Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi forumlar.Bende dual core e5400 var 2.7 ghz lik.Daha önce 3.34 ghz e kadar overclock yaptım şimdi 4 ghz ye kadar çıkmayı planlıyorum.Kasamda özel bir soğutma yok işlemci stok fanı ve bir adet stok egzoz fanım var önerilerinizi bekliyorum bu işlemcinin potansiyelini stabil olarak ne kadar artırabilirim?
forconcobonF
kullanıcısına yanıt
bende e7300 var normalde 2.66 ghz 3.4 ghz hızda stok fanla çalıştırdım birazda voltaj verdim tam hatırlayamıyorum şimdi, ama hatıladığım bir şey var, işlemcim 70 dereceyi aşmıştı...
forconcobonF
kullanıcısına yanıt
yapmaya kalkma işlemcin çok ısınacak benim ama 85 lira civarında vbilgisayardan bir soğutucu alarak deneyebilirsin benim e5700 işlemcimde 3.6 ya kadar çıkardım 95 i falan gördüm
quote:
Orijinalden alıntı: forconcobon
Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi forumlar.Bende dual core e5400 var 2.7 ghz lik.Daha önce 3.34 ghz e kadar overclock yaptım şimdi 4 ghz ye kadar çıkmayı planlıyorum.Kasamda özel bir soğutma yok işlemci stok fanı ve bir adet stok egzoz fanım var önerilerinizi bekliyorum bu işlemcinin potansiyelini stabil olarak ne kadar artırabilirim?
zamanında benimde Pentium dual core e5400 işlemcim vardı.. stok fanla 2.7ghz den 3.5 ghz ye çıkartmıştım.. çarpan sayısını artırarak.. voltaj vermeden. ama voltaj vererek daha da artırılabilir 4ghz yi görür
tavsiyeler için teşekkürler beyler stabilizesini kesin oturtmak için 3.2 ghz yaptım daha fazla oynamak istemiyorum malum alacak durumum yok :D tekrar teşekkür ediyorum hepinize