Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.032
Cevap
7
Favori
312.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spirit of nature

    @yildiz; bu kadar kasma be abicim, boyutu küçükse küçüktür.. Yani makinanın negatif bir tarafı varsa bunu belirtmekten doğal birşey yok öyle değil mi sence de? Seni Pentax'ın Tr distribütörü yapmak lazım, yani para versen bu kadar savunulmaz herhalde (Takılıyorum, alınmadın umarım)


    Ben gizli distribütörlerdenim nabız yokluyorum..

    Sende renk cümbüşünü ve özellikleri bu fiyata kıskanmışsın besbelli habire boyutlara takmışsın ufak mufak.. Fazla uzatma millet takıntı sanıp yanlış anlicak ona göre (Takılıyorum, alınmadın umarım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 27 Eylül 2009; 9:02:46 >




  • Ufak olması kimine göre dezavantajken bana göre ise avantaj. Kompak makineyle slr makine arasında kalıp (boyut yüzünden), kompak makine almak istemeyenler için ve bayanlar için güzel bir seçenek olmuş. Taşınabilirliğin kolay olması güzel olacak benim açımdan.
  • Makina boyutu kullanan kisiye gore cok degiskenlik gosterir. Elin kucukse buyuk makina rahatsız edecektir yada buyukse kucuk makina rahatsız edecektir.
    Bunun olcusu olmaz aslında. Kriterde olmaz. Ayrıca ele oturan makina en saglıklısı. Gereginden kucuk yada yafif makinada saglam tutus imkanı vermez.
    Mesela kompakt makinalar D-SLR gibi stabil bir tutus vermiyor. Cunku gereginden fazla kucuk ve hafif.
  • video da cihazın özelliklerinden ayrıntılı birşekilde anlatıyor.... izleyin derim..

    http://www.yasaktube.com/index.php?act=video&vid=SCYlqRIVvcs&Pentax%20K-x#
  • Konu ilk açıldığında farketmemiştim ama,Gerçektende biraz küçükmüş,büyük elli olanlar için dezavantaj teşkil edebilir.. Farklı renk seçenekleri,boyutu hanımlara da yönelik bir model hissiyatı veriyor. Tabi fiyatı kalitesi yeni özellikleriyle (ayrıca da küçüklüğünden dolayı taşıma avantajı da olabilir) gayet cazip bir model..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 27 Eylül 2009; 11:33:07 >
  • bence abartılacak küçüklükte değil. eli ortalamalardan büyük olan kişilerin saten seçim aralıgı kısık . yada kendine güveniyorsa eline hakimse bunuda kullanır.

    ben kendime bakarım ellerim gayet normal
  • Kucuk olmasının cozumu var, grip alırsın olur biter. Mesela K10D grip ile cok guven veriyor. Tutusu, kullanması cok degisiyor. Grip i cıkarınca cihaz emanet gibi duruyor.
    Sanki o heybetli makina o degilmis gibi bir durum oluyor :) Kucuk, buyuk olayına cok takılmamak lazım. Sonucta makinanın image kalitesi cok daha onemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 27 Eylül 2009; 15:03:24 >
  • K10D ve K20D griple mükemmel uyum sağlıyor haklısın İbrahim. Bencede boyutlardan çok sonuçları önemli. Fotoğraf kalitesi gövde hangisi olursa olsun Pentaxlarda genelde aynı yüksek kalitede..
  • ''Tilt-Shift''

    bu ne demek...?
  • Tilt shift denilen şey fotoğrafçılık sanatında bir alana netleme vermek surati ile diğer alanları lens etkisinde bırakarak Minyatür tadında ortam etkileri yaratmaktır. Bu etkiyi fotoğraflara vererek çok Hoş görüntüler elde etmeniz mümkün.

    bende resimler oyuncak lego gibi niye gözüküyor diyorum..
  • Selam,
    Benim Japonya'dan K20D getirme durumum vardı ama fiyatları 80.000 yen den olan makineyi şu an 100.000 yen den bulabiliyoruz. 2. el K20D almayı düşünürken K-X i farkettim, örnek fotoları da inceledim ama biraz kararsız kaldım, kit lens alacağımı düşünürsek ve benim için görüntünün keskinliği ve renk doğallığı öncelikli olacağını hesaba katarsak sizce K-X mi K20D mi iyi bir seçim olur arkadaşlar?
  • K20D ileri seviye (orta segment) bir gövdedir ve kullanımı K100D Super - K200D ve K-x gibi giriş seviyeleri gövdelere nazaran daha zor ve detaylıdır. Eğer yeni başlıyorsanız bu giriş seviyelerinden birini tavsiye ederim..

