Şimdi Ara

Pert Aracın Sağlam Diye Satılması (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
522
Cevap
10
Favori
150.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hiç düşünme aç davayı, telefon kaydını da delil olarak göster
    bu tür sahtekarlık içeren davalarda daima tüketici lehine karar çıkıyor
    hatta tazminat davası bile açıp kazanırsın
    200 tl belki önemli değil ama kazıklanmak kötü bir olay
    yanlarına bırakma
  • Pert araçlara(hukuki adı gizli ayıp)dikkat edelim
    Günümüzde otomobil tutkunlarının sık sık karşılaştığı sorunlar; aracı satın aldıktan sonra ortaya çıkan pert araç kaydı, hava yastıklarının patlamış olması, sıfır araçlarda boyamanın ortaya çıkması vs.

    Daha sonra bu tuzağa başkalarının düşmemesi için başıma gelen bir alım satım ilişkisini bu forum aracılığı ile sizlerle paylaşmak istedim.

    Aşağı da sizlere aktarmış olduğum nedenlerden ötürü araç alım satımında izlenen bazı yol ve yöntemlerin güvenilirliğinin olmadığını açık bir şekilde göreceksiniz.

    Bir alıcı olarak yapmış olduğum tüm hususları sırasıyla aktarıyorum.

    a) Tanıdığım bir motorcu ustası marifetiyle incelettirdim ve bana araçta genel anlamda sorun olmadığını söyledi.

    b) Sonrasında aracı profesyonel anlamda araç kontrol işini yapan ARAÇ TEST MERKEZİ'ne(exspertiz) götürdüm ve orasıda aracın % 72,0 sağlam olduğuna ilişkin rapor düzenledi. Exspertizce düzenlenen raporda aracın PERT(gizli ayıp) olduğuna ilişkin herhangi bir ibare yoktur. aynı zamanda aracın hava yastıkları patlak olmasına rağmen exspertiz raporunda sağlam olarak nitelendirilmiştir.

    Araç test merkezi yetkililerince şifahi olarak yapmış olduğum görüşmede test aşamasında kurumsal olarak aracın hava yastığı gösterge ışığını dikkate aldıklarını, aracın hava yastıklarının içini açarak kontrol etmelerinin mümkün olmadığını ve bu nedenle aracın hava yastıklarının patlak olup olmadığına ilişkin ikaz ışığı haricinde herhangi bir güvence veremeyeceklerini, patlak olan hava yastıklarının sağlam süsü verilmesinin suç olduğunu beyan etmişlerdir

    c) Yine halk arasında çokça kullanılan mesaj yoluyla plakadan araç sorgulama uygulaması olan ve hiçte güvenilir olmayan 5664?e aracın eski plakası üzerinden mesaj gönderdim. Sorgulama cevabında araçta küçük bir çarpmadan dolayı 600,00 TL. civarında işlem yapılmış ancak aracın PERT(gizli ayıp) olduğuna ilişkin herhangi bir ibareye rastlanılmamıştır.

    d) Aracın servisi ile irtibat kurarak aracın şase ve motor numarasından kontrolünü yaptırdım ve servis kayıtlarında da ufak parça değişiklikleri dışında aracın PERT(gizli ayıp) olduğuna ilişkin herhangi kayda rastlanılmamıştır.

    f) Araç sahibi, sahibinden.com internet sayfası üzerinden vermiş olduğu ilanda da aracın PERT(gizli ayıp) olduğuna ilişkin herhangi bir açıklamada bulunulmamıştır.

    g) Aracın sahibine hava yastıklarında bir sorun olup olmadığını herhangi bir kaza nedeniyle hava yastıklarının patlayıp patlamadığını defalarca sordum ve kendisi de defalarca ben araçla herhangi bir kaza geçirmedim hava yastıkları sağlam diye beyanda bulunmuştu.

    Son olarak aracın pazarlığını yaptık ve 28.350,00 TL. olarak anlaştık.

