Şimdi Ara

@ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.032
Cevap
7
Favori
312.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Underexposure aslında fazla ışık olan veya açık renk objelerin çok olduğu ortamlarda istenen birşeydir.. bendeki kompakt makine de kendi ölçümüne bıraktığımda hep fazla pozluyor bende çoğu durumda ışık patlaması olmaması ve detaylarıda iyi almak için genelde -0,7 -1 Ev kullanırım.. Pentax demekki bunu kendi pozlama sistemiyle çözmüş.. Zaten bu bir hata değildir seçimdir aslında..

    Siz kendi isteğinize göre Ev değeri ile veyahut M modunda enstantane ile oynayarak fotoğrafın nasıl bir ışık dengesiyle çıkmasını istiyorsanız ayarlama yaparsınız hatta tersi durumlarda vardır fotoğrafın aydınlık çıkmasını istersiniz +1 Ev bile yaparsınız duruma göre, çoğu makine Auto ayarlarında veya 0 EV'de fazla veya eksik pozlar ve istediğiniz Işık dengesini oluşturamaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askan22 -- 20 Eylül 2009; 17:00:10 >
  • Aynen katılıyorum, Aslında bu o kadarda büyütülecek bir konu da değil. Pentax diğer makinaların 0 Ev kabul ettiği noktayı bilinçli bir şekilde -1 Ev karşılığı olarak kabul etmiş. Niyet açık, özellikle beyaz patlamasını önemli bir ölçüde önleyerek detayı ortaya çıkartmak. Sonuçta O veya bu programların ayarlarıyla oynayarak istediğiniz ışık ayarlarını ama detayı kaybetmeden sağlayabiliyorsunuz. Tersi olduğunda bu detayları geri getirmeniz kesinlikle mümkün değil.
    Konunun aslına dönersek, Bu yeni modeli değil ama Pentax K-7' de açıkçası gözüm kaldı. Canon 40D' yi aldığım tarihte bu makina olsaydı, hiç tereddüt etmez bu makinayı alırdım. Açıkçası Pentax K-x deki sensör keşke K-7 de de olsaydı demektende kendimi alamıyorum. Hala düşünmüyorum da değil
    quote:

    Orijinalden alıntı: askan22

    Underexposure aslında fazla ışık olan veya açık renk objelerin çok olduğu ortamlarda istenen birşeydir.. bendeki kompakt makine de kendi ölçümüne bıraktığımda hep fazla pozluyor bende çoğu durumda ışık patlaması olmaması ve detaylarıda iyi almak için genelde -0,7 -1 Ev kullanırım.. Pentax demekki bunu kendi pozlama sistemiyle çözmüş.. Zaten bu bir hata değildir seçimdir aslında..

    Siz kendi isteğinize göre Ev değeri ile veyahut M modunda enstantane ile oynayarak fotoğrafın nasıl bir ışık dengesiyle çıkmasını istiyorsanız ayarlama yaparsınız hatta tersi durumlarda vardır fotoğrafın aydınlık çıkmasını istersiniz +1 Ev bile yaparsınız duruma göre, çoğu makine Auto ayarlarında veya 0 EV'de fazla veya eksik pozlar ve istediğiniz Işık dengesini oluşturamaz..








  • @sugarboy,
    Zaten konu K20D nin avantajı dezavantajı değil. O konu için gerekli gereksiz bir yığın tartışma zaten yaşandı. Bende açık ve çok güneşli havalarda 40D de ışık ayarlarımı genellikle -1 Ev hatta -2Ev değerlerinde tutuyorum.. Hiç bir beyaz patlaması olayıyla karşılaşmadım Özelliklede macro çekimlerinde beyaz gül gibi çiçeklerde bu metod bayağı başarılı oluyor. Ancak bir gerçekte var CMOS sensör ışığa karşı CCD sensör gibi değil. ve baya TEMBEL. Hatta renk doyum kabiliyeti de öyle. Bu birazda Bayer dizilişinden de kaynaklanır ama konuyu şimdi bir yığın gerekli gereksiz teknik detayın içine çekmeyelim.
    Ancak. bu konuyu ben aksine o linklerdeki gibi bir sorun olarak görmüyorum Bence bu sadece imalatçının bir tercih nedeni. Sonuçta benim ortama göre manuel olarak yaptığımı Pentax 0 seviye olarak kabul etmiş.
    quote:

