Şimdi Ara

Petlas Snowmaster Gerçekten Bu Kadar Rezil Bir Lastik mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
10.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kardeşim bende aynı durumdan müzdaribim. geçen kış başında petlas aldım. Aşağıda konusunu açmıştım.
    şimdi aynı lastikle ikinci kışımı yaşıyorum. Başkalarına da faydası olması açısından deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

    Öncelikle uzun yıllardır aktif olarak araç kullanan birisiyim. Lastik hakkındaki yorumlarım şu şekilde

    - Islak zeminde yol tutuş ve fren mesafesi vasatın altında.
    - Lastiğin çalışma sıcaklığı aralığı aralığı çok yetersiz. Verim almak için iyice ısıtmanız lazım.
    - Karda fena değil en azından vasatın altında değil, Ancak karda yol tutuşu sağlamak için oldukça yumuşak
    bir hamur kullanılmış ancak bu da çok çabuk balans bozulmasında neden oluyor. Arabada ideal balans ayarını
    tutturmak neredeyse imkansız.
    - Ayrıca lastik ömrü çok kısa; Bir kış lastiği normalde 5 kış kullanılmalı bu durumda performansın her sene %
    20 azalması beklenir. Ancak benim lastiğimin bu sene kış performansı geçen seneye göre çok daha fazla düştü.

    Ancak petlas ile ilgili asıl sorun, bu lastiğin diğer bilinen markalarla bir tutulup öyle değerlendirilmesi.
    Petlas kullanılır mı evet kullanılır. Peki kime hitap eder.

    her gün 10 km işe gidip gelene ok
    emekli amcam hafta sonu pazara gidecek ok
    gün içinde bi yerlere gideyim karda yolda kalmayayım ok
    zaten senede 5 bin km yol yapıyorum. Petlas yetermi ok

    Ama onun dışında ticari kullanım veya şirket araçlarında veya sürekli limitlerde veya limitlere yakın
    şekilde araç kullanan ve şehir içi dışı devamlı gezen plasiyer veya satış temsilcileri vs kesinlikle
    petlas kullanmamalı.


    https://forum.donanimhaber.com/bu-sefer-petlas-dedim-ama-cok-pismanim--122140572




  • Peugeot 207'de , Tekirdağ/Çorlu'da kullanıyorum. 2. sezonum bu lastikle. Karda herhangi bir sorun yaşamadım. Ama ıslakta çok kötü. Karşılaştırabileceğim bi kış lastiği tecrübem olmadığı için birşey diyemiyorum. Yine petlas'ın yaz lastikleri ile güle oynaya 110-120 girip, elimi kolumu sallaya sallaya çıktığım virajlardan w651 ile ıslakta 60-70 ile girişte kafadan kayıyorum. Frenleme de aynı şekilde, çok kötü. Ekstra dikkat gerektiriyor.
  • Polemiğe girmeyeyim dedim de dayanamadım yazıyorum :)

    Buzda çivili lastikler de dahil olmak üzere tıkır tıkır işleyen lastik tabiki yok. Fakat insan önündeki ve arkasındaki araçların senin çekildiğin yerden kalkıp gitmesini izleyince ya bende ya lastikte var diyor. Hadi tamam ben şöför değilim desem buradaki arkadaşların hiçbiri değil o zaman :)

    Sıfır lastiklerle kar tipi halinde Bolu Dağı'nı geçtiğim de oldu. Ama yanımdaki araçlar yapıştırıp giderken benim aracın basma sen diye sesini duyuyordum.
    Garajımın inişi diktir. Sıfır taktığımda tırmalayarak çıkıyordum, 2. yıl zaten çıkamıyorum.
    Islak zemin olayını zaten herkes söylüyor, tekrar etmeye gerek yok.

    Ama bu lastik alınır mı tabiki alınır. Hem yerli hem de ucuz. Kumho, sava, hankook sınıfında bir lastik. Rutin kullanımlarda fiyat performans oranı yüksek. Ama ben çok gezerim dediğinizde ya da bol karlı kışları olan bölgelerde yaşadığınızda kar yumuşak değilse yeri geliyor üzüyor. Lastiği gömmek de yanlış, göklere çıkarmak da.




