım allure fiyat farkını cidden hakediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzdesign -- 20 Ocak 2017; 22:31:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: atn42

    Merhaba
    şimdiden hayırlı olsun
    hangi bayiden kaç tl fiyat aldınız?
    mutlaka farklı bayilerdende fiyat alınız.

    Allure alabiliyorsanız alın derim
    park paketi yerine sensör taktırabilirsiniz tabiiki
    bende allure var ekranda gösteriyor yaklaştıkça farkı bu

    Yarın büyük ihtimalle Allure alacağım inşallah.
    Active için 50900,Allure için 54900 fiyat verdiler.
    Başta hedefim temiz 2.el Active idi. Ancak filo çıkması araçlara 47 48 istenildiği görüp, sıfırının bu fiyata olduğunu öğrenince direkt 0km ye yöneldim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzdesign -- 20 Ocak 2017; 22:39:9 >
  • Arkadaslar selamlar. Daha 600km de sifir 1.6 dizel 301 sahibiyim. Bu multimedya navigasyonlu teypler ilgimi cekti.

    Bunlardan taktirmak istesem orj.

    Bozdurduguma deger mi? Garantiden cikar mi? Ve

    Havuzlu paspas almak istiyorum malum yagmur camur toz beklentilerimi karsilarmi is yapar mi?



    Simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blade17xxx B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız güle güle binin.

    Multimedya kitlerinin garantiye etkisi nedir bir fikrim yok ancak havuzlu paspasları şiddetle tavsiye ederim. Ben Ankara'da yaşıyorum ve özellikle kış aylarının yağmur çamur ve karla geçtiği bir memleketteyseniz çok fayda görürsünüz. Benim paspaslarım şu an çamur içinde. Aracımı temizlediğim zamanlarda bir su tutmak yeterli oluyor. Tabi zevk meselesi bu. Halıyı da çok severim ben ama bıktırabiliyor bazen. Tavsiye ederim Omsa line ürünü kullanıyorum fiyatları biraz tuzludur ancak indirim yakaladığımda almıştım çok memnunum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blade17xxx

    Arkadaslar selamlar. Daha 600km de sifir 1.6 dizel 301 sahibiyim. Bu multimedya navigasyonlu teypler ilgimi cekti.

    Bunlardan taktirmak istesem orj.

    Bozdurduguma deger mi? Garantiden cikar mi? Ve

    Havuzlu paspas almak istiyorum malum yagmur camur toz beklentilerimi karsilarmi is yapar mi?



    Simdiden tesekkurler.

    Multimedia cihazları seviyorsanız değiştirmenizi tavsiye ederim. Ancak değişen arkadaşlardan biliyorum elektronik ile ilgili sorun yaşar iseniz servis bu cihazı sorun edebiliyor ve garanti dışı kalabiliyor. Ben de havuzlu paspas kullanıyorum, sadece yağmur, çamur karda değil, özellikle ve daha çok tozun, paspasın altına girmesini engelleme konusunda çok iyi. Daha öncesinde her aracı yıkadığımda elektrikli süpürge ile almak zorunda kalıyordum paspas altını. Şimdi ise paspasın altı tamamen tertemiz kalıyor, altı ayda bir süpürgeyi açıyorum. 301 için özel yapılmış havuzlu paspas almanızı öneririm, hem kauçuk kalitesi iyi hem de tam kapatıyor köşelerini.Ben buradan aldımhttp://urun.n11.com/3d-oto-paspas/peugeot-301-4d-havuzlu-paspas-2013-uzeri-akalite-P77347241 gayet de memnunum.




  • arkadaşlar selam

    deponuz kaç lt ve bir depo ile şehir içi kaç km yapıyorsunuz?

    lamba yandıktan sonra kaç km daha gider ?

    edit: dizel için soruyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timsahhh -- 23 Ocak 2017; 9:52:37 >
  • atn42 A kullanıcısına yanıt
    2 yıldır evde yerleri işte masamı arabada camları kaportaları hep bunun la temizliyoruz efsane bi ürün toz yağmur vs kir tutturmuyor. Fiyat performans ötesi bi ürün :)
  • 301 allure için normal lastik ebatı 195-55-16 ama 205-55-16 alsam sorun yaşar mıyım? kullanan oldu mu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yavuzdesign

    301 allure için normal lastik ebatı 195-55-16 ama 205-55-16 alsam sorun yaşar mıyım? kullanan oldu mu acaba?

    Daha geniş bir taban size yakıt tüketimi olarak dönecektir diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.