    3-) Yukarıdaki açıklamalarımdan görüleceği üzere bir alıcı olarak; örf ve adete göre olsun diğer hususlara göre olsun bütün yükümlülüklerimi yerine getirdikten sonra ve yukarıda açıklamaya çalıştığım tüm bu hususlara güvenerek aracı noter satış sözleşmesi ile satın aldım.

    4-) Aracı teslim aldıktan birkaç gün sonra trafikte ilerlerken direksiyon simidinde bulunan aynı zamanda aracın ambleminin bulunduğu göbek sarsıntının etkisiyle yerinden çıktı ve üzerime düştü ve bu surette altından hava yastığı belirdi.

    5-) Bu durumun normal olmadığı kanısına vararak aracı göstermek üzere aracı özel Toyota Corolla servisine götürdüm. Serviste çalışan ustalar direksiyon simidinde yapmış oldukları incelemede hava yastıklarının daha önce patlamış olduğunu ve o haliyle yaptırılmak suretiyle yuvasına geri sokulup üzerinin kapatıldığını herhangi bir kaza durumunda aracın hava yastıklarının patlamayacağını ve can güvenliğimin olmadığını söylediler. Özel servis çalışanlarınca bana söylenen bir diğer husus ise araçta bulunan hava yastıklarının durup dururken patlamayacağı ancak ağır bir kaza neticesinde patlayacağı ve aracın geçmişini incelemem, araştırmam gerektiğiydi.

    Bunun üzerine tanıdık bir sigortacı vasıtasıyla haricen yaptırdığım inceleme ve sorgulama sonucunda aracın ilk sahibinde iken meydana gelen kazada ağır hasara uğradığı ağır hasar türünün TAM ZİYA NEDENİYLE PERT OLUDUĞU'nu öğrendim. Aracın PERT(gizli ayıp) olduğunu öğrenmeme ilişkin bir diğer husus ise Bilgi ve Gözetim Merkezince sigorta acentelerine sunulan bir hizmet olan tramer poliçe uygulaması denilen bu sistemin, sadece sigortacıların kullanmış olduğu hatta bazı sigortacıların bile bu sistemi kullanamadığı göz önüne alındığında vatandaş olarak alım satım aşamasında benim bu bilgilere ulaşma şansım oldukça zor bir yol ve yöntem olmasıydı.

    Şimdi içinizden bir kaçınız şöyle bir şey düşünebilir, iyi de kardeşmi madem buna bakabiliyordun aracı satın almadan neden bakmadın. Haklısınız belki bakılabilirdi yalnız siz hiç şeytanla alış veriş yaptınız mı karşınız da ki şeytan olunca mevzu mahkemelik oluyor. Ayrıca bu konuyla ilgili Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin E. 2012/15893, K. 2012/25280 sayılı kararında; ?davacının satın aldığı araçla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğünce tutulan kayıtları ve aracın sigorta kayıtlarını inceleme yükümlülüğü yoktur. Davalı satış öncesi davacıyı aracın pert olduğu konusunda bilgilendirdiğini veya alıcının bu hususu bildiğini, ispatlayamamıştır. Davalının iyi niyetli olduğu söylenemez. Satışa konu araç hukuki ayıplıdır. Satıcı ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur.? hükmüne yer vermiştir.

    Bütün bu işlemlerden sonra satış işlemini gerçekleştiren aracı aldığım kişiyi aradım. Kendisine bana PERT(gizli ayıp) olmuş daha sonra sigorta şirketinden alınıp yapılarak trafiğe kullanıma çıkarılmış aracı sattığını, aracını geri almasını ve paramı iade etmesini söylemiş isem de ben bunu yapamam, geri para iadesi yapamam, aracı 2009 yılından beri kullandığını kendisinin araç ile büyük çaplı tam ziyaya yol açacak bir kaza geçirmediğini, dolayısıyla yapılan araç satış sözleşmesinden dönmeyeceğini beyan etti ve dava açmam gerektiğini söyledi.

