Şimdi Ara

Peteklerin çoğunu açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi sualim şöyle ki; Evde bulunan peteklerin kimisini kapatmak yakıt harcaması açsından yarar sağlar mı ? Sağlamaz ise peki başka açılardan herhangi bir olumsuzluk teşkil eder mi ? Bu açıdan da sorun teşkil eden bir durum yoksa zira açmak istiyorum kimi petekleri. Bu husus hakkında bir çok yazı okudum fakat kesin bir teşhis yok hep bir zan, tahmin var, varsayım var. Bunu hazır konusu açılmışken artık bir açıklığa kavuşturalım kesin olarak



  • Isititilacak alaniniz artacagi icin dogru orantili olarakta yakit tuketiminiz artacaktir.. kucuk bir ornek verecek olursak 1 oda icin gunluk 3 m3 gaz yakarken koskoca 3 +1 evi isitmak icin ise 7 , 8 , 10 m3 yakarsiniz, bu yanan gazin evin icini daha verimli isittigi anlamina gelir..siz tek odayi yaktiginizda odanin icindeki isiyi soguk odalar ceker hal boyle olunca isinamadiginiz icin kombi kazan sicakligi yukseltilirsiniz, ve yanan gaz cok verimsiz yanar..



    1,2 oda acip verimsiz isinmaktansa tam acip biraz maliyetle butun evi isitmak daha mantikli, lakin bu is butceye ve isinma isteginize bakar tabi.coluk cocuk yoktur tek oda yakarsiniz, ben gibi 2 tane canavarla ugrasirsiniz tum ev isinir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isnuerog

    Isititilacak alaniniz artacagi icin dogru orantili olarakta yakit tuketiminiz artacaktir.. kucuk bir ornek verecek olursak 1 oda icin gunluk 3 m3 gaz yakarken koskoca 3 +1 evi isitmak icin ise 7 , 8 , 10 m3 yakarsiniz, bu yanan gazin evin icini daha verimli isittigi anlamina gelir..siz tek odayi yaktiginizda odanin icindeki isiyi soguk odalar ceker hal boyle olunca isinamadiginiz icin kombi kazan sicakligi yukseltilirsiniz, ve yanan gaz cok verimsiz yanar..



    1,2 oda acip verimsiz isinmaktansa tam acip biraz maliyetle butun evi isitmak daha mantikli, lakin bu is butceye ve isinma isteginize bakar tabi.coluk cocuk yoktur tek oda yakarsiniz, ben gibi 2 tane canavarla ugrasirsiniz tum ev isinir.

    Misal 4 petek çalışıyor 5. peteği açtık diyelim böylelikle nasıl bir yakıt tüketimi artıyor mantığı nasıl acaba. ? Şu an kendimce gözlemlediğim duruma göre, kombi petekleri ısıtıyor adından gazı kesiyor belli bir müddet sonra ısınan petekler ılımaya başlayınca tekrar kombi devreye giriyor vaziyet itibariyle konuyu bağlayacak olursak acaba diyorum ortamın soğukluğuna göre petek soğuyor ardından kombi aktifleşiyor bu sebepten ne kadar sürede petek soğursa ona göre kombi çalışıyor gaz sarfiyatı artıyor bu mantıktan yola çıkarak 5. peteği açsam evin içi daha sıcak olur, petekler daha çabuk ılımaz, kombi peteğin geç ılımasına göre geç devreye girer ve netice itibariyle de gaz sarfiyatı 5. petek açılımına göre artacağı yerde azalır. İşleyişi tam bilmemekten dolayı hesap yanlış mıdır acaba ?
  • Peteğin ılıması değil dönüş suyuna bakıyor zaten petek kapatanın bi mantığı yokki soba kur aynı şey 9 petek hepside cayır cayır 55 ila 65 derece yanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.