Şimdi Ara

Pert Aracın Sağlam Diye Satılması (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
522
Cevap
10
Favori
150.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eee şimdi hindistanamı gidicez yani
  • nasıl olmuş bu ya.

    ilgili ülke başkanı bence bu kazaya üdül bile vermeli.





    quote:

    Orjinalden alıntı: ABABA2307

    Yangın musluğunun illa ki de arkasına park edicem diye ısrar edersen işte böle pert edersin arabanı

     Pert Aracın Sağlam Diye Satılması





  • Suzitusi, ben Ağustos 2006'da aldım arabayı ve 2007 Şubatta bakım yaptırdım. Antalya'da bildiğim bi Japon oto var özelde gidilebilecek ama henüz karar vermiş değilim. Geçen sene 55000km de bakıma sokmuştum. Şanzuman yağ değişim km.si 60000 olduğu halde değiştirdiler ve 70YTL şeettirdiler. Şimdi araba 61400 de. Götürürsem değiştirmiyecekler ama kendileri düzeni bozup işi karıştırdılar. Seneye ön diskleri de değiştirelim demişlerdi ama benim bir şikayetim yok. Ne yapsam bilmiyorum. İşçilik o kadar pahalı olmasa yetkili servisten çıkmam, çünkü parça fiyatları her yerde 3 aşağı 5 yukarı aynı. 100-150 YTL işçiliğe para vermek enayi hissi veriyor insana.

    Ayrıca, Citysi olan bir arkadaş 10000 bakıma götürdüğünde rot balansa bakmışlar (artık var) ve onun için ayrıca işçilik yazmışlar. Arkadaş itiraz etse de kurtulamamış. Şenoğlu Hondayı bırakıyor zaten. Organik tarım işine gireceklermiş diye duydum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ABABA2307

    Suzitusi, ben Ağustos 2006'da aldım arabayı ve 2007 Şubatta bakım yaptırdım. Antalya'da bildiğim bi Japon oto var özelde gidilebilecek ama henüz karar vermiş değilim. Geçen sene 55000km de bakıma sokmuştum. Şanzuman yağ değişim km.si 60000 olduğu halde değiştirdiler ve 70YTL şeettirdiler. Şimdi araba 61400 de. Götürürsem değiştirmiyecekler ama kendileri düzeni bozup işi karıştırdılar. Seneye ön diskleri de değiştirelim demişlerdi ama benim bir şikayetim yok. Ne yapsam bilmiyorum. İşçilik o kadar pahalı olmasa yetkili servisten çıkmam, çünkü parça fiyatları her yerde 3 aşağı 5 yukarı aynı. 100-150 YTL işçiliğe para vermek enayi hissi veriyor insana.

    Ayrıca, Citysi olan bir arkadaş 10000 bakıma götürdüğünde rot balansa bakmışlar (artık var) ve onun için ayrıca işçilik yazmışlar. Arkadaş itiraz etse de kurtulamamış. Şenoğlu Hondayı bırakıyor zaten. Organik tarım işine gireceklermiş diye duydum.


    biz 99 yılından beri honda kullanıyoruz ve hep bakımlarını serviste yaptırdık. bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadık, artık tanışıklık arttığı içinmi bilinmez tabi. mesela ekim-kasım gibi servise gittim akü değiştirmek için, çünkü 2,5-3 yıl olmuştu değişeli ve ben adamlara değiştirin dedim, onlar ise ölçmüşler bakmışlar ve daha idare eder masraf yapmayın diyerek değiştirmediler. başka bir olay da; direksiyonu çevirirken tak diye bir ses geliyor, gittim servise gösterdim bu nedir nasıl çözüm olur diye, Adnan usta baktı ve direksiyon milinin amortisöre bağlandığı yerde bir gevşeklik olduğunu ve amortisörün değişimi ile sorunun hallolacağını söyledi. ben değişim şartmı diye sordum, hayır dedi biryere zararı olmaz sadece ses yapar masraf etmene gerek yok dedi.