    Hal böyle olunca aracı satın almış oluduğum kişiye aracı satın aldıktan bir hafta sonra aracı alıp paramı geri iade etmesi için ihtarname çektim;

    Borçlar Kanunu madde 227'de belirtildiği üzere;

    Satıcının satılanın ayıplarından sorumlu olduğu hâllerde alıcı olarak tarafıma tanınan seçimlik haklardan biri olan ?1. Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme.? hakkımı kullanmak istediğimi kendisine ihtar ve ihbar ettim.

    15-) İhtarnamede içerik olarak; ayıbını gizleyerek, ağır hasarlı aracı (pert olmuş yapılıp trafiğe çıkarılmış) geri almasını, ödediğim araç bedelini tarafıma iade etmesini bunu yapmadığı taktirde aleyhine gizli ayıptan dolayı ayıba karşı tekeffül hükümleri çerçevesinde dava açacağımı, bildirdim.

    16-) İhtarname ilgili kişiye tebliğ edilmiştir. Lakin davalı ihtara yazılı veya sözlü hiçbir şekilde cevap vermediği için Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açmak zorunda kaldık.

    Yukarıda belirttiğim hususlar dilerim başkalarına ışık olur. Ve benim gibi başkaları da mağdur olmaz.




  • işin yoksa mahkemelerde sürün dur şimdi
  • aynen uğraşıp duruyorum. ama davanın sonunda bir de tazminat aşaması var. işte o aşamada zevk alma sırası bana geçiyor. mutluluktan uçurmayı düşünüyorum karşı tarafı...

  • DAVACI : ........................... (T.C. Kimlik No: ........................)
    ADRES:...................................................................
    Cep Tel: .............................
    DAVALI : ............................. (T.C. Kimlik No: .......................)
    ADRES:...................................................................
    Cep Tel: .................................

    H. ESAS DEĞER : 28.350,00

    DAVANIN KONUSU : ............. ili 3. Noterliğinde düzenlenmiş olan ...../...../2015 tarih ve .......... yevmiye numaralı araç satış sözleşmesi ile davalıdan 26.187,00 TL. kasko bedeli üzerinden tarafıma 28.350,00 TL.'ye satışı yapılarak adıma kayıt ve tescil edilen, TOYOTA COROLLA 1.6 marka, 2004 modelli, ................................. ŞASİ ve ....................... motor numaralı araç için ................... ili 3. Noterliğinde düzenlenmiş olan ......./......../2015 tarih ve .............. yevmiye numaralı araç satış işleminin İPTALİ ile araç için ödemiş olduğum 28.350,00 TL'nin ödeme günü olan noter satış işleminin gerçekleştirildiği ........../........../2015 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte tarafıma ödenmesine karar verilmesi talebinden ibarettir.
    AÇIKLAMALAR :
    1-) Davalının 09/08/2015 tarihinde sahibinden.com internet sayfası üzerinden vermiş olduğu ilan üzerine kendisiyle ................... numaralı telefondan irtibat kurdum. Kendisine aracı alma isteğinde bulunduğumu beyan ettim ve kendisi 10/08/2015 tarihinde uygun olduğunu ve araca bakabileceğimi söyledi.
    2-) Bunun üzerine 10/08/2015 tarihinde aracı ................ilinden ................ ilçesine getirdi ve bir alıcı olarak aracı sırasıyla;
    a) Tanıdığım bir motorcu ustası marifetiyle incelettirdim ve bana araçta genel anlamda sorun olmadığını söyledi.
    b) Sonrasında aracı profesyonel anlamda araç kontrol işini yapan ARAÇ TEST MERKEZİ'ne götürdüm ve orasıda aracın % 72,0 sağlam olduğuna ilişkin rapor düzenledi. Merkezce düzenlenen raporda aracın PERT(gizli ayıp) olduğuna ilişkin herhangi bir ibare yoktur.
    c) Yine halk arasında çokça kullanılan mesaj yoluyla plakadan araç sorgulama uygulaması olan 5664’e aracın eski plakası olan ..... RB ...... üzerinden mesaj gönderdim ve buradan gelen mesajda da araçta küçük bir çarpmadan dolayı 600,00 TL. civarında işlem yapıldığı ancak aracın PERT(gizli ayıp) olduğuna ilişkin herhangi bir ibareye rastlanılmamıştır.
    1
    d) Aracın Samsundaki servisi olan TOYOTA PLAZA ile irtibat kurarak aracın şase ve motor numarasından kontrolünü yaptırdım ve servis kayıtlarında da ufak parça değişiklikleri dışında aracın PERT(gizli ayıp) olduğuna ilişkin herhangi kayda rastlanılmamıştır.
    e) Davalının sahibinden.com internet sayfası üzerinden vermiş olduğu ilanda da aracın PERT(gizli ayıp) olduğuna ilişkin herhangi bir açıklamada bulunulmamıştır.
    f) Davalıya aracın hava yastıklarında bir sorun olup olmadığını herhangi bir kaza nedeniyle hava yastıklarının patlayıp patlamadığını defalarca sordum ve kendisi de defalarca ben araçla herhangi bir kaza geçirmedim hava yastıkları sağlam diye beyanda bulunmuştur.

