Şimdi Ara

Petrol bitecek mi , biter mi biterse ne olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu an dünyada ki olan arabaları petrol ile çalışan araçları düşünüyorumda ve hala üretilmeye devam eden arabaları düşünüyorum yani işte o amerikadaki 4-5 litrelik hayvan gibi arabalar avrupa tüm dünya daki araçlara petrol nasıl dayanıyor? Ve hala da araç üretilmeye devam ediyor , böyle giderse petrol bitmez mi ? Yani tahmini olarak kaç yılı kaldı petrolün ? Her geçen gün petrol kullanımı artıyor , bence fazla kalmadı ve biterse diyelim ne olacak üreticiler elektriğemi geçecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektrikli araçlara yatırım yapıyor markalar.
  • Contoriumla çalışan arabalar yapılacak.
  • Elektrikle çalışan arabalar kullanırız eğer petrol biterse...

Elektrikte bitmeyeceğine göre sorun yok.

Elektrik tüketimi çok artacak ama heryer nükleer santral olucak ve elektrik değersiz ucuz birşey olucak...diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etme bi 100 yil yeter o zamana burda yazi yazan bir tane uye canli kalmaz zaten

• şu an bu hızla petrol çıkarılırsa 2052 de bitecek acele etme yeni kaynaklar çıkıyor onlar petrolün yerini alırsa 2100 ü bulur
  • petrol bitmez rahat olun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2023'de Ne olacak ?
    9 yıl önce açıldı
    limit bir gunde biter mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  Petrol bitecek mi , biter mi biterse ne olur
  • Elektrikli arabalar yaygınlaşıyor, öbür şeyler içinse petrol min 2100e k ad ar götürür, o zamanda yeni bişey bulunmuş olur zaten

• İron man in göğsündeki güç kaynağını bilen bilir onun gibi birşey olacak diğer turlu uçan araba uzaya rahat seyahat vs hayal olarak kalır

• 2030 yilinda uretilmis arabalarinortalaması %50 olacakmis yani tuketim surekli dusecek zaten tuketim dustukce de suresi uzar tahminim 2100den once petrol bitmez. O zamana kadar da zaten tamamrn elektrige geceriz ama bize daha cok aku daha cok kablo gerekicek onu nerden buluxaz bipmiyorum danirim o zamana uzaydaadencilige baslariz zaten

• Petrolün kullanımının arttığı falan yok askine düşüş çoktan başladı bile.
    10-15 yıl içerisinde fosil yakıtlı araç kullanımını tamamen yasaklayacak ülkeler var.

http://www.independent.co.uk/environment/climate-change/norway-to-ban-the-sale-of-all-fossil-fuel-based-cars-by-2025-and-replace-with-electric-vehicles-a7065616.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

2030 yilinda uretilmis arabalarinortalaması %50 olacakmis yani tuketim surekli dusecek zaten tuketim dustukce de suresi uzar tahminim 2100den once petrol bitmez. O zamana kadar da zaten tamamrn elektrige geceriz ama bize daha cok aku daha cok kablo gerekicek onu nerden buluxaz bipmiyorum danirim o zamana uzaydaadencilige baslariz zaten

Aslında evet doğru benzim tüketimini gittikçe düşürüyorlar üreticiler çok az yakıyor arabalar artık zaten hybrid araçlar çoğu eskisi gibi motor değil şuankiler bayağı gelişmiş motoru var... Yani 2100 çok uzun bir süre eğer gerçekten böylese bitmeyecek diyebiliriz.

• Petrol bitmeden kullanımı kalkacak diye tahmin ediyorum çünkü küresel ısınma kritik değelere ulaştı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yumurta kapıya dayanınca yeni şeyler bulunur
    elektrik olmadımı başka şeyler bulunur rahat olun hadi kg
  • 2023 de allahin gucu turkiye ye dogacak ve parktan bile petrol fiskiracak , zengin olacagiz , buyuk baskomutanin plani o ama gizli şşşş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitecek bittiği gün araplar yeringo olacak :)

• Petrol bitince araplar bitecek diyenler Suudların her sene teknoloji araştırmaya harcadığı miktarın uçukluğundan habersiz sanırım.

• hiçbir büyük araba markasının elektrikli araba işine yatırım yapmadıgını farz etsek bile 10 yıl içinde tesla orta sınıfın parasının yeteceği elektrikli arabalar üretecek amerikanın birçok noktasında hızlı dolum noktaları yapılmış durumda şu an amerikanın bir bölümünde arabayı şarza takmanıza bile gerek kalmayacak yolda şarzınız bittiğinde oturup kahve içtiğiniz sürede full şarz dolacak. En sonunda Tesla öyle bir tekel olacak ki en fakir adam bile kiralama benzeri yöntemle araba sahibi olacak yani sen arabayı alacaksın ama her gün sürmüyorsun o zaman araba sen sürmüyorken başkaları tarafından kullanılacak sana para kazandıracak bu şekilde arabaya verdiğin parayı geri alacaksın hatta üstüne para kazanmış olacaksın. Evlerdeki ısınmaya falan gelirsek Solar City şu anda Google'la beraber bir sistemi hayata geçirmiş durumda geliyorlar evine güneş paneli kuruyorlar sen sadece bir kere para ödüyorsun ve ömür boyu her şeyiyle onlar ilgileniyor ama sen ihtiyacını kullandıktan sonra kalan enerji google'ın kurduğu enerji bankasında kalıyor ileride şirket bu bankada biriken enerjiyi satıcak ve senin üzerinde para kazanmış olacak bu yüzden de sana minimum maliyetle normalde pahalı olan sistemi kuruyor her şeyiyle ilgileniyor. Şu an fiyatlar hala yüksek ama 10 yıl içinde o teknoloji de gelişecek 10 yıl sonra enerjimizi kendimiz üretiyor olacağız şu anki sistem elektrik şirketleri falan tarihe karışacak. Şimdi bu sadece Tesla'nın ilerideki 10 yıldaki planları işe bir de dev enerji firmalarının, araba firmalarının bu işlere girdiğini rekabetini arttığını düşün o zaman 10 yıl sonra enerji konusunda çok daha ileride oluruz. Bu da kaynak:http://teslaturk.com/tesla-motors-ana-plani-ikinci-bolum/

• bor var bor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.