Şimdi Ara

Petlas Kış Lastiği 70ytl (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
59.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 15/10/2011 tarihi itibarıyla 10 Kasımdan geçerli olmak üzere 4 adet 17/55/215 Petlas lastik aldım. Tanesi 250 TL.
  • Bugün kısmetse ben de Petlas kış lastiği alacam. 185-55-15 ebadında diğer lastikler çok pahalı ve fazla bulunmuyor, seçeneğim baya az yani. Kafamda hala şüpheler var ama gözümü kararttım artık. 200-250 TL civarında en iyileri var ama Jazz için fazla yüksek fiyatlar. Petlas 130 TL gibi olacak. Umarım pişman etmez beni, tabi bu lastik de bitmediyse.

    Ses seviyesi az deniyor forumlarda, bu iyi. Diğer lastikleri de kontrol ettiğimde onların bir çoğuna göre daha sertmiş gibi geldi Petlas bana, özellikle Goodyear ve Michelin'e göre. Konfor yönünden sıkıntı yaratması endişesi var biraz.

    Aslında nette daha fazla yorum olsa veya lastik testlerine yollasalar daha fazla bilgi sahibi olurduk.
  • Merhaba arkadaşlar bugün aracıma 2 adet petlas kar lastiği aldım tanesi 100-TL den
    direksiyonum hafifledi inşaallah kardada memnun kalırım. Herkese iyi forumlar.
  • ben 2 kıştır kullanıyorum petlas lastigini çok memnunun ,geçen kış ankarada karda çıkmadıgım yer kalmadı
  • P.tesi günü 4 adet Petlas Snowmaster 651 (185-55-15 H) lastiği tanesi 130 TL den aldım.
    Bu ilk kış lastiği kullanımım olacak. Diğer lastikleri pek bilmediğim için tam bir karşılaştırma yapamam ama bir kaç şey söyleyebilirim.

    Öncelikle yumuşak hamurlu diyebilirim (ama diğer kış lastikleri karşısındaki daha sert-yumuşak durumunu bilmiyorum). Bu sayede gayet sessiz. Kullandığım yaz lastiği de (Hankook Ventus V12 evo K110) süper sessiz ve konforlu iken, Petlas'ın hamurundan kaynaklanan ses daha az ama taban desenlerinden kaynaklanan (çokça ince kanal nedeniyle) farklı frekansta az bir ses oluyor, rahatsız edici değil. Genel olarak sessiz. Şirketteki Accent'de Marangoni'nin kış lastiği vardı, viraj dönerken cayır cayır ötüyordu ve kayıyordu. Çok şükür şu an Petlas'da böyle bir durum hiç yok.

    Orjinal fabrika çıkışı lastiğim olan, önceki yaz lastiğim (Bridgestone Potenza RE040), ilk zamanlar orta karar iken, 20-30bin km 'ye gelince (3. yılındayken) oldukça sertleşmiş ve müthiş ses yapıyordu, çok da konforsuz olmuştu (lastikte kılcal çatlaklar oluşmuştu). Resmen takır tukur gidiyordum bozuk yollarda, 30 bin'de hemen Hankook almıştım ve çok memnunum. Petlas'ın konforu ise Hankook'tan bile daha iyi şu an. Buna mukabil yol tutuş konusunda yaz lastiğinin (ya da Hankook'un) yerini asla tutmaz. Hem yumuşak olmasının getirdiği, hem de ekstra ince kanallar nedeniyle, diğer tüm kış lastikleri gibi kuru yolda daha temkinli kullanmak gerekecek sanırım. Biraz sertçe girdiğim birkaç virajda tedirgin etse de yoldan kopma yapmadı. Yağmurda veya karda zaten o kadar hızlı girilmez viraja (kuru havalarda da girmem pek). Gerçi yaz lastiğiyle karşılaştırmak anlamsız sayılır, sonuçta kış lastiği bu.