    3-) Yukarıdaki açıklamalarımdan görüleceği üzere bir alıcı olarak; örf ve adete göre olsun diğer hususlara göre olsun bütün yükümlülüklerimi yerine getirdikten sonra ve yukarıda açıklamaya çalıştığım tüm bu hususlara güvenerek aracı davalıdan ............ ili 3. Noterliğinde düzenlenmiş olan ............/........../2015 tarih ve ................. yevmiye numaralı araç satış sözleşmesi ile satın aldım.
    4-) Araç satın alındıktan sonra ....... ST ....... plaka numarası ile adıma kayıt ve tescil edilmiştir. Aracı teslim aldıktan birkaç gün sonra trafikte ilerlerken direksiyon simidinde bulunan aynı zamanda aracın ambleminin bulunduğu göbek sarsıntının etkisiyle yerinden çıktı ve üzerime düştü ve bu surette altından hava yastığı belirdi.
    5-) Bu durumun normal olmadığı kanısına vararak aracı göstermek üzere 18.08.2015 günü sanayide bulunan özel Toyota Corolla servisine aracı götürdüm. Serviste çalışan ustalar direksiyon simidinde yapmış oldukları incelemede hava yastıklarının daha önce patlamış olduğunu ve o haliyle yaptırılmak suretiyle yuvasına geri sokulup üzerinin kapatıldığını herhangi bir kaza durumunda aracın hava yastıklarının patlamayacağını ve can güvenliğimin olmadığını söylediler. Özel servis çalışanlarınca bana söylenen bir diğer husus ise araçta bulunan hava yastıklarının durup dururken patlamayacağı ancak ağır bir kaza neticesinde patlayacağı ve aracın geçmişini incelemem, araştırmam gerektiğiydi.
    6-) Keza aracı satın alma sürecinde davalıya aracın hava yastıklarında herhangi bir sorun olup olmadığını, bir kaza nedeniyle patlayıp patlamadığını defalarca sordum ve kendisi de defalarca aracı kendisinin kullandığını söyleyerek hava yastıklarının sağlam olduğuna ilişkin beyanda bulunmuştur.
    Halbuki arka planda aracın hava yastığı ikaz göstergesi ile oynanmak suretiyle patlak olan hava yastıklarının sağlam olduğu kanaati uyandırılması( bir diğer gizli ayıp) sağlanmıştır. Bu husus ile ilgili ARAÇ TEST MERKEZİ yetkililerince şifahi olarak yapmış olduğum görüşmede test aşamasında kurumsal olarak aracın hava yastığı gösterge ışığını dikkate aldıklarını, aracın hava yastıklarının içini açarak kontrol etmelerinin mümkün olmadığını ve bu nedenle aracın hava yastıklarının patlak olup olmadığına ilişkin ikaz ışığı haricinde herhangi bir güvence veremeyeceklerini ve aynı zamanda patlak olan hava yastıklarının sağlam süsü verilmesinin suç olduğunu beyan etmişlerdir. Bu konuyla ilgili mahkeme kanalıyla bir rapor hazırlanılması istenildiği taktirde olayın niteliğine göre gereken açıklamayı yapacaklarını ve mahkemeye sunacaklarını beyan etmişlerdir.

