Şimdi Ara

Perovskit güneş panellerinin en büyük sorunu çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Perovskit güneş panellerinin en büyük sorunu çözüldü
    Perovskit, güneş pili (hücresi) alanında hızla silikonu geride bırakıyor, ancak önemli bir dezavantajı var: dayanıklılık. Yapılan yeni bir çalışma ise bu sorunu ortadan kaldırmayı ve dayanıklılık endişelerini minimum seviyeye indirmeyi hedefliyor.



    Perovskit hücrelerin kritik sorununa çözüm



    Geleneksel silikon tabanlı güneş panelleri geçmişten gelen popülerliğinin etkisiyle piyasanın çoğunluğuna hakim olsa da perovskit tabanlı paneller sadece yaklaşık 15 yıllık sürede aradaki farkı hızla kapatıyor. Verimlilik alanında daha önde olan bu paneller aynı zamanda hem daha ucuz hem de daha hafif olma özelliğini de taşıyor. Ancak perovskit hücrelerinin dayanıklılık dezavantajı uzun yıllı kullanımların önünde ki en büyük engel konumunda, ya da daha doğrusu öyleydi.



    Perovskit güneş panellerinin en büyük sorunu çözüldü
    Bir araştırma ekibi perovskitleri korumak için yeni bir bağlayıcı malzeme kullandı. BondLynx adı verilen bu madde, Kanadalı malzeme şirketi XlynX tarafından esasen güneş pilleri üzerinde test edilmeden önce başka amaçlar için üretilmişti. Perovskitlerle ilgili sorun, malzemedeki organik bileşenlerin ısı ve ışıkla aktive olup serbest kalarak perovskiti zayıflatması ve güneş pilindeki diğer malzemelere zarar vermesiyle başlıyor. BondLynx, bu organik bileşenlerle kimyasal kovalent bağlar oluşturarak bunların gevşemesini ve verimliliği azaltmasını önlüyor.



    Verimlilik kaybı neredeyse yok



    Perovskit güneş panellerinin en büyük sorunu çözüldü
    Ekip, perovskit güneş hücrelerini BondLynx ile işledikten sonra, işlenmemiş güneş hücrelerine kıyasla ne kadar iyi performans gösterdiklerini görmek için uzun süreli testler yaptı. BondLynx uygulanan güneş hücreleri yüzde 24'lük bir verimlilikle başladı ve simüle edilmiş güneş ışığına 1.000 saat sürekli maruz kaldıktan sonra bunun neredeyse yüzde 99'unu korudu. Buna karşılık, işlem görmemiş güneş pilleri aynı zaman diliminde aynı koşullar altında orijinal verimliliklerinin yüzde 35'ini kaybetti.



    Ayrıca Bkz.Kömürün yeşil potansiyeli: Yakmak yerine enerji depolamak



    Güneş pilleri ayrıca 600 saat boyunca 60°C'lik sabit bir ısıya maruz bırakıldı. BondLynx uygulananlar bu süre zarfında verimliliklerinin neredeyse %98'ini korumayı başarırken, kontrol grubu verimliliklerinin %27'sini kaybetti. Testler yalnızca birkaç ay süreyle gerçekleştirilmiş olsa da, işlem gören hücrelerin neredeyse hiç verimlilik kaybetmemiş olması, çok daha uzun süre dayanabileceklerini gösteriyor. Tahminlere göre BondLynx sayesinde perovskit panellerin kullanım ömrü 30 yıla kadar yükselebilir.




    Kaynak:https://newatlas.com/energy/perovskite-solar-cells-coating-bondlynx/
    Kaynak:https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2542435123001319
    Kaynak:https://xlynxmaterials.com/ultra-stable-perovskite-solar-cells/



  • Yaşayan bir dünya

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 600 saat şaka heralde...

  • Şuan için en temiz enerji nükleer enerji.

  • peki bu paneller kaç wat elektirik üretiyor? bununla diğer panallerin kıyasıda olsa güzel olurdu.

  • normal güneş panellerinin verimliliği kaç? Aldığı güneş ışığının yüzde kaçını elektriğe dönüştürebiliyor?

  • Bunun içinde arazi gerekiyor

  • o yüzden büyük devletler kapatıyor güneşe yöneliyor kafsızlar demi

  • Aynı haber 1 sene önce yine yapıldı anlaşılan gelişme yok yakın zamanda

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    güneş panellerin verimlilik cok düşüktür. yüksek olsaydı karavanlarda veya off-grid bungalow evlerde güneş panelinden klima çalıştırmak (1kW elektik üretmek) mümkün olurdu ama hiç mümkün olmadı.

    güneş enerjisinden sadece güneş paneli üretenler kazançlı çıkar, geriye kalan herkes ve herşey, doğa (panel altında kalan çimenler, göller) ve estetik (dpğanın yerini bu cam teneke yığınlarının alması) kaybeder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Küçük alanlarda çok avantajlı değil güneş enerjisi lakin devasa büyük arazilerde kurulan yatırımlar ancak iş görür seviyede oluyor onunda amorti süresi çok uzundur tahminimce. Karavanlarda bungalow evlerde ise 300 600 900w gücünde panel taksan basit elektrik kullanımını karşılar klima çalıştırmasa bile temel elektrik ihtiyacını karşılamada başarılı olursun.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Nükleer atık sorunu ?

  • Aseuz kullanıcısına yanıt

    Niye sorun ki, Nükleer atıkları depolayacak yer mi kalmadı.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Nükleer enerji üretimimin risklerini geçtik atıkların depolanması çok büyük sorun sadece almanya geçen sene 1 milyar euronun üzerinde para harcamış bu atıkların gvenli depolanması ve korunması için.


    Bu atıklar binlerce yıl aktif kalıyorlar yani sızıntı olmaması vs için 1000 yıl gözetmek gerekiyor. :u süreye bakın en az 1000 yıl.


    Bence hiç olmasın daha iyi, insanoğlu günü kurtaralım yarına bakarız mantığı ile temiz ne deniz ne de bir damla su kaldı malesef.

  • Aseuz kullanıcısına yanıt

    Ben maliyete bakmıyorum, karbon ayak izine bakıyorum. Depolama maliyeti çok olabilir, Maliyetine katlanalım bir zahmet.

  • kötü olsaydı almanya fransa amerika kullanmazdı almanyaya vize almak için çaışıyorlar burada adam nükleer santrale karşı diyorum ki orada 50-60 tane nükleer santral var olsun ya yerleşirim diyo:)

  • Aseuz kullanıcısına yanıt
    nükleer atık elon baba uzaya gönderir o atıkları, evren geni ve sürekli genişliyor zaten yer sorunu yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.