    Bir de yakıt tüketimi az da olsa artacak gibi duruyor. Araç yavaşken sanki yoldan kopmak istemiyor gibi yere yapışarak ilerliyor, haliyle daha fazla gaz pedalına basma gereği duyuyorum. Yine hamur ve ince kanallar sürtünmeyi hissedilir şekilde artırıyor gibime geldi.

    Kullandıkça daha iyi tecrübe ederek yorumlayabilirim. Şimdilik dikkatimi çekenler bunlar.




  • aracımda lassa snoways olur kışın.daha taktırmadım.2 kış lastiğim mevcut ama mecbur kalıp bi 2 daha alırsam kesinlikle petlas alacağım.deneyip görmek ve paramın yerli sermayeye gitmesi için.

    lassalarım bu yıl 3. kışını dolduracak 2008 kasımında almıştım.aşınma çok değil.
  • 195*60*R15 ebatlarında kış lastiği almak istiyorum. 2006'dan beri michelin alpin kullanıyorum, şimdi petlas snowmaster kullanmak istiyorum fakat araştırmalarım sonucunda yeterli bilgi edinemedim. Bu lastiği kullanıp memnun olan veya olmayan arkadaşlar biraz daha detaylı yorum yapabilirler mi? Mesela lastik yumuşak mı sert mi? Yol sesi ne seviyede? Aşınma durumu, kar-ıslak-kuru yol tutuşu nasıl vb?

    İlginiz için şimdiden teşekkürler.
  • arkadaslar bende dün 4 tane petlas 195/55/15 ebatlarında kis lastigi aldım arabama ve daha onceden cok farklı markalarda kis lastigi kullanan biri olarak gayet başarılı bulduğumu söyleyebilirim..su anda ank-ist otobanindayim ve petlasla 300 km yapmış durumdayım...ses olarak öyle abartılı bir sey yok diğer markalara göre..neredeyse aynı diyebilirim...yeni kullandığım için ses ve yol tutus için başarılı diyorum zamanla kötü ya da iyi yönleri çıkarsa paylaşacağım..bu arada ben tanesini 130 tl den aldım ve diğer Kore markalarından kesinlikle daha iyi ama marka olarak bilinen michelin, Good year ve lassaya göre de farklılıklarını zamanla söyleyebilirim...şimdilik en iyilere yakın bir performans gösterdi ve bence kis aylarinda kullanmak icin oldukca basarili bir lastik....
  • bende yeni meriva aracıma starmaxx aldım tavsiye ederimhttp://www.gokhanguneri.com/starmaxx-ice-gripper-w850.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpss

    195*60*R15 ebatlarında kış lastiği almak istiyorum. 2006'dan beri michelin alpin kullanıyorum, şimdi petlas snowmaster kullanmak istiyorum fakat araştırmalarım sonucunda yeterli bilgi edinemedim. Bu lastiği kullanıp memnun olan veya olmayan arkadaşlar biraz daha detaylı yorum yapabilirler mi? Mesela lastik yumuşak mı sert mi? Yol sesi ne seviyede? Aşınma durumu, kar-ıslak-kuru yol tutuşu nasıl vb?

    İlginiz için şimdiden teşekkürler.

    yeni 205/65 r15 ini aldım. Yeni çıkan modelleri yumuşakmış. comfort diye etiket vardı üzerinde lastikçi öyle dedi. mesajlarımda nerden aldığımı yazmıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salih

    şu anda 175/65/14 kış lastikleri ne kadar?fiyat bilgisi olan var mı?

    bende aynı ebadda arıyorum petlasa 110 lira diyorlar lassa 120 150 arası miclende 150 den aşagı bulamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buzu

    quote:

    Orijinalden alıntı: Salih

    şu anda 175/65/14 kış lastikleri ne kadar?fiyat bilgisi olan var mı?