    2
    7-) Bunun üzerine haricen yaptırdığım inceleme ve sorgulama sonucunda aracın ilk sahibinde iken 20/03/2009 tarihinde meydana gelen kazada ağır hasara uğradığı ağır hasar türünün TAM ZİYA OLDUĞUNU, Libertiy sigorta A.Ş.'ne 23/03/2009 tarihinde ihbarda bulunulduğu ...................... hasar dosya numarası üzerinden işlem gördüğü ve aracın TAM ZİYA NEDENİYLE PERT OLUDUĞUNU 18/08/2015 tarihinde öğrendim.
    8-) Bu aşamalardan sonra davalının beyanlarının gerçeğe aykırı bir beyan olduğu söz konusu aracın hava yastıklarının kullanılamaz durumda olması( bir diğer gizli ayıp) ve PERT(gizli ayıp) kaydının ortaya çıkmasından sonra anlaşılmış oldu.
    9-) Aracın PERT(gizli ayıp) olduğunu öğrenmeme ilişkin bir diğer husus ise Bilgi ve Gözetim Merkezince sigorta acentelerine sunulan bir hizmet olan tramer poliçe uygulaması denilen bu sistemin, sadece sigortacıların kullanmış olduğu hatta bazı sigortacıların bile bu sistemi kullanamadığı göz önüne alındığında vatandaş olarak alım satım aşamasında benim bu bilgilere ulaşma şansım oldukça zor bir yol ve yöntemdir.
    10-) Profesyonel anlamda exspertiz yükümlülüğünü üzerine alarak araç hakkında 72,0 sağlam olduğuna ilişkin rapor düzenleyen ve PERT(gizli ayıp) olmuş aracı satın almama neden olan ARAÇ TEST MERKEZİ'ne ve yine PERT(gizli ayıp) olmuş bir aracı trafiğe yeniden kazandırma yoluna giderek mağduriyet yaşamama neden olan LİBERTY SİGORTA A.Ş.’ye yasal yollara başvurma hakkımı saklı tutuyorum.
    11-) Borçlar Kanunu madde 223'de belirtildiği üzere;
    Alıcı, devraldığı satılanın durumunu işlerin olağan akışına göre imkân bulunur bulunmaz gözden geçirmek ve satılanda satıcının sorumluluğunu gerektiren bir ayıp görürse, bunu uygun bir süre içinde ona bildirmek zorundadır.
    Alıcı gözden geçirmeyi ve bildirimde bulunmayı ihmal ederse, satılanı kabul etmiş sayılır. Ancak, satılanda olağan bir gözden geçirmeyle ortaya çıkarılamayacak bir ayıp bulunması hâlinde, bu hüküm uygulanmaz. Bu tür bir ayıbın bulunduğu sonradan anlaşılırsa, hemen satıcıya bildirilmelidir; bildirilmezse satılan bu ayıpla birlikte kabul edilmiş sayılır, hükmü gereği;
    12-) Davalı .......adı............. ......soyadı........ aradım. Kendisine bana PERT(gizli ayıp) olmuş daha sonra sigorta şirketinden alınıp yapılarak trafiğe kullanıma çıkarılmış aracı sattığını, aracını geri almasını ve paramı iade etmesini söylemiş isem de ben bunu yapamam, geri para iadesi yapamam, aracı 2009 yılından beri kullandığını kendisinin araç ile büyük çaplı tam ziyaya yol açacak bir kaza geçirmediğini, dolayısıyla yapılan araç satış sözleşmesinden dönmeyeceğini beyan etti ve dava açmam gerektiğini söyledi.
    13-) Ayrıca belirtmek istiyorum ki davalı aracı 2009'dan bu yana kullanmakta ve bu araca her yıl düzenli olarak sigorta poliçesi düzenlettirmek zorundadır. Davalının aracın pert olduğunu 6 yıldır bilmiyordum demesi hayatın olağan akışına aykırı bir durumdur. Aracın pert olduğunu bilmiyordum diye beyanda bulunan davalı bu durumun ortaya çıkmasından sonra kendisine ulaşma çabası içerisine girmiş isem de telefonlarıma bile cevap vermemek suretiyle bu durumdan kaçınmıştır.
    Davalının “bilmiyordum” beyanına ilişkin olarak Borçlar Kanunu madde 219'a göre;
    Satıcı, alıcıya karşı herhangi bir surette bildirdiği niteliklerin satılanda bulunmaması sebebiyle sorumlu olduğu gibi, nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, hukuki ya da ekonomik ayıpların bulunmasından da sorumlu olur.
    3
    Satıcı, bu ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur.
    14-) Hal böyle olunca davalıya gecikmeksizin ........ ili 3. Noterliği'nden ........./.........../2015 tarih ve ............... yevmiye numarası ile keşide ettiğim ihtarname ile;
    Borçlar Kanunu madde 227'de belirtildiği üzere;
    Satıcının satılanın ayıplarından sorumlu olduğu hâllerde alıcı olarak tarafıma tanınan seçimlik haklardan biri olan “1. Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme.” hakkımı kullanmak istediğimi kendisine ihtar ve ihbar ettim.
    15-) İhtarnamede içerik olarak; ayıbını gizleyerek, ağır hasarlı aracı (pert olmuş yapılıp trafiğe çıkarılmış) geri almasını, ödediğim araç bedelini tarafıma iade etmesini bunu yapmadığı taktirde aleyhine gizli ayıptan dolayı ayıba karşı tekeffül hükümleri çerçevesinde dava açacağımı, bildirdim.
    16-) İhtarname davalı çarşıda olduğundan ilgili mahalle muhtarı imzasına 21.08.2015 günü tebliğ edilmiştir. Lakin davalı ihtara yazılı veya sözlü hiçbir şekilde cevap vermemiştir.
    17-) Borçlar Kanunu madde 227'de;
    Tarafıma bir hak olarak tanımlanan “Alıcının genel hükümlere göre tazminat isteme hakkı saklıdır.” hükmüne binaen davalıya karşı tazminat hakkımı da saklı tutuyorum.
    18-) Borçlar Kanunu madde 229'da ise;
    Satış sözleşmesinden dönen alıcı, satılanı, ondan elde ettiği yararları ile birlikte satıcıya geri vermekle yükümlüdür. Buna karşılık alıcı da, satıcıdan aşağıdaki istemlerde bulunabilir:
    1. Ödemiş olduğu satış bedelinin, faiziyle birlikte geri verilmesi.
    2. Satılanın tamamen zaptında olduğu gibi, yargılama giderleri ile satılan için yapmış olduğu giderlerin ödenmesi.
    3. Ayıplı maldan doğan doğrudan zararının giderilmesi.
    Satıcı, kendisine hiçbir kusur yüklenemeyeceğini ispat etmedikçe, alıcının diğer zararlarını da gidermekle yükümlüdür, hükmü gereği ve arz/izah ettiğim diğer nedenlerden ötürü haklı davamın kabul edilmesini istiyorum.
    HUKUKİNEDENLER: :