    yani diyeceğim, çoğu zaman servisler hakkında duyduğumuz olumsuz şeyleri ben yaşamadım, çoğu serviste para kazanmak için aküye hiç bakmadan değiştirirlerdi veya amortisörlerin mutlaka değişmesi gerekir derlerdi ama şenoğlunda bunlar olmadı hiç. Orhan Şenoğlu'nun ticaret felsefesini bildiğim için ve sıfırdan buralara nasıl geldiğini de bildiğim için güveniyorum. eğer Orhan bey hondayı bırakırsa servis olayını bırakabilirim ben de. ama birkaç kere denedikten sonra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suzitusi -- 1 Ocak 2010; 8:27:49 >




  • bende arkadaşlar internetde bir honda ilanı görmüşdüm....www.arabam.net bu sitede 2005 honda es vtec araba vardı fiyatıda 22.500 aradım görüşdük...arabada 1-2 çizik var dedi....iarabanın tipinede bayıldım inanın tabiki ben teknis servise götürdügümüzde...aracın pert oldugu söylediler...araba sahibi "nasıl böyle olur "diyor...allah onların belasını versin...bide teknis servis parası verdim içim gitti valla.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ercanulucay

    bende arkadaşlar internetde bir honda ilanı görmüşdüm....www.arabam.net bu sitede 2005 honda es vtec araba vardı fiyatıda 22.500 aradım görüşdük...arabada 1-2 çizik var dedi....iarabanın tipinede bayıldım inanın tabiki ben teknis servise götürdügümüzde...aracın pert oldugu söylediler...araba sahibi "nasıl böyle olur "diyor...allah onların belasını versin...bide teknis servis parası verdim içim gitti valla.


    siz akıllılık edip servise iyiki getirmişiniz o zaman.belki adam şuan satmıştır bile arabayı.senin başın yanmadı ama başkasının başını yakmıştır şrfsiz
  • erkek olsaydı araba sahibi...ozaman söylerdim..biseyler..bide bayandı arab sahibi..şerefsiz....pert oldugunu duyunca araba sahibi ..yetkili servise niye alışdıra alışdıra söylemiyorsun dedi...ne şerefsizler varmış ...inşallah bir şekilde allah çırarır..o kadından çıkmasada ailesinden çıkarır allahım sen bu bedduayı kabul eyle...
  • arkadaslar, arac pert oldugunda (ki benim bildigime gore cok kotu kaza gecirmis araclar icin aliniyor bu belge), ruhsatinda falan yazmiyor mu veya sorgulamalarda cikmiyor mu?

    son zamanlarda internetteki ilanlarda ozellikleri guzelce siralayip "pert belgelidir" diye de yazmaya baslamislar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ercanulucay

    bende arkadaşlar internetde bir honda ilanı görmüşdüm....www.arabam.net bu sitede 2005 honda es vtec araba vardı fiyatıda 22.500 aradım görüşdük...arabada 1-2 çizik var dedi....iarabanın tipinede bayıldım inanın tabiki ben teknis servise götürdügümüzde...aracın pert oldugu söylediler...araba sahibi "nasıl böyle olur "diyor...allah onların belasını versin...bide teknis servis parası verdim içim gitti valla.


    aynı durum geçen hafta benim başıma geldi, tüm birikimimi, internetten bulduğum bir araca yatıracaktım, bana da satıcı, ufak hasar var dedi, kaputta, hemen yetkili servise götürdük, araç önden darbeli çıktı, hava yastıkları patlaktı o derece, satıcı da şaşırdı, hala kimsenin günahını almak istemiyorum satıcı biliyormuydu bilmiyormuydu emin değilim, ilk gün nete ilan verdi, önden kazalı diye, ikinci gün ufak kazazlı dedi, şimdi hiç kazadan bahsetmiyor rütüşlü diyor, allah herkesin gönlüne göre versin, başka bir şey demiyorum,




  • yine ucuz kurtarmissiniz, gecmis olsun.

    alacagi araci bilmeden alabilecek bir galeri sahibi tanimiyorum acikcasi.

    oyleki, fiyat kirmak icin en ufak seyleri bile cok buyuk sorunmus gibi gosterip fiyat kirmaya calisiyorlar hatta.

    bence o saticiyi desifre ederseniz, forumdaki arkadaslar daha dikkatli olur o satici karsisinda..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sinb@t