  • 2.kışım bu yıl, ben kayma falan yaşamadım. Tabiki yağmurda michelin primacy ler gibi güven vermiyor ama kayma da yok, fiyatına göre makul bir lastik bence...
  • Petlas lastikler ile ilgili deneyimlerimden gelen tespitlerimi aktarayım. Petlas lastiklerin alındıkları ilk 2 yılda perforamnsı fena değil. Fakat 2. yılın sonunda ne oluyorsa oluyor, lastiğin hamuru bozuluyor. Çok kötü bir lastik halini alıyor.
    Bu yüzden ben uygun fiyata yerli malı lastik almak isteyenlere Lassa öneriyorum. Fiyatı Petlas'tan bir tık fazladır, ama kalite olarak ünlü uluslararası markaları aratmıyor. Zaten Avrupa piyasasında da ciddi satışı ve bilinirliği olan bir marka.
  • Yaklaşık 6000 km (3 ay) ' dir kullanıyorum snowmaster'ı.Bu haftasonu da Ankara-Erciyes gidip geldim.Bu süre içinde lastiği hemen hemen her koşulda test ettigimi düşünüyorum.



    Islak zemin performansı herkesin söylediği gibi kötü . Kast ettiğim bu zemin saatlerce yagan yagmur sonrası değil.Asfaltin sabun kivamina geldigi o ilk yağdığı ve lastiklerinizin henuz isinmadigi o an .





    Kar performansi ise gayet yeterli geliyor bana.Kucuk esp müdahaleleriyle girdiğim her yerden bir sekilde ciktigimi düşünüyorum ki bu haftasonu bir cok bmw nin kaldigi yerden Rio aracımla gecip gittim.Ustelik 540 Tl ye aldığım 4 lastikle.





    Müthiş , harikulade bir lastik değil belki ancak kiyaslamalari muadil fiyattaki lastiklerle yapmak gerekir.Aracinizi ve lastiğinizi iyi tanıdıktan sonra yol durumuna uygun sürüş icinde olursanız inanilmaz bir sıkıntı cekeceginizi düşünmüyorum.Keyifli sürüşler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lastiklerin bu sene 6. kışı. Sattığım arabadan çıkarıp yeni aracıma taktım. Şimdiye kadar petlasta bir sorun yaşamadım. Batı karadenizde yaşıyorum. Çok fazla kara falan girmesem de henüz yolda kaldığım olmadı. Lastiklerin çabuk aşınması olayına kesinlikle katılmıyorum. Lastiğin dişini gören en az 3 yıl daha gider diyor. Ama biraz daha kaliteli lastik tavsiyesi isteyen olursa iki tane kışlık tavsiyem olur.

    1-Nokian WR D4
    2-Good Year UG8
  • 3 takım petlas kış lastiği eskittim. 45 ile 60 000 km arası ömürleri oldu. Hatta abartıp yaz kış aynı lastikle gezdim. Genel izlenimim karlı havada tecrübeli, nasıl davranması gerektiğini bilen bir sürücü için güzel lastikler. Mükemmel değil ama kullanmayi bilen bir sürücüye yeterli. Ama gel gelelim ıslak zemin olayına: kötü. Gerçekten kötü. Fren mesafesi, aracım abs yardımına ihtiyaç duyma sıklığı, tutunması, kayması kötü. Hele aracı kendi teknik alt yapısı da öyle aman aman değilse bu lastikle yağmurlu havada frene basıp araba kayarken benim gibi inşallah çarpmadan durur diye çaresizce direksiyon başında ter dökebilirsiniz. Bütçe meselesi sonuçta bu iş. Ekonomik bir lastik istiyorsanız ve petlas almışsanız kullanırken lastiğin hangi koşulda zayıf olduğunu bilerek davranmak gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durum ben de var, fakat ıslak zeminde seyir halinde ike yok tutuşunda bir güvensizlik vermedi bana şimdiye kadar bence önemli olan da bu. Kar performansını deneme fırsatım olmadı ama aldığımdan beridir herhangi kötü bir yanını görmedim, yaz lastikleri ile 110'dan sonra yol tutuşum baya azalıyordu ama bu lastikte 150-160 da bile herhangi bir azalma hissetmiyorum.Sonuçta kış lastiği demek sadece karda kullanılan lastik demek değil,soğuk havalarda gösterdiği performans da önemli bu açıdan beni memnun etti ama dediğim gibi karda daha deneyemedim onun hakkında bir şey diyemem. Buz konusunda da şunu diyeceğim, zaten hiçbir lastik yol buzluysa tutmaz, sonuçta bu lastiklerin altında bir mucizevi madde yok ki buza yapışsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunserce

    Petlas lastikler ile ilgili deneyimlerimden gelen tespitlerimi aktarayım. Petlas lastiklerin alındıkları ilk 2 yılda perforamnsı fena değil. Fakat 2. yılın sonunda ne oluyorsa oluyor, lastiğin hamuru bozuluyor. Çok kötü bir lastik halini alıyor.
    Bu yüzden ben uygun fiyata yerli malı lastik almak isteyenlere Lassa öneriyorum. Fiyatı Petlas'tan bir tık fazladır, ama kalite olarak ünlü uluslararası markaları aratmıyor. Zaten Avrupa piyasasında da ciddi satışı ve bilinirliği olan bir marka.

