Şimdi Ara

Peteklerin bazıları ısınmıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
143.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pikalos

    Reglaj ayarı peteğe su giriş vanasından mı yapılacak yoksa su çıkış vanasından mı?Bazı yerlerde su girişi diyorlar,burda da arkadaşlar su çıkış vanası diye anlatmıişlar.

    Reglaj Su çıkış (Dönüş) vanasından yapılır.
  • Teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus


    quote:

    Orijinalden alıntı: cem_hakan

    3+1 evimizde holde, mutfakta, banyoda ve 3 oda da 1 er tane, salon da 3 tane petek bulunuyor. 2 oda ve banyo peteklerinin alt kısmı çok ısınmıyor. Resmen ılık kalıyor üstü sıcakken. Bir tesisatçıya sordum. Çoğu kişi eski merkezi sistem gibi kuruyor bu yanlış dedi. Kombinin devri daim sistemleri çok güçlü olmaz. Alt - üst vana takılınca bu sorun olabiliyor. Uzak odalara devri daim yaparken zorlanıyormuş. En iyisi sıcağı üstten değil alttan vemek ve vanaları alt üst değil çapraz giriş çıkış bağlamak lazım. Bir de yakın peteklerin vanaları kısılıp balans yapılması lazım dedi. Petekler de hava var mı diye baktım yoktu. Bu usta doğru mu söylüyor. Bu 3 peteğin alt kısmının ısınmamasının başka sebebi olabilir mi?


    Selamlar,

    Yanlış anlamadıysam, toplamda 9 adet ad. peteğiniz var ve 2 tane odanın ile banyonun peteklerinin alt kısmında ısınmama sorunu var.
    Sorun temelde sirkilasyon sorunudur. Sirküle motorunun yetersizliği, tesisat sorunları, sistemdeki düşük su miktarı ve kirlilik gibi nedenlerden olabilir.
    Bu peteklerin kombinize olan uzaklığı ne kadar, diğer peteklere göre daha mı uzaklar. Sistem kaç senelik yani mi eski mi. Toplamda kaç metre ve hangi profilde petek var. Kombi marka ve modeli. Bu sorun ne kadardır var yeni mi oldu, baştan var mıydı. Bir değişiklikden sonra mı oldu.

    Peteklerin üstünün sıcak olması , bu peteklere sıcak suyun geldiğini ama yeterli olmadığının göstergesi, Peteklerde hava olursa hava suyun üstünde olacağından (su iteceğinden), ilk ısıtmada bu peteklerin üst kısımları soğuk olurdu . Sorunun havadan olma ihtimali bence yok.

    Bu durumda ilk yapılacak bir kaç basit uygulama var.
    Kombinin dönüş suyu hattındaki flitrenin temizlenmesi, (size gelen ustaya bir sorun), reglaj ve sirkülasyon pompası kademe yükseltmesi .

    Reglaj uygulamasıi size ustanında bahsettiği gibi kombiye yakın olan peteklerin vanaları kısılarak daha fazla suyun uzakdaki peteklere gitmesi sağlanmasıdır. Bu uygulamada sıcak su giriş vanaları tam açın , sonra kombiye yakından uzağa doğru ilk petekden itibaren sırasıyla çıkış vanasını tam kapayıp sonrasında çeyrek tur, yarım tur ve 3/4r tur olarak ilk üç peteği ayarlayın , diğer ısınan peteklerinde çıkış vanalarını 2 tur olarka açın. Burda dikkat edilecek konu, bazı vanalar 8 turda bazıları 4 turda tam açılıp tam kapanabilir. 8 turda açılan peteklerde büyüklüğünede bağlı olarak misal 1 mt ise 1 tura yakın açılması gerekir.

    Sirkülasyon pompaların genelde 2 veya 3 kademelidirler. Eğer sizin kombinin yarı 2 de ise 3 kademeye geçilerek deneme yapılabilir.
    Ancak öncelikle reglaj denemesi yapılmalı , zira reglaj başarılı olursa (sizin uygulamada olma ihtimali çok yüksek) gereksiz yere daha yüksek devirde, sirküleyi çalıştırıp hem ömrünü hemde elektrik tüketimini artırmaya gerek yokdur.

    Reglaj genelde bu tür sorunu olan bir çok tesisatta netice veren kolay, etkili ve de ucuz (hatta siz yaparsanız ücretsiz) bir çözümdür. Uygulamasıda kolaydır ama küçük ayarlarla yapıldığından zaman alır, biraz sabır gerektirir.