  • Sonuc ne oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dava devam ediyor sonuçlanınca olumlu ya da olumsuz buradan paylaşacağım...
  • merhabalar
    sanırım herkes benim gibi ilk defa ve son defa böyle bir durumla karşılaşıyordur.insanın basiretinin bağlandığı durum...
    08.12.2015te sahibinden.comda gördüğüm ilandaki numarayı aradım. (ilan açıklamasında sadece "detaylı bilgi için .....beyi arayn 05......"yazıyordu)araçla ilgili hiçbir bilgi yoktu. satıcı aracın küçük bir kazası olduğunu söyleyip aracın iki adet fotoğrafını gönderdi. 5664ten gelen sistem mesajını da.(mesajda aracın karıştığı bir kaza kaydının olmadığı yazıyordu). aracın görünen kazasında sadece ön tampon hasarı vardı. ama daha kayıtlara geçmediğini söyledi. yaklaşık 3 bin liralık bir hasar dedi. bir arkadaşımla konya'dan istanbula gittik. havaalanından aldılar bizi araçla, servise gidelim dedik,"bu trafikte 3 saat sürer" cevabı aldık.sokak arasındaki bir tamirhaneye girdik, bilgisayara bağlandı ,altına bakıldı ,boyasına bakıldı temiz dendi. verdik yüz liramızı çıktık. araç 16000kmdeydi ve 14500 kmde bakımının yapıldığı söylendi. noterde satışı aldık tüm paramızı da banka havalesiyle yaptık. 23.12 de yani aracı aldıktan iki hafta sonra motor arıza ışığı yanması sebebiyle 26.12de konyadaki yetkili servise götürdüğümde şoka uğradım. araç pert kayıtlı. hasar miktarı bilinmiyor çünkü dışarda toplanmış. bakım kaydı da yok. satıcıyı arayıp aracı iade etmek istediğimi söyledim. birkaç ay sonra alabilirim, şuan param yok dedi. bugün itibari ile avukatımla ihtarname gönderdim.
    bundan sonrası dava. davada lehime kullanabileceğim şeyler nelerdir yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. teşekkürler




