Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
642
Cevap
43
Favori
123.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PArayı elden aldık üstadım. Ancak telefonum tüm konuştuklarımı kayıt ediyor ve telefonda 19,750 anlaştığımızın ses kayıtları mevcut burdan tesellim var
  • bildiğim kadarıyla habersiz kayıtlar delil niteliği taşımıyor ancak bence sahibinden ilanı yeterli olur umarım iyi sonuçlanır. bu devirde dürüst olmak bile suç...
  • geçmiş olsun inşallah herşey istediğiniz şekilde gelişir
    burada paylaşmanızda büyük iyilik valla herkese örnek teşkil eder
  • Vejez : Teşekkür ederim hocam, bende öyle olmasını umut ediyorumda bakalım zaman neyi gösterecek. Benim burda konuyu açmamın amacı zaten internet üzerinde hiç bir şekilde detaylı bilgi bulunamıyan ve malesef çok mağduru olan bu Pert araçlarla ilgili arkadaşlara bir nebze olsun fikir sahibi yapmak.


    Bu arada arkadaşlar Salı günü durşmaya katıldım. İlk mesajda güncelledim zaten. 5 Ay sonrasına duruşma günü verild.
  • Geçmiş olsun...Sizin iş rahmetli Kemal Sunal'ın "Davacı" filmi olma yolunda ilerliyor sanırım...Umarım en kısa sürede ve istediğiniz şekilde sonuçlanır...
  • bir kaç ay öncesinde sultanbeyli oto sanayii sitesine basit bir kadro kumlatmak için oto kaporta atölyesine uğradım.Kadro bisikletin şasi denebilir.Beklediğim vakit içerisinde türlü türlü araçlar tamir ediliyordu.Klasik olarak merakım gereği sordum.Karı var mı bu işin size? Kaça mal oluyor böyle araçlar.Bir yandan da adamın söylediklerini üşütük gibi not alıyordum.Neyse ki sosyolog olduğumu söylediğim ve böyle şeyler merak ettiğimi dediğim için fazla karışan olmadı.Sosyoloğun ne olduğunu da anlatsamda anlayanı pek olmadı.Bu işte kendilerinin bir karı olmadığı olursa satıcıların ufak bir kar elde ettiğini bizim amacımızın piyasaya araba kazandırmak olduğunu söylemişlerdi.Pek anlamadan yine sordum piyasaya araba kazandırmak ?bu şekilde ki araçlar genel de sürekli tamire geldiği için işin karı sonrasında ortaya çıkıyormuş şok oldum.Tekrar geçmiş olsun
    saygılarımla




  • Rapator : Teşekkür ederim hocam. Ben kafadan 1 yılı daha çıkardım davanın sonuçlanması için. Umarım lehime bir karar çıkarda bu kadar beklediğime değer.



    ________________________________________________________


    sosyolok : Bu itlere sorsan hepsi dürüst, Müslüman, Vatansever, Adam olduklarını söylerler. Ama E-5 te kendini satan kadınlar bunlardan 10 kat daha fazla hassiyet sahibi. En azından haksız bir kazanç sağlamak için başka insanları zarara uğratmıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

    Vejez : Teşekkür ederim hocam, bende öyle olmasını umut ediyorumda bakalım zaman neyi gösterecek. Benim burda konuyu açmamın amacı zaten internet üzerinde hiç bir şekilde detaylı bilgi bulunamıyan ve malesef çok mağduru olan bu Pert araçlarla ilgili arkadaşlara bir nebze olsun fikir sahibi yapmak.


    Bu arada arkadaşlar Salı günü durşmaya katıldım. İlk mesajda güncelledim zaten. 5 Ay sonrasına duruşma günü verild.


    Büyük geçmiş olsun ve Allah sabır versin.Bu memlekette sözünün eri olan,Allah ve vicdan korkusu olan adam yok,kalmamış.

