Şimdi Ara

PERDE HAVAYASTIGININ ONEMI ( VIDEO ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
7.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ahahaha konuya bak... (konu sahibi alınmasın üstüne de yazdıklarımı okusun)

    Zamanında hyundai bakmak için bayinin tekine gittim, ee güvenlik önemli, ama çakallar perde havayastıklarını en üst donanıma koymuşlar, güvenlik bile donanım göre kademe kademe artıyor, yersen.

    Adama dedim, arkaya çocuğumu oturtacam, perde havayastığı için neden illa en üst donanımı almak zorundayım? Dediği: cama film kaplattırırsın, patlamaz...!!!!

    Bir yıl kadar sonra yine aynı muhabbeti ettiğimde, farklı bir satış danışmanı aynı yanıtı verdi.

    Aslında bu adamları piyasada tutanlara malum hint polosu layık bence.

    En üstle en alt donanım arasında güvenlik paketlerinde fark olmayan markaları kutlarken, "güvenlik paketini" ayrı paraya satan diğer markaların tiz batmalarını dilerim ama bu ülkede ötekiler batar/terkeder...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: exuberant42

    Demek ki neymiş önce güvenlik sonra konfor
    +1.
    Demek ki neymiş sıfır alt segment arabalar alacağınıza 2.El üst segment/Class arabalar almanız sizin için en iyisiymiş.
  • Bazıları vw ye geçirmişte çoğu b segment araçta 2 adet hava yastığı var.Golf te 7 adet passat ile jetta da tüm paketlerde 6 adet hava yastığı var.VW yi alan konforu için alıyor yine güvenliği düşünen ibiza ya da fabia da alabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polis3373 kullanıcısına yanıt
    İnsanlar bir adet araç alıp biniyor.çoğu araç veya az araç olmasının binen kişiye faydası yok.ucuz, değersiz insan yerine koydurulduğumuz için yok o havayastıkları.
  • Perde olayı araç tipine göre değişiyor bana göre. Civic ile benzer kazayı yaptığımda kafayı vurmadım çünkü 120 kilo koltuğa zar zor sığıyordum enseme mesafem azdı. Bana göre orta vites kutusunun ıraya hava yastığı konulmalı. Diz altını kırmıştım o kazada.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Polis3373

    Bazıları vw ye geçirmişte çoğu b segment araçta 2 adet hava yastığı var.Golf te 7 adet passat ile jetta da tüm paketlerde 6 adet hava yastığı var.VW yi alan konforu için alıyor yine güvenliği düşünen ibiza ya da fabia da alabilir.
    Valla bana sayabilirmisiniz 2 havayastigi olan kac b segmenti var polodan baska, dacia sandero belki, onda da 4 diye hatirliyorum.



    A segmenti baz paket i10 da bile 4 tane var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff

    Valla bana sayabilirmisiniz 2 havayastigi olan kac b segmenti var polodan baska, dacia sandero belki, onda da 4 diye hatirliyorum.



    A segmenti baz paket i10 da bile 4 tane var

    Alıntıları Göster
    PERDE HAVAYASTIGININ ONEMI ( VIDEO ) ek olarak dacia sandero vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yan hava yastığına ne gerek var hocam! Her hava yastığı kaza sonrası daha fazla hasar kaydı, bu da 2. elde daha fazla değer kaybı demek.



    Distribütörler aslında Türk tüketicilerini düşünüyor ama siz fark edememişsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fade to Black

    İnsanlar bir adet araç alıp biniyor.çoğu araç veya az araç olmasının binen kişiye faydası yok.ucuz, değersiz insan yerine koydurulduğumuz için yok o havayastıkları.
    Dediğinize 100 de 100 katılıyorum.Devlet bence 6 hava yastığı standardı getirmesi lazım ama bunu sadece VW yapmıyor.Sanki sadece VW de 2 yastığı var gibi konuşulması doğru değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok gereksiz bir ekipman şu airbag. Hem tok kapı sesi daha gerekli.

    Ayrıca airbag ,abs vb gibi güvenlik ekipmanları yerine " 7-8 inch multimedya veya kol dayama olsun yeter" diyen kafalar çok var bu memlekette malesef. Bu nedenle vag grubu hint pololarından satmakta haklı görünüyor .
  • Bizdeki zihniyet ne kadar çok hava yastığı, kaza anında o kadar masraf. Ayrıca aracın ilk bakılan kısmı iç plastik kalitesi. İçinin plastik kalitesi iyi olunca araçların çok güvenli olacağı da düşünülünce 2 hava yastığı fazlası ile yetiyor.
  • Çok ama çok önemli bir konu. Arkadaşa teşekkür ediyorum. 5 yıl önce geçirdiğim hafif bir kazada aracımda diz hava yastığı olmadığı için bacağımı kaybediyordum neredeyse. Şu an tek bacağımda iki platinle hala o günün acısını çekerek yaşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hava yastığı+abs+esp çok önemli donanımlar , o nedenle zaten tartışmaya bile gerek yok
    lakin bizde donanımlar azaltılıyor ve kimsenin gıkı çıkmıyor ,varsa yoksa beygir ,tok kapı vs. tartışmaları gırla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ray Kurzweil

    Çok ama çok önemli bir konu. Arkadaşa teşekkür ediyorum. 5 yıl önce geçirdiğim hafif bir kazada aracımda diz hava yastığı olmadığı için bacağımı kaybediyordum neredeyse. Şu an tek bacağımda iki platinle hala o günün acısını çekerek yaşıyorum.
    Oncelikle gecmis olsun kardesim, Allah daha kotusunden korumus seni.