  • artık 2. el araç olayı tamamen bitmiştir benim için...
    bu ne yaw......ayıp yaw.....pert eracı kakalamışlar...tüh beee....yazıklar olsun namus diye bir şey kalmamış
  • maivesiyah kullanıcısına yanıt
    arkdaşlr 10 gün önce araba aldım urfadan sivasa gittk karşı komşu esnaf arkadaşımla arabayı gördük dıştan beğendik ver bakıracaz dedik biz büyük bir esnafız göstermene gerek yok protokl imzaladık 4 parça boya 5 bin kaydı var yazdı döndüğümde kuşkudan dlolayı expere götürdüm 6 boya iki değien cıkdı ve ağır hasar cıktı gel aradım sen gel yada ben getreyim dedim paramı ver dedğimde taziyem var yok adam yolladım gelip alacak sürekli oyalı ve şeref namsu üzerine yemin etti alacağım diye şimdi almıyorum diyor tüm ses kaydımız whtsap kaydımız protokol ve şahit var bunu hızlandırarak nasıl bir sonuç olabilirim lütfen yardım olun allah rızası için yada ulaşın bir akıl fkir verin 05422737202 tşkler ....
  • berkemez; izlemen gereken yol ve yöntemler gayet açık ve net bu forumda vardır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkemez

    arkdaşlr 10 gün önce araba aldım urfadan sivasa gittk karşı komşu esnaf arkadaşımla arabayı gördük dıştan beğendik ver bakıracaz dedik biz büyük bir esnafız göstermene gerek yok protokl imzaladık 4 parça boya 5 bin kaydı var yazdı döndüğümde kuşkudan dlolayı expere götürdüm 6 boya iki değien cıkdı ve ağır hasar cıktı gel aradım sen gel yada ben getreyim dedim paramı ver dedğimde taziyem var yok adam yolladım gelip alacak sürekli oyalı ve şeref namsu üzerine yemin etti alacağım diye şimdi almıyorum diyor tüm ses kaydımız whtsap kaydımız protokol ve şahit var bunu hızlandırarak nasıl bir sonuç olabilirim lütfen yardım olun allah rızası için yada ulaşın bir akıl fkir verin 05422737202 tşkler ....