    Benimde başıma buna benzer bir olay geldi.İnternet'ten 167.000 km de 10.500 TL ye Bolu'da bir araba gördük ve babamla almaya gittik.Ankara'da oturuyoruz yaklaşık olarak 2 saat kadar bir yolculuk süresince Bolu'ya ulaştık.Neyse aracın kaportası çok düzgün,ufak,tefek çizik ve boyalar var.Günlerden cuma günü,saat 2-3 gibi falan,aracı inceledik ve sahibiyle ciddi ciddi konuştuk.10.300 TL ye anlaştık.Satan kişi ilanda da yürüyen olsun,motor olsun mükemmel durumda...yazmış ve hiçbir kusuru olmadığını,hatta boya dahil,hiçbir şekilde işlem görmediğini söyledi.Tramerden sorgulattık,kaza kaydı,çıkmadı.

    Adam ben 5 vakit namazını kılan,Allah korkusu olan bir biriyim,benden yalan çıkmaz,sonrasına efendim milli eğitim müdürlüğünde çalışıyorum,devlet memuruyum ... laflarla öz güvenimizi kazandı.Benim ilk arabam olacağı için hiçbir tecrübem yok,babamında biraz yüksek model bir araç olduğu için yabancılık çok çekti.

    Babam sanayiye göstermek istemediği için ve noterin kapanacağı korkusuyla adam güvenip aracı aldık.Çıktık yola yanımızdan murat 131,kamyonlar bilmem kaç model araçlar,sollayıp geçiyor.Geldik Ankara'ya aracı yokuşta denedik ve biraz zorladığımızda motordan yanık lastik gibi bir koku geldiğini anladık,baskı balatası gidik.Araç dik yokuşlarda falan geriye kayıyor.Ertesi gün doğru sanayiye,toplamda benzin filtresi sızdırıyordu,aks körüğü bilmem neydi derken işçilik dahil 800 TL masraf yaptık.
    Eski sahibi kesinlikle 1 sene boyunca araca hiç bakmamış,hava filtresinden taşlar sonrasında aracın içinin tozları saymakla bitmez.Kazasız dediği aracın ustanın göstermesiyle önden çok hafif hatta gözle bile zor görülüyor ufak bir kazası (radyatör bloğundan) olduğunu anladık.

    Götürdüğümüz usta bile ,abi aracı hiç birine baktırmadınız mı ? Ya pertten çıkma ya kazalı olsaydı ? Senin gönlün temizmiş valla bu devirde kör misal güvenip almışsın,dedi.

    Araba yaklaşık baskı balata değişimi ... bilmem ne derken 3 gün sanayide yattı.Daha sonra sahibini aradığımızda adam - '' Benim haberim yok,benim hatam değil...''Adam uzattıkça uzatıyor,uzattıkça uzatıyor.Arabayla benim yakın akrabam ilgileniyordu,ben hiç bakmıyordum... Yağı ne zaman değiştirdin ? dedik,adam değişme vakti geldiğinde yağın üzerine eklettiriyormuş,yani bu kadar cimri ve paragöz bir adam daha görmedim hayatımda. Babam en sonunda sinirden , '' Eğer gerçekten bilmiyorsan diyeceğim bişey yok, seni vicdanınla baş başa bırakıyorum.Allah'a havale ediyorum,deyip,telefonu yüzüne kapattı. '' Daha durun,sorunlar bitmedi,LPG de kaçak varmış,araçta sigara içsek toprak altına erkenden gireceğiz.Sanayiye gidip,gelmekten illallah dedik.İlk arabam olduğu için sinirden ve üzüntüden dudağımda uçuk çıktı.Mahkemeye versek bir ton masraf,zaman kaybı....adalet desen yerlerde sürünüyor,eve hırsız girse,vursan suçlu sensin. 1 gün boyunca aracın iç temizliğiyle uğraş dur,pislik içindeydi.Para desen suyunu çekti,maksat 10.000 tl lik araba alacaktık fakat geldi bize 11.000 tl ye Allah'tan kenara az biraz,para ayırmıştık.

