Şimdi Ara

Peugeot 206 motor yağı lambası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
19.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar aynı hadise dün benim aracımda da meydana geldi. ustaya götürdüm yağ müşürünü değişti fakat düzelmedi, sorun pompada dendi. Bu kilometrede (49.000) pompa arızası bana garip geldi. neyse o gün vaktim olmadığı için bugün götürdüm ve götürmeden önce internetten bu başlıktaki yorumları okuyup gittim ve ustalara filtreyi değişelim dedim filtreyle alakası yok bunun dediler. bu arada yağ filtresinide 950 km önce değişmiştim, ustalara ya bunu internetten ögrendiğimi ve şansımı denemek istediğimi söyleyip inanın zorla ikna ettim, en sonunda sen şu filtreyi değiştirsene diye çıkışınca sen bilirsin ama boşuna paran gidiyo falan diye söylendiler. Sonuç filtre değişti ve ikaz lambası artık yanmıyor sorunum çözüldü.
    Ama ustaların (o ortamda 4-5 tane usta vardı, çevre dükkanlardan gelen. sabah erken gittiğimden kahvaltıda yakaladım :)) o anki surat ifadelerini görmenizi isterdim. İyi usta bulmak zor vesselam.

• Fransız öpücüğü
    Sorunun çözümlenmesi için bir kaç kez piyasadan bulduğum muadil filtreleri kullandım.Yaklaşık 500-600 km sonra tekrar aynı sorunlarla karşılaştım.Ancak ardından Balıkesir'de Çanga da sorunun sebebini bulup problemi çözdüler.
    problem şu ki ;2005 x-design olan aracımda kullanılması gereken filtrenin üretim kodu önemli imiş.alırken mutlaka buna vurgu yapılması gerekiyormuş.Şimdi tam hatırlayamıyorum ama x değil de z kodlu mu olması gerekiyormuş.Öyle bir şeydi.Biraz zaman geçtiği için unuttum.Ancak problemi Çanga otomotiv ücretsiz çözdü ve bunun üzerine neredeyse 20000 km'ye yakın yol yaptım ve hiç bir sorunla karşılaşmadım.
    Bu hafta bakım esnasında özellikle filtre değişirken buna dikkat edeceğim.

quote:

Orjinalden alıntı: francis07

arkadaşlar aynı hadise dün benim aracımda da meydana geldi. ustaya götürdüm yağ müşürünü değişti fakat düzelmedi, sorun pompada dendi. Bu kilometrede (49.000) pompa arızası bana garip geldi. neyse o gün vaktim olmadığı için bugün götürdüm ve götürmeden önce internetten bu başlıktaki yorumları okuyup gittim ve ustalara filtreyi değişelim dedim filtreyle alakası yok bunun dediler. bu arada yağ filtresinide 950 km önce değişmiştim, ustalara ya bunu internetten ögrendiğimi ve şansımı denemek istediğimi söyleyip inanın zorla ikna ettim, en sonunda sen şu filtreyi değiştirsene diye çıkışınca sen bilirsin ama boşuna paran gidiyo falan diye söylendiler. Sonuç filtre değişti ve ikaz lambası artık yanmıyor sorunum çözüldü.
    Ama ustaların (o ortamda 4-5 tane usta vardı, çevre dükkanlardan gelen. sabah erken gittiğimden kahvaltıda yakaladım :)) o anki surat ifadelerini görmenizi isterdim. İyi usta bulmak zor vesselam.

• Arkadaşlar bende yağ çubuğu 4 çizginin üzerinde. Aracı 2. el olarak yeni aldım. Biraz fazla geldi bana ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxqwertyxx -- 18 Ocak 2009; 8:08:05 >
  • Aynı sorun bende de var. 2007 model 206 sedan 1.4 öncelikle bu sorun için ustaya gittiğimde bana yağ müşörü ve yağ filitresinin üst kapagı değişecek dedi. 100 tl verdim orjinalini aldım. Sorun hala devam ediyor. o şekildede kullanıyorum bugün aklıma geldi google den bir arayayım dedim bu siteyle tanıştım. Yarın ilk işim filitreyi değiştirmek olacak. usta bana en son elektrk arızası oldugunu söyledi, elektrikciye git hallederler dedi. Bende üstelemedim yarın bakalım ne olacak.
  • aynı sorun bende de vardı bi zamanlar yağ seviye sensörünü değiştirdim sorun çözüldü.Filtrelerden de yapabiliyo ama orjinal filtre takarsanız bu problemle karşılaşmazsınız.orjinal yağ filtresi ile yan sanayi arasında 5 tl fark var.şimdi yine aynı sorundan muzdarip im ay sonu olduğu için sensör alıcak param yokgeçen sefer de çıkmacıdan almıştım sensörü 1 sene idare etti. şimdi sıfır orjinal almayı düşünüyorum 170 180 tl civarında ama bana kalırsa bu yağ seviye sensörü yağdan dolayı arıza yapıyo çünkü bozulmadan 1 hafta önce yağını değiştirmiştim.
  • Çok eski bir yazı olmasına ragmen 2005 model 206 x-desing marka araçım var. Aynı sorun bendede baş gösterdi. Yağ pompasından şupelendi usta ama ben arkadaşların tavsiyesine uyarak . Yarın fitreyi değiştirip denemek istiyorum.

Orijinalden alıntı: YET&YTT

Çok eski bir yazı olmasına ragmen 2005 model 206 x-desing marka araçım var. Aynı sorun bendede baş gösterdi. Yağ pompasından şupelendi usta ama ben arkadaşların tavsiyesine uyarak . Yarın fitreyi değiştirip denemek istiyorum.

Hocam sorun çözüldü mü sizde de? Bende de bugün yaptı. Sonra gaza basınca kesildi. Denedim bir kaç kere daha ama bir daha yapmadı. Sadece yağ filtresi ile çözüldü mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.