    Ancak; Limitinizi sıfır gövde ile sınırlayıp kit lens ile uzun süre çekim yapmak yerine Lense olan yatırımı daha fazla tutmak adına 2.nci el temiz bir K100D Super tarzı bir gövdeyide tavsiye ederim. Kaliteli lens olmadan öğrenmektende pek zevk almazsınız ama öğrenmeyi bu tip giriş seviyesi bir gövde ve yüksek kaliteli (mesela Pentax 16-45 f4 yada Tamron 17-50 f/2.8 gibi) bir lens ile sürdürürseniz daha sağlam temel oluşturursunuz..
  • Hepsi bir arada kaliteli lens çıkarmak imkansız mı lenslerin doğası gereği yoksa bu her zamanki gibi bir pazarlama stratejisi mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smartcard

    Hepsi bir arada kaliteli lens çıkarmak imkansız mı lenslerin doğası gereği yoksa bu her zamanki gibi bir pazarlama stratejisi mi?

    İmkansız sayılır. Hem iyi zoom yapsın, hem lens kusuru olmasın, hem de f2.8 olsun şeklinde bir lens onbinlerce dolar olur. En güzeli prime lens kullanmak.
  • yaaa arkadaşlar amerikada nerede satılıyo şimdi bu alet yaaa. hangi şehire semt e yönlendirmek gerek.

    akraba orada ama...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yildiz

    İlk örnek çekimlerin devamı.. Beklediğim gibi (Exiflere dikkat)

    ISO 1600
     @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

    ISO 400
     @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

    ISO 1600
     @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

    ISO 100
     @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

    * Gövde üzerinden yapılan ve dünyada ilk defa K-7 ile sunulan ''Tilt-Shift'' lens etkisi..

     @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

     @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

     @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @


    3 örnek indirdim incelemedim hepisinde pozlama telafisi kullanılmış. Harbiden ölçüm sistemi K20D ile aynı... Yanlız ilgin. şekilde renk detay kalitesi örneklerde çok iyi duruyor. Sanki karelerle oynanmıi renk derinliği arttırılmış gibi... Ele alıp denemek lazım keşke öyle bi şans olsa...




  • K20D deki gibi profesyonel işleyen bir ölçüm sisteminide hakladınya sarpuli helal sana Bu konunun başından beri asıl olması gerekenin bu olduğu açıklamalı bir şekilde yazıldı, firmanın özellikle seçtiği yöntem bu diye ama sanırım anlamış değilsin hala. Boşver bence alıp denemeye kalkma, hiç olmazsa bu model durduk yere karalanmasın..

    Ben nedense 4 yıldır ne K10D ne K20D de bir sorun göremedim gayet güzel memnun kullanıyorum ama sen aldığın gün karaladın bu hatalı pozluyor diye helal olsun. Ne diyeyim. Ama iyi oldu sana, ben söylemiştim iyice olayı kavramdan k20d ye geçme diye. Eskiden beri Nikon SLR kullanman olayı tamamen kavradığın anlamına gelmez zaten. Adam oraya (+) artı ve (-) eksi pozlama telafisini boşuna koymamış demekki. Dünyada hangi makineye bakarsan bak ışık koşulları değiştikçe otomatik olarak o değer değişir. Yada beğenmeyen eliyle değiştirir ama patlamayı minimumda tutmak en önemli koşuldur.

    Işık patlaması nedeniyle kaybolan detayı hiçbir şekilde geri getiremezsin ama az pozlama ile kazanılan detayı her şekilde geri alırsın. Sanırım bu anlattığımız 20.nci yazı oldu.




  • @sarpuli,

    sizin K20D ile eksik pozlama sorunu yaşadığınızı biliyorum forumdan. yalnız şimdi D80 almış olmanız bana ilginç geldi. zira netteki bir çok sitede D80 in over exposure sorunu (fazla pozlama) olduğundan şikayetçi olan bir çok kullanıcı var. bu sorunlarınıda genellikle - ev değerleri girerek çözüyorlar. sizin başınıza geldi mi hiç bu sorun? pozlama konusunda bu kadar hassas davrandığınız için sormadan edemedim.
  • Ben söylicektim ama neyse dedim şimdi boş yere marka polemiğine dönüşmesin konumuz. D80 bende kullandım hatta Canon 40D de aynı durumda ama kullanıcı sayısı fazla olunca iyi olduğu sanılıyor nedense.. Fotoğraf tamamen ışıktır. Işığın yansıdığı size gösterdiği renkler ve detaylardır eğer burda fazla ışıktan meydana gelen kayıp varsa asla geri gelmez..

    K-x bu seviyede K20D ye ait pozlama ve AF sistemi vb. donanımlar içeriyorsa çokta güzel donatılmış..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.