    İşin içine PARA GİRİNCE NE DİN,İMAN KALIYOR,NE İNSANLIK VE AHLAK...UMARIM Kİ İLAHİ ADALET YERİNİ BULUR,HELAL ETMİYORUM O PARAYI ONA !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenon_06 -- 1 Haziran 2012; 4:07:36 >




  • xenon_06 : Teşekkür ederim hocam sizede geçmiş olsun. Malesef özellikle otomobil piyasasında insanlar iyice adileşmiş, üç kuruş menfaat için şereflerini hassiyetlerini ayaklar altına almış durumdalar.
  • büyük geçmiş olsun, İnşallah bir yerlerden gelir kaybınızı karşılarsınız, sıkmayın canınızı, Kader adalet eder deyin hakkınızı aramaya devam edin.

    geçmiş olsun tekrar
  • sase numarasını sıfır yerine o nasıl yazmıslar ,ruhsata bu sekildemi işlemişler,anlamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

    xenon_06 : Teşekkür ederim hocam sizede geçmiş olsun. Malesef özellikle otomobil piyasasında insanlar iyice adileşmiş, üç kuruş menfaat için şereflerini hassiyetlerini ayaklar altına almış durumdalar.

    Merhaba oncelikle kolayliklar diliyorum. Eski arac alirken tabiki dikkatli olmakta fayda var. Sigortaci olmamiz sebebiyle kucuk bir bilgide benden olsun. Sonbir kac yildir sigorta sirketleri sifir km araclara yaptilari kasko policesine aracin yenisini vermeyi taahhut ediyorlar hasarlar sonrasinda. Mesela kendi bindigimiz aracimiz 2011 toyota corolla sadece 1200 km de satin aldik araci sorarsaniz adı pert ama ne kaportada bir damla boyasi var nede motorunda nede hava yastiginda.sadece bagajin alt kismi iceri bombe yapmis ve duzeltildi. Bu araci piyasaya gore 3-4 bin ucuza alabiliyosunuz. Bu tur araclarda korkulacak bisey yok tabiki bilerek alinirsa. Artik lugattan pert kelimeside kalkti sadece hasr kaydi yada agir hasar kaydi olarak geciyor. Ama gercekten aracin ahi gitmis vahi kalmis hakkaten pertse yazik oliyor. Sadece adI pertse migde bulandiriyor. Hatta bundan sonrada arac alacak olsam bu tur araclara bakarim neden 3-5 fazla odeyeyim. Saygilar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • MERHABA ARKADAŞLAR
    ÖNCELİKLE FORUMA KATKISI OLAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM.BİZİM GİBİ MAĞDUR ÇOK İNSAN VAR.TABİİ BENİM GİBİ MAĞDURİYETİ 2 İLE ÇARPANLARDA VARDIR. BÜTÜN ARKADAŞLARA GEÇMİŞ OLSUN...

    AŞAĞIDAKİ KONUYLA İLGİLİ BİRİ BENİ AYDINLATABİLİRMİ.?

    UYKULARIMI KAÇIRAN OLAYI ANLATAYIM BU KONUDADA YARDIMLARINIZI RİCA EDECEĞİM.