    Bağlantı olarak çapraz veya alttan giriş karşı alttan çıkış daha doğrudur. Çapraz tercih edilir. Ben peteklerimde alttan giriş ve çıkış kullanıyorum.
    Tesisatla ilgili diğer çap daralması, yanlış bağlantı, hatalı dağıtım vb. arkadaşlarda belirtmişler.

    Birde 1 mt üstü pkkp22 h:60 vb gibi peteklerde orta alt kısımlar daima üst kısımlara göre daha soğuk olurlar. H:6 peteklerde bu noktalar ile üst kısım arasında 7-8 dereceyi bulan farklar olabilir. Bunu normalde kabul edebilirisiniz , zira ısınan suyun yoğunluğu değiştiğinden , daha yoğun soğuk su tarafından yukarı itilir, ayrıca soğuk hava daima zemindedir, peteklerin ilk olarak bu kısımları soğuk hava ile temas eder ve daha çabuk soğurlar. Bende petekler alttan giriş alttan çıkış olduğu halde (normalde suyun kısa yolu tercih edip alttan hızlı geçmesi düşünülür) yine bu noktalar, üst kısma göre daha ılıklar. 45 derecede üst kısıma göre bu noktalar 37-38 derecelerdeler. Bunuda kontrol edin. Kolay gelsin.

    aynı sorun bende de var. ilgili bilgileri vereyim .

    Evim 150 metrekare
    3 oda bir salon bir mutfak
    salon 30 metrekare
    odalar ve mutfak 15 metrekare civarlarında (birkaç metrekare fazla olabilir)
    sistem sıfır evi 3 ay önce aldım.
    salonda 1 metrelik iki petek var ve yatak odasında 1metrelik petek var diğer petekler 90 lık ve 60 lık.toplam petek metresi 7.5 metre civarında.
    peteklerin sıcak su girişi sağ üst taraftan çıkış yine sağ alt taraftan.
    kombi bosh condense 2000 yoğuşmalı.
    kombiden regülatöre gidiyor oradan peteklere dağılıyor ve dönüyor su.

    Sorun şu : peteklerin alt tarafı ısınmamakla birlikte dönüş su borusunda bi titreme var.
    antre mutfak ve banyonun ısınmasında problem yok peteklerin altı ve üzeri aynı sıcaklıkta. diğerleri değil. bu ısınan petekler kombiye uzak diğerleri kadar en aazından. çünkü kombiden regülatöre oradan peteklere gidiyor.hava kontrolü yaptım.
    servis o sesin ve ısınmamanın tesisattan kaynaklandığını söylüyor. ses uğultu şeklinde. kombi ile regülatör arasındaki bağlantıyı kırdırıp kontrol ettirdim. bir yerde daralma kaynak yumması dediler orayı yenilediler. yaptılar. düzeldi. bikaç gün sonra tekrar başladı.
    servis çağırdım kombiden değil sirkülasyon sesi bu tesisat hatası dediler. yine aynı yerleri kırdırmam mı lazım. ne olacak bu durum.
    aynı zamanda ses ve titreme hemen kombiye giriş (dönüş borusunda) te oluyor elimi biraz bastırırsam ses kısılıyor. gayet güzel çalışıyor. ama ısınmada bir değişiklik oluyor mu denemedim. bu sorun 50 derecenin altında oluyor üstüne çıkarsak haliyle üst tarafın sıcaklığı arttığı için alt taraf ile aradakı sıcaklık farkı azalıyor. sirkülasyon pompası 2 de 3 e çıkardığımm zaman ıslık sesi gibi bir ıslık geliyor. sıcaklıkta ise aşırı bir değişme olmuyor.
    kendim şöyle bir deneme de yaptım. kombiden regülatöre giden sıcak gidiş borusunun ucunu regülatörden çıkardım ve bi kova koydum ağzına kombinin suyunu bastığımda hiç de basınçlı bir su gelmedi suyun çok basınçlı gelmesi gerekmez mi bir tıkanıklık mı var. ses bu sıcak su borusundan gelmiyor peteklerden dönen borudan geliyor.

    sistemi 8 aralık 2012 de kullanmaya başladım. iki hafta sorun yoktu ya da biz algılamıyorduk bir aydır bu sorun var.


    bir de reglaj ayarını tam anlamadım tesisat için yapabileceğim şekilde anlatır mısınız.


    tesisat : kombi mutfakta
    regülatör : kombiye on metre
    sırasıyla:
    antre peteği : regülatöre 1 metre ısınıyor.
    banyo peteği : regülatöre on metre ısınıyor (havlupan)
    yatak odası peteği : 1 metre regülatöre 12-13 metre ısınmıyor
    çocuk odası peteği :90 cm regülatöre 12 metre ısınmıyor
    salon petekleri : 1 er metre iki tane : ısınmıyor regülatöre 13-14 metre
    mutfak peteği : 1 metre regülatöre 7-8 metre ısınmayanlara göre daha iyi
    oturma odası : 1 metre ısınıyor regülatöre 9 metre

    petek boylarını ve uzaklıkları tahmini yazdım

    yardımcı olursanız sevinirim.




