Şimdi Ara

Peugeot 3008 1.2 alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
36.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    180 hp dizel motor var hocam ama özel siparişle geldiği için bizim ülkede sayısı çok az ve tork değeri 400 Nm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Can tavan şart değil. Yazın çok ısınıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mvd23

    Can tavan şart değil. Yazın çok ısınıyor
    ben ondan bahsetmedim, insanların 2. elde neyi aradığından bahsettim. şahsen ben de cam tavan isterdim (perdeli olması şart, yoksa yazın işkence olabilir dediğin gibi) ama kısmet değilmiş bu sefer de. hep kampanya zamanı araba aldığım için harala gürele ne bulduysam onu aldım yine.
  • herhangibiri02 H kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen gün oğuzhan yıldırımın videosunda gördüm 1.6 turbo benzinli 180 hp olan modeli sakarya ekin otomotivde 214 bin tl idi ve video cekileli 1 ay olmadı bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aldığınız paket fırsat ve bir daha bu fiyata 3008 gelir mi bilinmez. Alınır bence, motor dizeli kadar iyi olmasa da kötü bir motor değil ödüllü bir makina.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 hafta önce Peugeot 3008 1.2 Puretech 130 EAT8 Cam Tavanlı aldım. Fiyatı 310.000 TL. 2015 yılından beri Skoda Süper B 1.5 TSİ 125 HP otomobil kullandım. Aynı seğment olarak kabul edilen Skoda Karoq 1.5 TSİ almak istedim. Fakat donanım olarak eksik olmasına rağmen 376.500 TL fiyat istediler. Peugeat 3008 'i tercih ettim. Tercih sebeplerim;

    1-) 66.500 TL fiyat farkı

    2-) Yakıt tüketiminin daha düşük olması

    3-) Tasarım ve donanım fazlalığı

    4-) MTV


    İlk izlenimim araç performans olarak beklentimin üzerinde çıktı. Aldıktan 2 gün sonra Ankara 'dan Afyon 'a gittim. 4 kişi yolcu ile Ortalama 120 - 130 km hızla 5 lt yakıt tüketimini yakaladım. Alırken bayinin tavsiyesi üzerine seramik kaplama, motor koruma, koltuk koruma, kaput kaplama, cam filmi ve araç alt izolasyonunu 4.000 TL ye yaptırdım. Kısa bir süre 175 km hızda herhangi bir ses, titreme olmadı ve 8. viteste motor devrinde ibre tam 3 'tü. Skoda aracımda 130 km den sonra motor devri 3 ü aşıyor ve 150 km den sonra ses ve titreme yaşıyordum. Hızı sevmeyen birisi olduğum ve Türkiye 'deki malum hız kontrolleri nedeniyle bu durum beni çok rahatsız etmedi ve Skoda 'yı 5,5 yıl kullanmıştım. 3008 'in Vites geçişleri çok rahat ve seri. Dizel motorla aynı yakıt tüketimi ve beklediğim performans. Dünyada kullanımı azalan dizel motorlu araca neden 55.000 TL daha fazla para ödeyeyim düşünüyorum. 1.2 puretech 130 motor 1300 kğ luk bu araç için bence yeterli. Biraz km yaptıktan sonra tekrar düşüncelerimi paylaşağım. Hepinize sağlıklı ve kazasız günler dilerim.





  • Hocam öncelikle hayırlı olsun. Hangi paket donanım almıştınız? Şehir içi ortalama hız 20-25 arası yakıt tüketim gözleminiz nedir!?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen 1.2 puretech 130 hp eat8 grandland x aracım var. Çekişinden ve yakıtından gayet memnunum. Yeterli. Şurdan kıyaslıyorum 1.5 bluehdi 130 hp eat8 5008 aracım var. Evet yüksek tork dizel, fakat grandland x daha fazla keyif veriyor. Akışkan sürüş sayesinde. İki aracımda 10.000 km ye yakın, uzun süreli 5008 7.0 lt, grandland x ise 8.0 lt. 1 lt için dizelin sesi ve fazladan para vermeye değmez. Glx 2.000 devirde 118 km gibi bir hız yapıyor, akışkan sürüşle uzun yolda keyifli güçsüz hissettirmiyor. Tabi basarsanız 5008 den fazla yakıyor orası bir gerçek. Ama ciddi anlamda bu devirden sonrası için dizele fazla ihtiyaç yok. En azından ben 1.2 motora ön yargılıydım fakat kullanımda bile farkları ortada. Mtv avantajıda var. 3008 de aynı segment araç kuzen sayılırlar. Bence gayet keyifli olacaktır. Fazla verip dizel almaya ne performans konusunda ne de yakıt konusunda değmez. 1.6 puretech 180 hp aynı fiyat fakat duyduğum kadarıyla fazla yakıyormuş. Bilgim yok. Benim şikayetim 3 silindirli olarak rölantide hareket ederken fazla titremesi. Ve 2.vitesi alt hızlarda fazla seviyor oluşu. Ama çok keyifli ve akışkan sürüşe sahip. Hiç zorlandığına şahit olmadım. Özellikle şehir içi. Bu arada iki aracımda şehir içi kullanım. Fluence var 1.5 dizel, gürültüsünü tahmin edersiniz, 50.000 km ye dayandı, uzun süreli 6.5 lt. Değmez dizele bu saatten sonra. Ben de tereddüt ettim alırken uygun ama 1.2 motor gitmez dedim. Çok memnunum. Yine alıcak olursam kesinlikle tercih ederim. Deposu küçük ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asari27 A kullanıcısına yanıt

    Asaricigim keske yaptirmasaydin 4 bin tl ayiptir yani 1 ay calisiyor insanlar o para icin. Seramik kaplama 1 yil ancak koruyor iyi ozenli yapilmissa tabi vur gec yapiyorlar. Motor koltuk korumasi hikaye 2 sprey sikiyor silikonlu parlatici bitti. Arac alt izolasyonu sahin dogan degil bu. Kaput koruma guneste zamanla soluyor iz birakiyor, boya ton farki oluyor. Cam filmi mantikli olmus ama kalitesi onemli.


    Seramik kaplamayi ankara cankaya da dby detailing var. Onlar 2-3 gun ugrasip yapiyorlar. Benim arkadasim honda bayisinde autowaxta calisiyordu anlatti bana yalan dolan o isler. Sifir araba boyasi taze narin soyle boyle geciriyorduk musterilere. Adamlarin mali kiymetli sifir aliyorlar ya kiyamiyorlar hemen okey veriyorlar diyordu. Uzerinde balmumu oluyordu onu zaten yikayip musteriye teslim ediyorlardi. Sen o 4 bin tl yi bana ver ben bu islemleri 2000 tl ye yaptiririm sana  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Puretech motor performans olarak gayet yeterli , çok büyük akselerasyon beklentileriniz yoksa ya da + 200 Bg lik bir arabadan inip Puretech e binmiyorsanız çok fazla üzmez.


    Heee ilerde performans için ufak heyecanlar ararsanız işini kaliteli yapan marka olmuş ChipTuning firmalarından destek alabilirsiniz.


    Örneğin Ecufast te 1.2 Puretech 130 Bg aracı 150 Bg 270 Nm ye yükseltebiliyorlar.

  • ne0n66 kullanıcısına yanıt

    1.2 pureteech Active prime Adition . Ankara Sabah ve akşam trağinde kullandım, 30 km hız 8,5 lt yakıt tüketimi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Yeni bir aracım daha var , sen iletişim bilgilerini ver, 2.000 TL ye yaptıralım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.