    2011 KASIM AYINDA BİR ARAÇ ALDIM BİR ŞAHISTAN UFAK TEFEK HASAR KAYITLARI VARDI.ARACI GÖSTERDİM DEĞİŞEN YOK DENİLDİ YOKTUDA.BU YÜZDEN HASAR KAYITLARI BOYA İLE ALAKALI BİR DURUM DİYE DÜŞÜNDÜM. KOOPERATİFE BORCUM SEBEBİ İLE ÖZENEREK BİNDİĞİM VE SEVDİĞİM ARACI SATMAK ZORUNDA KALDIM.
    ALAN ARKADAŞLARA TÜM DETAYLARI İLE AKTARDIM.DETAYLARI İLE GÖSTERDİLER.RUHSATI VERDİM ARAŞTIRDILAR.
    BENDE OLAN ÇİZİKLERİ SÖYLEDİM VE DAHA ÖNCE BOYALARDAN DOLAYI KAYDI OLDUĞUNU SÖYLEDİM.ARAÇ SATIŞINI YAPTIKTAN 2 GÜN SONRA BENİ ARAYIP BU ARACIN 16 BİN TL HASAR KAYDI (PERT DEĞİL) OLDUĞUNU SÖYLEDİ KASKO YAPILAMADIĞINI VE ARACI GERİ İADE ETMEK İSTEDİ.BEN KASKO YAPTIRDIM ANCAK BURDADA ÇIKMAMIŞTI.
    MALUM BENDE AYNI GÜN PARAYI KOOPERATİFE AKTARDIĞIM İÇİN ALAMADIM.ANCAK KİMSEYİ MAĞDUR ETMEMEK İÇİN (%90 TAMAMLANMIŞ OLAN)KOOPERATİFİMİ SATIP SİZE ARACIN SATIŞ DEĞERİNDEN 500-1000 FAZLASINA GERİ ALAYIM DEDİM.ŞUAN KOOPERATİFİ SATAMADIĞIM İÇİN GERİ ALAMIYORUM ANCAK ARKADAŞ SÜRESİ GEÇMESİN DİYE BENİ MAHKEMEYE VERMEYİ DÜŞÜNÜYOR.
    BU DURUMDA NE YAPMALIYIM.ARKADAŞ MAHKEMEYİ KAZANABİLİRMİ.ARACIN HASAR DURUMUNDAN BENİM BİLGİM YOKTU VE ALIRKEN BU BÜYÜK KAZASI ÇIKMAMIŞTI.. BENDE ALDIĞIM KİŞİYİMİ MAHKEMEYE VERMEM GEREKİYOR YOKSA AÇILACAK DAVAYLAMI BİRLEŞİR.





