Şimdi Ara

PETLAS AL TÜRKİYE KAZANSIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
849
Cevap
5
Favori
137.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hemen hemen hergün bildiğiniz gibi yüzlerce aracın lastikleri yenileniyor ve topikleride görüyoruz lastiğim eskidi yenisini almam gerekiyor ne alsam fln gibi topikler forumdan hiç eksik olmuyor bu topikleri açacağımız yere aracımızın lastik ebatlarına uygun petlas alsakta Türkiye kazansa nasıl olur yerli malı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 4 Haziran 2008; 18:08:24 >



  • ben ne yazmışım sen ne siyaset yapmışsın. ben diyorum yerli üretim kullanalım paramız dışarı gitmesin sen diyorsun ki siz yandaşsınız. aloo cari açık diyorum. yerli malı diyorum. ben fransız başbakanın yerli üretim stratejisini örnek alıyorum.

    arkadaş öncelikle şu siyaset tartışmasına çekme muhabbeti. ben diyorum ki elin fransızı bile dış ticaret açığını azaltmak için kendi arabasını kullanıyor demek ki dış ticaret açığının ithal ürün kullanmakla alakası var. sen diyorsun ki cumhurbaşkanı kendine sarary yaptırıyor araba alıyor. ne yani bunlar var diye ithal mal almak dış ticaret açığını etkilemez mi diyeceğiz. bu benim düşünceme değil ağır gelmek, onunla alakalı bile değil.

    petlas kullanıyorsun diye dış ticaret açığı azalır mı? evet azalır. yaklaşık bir lastik fiyatının %75-80 i kadar azalır.

    aynı şeyleri tekrarlamanın bir alemi yok. bu ülkenin devleti ne kadar kira verirse versin, kendine saray yaptırırsa yaptırsın, sen ithal mal alırsan, ben ithal mal alırsam, vatandaş ithal mal alırsa dış ticaret açığı artar. evet petlas da bunların bir örneği.

    dediğim gibi sorun sende değil. sana bu eğitimi verende. ya da veremeyende. zira sen de karar almayı değil bahane üretmeyi öğrenmişsin.

    sana deniyor ki ikamesi varsa yerli malı kullan, sen diyorsun ki cumhurbaşkanı kendine saray yaptırıyor, araba alıyor, uçak alıyor ben niye yerli ürün kullanayım!!!! buna cevap verince yandaş oluyorsun.

    konuyu uzatmamak lazım.

    özetle ithal mal kulllandığın zaman devlet vergisini alır ama millet parasını yurtdışına göndermiş olur. yerli ürün kullanırsan türk patron zengin olur ama milletin parası ülkede kalır. buna itirazın varsa söyle yoksa saçma sapan cevaplar verme. cumhurbaşkanınn kendine saray yaptırmasının ithal malın ülkeye verdiği zararla ilgisi yok.

    ha sen dersin ki para bende ben harcıyorum. eyvallah. ama yerli ürün almak da ithal ürün almak da aynı şey dersen sana hop derler. cehaletini böyle yüzüne vururlar.

    konuyu yine siyasete çekersen artık basamak basamak yazacağım yanlışının nerede olduğunu. ama beni yorma bütün mesajlarımı tekrardan oku konunun basit olduğunu anlayacaksın.
    yaşım 32. finansçıyım.

    6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanun sayesinde çok para iadesi aldım. çok ürünü sıfırı ile değiştirttim.

    ilk başta ne dediğini hatırla. ne dedin: boşver türk patronuna para kazandırmay yabancı bir malı alınca da devlet vergisinden kazanıyor zaten.

    bu cümlende ne saray inşaatı var ne ülke harcamaları. bu cümle ithal mal almak ile yerli mal almanın ülke kazanımı açısından farkı olmadığını iddia ediyor.

    tam anlamıyla cehaletin göstergesi bu. zira öyle bir cümle sarfetmişsin ki az buçuk gazete okuyan haber izleyen biri kurduğun cümlenin ne kadar cahilce olduğunu, ne kadar komik duruma düştüğünü görür. ama sen göremiyorsun.

    ithal lastik yerine petlas almanın dış ticaret açığı ile bağlantısını kuramayan bir vatandaş olduğunu sanmıyordum. maalesef varmış. üstelik bunun da farkında değilmiş.

    yazık. ne söylesek beyhude.