    Lassa'nın yol sesi fazla diye biliyorum ben, kullanan bir arkadaşımın şikayetiydi.
  • Bu yıl aracıma 1 takım yazlık 1 takım kışlık sıfır petlas taktım yazlıklardan gayet memnunum bir fasosunu görmedim kışlıkları kar yağmadığı için daha göremedim ama araçtanmıdır nedir kışlıklar ses yapmıyor
  • Lassa'nın bir çok lastik serisi var. İmpetus revo 2 nin etiketinde yol sesi değeri 66 db. Yaz lastikleri arasında en iyisi. Etiketini bulup kontrol edebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coskunserce

    Lassa'nın bir çok lastik serisi var. İmpetus revo 2 nin etiketinde yol sesi değeri 66 db. Yaz lastikleri arasında en iyisi. Etiketini bulup kontrol edebilirsiniz.

    Snowways 3'tü sanırım benim dediğim
  • Az once yerde cok hafif bir islaklik vardi sulamadan kalan yagmur vb degil frene azcik asildim hemen abs devreye girdi

    Galiba yazlik continental kiskosullarinda petlastan daha iyi :)

    Bir daha petlas almam aldirmam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer aracımızda snoways 3 var. Petlas yaz lastiklerine göre daha sessiz. Ben çok sesli bulmadım. Islak kuru ve kar performansı çok başarılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tremacs

    Az once yerde cok hafif bir islaklik vardi sulamadan kalan yagmur vb degil frene azcik asildim hemen abs devreye girdi

    Galiba yazlik continental kiskosullarinda petlastan daha iyi :)

    Bir daha petlas almam aldirmam

    Yazlık lastiğin ıslak performansının daha iyi olması normal.
  • Yeri gelmiş bi yorumda ben yapayım. 3 sene getzimde kullandım. Oldukca memnundum. Ozellikle konya gibi düz yerlerde s.ici kullanımlarda gayet iyi. Ben özellikle fren performansini epey beğendim. 3. Seneden sonra bariz sertleşiyor. Normal kullanıcılara gayet yeterli. Şuan ki almerama da aldım. Milestone petlasla aynı fabrika galiba. Şuan milestone da fena değil. Bana gayet yetiyor yarın uzun yola çıkacağım. Bakalım. Test ederim.

    Bence şehiriçi kullanan, ayda yılda bir köye giden, ev iş market yapan, standart bir vatandaş için f/p ürünü bence. Rahatlıkla kışı çıkarır. 2 katı fiyat verip michelin vs.. almanın anlamı yok. Zateb herşey ateş pahası olan şu günlerde.

    Herkese kazasi belasız sürüşler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nissan qashqai aracıma 2 sene önce yorumlara bakarak w671 aldım . İlk başta ıslak zeminde yokuşta patinaj sorunu vardı ve ıslak yer hafif buz tutmuşsa abs devreye giriyor ve tutmuyordu ama karda çekiş iyiydi sıkıntı yoktu. 2 yıl sonra yani şimdi karda fena değil ama 50-60 km ile giderken sağ sol yaparak sallıyor özellikle frende zor tutuyor hafif yokuş aşağı bile sava lastik olan arkadaşım 2 sn de dururken ben 5 sn de durdum, durmak önemli zaten sıkıntı büyük bilginize. Bu yüzden dik yokuş aşağı olan bir yere gidemedim yolda kaldım. Özetle karda çekiş iyi ama ıslak ve ilerleyen zamanda fren sıkıntı. Fiyat diğerlerinin yarısı ama ben bir daha tercih etmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kış 1 yaz kullandım hiç üzmedi. Abs falanda devreye girmiyor. Sadece sert olduğu için tak tuk çok ses yapıyor çukur tümsek falan. Ama 2. yıldan sonra performansı bozuluyor deniyor. Onu bilemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yaz geldi konu kapandı fakat hortlama zamanı gelince okuyanlar için yazayim dedim.

    bu kışlık lastikler karlı, buzlu ve 7 derecenin altındaki hava şartları için üretiliyor diye biliyorum doğru mu, yanlış mı?

    7 derecenin altında yumuşaklığını koruması için kışlık lastikletin kauçuk malzemeleri pek değişemiyor ve hangi marka alırsanız alın sadece desen farkı oluyormuş !?

    kışlık lastiklerin karda buzda tuttuğunu fakat ıslak yolda tutmadığını sürekli tecrübe ediyorum! hatta yazlıklar kışın ıslak zeminde daha iyi tutuyor!

    conti ve nokianı çok merak ediyorum. petlastan sonra kullanan varsa paylaşırsa sevinirim, teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.