    Geçen sene 25.000 YTL ye makyajlı, bej, 18.000 km de Otomatik 2005 Civic ES almıştım. Uzun bir süre arabasız kalınca ve araba da faça görünümlü olunca neredeyse gözüm kapalı aldım arabayı. Yetkili servise gitmeme konusunda adam binbir bahane sundu. Bir esnafa baktırdık. Sanki basiretimiz bağlanmşçasına ve uzun süredir Honda arayıp bulduktan sonra aracı aldım. 3-4 ay sonra araba ile bir kaza yaptık. Ön arka tamponlarda hasar oldu. Yetkili servise gidince exper bu araba pert olmuş dedi ve arabadan iyice soğudum. Araba Antalya'da sağ taraftan kaza yapmış bana satan adam zaten honda ustası olduğu için aracı alıp tamir etmiş ve bana satmıştı. Adam satarken araçta bir iki boya var, sorun çıkarsa mal benimdir dedi. Ben pert olayını öğrendiken sonra adama bir hışımla geri döndüm ama nafile. Herif ticarette yalan olur tavrıyla kılını kıpırdatmadı. Exper şasede bir problem olmadığını ve aracın iyi toplanmış olduğunu söyledi ama şimdi bu aracı ben nasıl satarım. Daha önce bu konuda deneyim yaşamış arkadaşlar bilgi verirse memnun olurum.


    teyzemler aynı aracın makyajsız 2005'ini kazalı olduğunu bilerek almışlardı fiyat uygun sunroof klima 4 airbag muhteşem bir ses sistemi........ herşey var 2 yıldır biniyorlar çok da memnunlar. iyi toplanmışsa sorun olmaz diye düşünüyorum zaten yaşı da ilerliyor araçların bi zaman sonra ufak tefek de olsa kazalı olmayan araç bulunmuyor. bence aracın durumunun iyi olduğu söylenmiş rahatlıkla binin güzel bir araç

    2 gün önce kuzenle konyadan ankaraya gittik geldik 465 km'de 24 lt yaktık... çıkarken fulledik girerken de fulledik 85 ytl'lik yakıt aldı. ama sizinki otomatikmiş bizdeki manueldi 98-99 sabit hız ve devirde kullandık yakıt sarfiyatı falan çok güzel aracın.




  • boş ver deymez, birde karakollarda mahkemelerde uğraşırsın
  • Selam arkadaşlar,

    Müsadenizle ben de geçen gün başımdan geçen bir olayı aktarayım.
    Bir süredir Honda Jazz Elite marka model araç alabilmek için hem forumlarla hem de sahibinden.com, araba.com gibi siteleri taramaktaydır. Geçen hafta gördüğüm bir ilan ilgimi çekti, 2006 model araç tam istediğim renk(kırmızı), deri döşemeli falan resimlerde çok iyi duran bir araçtı. ilan sahibi ile temasa geçerek aracı kaporta ve motor ustalarına göstermiştim(12.09.2008 - iyi durumda olduğunu söylediler), sonrasında aracın geçmişini plaka ve motor şasi no ile tramer.org üzerinden sorgulayarak aracı almaya karar vermiştim. İşlerimin yoğunluğu dolayısıyla o gün için aracı honda yetkili servisine gösteremediğimden(aslında güneşlideki hondaya götürdüm ancak büyükçekmecedeki honda servisine yönlendirdi, expertiz raporunu sadece orasının verdiğini söylediler) 1000 ytl kapora vererek 15.09.2008 pazartesi günü iş yerimden izin alarak hem yetkili servise göstermek hem de kredi işlemlerini akabinde halletmek için ilan sahibi olan galeri sahibi ile sözleşmiştik.

    O gün bankaya kredi için başvurup, ruhsat fotokopisini verdim ve aracı yetkili servise gösterebilmek için galeriye gittim. Galeriye varmadan yarım saat önce banka beni aradı ve aracın pertli olduğunu söyleyip fonlayamayacaklarını telefonda izah etti ve ilgili sorgu ekranını da bana email olarak gönderdi. Ben de galeri sahibi olan X'e durumu izah edip ayıbını gizlemeye çalıştığı pertli aracı bu şartlarda alamayacağımı, almak istesem de kredi verilmediği için alabilme durumumun olmadığını söyledim. Geçen gün melek gibi davranan ve güven telkin etmeyi başaran o adam inanılmaz agresif tepki vererek kaporamı iade etmeyeceğini söyledi, ciddi tartışmalardan sonra 1000 YTL kaporamın sadece 500YTL'sini vererek beni gönderdi. İlan sahibinin, bu yaşadıklarımızdan sonra hala "küçük kazasından dolayı belden aşağı boyalıdır" şeklinde yazması, dolandırıcılığı adet edindiğini gösteriyor. Hala bu ilanı araba.com, sahibinden.com gibi sitelerde yayımladığını görüyorum.