    önemli not: asıl suç bu arkadaşta değil. onun bu kadar cahil kalmasına neden olan tüm bireylerde.

    önemli not2: hiç bir zaman zaten yiyen yiyor banane diyen anadolu çomarlarından olmadım. her zaman kendi hareketlerinden mesul olacağını bilen biri oldum. başkasının yemesi, çalıp çırpması, hunharca harcama yapması, israf etmesi benim de aynılarını yapmama neden olacak kadar zayıf karatkerli bir adam değilim.
    böyle cahil bir yorum olabilir mi?

    yıllardır millet olarak kendi kendimizi boşu boşuna yırtıyoruz dış ticaret açığı diye. diğer ülkeler boşuna çaba sarfediyor yerli ürünleri kullanmaya teşvik ederken. mercedes, bmw kullanmak varken fransa başbakanı pejo, citroen ve renault kullanarak saçmalığa imza atıyor.

    petlas iyidir kötüdür tartışılır da yabancı ürün alınca da devlet vergiden kazanıyor diyebilen bir insana ne diyeceğiz!

    dış ticaret açığı nedir? nelere neden olur? bir milleti nasıl fakirleştirir? parasının değerini nasıl alır götürür? bunlara bakmak lazım önce. ama eksik çok.

    not: çıkardığı primacy hp model lastik ıslak zeminde haddinden fazla kaydırınca apar topar üretimini durdurup çaktırmadan primacy 3 ismi altında yeni modelini piyasaya süren michelin mi çok güvenilir firma. veya dergilerin yaptığı testlere kendi laboratuvarından özel test lastiği gönderen pirelli mi çok güvenilir. 2 yıllı cinturato p7 her tarafından çatladı. hava kaçırıyor nereden kaçırdığını bilemiyoruz. 2 yıllık petlas kışlıklar taş gibi duruyor.
  • 30bin km sonra seçeneklerim arasında olacak teşekkür ederim.Elbette ülkemiz kazansın
  • egemen,alalım tabi haklısın...Seçeneklerim arasında.
    Tabi 205/50/15 varsa:)
  • petlas eski lastiklere kaplama yapan firma değilmiydi
  • Hiç duymamıştım PETLASın eski lastik kapladığını...
    quote:

    Orjinalden alıntı: harunpal

    petlas eski lastiklere kaplama yapan firma değilmiydi
  • Peki Petlas kullanan var mı hiç? Yani piyasadaki diğer lastiklerle güvenlik ve dayanıklılık açısından karşılaştırma yapabileceğimiz bir veri var mı?
  • özellikle kamyon ve otobuslerın eskı lastıklerını kaplayıp tekrar kullanıma sunan bır fırma vardı ama bu petlasmı degılmı bılmıyorum
    quote:

    Orjinalden alıntı: realmusician

    Hiç duymamıştım PETLASın eski lastik kapladığını...
    quote:

    Orjinalden alıntı: harunpal

    petlas eski lastiklere kaplama yapan firma değilmiydi


  • PETLAS hakikaten de Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından birisidir ve her ne kadar son kullanıcı (otomobil) pazarında adı fazla duyulmasa da ağır vasıta, askeri araç ve uçaklar (Türkiye'de tek) için ciddi üretim yapmaktadır. Petlas'ın eskiden bir reklamı vardı Kurtuluş savaşı sırasında askerin lastiğe ihtiyacı oluyordu ve hatta "Para peşin kırmızı meşin" lafının hikayesi anlatılıyordu. Çok etkilemişti beni açıkçası...