  • normal ısınan peteklerde dirsek az olduğundan sıcak su ve soğuk su dönüşleri tam olur.dieğer peteklerin dönüş suyu yavaşlar ve bunu kombi algılayamaz.ii çalışan peteklerin dönüş suyu ısınınca diğerlerini de ısındı görür ve ısıtmayı keser.böylece diğer petekler ısınmaz.tam ısınan peteklere reglaj yapılırsa diğer peteklerin su dönüş hızları ve ısısı ayarlanabilir.bu zamannınızı alacaktır tabiiki.ben bir hafta deneme yanılma yöntemiyle durumu normale dödürdüm sayılır.birde dönüş suyu vanasının altında süzgeçli vana var.sökülmesi kolay.fakat delikleri o kadar ince ki nerdeyse elktrik süpürgesifiltresi gibi.bu bana çok saçma geldi,deliklerin o kadar ince olması.ısınan su zaten suyun içindeki organizmaları katı hale dönüştürür peteklerin iç çürümeleri de buna katılınca içinde bir hayli katı cisim oluşuyor.serçe parmağı büyüklüğündeki filtre ve de ince delikli ne kadar akıllıca olur bilemiyorum o kadar masraf ediyoruz ısınmaya yetkililer lütfen bu konuyu düşünüp görünen saydam filtre (birazda büyük olursa hiç olmazsa el kadar olabilir) üretir ve geliştirirlerse milli gelire büyük katkısı olur ve kullanıcıyı madur etmemiş olur.Ben filtreyi çıkardım ama temizdi çünkü su devir daim etmiyor çöp ve tozlar dibe çöküyordu.parmağımla kombiye giden deliği kapadım.birelimle tesisata su pompaladım.vananın tesisat suyu dönüş kısmındaki delik açık olacağından tozlu ve çöplü suyu 15-20 sürahi boşalttım.toz ve siyah çöpler bittiğinde (siyah demiyorum çünkü tesisat suyu petek yağından dolayı kirli gözükebilir) tesisata su basmayı bıraktım.filtrenin deliklerini ince bir çeviyle biraz genişlettim.Şimdi su devirdaimi daha ii çalışıyor ve su zorlanmadan filtreden geçiyor.




  • Sevgili abilerim,
    Bu forumdonanım sitesi sayesinde bir çok fayda gördüm. benimde fayda gördüğüm birşeyi yazıp insanlara faydalı olmak amacıyla yaşadığım bir tecrübeden bahsetmek istiyorum.
    arkadaşlarla birlikte eve çıktımıştık geçen sene kışın kombiyi yaktığımızda kaloriferlerin alt kısımları ısınmıyor üst kısımları ısınıyordu bi odadaki petek ise çok zor ısınıyordu. o aralar benim bi arkadaşım evinin peteklerini temizleyen kimyasal temizleme sıvılarının olduğunu ve temizlettiğini söyledi ve baya faydalı olduğunu söyledi. bizde evdeki petekleri temizlettik ve gerçekten o yanmayan petekler cayır cayır yanmaya başlamasının yanında ayda 50 70 tl kar etmeye başladık. böyle bir sorununuz varsa tavsiye ederim gerçekten..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtailor

    Sevgili abilerim,
    Bu forumdonanım sitesi sayesinde bir çok fayda gördüm. benimde fayda gördüğüm birşeyi yazıp insanlara faydalı olmak amacıyla yaşadığım bir tecrübeden bahsetmek istiyorum.
    arkadaşlarla birlikte eve çıktımıştık geçen sene kışın kombiyi yaktığımızda kaloriferlerin alt kısımları ısınmıyor üst kısımları ısınıyordu bi odadaki petek ise çok zor ısınıyordu. o aralar benim bi arkadaşım evinin peteklerini temizleyen kimyasal temizleme sıvılarının olduğunu ve temizlettiğini söyledi ve baya faydalı olduğunu söyledi. bizde evdeki petekleri temizlettik ve gerçekten o yanmayan petekler cayır cayır yanmaya başlamasının yanında ayda 50 70 tl kar etmeye başladık. böyle bir sorununuz varsa tavsiye ederim gerçekten..

    Nasıl temizliyorlar petekleri bu kimyasal ile. 3+1 ev kaça mal oluyor.