    bende aynı ebadda arıyorum petlasa 110 lira diyorlar lassa 120 150 arası miclende 150 den aşagı bulamadım

    sultanlastik.com a sor hocam ben ordan aldım baya ucuza
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buzu

    quote:

    Orijinalden alıntı: Salih

    şu anda 175/65/14 kış lastikleri ne kadar?fiyat bilgisi olan var mı?

    bende aynı ebadda arıyorum petlasa 110 lira diyorlar lassa 120 150 arası miclende 150 den aşagı bulamadım

    bende daha önceki aracımdan kalan saç jantta takılı kış lastiklerini takayım dedim. Bi baktım oturmuyor. Meğer jant delikleri farklıymış şimdiki aracım 4x112 bu jantlar 4x108 sanırım. İsteyen olursa 4 adet lastik birinin yanağında yama var sadece 1 kış kullanıldı oda istanbulda 2 ay:) lastikler çok yeni ve dördünü orjinal sac jantları ile 300 tl ye veririm...
  • şu anda petlas kış lastiği 110 tl, bu fiyata kargo dahil gönderiyorlar.. ben başka bir ebat aldım..

    http://www.lastikjantdunyasi.com/Petlas-Kis-Lastigi-1756514-82T-SNOWMASTER-W601,PR-3.html

    saygılar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salih

    şu anda 175/65/14 kış lastikleri ne kadar?fiyat bilgisi olan var mı?

    internet sitesinde kdv peşin 115tl.
  • Bir arkadaşım için 195/50/R15 ebatlarında petlas snowmaster w651'i Ankara'da tanesi 135 TL'den aldık. İlk izlenimlerimiz gayet iyi. Bu ebatlardaki michelin, good year gibi lastikler 210-220 TL idi, hal böyle olunca biz de petlas tercih ettik.
  • Bende 18 kasımda 4 adet petlas kış lastiği aldım.Ölçüleri 205/55/R16 tanesi 175 TL den 4 tane çorumda aldım.Hafta sonu Ankara'ya geleceğimden, havanın artık 4 derecenin altında olacağından,arabamın sıfır olduğundan("kıyamadım sanırım" :) ve cuma sabahı işe giderken yavaş gitmeme rağmen ani frene bastığımda abs devreye girdiğinden (Allah'ım beni uyardı diye düşünüyorum) daha önce araştırma yaptığım petlasa yöneldim.kime sorsam kötü birşey demedi.yerli sermaye olmasıda benim için önemliydi.bide uçağa lastik yapan arabaya göre de yapar dedim kendi kendime ve aldım hemen taktırdım.TRT FM de sürekli reklamını dinlediğim içinde aklıma gelmiyor değil.benim lastik ebatlarında fiyatlar biraz yüksek.Michelin,bridgestone tanesi 250-300 gibi tutuyordu.aracımda michelin olduğundan ve performansından memnun olduğumdan michelin istemiştim ama 1200TL yi bulacaktı.bende tamamen duygusal düşünüp petlasa yöneldim.Cuma akşamı Ankara ya geldim,Ankara içinde yaptığım yoluda sayarsak 350-400 km yol yaptım.İstanbul yolunda ve Eskişehir yolunda 2 kere trafik kitlenmesinden ani fren yaptım ve durma mesafesi olarakta beni tatmin etti.Araç içine lastikten kaynaklanan yol sesi hisetmedim.Sanki normal lastikleri takılıymış gibi geldi bana.Kaldıki 2008-2011 model ford focuslar eskilerine nazaran daha fazla yol sesi alıyorlar içeriye ama buna rağmen bana normal geldi.Cumartesi sabahı birisiyle konuşurken bana "benim lastikci arkadaşım var.petlas kar üzerinde kayıyor" dedi ve canımıda sıkmadı değil.daha taktıralı 24 saat olmadan birisinden böyle bir yorum almak can sıkıcı.Belkide adam aşırı kar yağmasından bahsediyordur ve çok kar yağdımı zaten zincir takmak gerekir diye biliyorum.Şuan lastiklerimden memnun olmakla birlikte sabırsızlıkla kar yağmasını bekliyorum ve arabamın yol tutuşunu test edip içimi rahatlatacağım.umarım unutmamda sonucunu bildiririm.