    Ayrıca LASSA'da alabilirsiniz o da Türk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihhk -- 4 Haziran 2008; 19:15:21 >
  • petlas satılsa sağda solda alayım.

    Ben LASSA aldım. Bu da yerli lastik ülkem kazandı, hemde Bridgestone la aynı hamur
  • benim arabada lassa var.petlas özellikle otomobil dışındaki diğer araçlar için çok güzel ürünleri olduğunu biliyorum.otomobilde fazla duymadım ama.
  • Ülkemizde satışı olan firmalar ile aynı kalitede lastikler üretiyordu da biz mi almadık ??

    Alalım ilk virajda bariyerlere gömelim. Sonra Türkiye kazansın..
  • acaba binek araçlarda lastiğin perfonması nasıl ıslak zeminde fren duruş mesafesi yol sesi lastik ömrü uzunmu kısamı bunlari petlas kullanan birisi açıklarsa herkes için faydalı olur
  • lassa çoğu yabancı firmadan iyi lastik yapıyor...

    İLk virajda bariyerlere gömülmüyor 40bin km dir kullanıyorum yani


    Bridgestone la aynı hamur olduğu için öyle bir durum yok. tek farkı Bridgestone dan desenleridir...Çok ta fark yok
  • 205 50 17 veya 215 45 17 ebatında petlas üretilmiş diye duydum

    nerden bulabilirim?
  • Sen alma o almasın.. Gözünü kapatıp alıcaksın firma zenginleşecek geliştirmeye para harcıyacak üst modeller çıkacak.İşler böyle yürür.İlk arabalara binip ülkesinin arabasını alanları düşünün.Ülkeleri kazandı mı kazanmadı mı? Bence de Petlas alınmalı.
  • Petlas;
    İş Makineleri, Traktörler, Askeri Araçlar, Kamyonetler, Kamyonlar ve Minibüslere lastik üretiyor üretmeye devam etsin.

    Öyle Petlas alalım demekle lastik alınmaz. Lastik bu ufacık bir sorun sonucunda hayatinizdan olursunuz.
    Aaaa olurmu diyorsaniz. Google bir girin "Firestone" bir araştırın.
    Firestone Bridgestone şirketinin Amerika için lastik üreten firması bir ara Ford ile mahkemeliktir.
    Bir tanesininde resmini ekliyorum.

     PETLAS AL TÜRKİYE KAZANSIN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 4 Haziran 2008; 20:52:53 >
  • iyi lastik iyi para tercih sebebi olmalı.
  • hangi firmalarda nerede bulabiliriz fiyatları nedir bilginiz varmı
  • bizim millet yıllardir kullandigi markaya güvenir (bridgestone michelin)gibi onun icin petlası fazla tercih eden olmaz bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mississippi

    Petlas;
    İş Makineleri, Traktörler, Askeri Araçlar, Kamyonetler, Kamyonlar ve Minibüslere lastik üretiyor üretmeye devam etsin.

    Öyle Petlas alalım demekle lastik alınmaz. Lastik bu ufacık bir sorun sonucunda hayatinizdan olursunuz.
    Aaaa olurmu diyorsaniz. Google bir girin "Firestone" bir araştırın.
    Firestone Bridgestone şirketinin Amerika için lastik üreten firması bir ara Ford ile mahkemeliktir.
    Bir tanesininde resmini ekliyorum.

     PETLAS AL TÜRKİYE KAZANSIN


    firestone un bir modeli hatalıydı , kazalara sebebiyet veiryordu...demekki koskoca Bridgestone bile hatalı mal yapıyormuş, esas bu koyduğun örnek TÜRK MALININ ne iyi olduğunu göseteriyor işte..

    Türk malı Petlasta öyle birşey çıktımı şu ana kadar?

    Çıkmadı...

    Firestone ben de kullandım, sıfır aldığımda aracımda takılı alstik firestone du...SOnra lassa taktım, 1231412849712462194 kat daha iyi lastik... hem de yerli...

    PEtlas




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.