  • cem_hakan kullanıcısına yanıt
    peteklerdeki suyu boşaltıyolar. zaten simsiyah bi su çıkıo arkasından suyle birlikte o kimyasal maddeyi veriolar ( bizimki nano cleandı herhalde ) kırmızı bişi peteklerde bisüre dolaştırdıktan sonra klozete döküyorlar. dökerken görüyorsunuz birikmiş kireçleri tortuları arkasından duruluyorlar.bizden sonra bizim apartmandakilerin çoğu yaptırdı :) fiyat konusunda yanlış hatırlamıyorsam 175 tl ye anlaşmıştık. bizimkide 3 + 1 di. ama daha büyük daha küçük olursa fiyat ne kadar değişir bilmiyorum..
  • Teşekkürler, adamlara ulaşacağımız bir telefon numarası var mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem_hakan

    Teşekkürler, adamlara ulaşacağımız bir telefon numarası var mı acaba?

    benimle ilgilenen arkadaşın hala numarası bende var isteyenler olrsa özelden verebilirim. bu sayfada vermek uygun olmaz diye düşünüyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etnaservis@hotmail.c

    SON PETEK ISINMAMASI VEYA PETEKLERİN ALT KISIMLARININ DAHA AZ ISINMASI İLE İLGİLİ BİRKAÇ ÖRNEK:
    Kombi tesissatında çok dirsek varsa ısınmada sorun yaşarsınız. Tesisiatı yaparken usta plastik poruyu cok ısıtıp yapıştırımış borunun veya fitings malzemenin içini daraltmıştır o hat ısınmaz veya az ısınır.usta tesisatı yaparken kafası dalmıştır gidiş dönüşü yanlış bağlamıştır (ale yi rötüre- rötürüde aleye)o hat veya o petek çok az ısınır.Kombinin filitresi tıkalıdır az ısınır genelde altlar daha az ısınır.Tesisisat tek bir hattan dolaşır son petekler az ısınır veya altlarda daha az ısı olur.Kombinin devirdaim motorunun deviri düşmüştür son petekler az ısınır. Ana hat borusu ince çekilmiştir tesisat ısınma sorunu olur genelde kombiye uzak peteklerde bu görülür.
    Benim aklıma gelen , gözümle gördüğüm ve şahit olduğum konular bunlar.

    _____________________________


    üst kısımları genelde sıcak, bazıları çok sıcak olmasına rağmen altlar ılık bile değil, 9 metre 8 parça peteğin geneli böyle, çok yakın peteklerde bile altlar ısınmıyor, sorun ne olabilir, zemin altı geri dönüşlerde tıkanma olabilir mi?




  • Peteklerde sıkıntı vardır hocam..
  • yüksel75 Y kullanıcısına yanıt
    Tesisat kaç yıllık?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Tesisat kaç yıllık?

    zemin altı tesisatı 2 yıllık, petek kombi bir iki haftalık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Te Amo Querido

    Peteklerde sıkıntı vardır hocam..

    petekler yeni olduğundan. zannetmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yüksel75

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Tesisat kaç yıllık?

    zemin altı tesisatı 2 yıllık, petek kombi bir iki haftalık

    Büyük petekler çapraz bağlantılıysa ve yüksek kazan sıcaklığında örneğin 60°C de fark azalıyorsa veya olmuyorsa sıkıntı yok, fark devam ediyorsa yer altındaki tesisatı ayrıca temizletmeniz gerekiyordur.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    sadece 2 metrelik çapraz bağlı, diğer 1.5 metrelik 3 petek çapraz bağlı değil. Onlarıda çapraza çevirtecem. Ayrıca dün filtreye baktık temiz. Galiba 1.5 metrelikleri çapraza çevirirsem dolaşım tahminim hızlanır ve sorun çözülür diye düşünüyorum.
  • yüksel75 Y kullanıcısına yanıt
    Sadece 2 metrelik petek açık olursa sorun düzeliyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Sadece 2 metrelik petek açık olursa sorun düzeliyor mu?

    hayır, özellikle kombiye en yakın peteğin alt kısmı soğuk. Termostatik vana da sorun olabilir mi acaba diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yüksel75

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Sadece 2 metrelik petek açık olursa sorun düzeliyor mu?

    hayır, özellikle kombiye en yakın peteğin alt kısmı soğuk. Termostatik vana da sorun olabilir mi acaba diyorum.

    Termostatik vana takılı tüm peteklerde o fark olabiliyor özellikle düşük kazan sıcaklıklarında, bende bile var.
  • toxicpoet T kullanıcısına yanıt
    filitreyi temizleyin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.