  • MESLEGİM KAPORTACILIK SASMAZ SANAYİSİNDE KAPORTA BOYA SERVİSİM VAR AZ ÖNCE BİR SERVİSTEN ARKADASLA MUHABBET ETTİK ARKADASININ PERT ARACI SATTIGINI YALNIZ ONUNDA ÖNCEDEN PERT OLDUGU HAKKINDA BİR BİLGİSİ OLMADIGINI SÖYLEDİ ARACI ALAN KİŞİ DAVA AÇMIŞ HAKİM SORMUS NEDEN SERVİSE GÖSTERMEDİN NEDEN COMPITESTE BAKTIRMADIN DEMİŞ VE HERKES TARAFINDAN ARTIK BİLİNEN TRAMER 5664 E NİYE MESAJ ATMADIN GİBİ SORULAR SORMUS ADAMA ANLIYACANIZ ARAC ALIRKEN ADAM AKILLI BİR YERE GÖSTERMEK İŞ SONRA YOK PERTTİ YOK KASKO YAPMIYORLARDI.....VS BUNLARI SIK SIK DUYUYORUM ARTIK ARKADASLAR PERT ARACLARI SATANLAR SİGORTA SİRKETLERİDİR ASIL SORUNUN NEDEN KAYNAKLANDIGINI SİZ DÜSÜNÜN ARTIK ....
  • O İŞTEN BİRSEY CIKMAZ KARDES SEN RAHAT OL...... PERT ARACI SATAN SİGORTADIR İŞ SİGORTAYA KADAR GİDER BU ARADA SİGORTDAN PERT ARAC ALIRKEN NOTER SÖZLESMESİNDE PERT YAZMAZ ÜÇKAGITCILIK İŞİN BASINDA BAŞLIYOR HANİ PERT KULLANILAMAZ DEMEKTİ TÜRKİYEDE PERT KAVRAMI YOK SANIRIM...
  • BU FORUMDAKİ YAZILARI BAŞTAN SONA OKUDUM BİR KAÇ ARKADAŞ SONUÇLANMIŞ DAVLARDA BAHSEDİYOR VE GEREKÇELİ KARAR NUMARALARINI VERİYORLAR ARAŞTIRAN OLDUMU.
    BEN ARACI 31.500-TL SATTIM KASKO DEĞERİ 36.000-TL SATIŞ DEĞERİ 31.500 YAZIYOR.PERT İLE HASAR KAYDI AYNIMIDIR.16.000-TL HASAR KAYDI VAR.BUNUN YANINDA 632-2771-TL KAYITLARI MEVCUT.BU ARAÇ PERTMİDİR.HASAR KAYITLIMIDIR.BİLEMİYORUM. İHTAR GÖNDERDİ SATTIĞIM KİŞİ. BEN ARACI 30.750-TL YE ALDIM ANCAK NOTERDE 33.000-TL YAZIYOR.BÜYÜK HASAR KAYDI BEN ARACI ALIRKEN ÇIKMAMIŞTI.SATARKEN ALAN KİŞİLER RUHSATTAN SORGULATTILAR BU HASAR KAYITLARI ÇIKMIŞTIR.ŞİMDİ KASKOCUSUNUN EKRANINDA PERT OLDUĞU İÇİN KASKO YAPILAMAZ İBARESİ ÇIKIYOR.BU YÜZDEN MAHKEMEYE VERDİ BENİ.SONUÇLANAN DAVA VARMI. ASLİYE MAHKEMESİNE DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR.ARACI GERİ ALICAM ANCAK BU 2-3 AYI BULACAK.PERT OLDUĞUNU BİLMEDEN ALDIM BİLMEDEN SATTIM VE ŞİMDİ ÖĞRENDİM.BİR ÇOK KİŞİ BİR ŞEY ÇIKMAZ DİYOR.BEN YİNEDE RAHATSIZIM.BU OLAYDAN DOLAYI HUZURUM KAÇTI.PERT İSE FİYATI NEYE GÖRE BELİRLENİYOR. KASKO DEĞERİ 36 BİN LİRA OLAN ARACIN PERT KAYDI VARSA DEĞERİ NE KADAR DÜŞER? ARACI MASRAFSIZ DİYE SATTIM VE MASRAFI YOK. TRGERİ DEĞİŞTİRDİM.FATURA ALMADIM. DEĞİŞTİRDİĞİMİ SÖYLEDİM EMİN DEĞİLİM BEN YİNE DEĞİŞTİRİCEM FATURASINIDA SENDEN MAHKEME YOLUYLA TAHSİL EDİCEM DİYOR.İŞ BİRAZ ÇİRKİNLEŞMEYE DOĞRU GİDİYOR.BENDEN YÜKLÜ BİR PARA ALACAĞINI SÖYLÜYOR. ARABAYI GERİ VERMEYEDE YANAŞMIYOR.PERT OLARAK DEĞERLENDİRİLECEĞİNİ ARADAKİ FARKI FAİZİ İLE ALACAĞINI İDDİA EDİYOR.ALSIN AMA RAHATLIKLA YİYEMEZ HERHALDE...




  • Red kit arkadaşım sana dava açacak kişiye söyle en az 2 yıl süresi var .bence senin teklifini kabul etmeli
  • hasar kaydı gizlenerek satılmış bir araç var ortada yani ayıplı mal sizin satiginiz değerden daha aşağıda bir fiyat çıkarsa anlasilana göre öyle karşı taraf sizi dava etmekle haklı şimdi burda asıl önemli olay yapacağı delil tespiti ve bilirkişi raporu doğrultusunda mahkeme karar verir sizde mahkeme de davayı ihbar edip rucu davası açmak.için aracı aldığınız şahsi çağıra bilirsiniz mahkemeyi kaybederseniz sizde paranızı alırsınız ama size sattığı fiyat düşük vede hasarı ispatlarsa size kalır biraz para kazanayım derken baya bir para kaybedersiniz bunu unutmayın

    benim sigortaya açtığım dava aracının pert olması için piyasada çakal çoğalmış şu an üç tanesinle uğraşıyorum fatura altı parça değişimi ve yapılmış hali ile tavan dahil tekrar sokulecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selçuk bey çok geçmiş olsun konunuzu okdum ve çok üzüldüm şu aşamada durum nedir merak ettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RED_KİTT