    İlginç tarafı öncesinde tramer'den sorguladığımda aracın ilk sahibi tarafından kaskolanmadığı görülüyordu, bankanın bana gönderdiği sorgu ekranında ise (muhtemelen daha detaylı sorgulama yapabiliyorlar) aracın "hasar çokluğundan dolayı" "tam ziya" olduğu görülüyor.

    Benim için 500 ytl'lik, yani aslında ucuza satın alınmış bir hayat tecrübesi oldu. Ancak yine de hazmedemiyorum. Kolay kazanmıyoruz parayı :( Tabi aracı satın almış olsaydım en az 5000-7000 ytl zararım olacaktı, binlerce şükür...

    Arkadaşlara tavsiyem, ikinci el ve donanımlı bir araç yerine donanımsız da olsa 0 km araç almaları(eğer çok iyi tanıdıkları birinden satın almıyorlarsa ve aracın geçmişini çok iyi bilmiyorlarsa tabi). Bir diğer tavsiyem de aracı peşin almak yerine çok çok kısa vadeli de olsa (sağlam bir bankadan) kredi kullanmaları olacaktır. Sonuçta bazı agresif bankalar istisna, genelde yaş tahtaya basmazlar. Sen krediyi ödemezsen araç bankanın olacak çünkü.

    Saygılar, sevgiler.

    silinmesi gerekiyorsa admin silsin ama ben plakayı da paylaşmak isterim, en azından forum üyelerinin maduriyetini engellemiş oluruz:
    Plaka: 34EG0738
    Şasi No: jhmgd18706s220511



     Pert Aracın Sağlam Diye Satılması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyzenus -- 28 Eylül 2008; 23:20:01 >




  • Geçmiş olsun arkadaş; "500 YTL de sana Ramazan sadakası olsun" deseydin o insan müsveddesine. Biraz vicdanı varsa, kıvranır belki kendi kendine.
    Plaka paylaşımı için de teşekkürler.
  • o beşyüz lira yalancı hayvana kefen parsı olur inşallah, hem sahtekar hem yalancı, hemde gaspçı, pek çok araba alıp sattım ama asla bir galericiyle iş yapmadım, yanlarına bile yaklaşmadım, içlerinde dürüst olanıda vardır heralde ama ne yazıkki çoğusu sahtekar, bu adamı her şekilde deşifret etmek gerek
  • Ne sadakası ya 500 ytl kolay mı kazanılıyor ben olsam bırakmazdım,sonuçta şeref yoksunu insan pertli arabaya sağlam deyip yalan söylüyor ve 500 ytl kazanıyor Allah ıslah etsin kimbilir hergün kaç kişiye yapıyor bunu...
  • sadece tramer.org diye bilgi verirsen abuk bir site çıkar.www.tramer.org.tr yazarsan hayır işlemiş olursun
  • Bu sahtekar galericiyi tüketici haklarına şikayet et, paranı kesin geri alırsın, hemde bağırta bağırta
  • AYRICA PLAKA VE ŞASİ NUMARASI İLE BİRLİKTE GALERİ İSMİ VE İLGİLİ KİŞİNİN DE İSMİNİ VERSEYDİN.
    UZUN VADEDE SENDEN ÇALDIĞI 500 YTL NİN ÇOK ÇOK ÜSTÜNDE ZARARI OLUR.


    SAYGILARIMLA...,



    quote:

    Orjinalden alıntı: caucass

    Bu sahtekar galericiyi tüketici haklarına şikayet et, paranı kesin geri alırsın, hemde bağırta bağırta
  • okadar çokki bunların sayısı. km düşürmemi dersin perte çıkanı toplayıp satma kazalı arabamı.bence her kim lursa olsun hatta bunu cidden söylüyorum alırken babana para vericeksen babanın arabasına bile baktır yetkili servisine.tabi sizin durum biraz daha farklı gelişmiş.sağlık olsun diyin .para gitmiş bari kendinizi üzmeyin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.