Şimdi Ara

Performans / fiyat kriterlerine uygun proketör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumda mevcut konularıda takip ediyorum. Çok üst düzey yahut alt seviye aramıyorum. Projektörlerle ilgili bir deneyimim de yok.
    3-4 metre mesafeden duvara yansıtacağım ve genellikle akşamları film seyretmek için cihaz arıyorum. Bazı sunumlarda düşük bütçeli cihazların bile videoları yansıtırken , normal hd yahut full hd filmleri bile keyifli izletecek düzeyde olduğunu fark ettim. Bu sunumlardaki cihazlar alt orta seviye , küçük ve pahalı olmayan cihazlardır.

    Oyun maç vs onlar değilde , asıl amaç sadece film izlemek. Gündüz zaten izlemiyorum. Bu kriterlere uygun nasıl bir cihaz almalıyım.
    Ayrıca gündüz izlemeyeceğimden dolayı ışık gücüde ona göre düşük olacak , dolayısı ile fiyat artmayacak.

    Bunun akabinde ne gibi kriterler göz önünde bulundurulur bilmiyorum hala araştırıyorum. Bu konuda bana tavsiye sunabilir misiniz ?







  • Hocam bütçenizi tam olarak belirtmemişsiniz ama orta segment ev sinema cihazı olarak önerebileceğim iki model,
    birincisi Epson EH-TW5300
    diğeri Optoma HD26

    düşük bütçeli ev sinema cihazlarıdır,
    bahsettiğiniz data projektörleri uygun fiyatlı kalitesi daha düşük cihazlardır. ilk bakışta güzelmiş gibi gelebilir ancak iki cihazı yan yana koyunca veya biraz göz alışınca kalite farkını anlamaya başlarsınız. Önerim FullHD çözünürlükte cihazlara bakmanız.
  • newonw1 kullanıcısına yanıt
    ilgi ve alakanz için teşekkür ederim kardeşim. Fiyatlarını kontrol ettim benim için fazla biraz. en fazla 1500 seviyesine çıkabilrim.

    Peki bahsettiğiniz seviyeye çıksam sizce tv mi tercih etmem daha mantıklı olur yoksa yazdığınız projekötleri mi ?

    Ayrıca belirttiğiniz cihazlarda ansilümen seviyesi 2000 üstünde. Yİne bu forumda birinin yazısında okumuştum " ansilümen profesyonel ev sinema sistemlerinde dahi 1200 -1600 arası olduğu" yönünde şeklinde bir açıklama yappılmıştı ( bu rakamları yanlış hatırlıyor olabilirim ) . 2000 üstü gözlere zarar veriyor belli bir süreden sorna şeklinde yazmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 8 Ocak 2017; 3:36:1 >
  • Buldum :)

    şu şekilde yazılı idi ;

    "Ev sineması için alacağınız cihazın teknolojisi ne olursa olsun ışık gücünün 1000-1600 ansilümen aralığında olmasına dikkat edin. ( 1600 ansilümen fazlası gözleri yorar, bu nedenle tavsiye edilmez) Bu açıdan bakıldığında sizin hem gündüz performansı, hem oyun ve TV isteğiniz projeksiyon cihazının bu özellikleriyle bağdaşmaz. Çünki özellikle güneş ışığı projeksiyon renklerini solduran çok önemli bir faktördür. Projeksiyon cihazından maksimum verimi alabilmek için gündüzleri perdelerinizin güneş ışığını kesecek şekilde kesinlikle kapalı olması gerekir. Sizin bu ihtiyacınızı karşılayacak cihaz yüksek lümenli olmalı 3000 ansi gibi. Fakat bu yüksek ışıkta film ,TV izlemek yada oyun oynamak kesinlikle sağlıklı bir seyir olmaz. Hem aşırı parlak olur, hem gözlere çok zarar verir.Ev sineması için satılan profosyonel cihazların tamamını incelerseniz fiyatların 3000 usd den başladığını fakat ışık güçlerinin 1200-1400 ansilümen civarı olduğunu görebilirsiniz. Ortamı değiştirebilecek imkanınız yoksa size projeksiyon tavsiyesinde bulunmak abes olur.
    "


    Aslında ANSİLÜMEN değeri fiyat üzerinde etkili değilse benim için önerdiğiniz cihazlar çok fark etmez . Işığı kısma gibi özellikler varsa kısar sıkıntıyı çözerim çok çok...

    Ama fiyat farkında fark edilir bir etki oluşturuyorsa ona göre bir cihaz seçmekte fayda olur diye düşünüyorum.

    Tabi işin üstadı sizsiniz. Benim kafam bu noktalarda kaırışık :)




  • Şu anki kurları da göz önünde bulundurursak 1500 tl ye keyifle izleyeceğiniz sıfır bir cihaz oldugunu zannetmiyorum, eğer 1500 ü aşmayı düşünmüyorsanız 2. Elde o fiyata keyif verecek bir cihaz bulma şansınız var bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki full hd olması çok önemli midir? Bu yansıtacağımız alanın buyuklugune gore onem kazanıyor değil mi?

    Uzaktan ve büyük bir mesafeye yansıtılacaksa full hd , kısa mesafeden yansıtılacaksa hd olması. Bu düşüncem dogru mudur?
  • Tüm amacım fiyatı alt seviyeye çekmek, aslında ikinci elde olabilir. Temiz ile emin olduğum bir cihaz bulsam ne ala...
  • Promacto markasına bakmanızı öneririm.
    Yaklaşık 1 yıldır Promacto X12 kullanıyorum ve tam sizin aradığınız gibi bir ürün.
    Projeksiyon cihazları hakkında çok bilgim olmasa da ben memnunum. Eğer İstanbul'daysanız Perpa'daki ofislerinde cihazı görüp test edebilirsiniz. Promacto X11 veya X12 öneririm.
  • Full hd vs hd farkını yotube yazıp vıdeolardan anlayabılırsınız 2 ay sonra keske almısken fullhd alsaydım dıyeceksınız cunku ısık gucude eger projektoru uzaga konumlandırırsanız ısık gucu ztn duser yanı 2000-3000 lumen degerlerı ole gozu yormaz bırde projeksıyonlarda eko modlar vardır eko moda alınca ısık gucunu ayarlıyabılırsınız yanı 2000 lumen olur 1000 lumen gıbı hangısı gozunuzu yormuyosa ole kullanırsınız 1500 tl ye yenı full hd alamazsınız ıkıncı el temız bakıcaksınız forumda yada sahıbınden fln gıbı ama ben haftada bır fılm ızlıcem cokda para vermem dersenız hd led projektorler var lg nın var promacto fln onları ınceleyın 700 tl bıle bulursunuz ıkıncı el

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.