    Adamın iş yeri kaşesi-imzası varsa bildiğim kadarı ile adi sözleşme olur ve delil niteliğindedir.

    Hukuk bölümüne git forumun. Sana tam teferruatlı anlatırlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,
    Oncelikle yasadiginiz durumdan dolayi gecmis olsun dilerim. Fakat burada 2 onemli husus bulunmakta,motor ustasina gosterdiginizde uzmanlik alani olan aracin motoruna bakip,denemistir. Sase yada kaportadan anlayan Exper'in neden yalan ve ayipli bir rapor duzenleyip tarafiniza sundugunu anlamadim,saticinin Exper ile baglantisi olup olmadigini merak etmekteyim. Bir cok sahitlik ettigim hukuki sureclere dayanarak bu davanin sonucunda hicbi sey elde edemeyeceginizi dusunuyorum ama insallah yanilirimda adalet yerini bulur. Turkiye'de telefonla arayip kendini savci,asker diye para ile dolandiran hirsizlar bile yargilanmiyor gerekce olarak parayi kendi elinle banka hesabina yatirdigin icin ortada hirsizlik,gasp gibi bir suc olusmuyor. Dava sonucunu bilmiyorum,umarim adli merciler sizin icin en iyi karari vermislerdir. Eger ikinci el araba aliniyorsa servisten sase kontrol,sigortayi arayip sase ve plakadan sorgulanmasi gerekiyor,piyasada cok sahtekar var,Allah iyi insanlarla karsilastirsin tekrardan gecmis olsun,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar hepimize geçmiş olsun benimde basima böyle olay geldi.chan 05 kullanıcı arkadaş dava sonucun noldu acaba.
  • mahkeme davayı kabul etti. karşı taraf istinaf yoluna başvurdu. süreç devam ediyor.
  • Antalya ili serik ilçesinde yer alan özen otomotiv yetkilileriyle kazasız , boyazıs hasarsız olarak beyan ettikleri 2014 model aracı almak üzere anlaştım.

    Araç satıcının yönlendirilmesi ve benim bosch yetkili servisi olması sebebiyle onayladığım yine serik ilçesinde bulunan BOSCH HÜSEYİN GÜZEL oto ekpertiz firmasında iç ve dış yıpranmaları, boya , kaporta durumu , kaza ,şase ,alt takım, motor gücü kayıpları ve elektronik aksamlarının kontrol edilmesi amacıyla ekspetize sokulmuştur. Gerek (bosch yetkili servisinin) beyanlarıyla gerek tarafıma sunulan ekspertiz raporunda aracın bagaj kapağında lokal boya ve sol alt kısımda bir karış boya oldugu önemli bir kaza ve değişenin olmadığı beyan edilmiştir.

    Bosch servis felan yalan yani . serikten meyve bile alınmaz hepsi anlaşmalı
  • Araç alımı yapan saf anadolu insanımızı ayak üstü dolandıran çeteler var, bazı hikayeler gerçekten akıllara zarar oluyor. ama pert araç dolandırıcılığına uğrayan kişilerin yasal olarak ispatlayabilecekleri bir yöntem var. oto expertiz yaptırmaları. oto expertizden alacakları rapor mahkemede belge olarak sayılmaktadır. bu konuda sizinle bir video paylaşmak istiyorum umarım bundan sonra muhtemel mağdurların sorununa çözüm olur

    https://www.youtube.com/watch?v=J2sWSRHUkjI&t=232s
  • cihat05 C kullanıcısına yanıt

    Bu davanın sonucu ne oldu. Çok merak ediyorun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihat05

    mahkeme davayı kabul etti. karşı taraf istinaf yoluna başvurdu. süreç devam ediyor.

    Kardeş mahkemenin sonucu ne oldu. Aracı geri iade edebildinmi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.