    şuan ki görüşüm fiyat performans olarak 5 üzerinden 4.karda da test edince son notumu yazarım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sir_viper18

    Bende 18 kasımda 4 adet petlas kış lastiği aldım.Ölçüleri 205/55/R16 tanesi 175 TL den 4 tane çorumda aldım.Hafta sonu Ankara'ya geleceğimden, havanın artık 4 derecenin altında olacağından,arabamın sıfır olduğundan("kıyamadım sanırım" :) ve cuma sabahı işe giderken yavaş gitmeme rağmen ani frene bastığımda abs devreye girdiğinden (Allah'ım beni uyardı diye düşünüyorum) daha önce araştırma yaptığım petlasa yöneldim.kime sorsam kötü birşey demedi.yerli sermaye olmasıda benim için önemliydi.bide uçağa lastik yapan arabaya göre de yapar dedim kendi kendime ve aldım hemen taktırdım.TRT FM de sürekli reklamını dinlediğim içinde aklıma gelmiyor değil.benim lastik ebatlarında fiyatlar biraz yüksek.Michelin,bridgestone tanesi 250-300 gibi tutuyordu.aracımda michelin olduğundan ve performansından memnun olduğumdan michelin istemiştim ama 1200TL yi bulacaktı.bende tamamen duygusal düşünüp petlasa yöneldim.Cuma akşamı Ankara ya geldim,Ankara içinde yaptığım yoluda sayarsak 350-400 km yol yaptım.İstanbul yolunda ve Eskişehir yolunda 2 kere trafik kitlenmesinden ani fren yaptım ve durma mesafesi olarakta beni tatmin etti.Araç içine lastikten kaynaklanan yol sesi hisetmedim.Sanki normal lastikleri takılıymış gibi geldi bana.Kaldıki 2008-2011 model ford focuslar eskilerine nazaran daha fazla yol sesi alıyorlar içeriye ama buna rağmen bana normal geldi.Cumartesi sabahı birisiyle konuşurken bana "benim lastikci arkadaşım var.petlas kar üzerinde kayıyor" dedi ve canımıda sıkmadı değil.daha taktıralı 24 saat olmadan birisinden böyle bir yorum almak can sıkıcı.Belkide adam aşırı kar yağmasından bahsediyordur ve çok kar yağdımı zaten zincir takmak gerekir diye biliyorum.Şuan lastiklerimden memnun olmakla birlikte sabırsızlıkla kar yağmasını bekliyorum ve arabamın yol tutuşunu test edip içimi rahatlatacağım.umarım unutmamda sonucunu bildiririm.

    şuan ki görüşüm fiyat performans olarak 5 üzerinden 4.karda da test edince son notumu yazarım

    ALDIĞINIZ SIFIR LASTİKLERİN KARA çıkmadan önce kuru zeminde 300 400 km gidip kalıp yağından kurtulması gerekir... ondan sonra performans verir. Ayrıca karda her lastik kayar... kış lastiği yaz lastiğine oranla daha az kayar. mucize beklemeyin ama yaz lastiğiyle kıyaslanırsa fren mesafesi mucize gibi gelir. kazasız belasız güle güle kullanın




  • 175/65/14 Kış lastiği için

    Petlas 107,50 tl

    Lassa 120,00 tl

    Michelin alpin a4 135,00 tl ( 4 lastik için paspas hediyesi var)

    Michelin almayı düşünüyorum paspaslardan 10 tl düşse 125 e gelir çok fark yok.
  • Petlas kullanan arkadaşlardan kışın yoğun geçtiği şu zamanlarda ki değerlendirmelerini bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.