Şimdi Ara

PERT KAYITLI ARAÇ SATIŞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta belirttiğim üzere 16.03.2017 tarihinde bir 10.000TL ye bir motosiklet aldım.2-3 Ay kullandıktan sonra aile içi geçimsizliğimden dolayı motoru sattım.Motoru sattıktan 2 gün sonra sattığım kişi hasar kaydı olduğunu(7445 TL HASAR KAYDI %70 ini geçiyor),geri almamı yoksa dava açacağını söyledi.Tebligat yolladı ve motoru geri aldım.Daha sonra aldığım kişiyi aradım o bana hasar kaydı olduğunu söylemiş ???(Kesinlikle böyle bir şey olmadı ilanda da belirtmemiştir.)Şimdi haziran da davam var sizce sonuç ne olur yardımcı olursanız sevinirim içim rahatlar en azından.



  • Ayıplı mal satışında satın alan kişi satıcıya karşı ücretsiz onarım talebinde bulunabileceği gibi, ürünün onarılmasını tercih etmeyip, ayıplı ürünü ayıplı olmayan bir ürünle değiştirme, ürünün bedelinde indirim veya ürünü iade edip bedelin geri ödenmesi yönündeki talep haklarından birisini kullanabilir.
    Sizin olayınızda karşı taraf ürünü iade etmiş zaten sizin yapmanız gereken şey bedeli ödeyip zararı gidermek.
    Çok sorun olmaz.
    Ancak duruşmada motoru sattığınız kişinin hasar kaydını size ihbar etmediği hususunu özellikle belirtin.
    Hasar kaydından sizin de haberiniz yoksa size motoru satan kişiye zararınızı gidermesi için siz de dava açabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TTSUBASA -- 10 Şubat 2018; 22:40:11 >
  • TTSUBASA kullanıcısına yanıt
    Zaten ben dava açtım.Sadece bana geri veren adamınkini hemen kabul ettim.Merak ettiğim şuan mağdur benim ne gibi bir şey olabilir.Noter masrafı vergisi sigortası manevi tazminatı ya da davayı kazanabilir miyim ?
  • Bu hasar kaydının size bildirilmediği, hasar oranı ve satış fiyatından belli oluyor zaten.yani karşı tarafın kaydı size bildirdiği iddiası bi şeyi değiştirmez.
    Siz masraflarınızı belgelemeye bakın, karşı taraf zararlarınızı gidermekle yükümlü.
  • TTSUBASA kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim bilgilendirme için içimi ferahlattınız.Şimdi ben bu motoru düzenli kullanmıyorum.İlk dava 7 Haziran ve Motorun muayenesi 11 Haziran da bitiyor.Motorun lastikleri aldığımdan beri çok kötü muayeneden geçemeyecek kadar ve arka sinyalleri yok.Ben bunları almalımıyım ne yapmalıyım?Almassam muayeneden geçemez.Alırsam parasını ben mi ödemiş olacam yoksa onlara ödetebilir miyim? Tekrardan çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.