    Actigim bu konunun ciddi bir yer teskil etmesini istiyorum.

    Bakin dunyanin bir cok ulkesinde, devletin uyguladigi kanunlar ile, otomobil ureticileri 6 havayastigi ve esp yi standart sunuyor.



    Bizim ulkemizinde bunu yapmasi acilen sarttir. Ben yasadigim trafik kazasinda perde havayastigi sayesinde ( tipki videoda oldugu gibi ) basimin yaralanmasi yada daha kotu sonuclar dogurmasindan kurtulmus oldum.



    Lutfen konuya hassasiyet gosterelim.



    Bir dusunun, yandan alinan darbelerle beyin kanamasi gecirme olasiliginizi veyahutta darbeye bagli ölümcül bir yaralanmanin onune gecilmesini perde havayastiklari sayesinde önleyebiliyorsunuz.



    Konuya hassasiyet gosteren ve öne çıkaran herkese tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanoona -- 17 Mayıs 2018; 8:8:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hava yastıklı olarak aldım ben 0 km araba. Özellikle satıcı dedi ki bu arabada diğer araçlardan farklı olarak 7. hava yastığı var. Diz hava yastığı ilave olarak bulunmaktadır diye sattılar. Ben 50.000 TL 4 hava yastıklı dacia sandero stepway yerine 80.000 Tl ye yani 30.000 Tl daha üstüne çıkıp 0 km toyota auris aldım bayiden. Noldu sonra? Ön sağ lastiğimi kopartacak şekilde yandan bodozlama yine auris marka araç çarptı kaza oldu o şekilde. Perde hava yastıkları açmayınca eşim kafasını çarpmasın diye elimi hava yastığı açmayan yere koydum. 3 kere kafasına darbe aldı. Neyseki elim yumuşattı kapı tarafına çarpmasını. Elimde kesikler oluştu. Dizim kırılıyordu. Baya ezik ve morarma oldu. Zayıf kemik olsa kırılacaktı dizaltı kısımdan eminim. Hava yastığı var diye satıyorlar da evde de dursa hava yastığı kazada aynı olacak yani. Açmayan hava yastığı yüzünden ölümden döndük. Var demeyin açılan hava yastığı var deyin bence.Yoksa aksesuar güvenlik önlemi şeklinde reklam olsun diye hava yastığı olmuş olmamış ne önemi var.




  • 5 sayfadır okuyorum, neden kimse videonun kasıtlı çekildiğini yazmamış ?
  • mutabek M kullanıcısına yanıt
    o nasıl bir refleksmiş şaşırdım doğrusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar tartışmanın sebebi yan hava yastığı ile perde hava yastığı arasındaki farkı anlamayanların zorlaması malesef.

    Yan hava yastığı koltuktan çıkar ve genelde sadece ön koltuklarda bulunur. Perde hava yastıkları ise yanları komple alacak şekilde kafayı korumak için açılır. Bu kadar gerginliğe tartışmaya gerek var mıydı?

    Bu arada Kia Rio'nun perde hava yastıkları arka koltuktakileri de kapsayacak şekilde açılır. Eski aracımdır kendisi, adını temize çıkarayım.
    Sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıkları olmak üzere 6 hava yastığı bulunuyor. 4 tekerde disk fren, dijital klima, far ve yağmur sensörü, cruise control, soğutmalı torpido, standart ön kol dayama, 6 ileri vites. Türkiye'de kıymeti bilinmeyen bir araçtır kendisi.





    Şimdiki aracım olan Clio'da ise perde hava yastıkları YOK. Sürücü, yolcu ve ön koltuklardan çıkan yan hava yastıkları olmak üzere 4 hava yastığı var. Yani arkadaki yolcular Allah'a emanet.




  • nanoona N kullanıcısına yanıt
    Konu çok çok önemli de bizde insana pek önem verilmez. :(
  • Öncelikle kendinizin ve aracınızdakilerin canını düşünmekle çok doğru bir karar vermişsiniz.

    Size o akılları verenler, araçlarındaki hava yastıklarını devre dışı bırakan ve kaza anında patlamasın ki arabalarımız değer kaybetmesin, zihniyeti taşıyanlardır.

    Bunların malı, canından önemlidir.

    Otomobil üreticileri bu güvenlik tedbirlerini kaza anında ürettiğimiz arabalarda insanlar ölmesin diye koyarken, bizim insanlarımız hava yastıklarını devre dışı bırakır. 10 hava yastıklı araba alan kişilere muhalefet edip akıl vermeye çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 17 Mayıs 2018; 13:3:3 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.