    BU FORUMDAKİ YAZILARI BAŞTAN SONA OKUDUM BİR KAÇ ARKADAŞ SONUÇLANMIŞ DAVLARDA BAHSEDİYOR VE GEREKÇELİ KARAR NUMARALARINI VERİYORLAR ARAŞTIRAN OLDUMU.
    BEN ARACI 31.500-TL SATTIM KASKO DEĞERİ 36.000-TL SATIŞ DEĞERİ 31.500 YAZIYOR.PERT İLE HASAR KAYDI AYNIMIDIR.16.000-TL HASAR KAYDI VAR.BUNUN YANINDA 632-2771-TL KAYITLARI MEVCUT.BU ARAÇ PERTMİDİR.HASAR KAYITLIMIDIR.BİLEMİYORUM. İHTAR GÖNDERDİ SATTIĞIM KİŞİ. BEN ARACI 30.750-TL YE ALDIM ANCAK NOTERDE 33.000-TL YAZIYOR.BÜYÜK HASAR KAYDI BEN ARACI ALIRKEN ÇIKMAMIŞTI.SATARKEN ALAN KİŞİLER RUHSATTAN SORGULATTILAR BU HASAR KAYITLARI ÇIKMIŞTIR.ŞİMDİ KASKOCUSUNUN EKRANINDA PERT OLDUĞU İÇİN KASKO YAPILAMAZ İBARESİ ÇIKIYOR.BU YÜZDEN MAHKEMEYE VERDİ BENİ.SONUÇLANAN DAVA VARMI. ASLİYE MAHKEMESİNE DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR.ARACI GERİ ALICAM ANCAK BU 2-3 AYI BULACAK.PERT OLDUĞUNU BİLMEDEN ALDIM BİLMEDEN SATTIM VE ŞİMDİ ÖĞRENDİM.BİR ÇOK KİŞİ BİR ŞEY ÇIKMAZ DİYOR.BEN YİNEDE RAHATSIZIM.BU OLAYDAN DOLAYI HUZURUM KAÇTI.PERT İSE FİYATI NEYE GÖRE BELİRLENİYOR. KASKO DEĞERİ 36 BİN LİRA OLAN ARACIN PERT KAYDI VARSA DEĞERİ NE KADAR DÜŞER? ARACI MASRAFSIZ DİYE SATTIM VE MASRAFI YOK. TRGERİ DEĞİŞTİRDİM.FATURA ALMADIM. DEĞİŞTİRDİĞİMİ SÖYLEDİM EMİN DEĞİLİM BEN YİNE DEĞİŞTİRİCEM FATURASINIDA SENDEN MAHKEME YOLUYLA TAHSİL EDİCEM DİYOR.İŞ BİRAZ ÇİRKİNLEŞMEYE DOĞRU GİDİYOR.BENDEN YÜKLÜ BİR PARA ALACAĞINI SÖYLÜYOR. ARABAYI GERİ VERMEYEDE YANAŞMIYOR.PERT OLARAK DEĞERLENDİRİLECEĞİNİ ARADAKİ FARKI FAİZİ İLE ALACAĞINI İDDİA EDİYOR.ALSIN AMA RAHATLIKLA YİYEMEZ HERHALDE...

    Ya bırak bildiğini yapsın.Yüklü parayı nasıl alacak?Sebebsiz zenginleşme diye birşey var.Biraz mahkemelerde uğraşırsın birşey çıkmaz.
    Pert olduğunu söyledim dersin, arabayı görerek beğenerek aldı dersin zaten öyle.Noterde alırken imza attırmıyorlar mı sanki.Trigeri de değiştirmek zorunda değilsin.Aracı satarken triger değiştirme zorunluluğu mu var?Saçmalık.
    İşsiz, kafadan kırık birine çatmışsın.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.