    Orijinalden alıntı: sugarboy

    Evet sadece bu sorunu biz forumda iki arkadaş yaşadık o nedenle aşağıdaki topiklere de hep biz yorum yaptık:
    http://ricehigh.blogspot.com/2008/06/k20d-exposure-inaccuracy-and.html
    http://www.cameralabs.com/reviews/Pentax_K20D/verdict.shtml
    http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1036&message=28379752
    http://www.dcresource.com/reviews/pentax/k20d-review/
    http://www.clubsnap.com/forums/showthread.php?t=376829

    daha fazla sorun yaşayanları görmek ve yorumları okumak için:
    http://www.google.com.tr/search?hl=tr&source=hp&q=pentax+k20d+underexposure&meta=&aq=f&oq=




  • Bülent bey, bu konudaki tecrübenizi aktardığınız için teşekkürler ama biz arkadaşlara aylardır anlatmaya çalışıyoruz ancak verdiği örnekteki anlamayanlar gibi diretip duruyorlar ben artık boşverdim napayım , elin angut gavuruna inanıyor arkadaşlar bize inanmıyorlar. Dpreviewdeki yada onun gibi yandaşı bol sitelerdeki adamlar bizden kesin daha iyidir çünkü biz millet olarak birbirimize asla güvenmeyiz amerikan ne dediyse o kesin doğrudur yani, bunu yapan elin japonu salak ya

    Fotoğrafların kalitesi ile bu fiyata satın alınabilecek eniyi özelliklerin hangi gövdelerde olduğunu görebiliyoruz sanırım..

    Sensör konusunda bende size katılıyorum, keşke CMOS ta 15mp değilde 12mp de uzun süre çalışılsaydı çok daha iyi olurdu kanaatindeyim. Gerçi buna rağmen hala K7 ve K20D en detaylı ve en kaliteli görüntü performansını sunan orta sınıf gövdeler ama diğerleri ortamı MP savaşına çevirince bu sınıfta geri kalmış gibi görünmemek için sanırım mecbur kalıyorlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 20 Eylül 2009; 20:23:24 >




  • Merhabalar,

    Tam yeri değil belki ama kısmen alakalı olduğu için buraya yazıyorum. Fotoğrafçılığa başlangıç yapmak için makine seçmeye çalışıyorum.
    Giriş seviyesi bazı modelleri kendimce belirledim. Makineyi yurt dışından getirteceğim (İngiltere). Bütçem 900 TL. Sizlerin de görüşlerini almak isterim.

    Seçenekler

    1) Sony A300 (2. El)
    2) Pentax K200D (2. El)
    3) Pentax K-M (0 Makine + 2 kit lens (18-55, 50-200 mm))
    4) Pentax K-X (Bu seçenek olacaksa eğer3 ay beklemem gerekecek. Şu an bütçem bu model için yeterli değil.)

    Pentax K-X 3 ay beklememe değecek bir makine mi? Yoksa diğer seçeneklerden birini mi tercih etmeliyim, aralarında pek fark yok mu?
    Ebay Uk'dan aldığım fiyatlara göre belirledim seçenekleri, bunların dışında da önerilere açığım.

    Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SorrowfulBlackGarlic -- 20 Eylül 2009; 22:19:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugarboy

    underexposure olayını biz değil detaylı incelemelerde bile yazılmış... neden kabul etmek istemiyorsunuz anlamıyorum... ya da sizin için bu böyle değilse bizim gördüğümüz ya da detaylı incelemelerdeki yorumlara karşı çıkmanızın bir anlamı yok... bir çok pentax kullancısı exp. değerini +1 de kullanmaktadır... fotoğraf bilgimi elbette geliştirmek için her zaman hazırım fakat elimden olympus, nikon, canonun bir çok dslr modeli geçmiş olmasına rağmen nedense tek pentax modellerinde bu durumla karşılaştım... herhalde diğer makineleri kullanırken tecrübeli buna gelince tecrübesiz olmadım... neyse hayırlı bayramlar ve umarım dediğim eksiklik bunda olmaz...


    underexposure makinede deil fotografcinin kendisinde olur.

    fotografci kendi diyaframini acip aydinlanarak sorunu gidermelidir.

    iyi bayramlar...




  • 600dolar..
    anasonic GF1 1000 dolarlik fiyatiyla bunun karsisinda zor durumda kalacak. farkli turde de olsa, 720p video, 14-55mm stok lens gibi ozellikleri benziyor.. ama nerdeyse 2 kat fiyat farki niye var anlamadim.
    kimbilir GH1 fiyatinin dusmesini bile saglar belki, 1 hafta sonra alabilirim belki honkongtan GH1.. veya farkli bir model.. 1hafta icinde neler degisicekse bakalim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 21 Eylül 2009; 0:24:35 >
  • Renkli ufaklık K-X'in Japonyada yapılan tanıtımlarında, özellikle fotoğraf kalitesinde üst sınıf SLR kullanıcılarının yoğun beğenisini aldığı ifade ediliyor !

     @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

     @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @

     @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 21 Eylül 2009; 0:57:03 >




  • Çok satacağı kesin...


    Fakat bebelere balon tarzı bir pazarlama stratejisi olmuş. Hani hedef kitle, istiklalde dolaşan ciksboyslar tikigirl ler diyebilirim rahatça





    İşin esprisi bir yana, dslr dünyasına yeni başlayacak arkadaşların hevesini güçlendirmek adına harika bir adım atmış pentax... Kurnazlık var işin içinde ama yine de tebrik ederim
    K-X markII de değiştirebilir kapaklı selere isterük
    ---------------------------------

    @yildiz

    Abicim fotoları çeken eleman 5dm2ninde d300s inde boyun askılarını gözümüze sokacak sırf "üst sınıf slr kullanıcılarının yoğun ilgisi"ni ispatlayabilmek için... Adamlar hakatten tanıtımı iyi biliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihKOC -- 21 Eylül 2009; 3:08:58 >




  • Fatih dikkat ettiysen D90 ve D300S ile tamamen aynı sensör kullanılmış, (Sony CMOS - 23.6 x 15.8 mm - 3.72 cm²) bu çoğu kullanıcının dikkatini çekip canını sıkmış olmalı Gövde için önemli olan bana göre tipten ziyade işleyebildiği detay, verebileceği maksimum imaj kalitesidir. Gerisi teferruattan ibaret. (Aynı sensörü kullansada her markanın kendine göre belirlediği bir imaj işleme algoritması var ve Pentax bu konuda tartışılmaz eniyilerden biri)

    Herkesin kendine göre belirlediği kullanım amacı olmalı. Eğer bu işten milyarlar kazanmıyorsak kendimizi illede mecburmuş gibi siyahlara ve dolarlara bağlamanında pek bir çekiciliği kalmıyor, tabi kullanımı olumsuz yönde etkileyecek bir durum söz konusu değilse.. (Body ebatları, renk ve özellik konusunda zevk tamamen kullanıcının tercihi)

    Yavaş yavaş sağlam kullanıcılarda bu makinelerden birer adet edinmek isterse şaşırmamak lazım çünkü hem gayet uygun hemde özellik ve yapı olarak kişisel zevklere göre seçeneği bol olan bir model çıkarmışlar. Boyut olarak daha taşınabilir..

    (Özellikle Limited lensler ile birleştiğinde çoğu gövdenin canını yakacağı kesin, buna yaklaşık 1000 dolar daha pahalıya satılan orta segment gövdelerde dahil)

    Bu işi genç kullanıcılara sevdirmenin ve dolaylı yoldan dahil etmenin güzel bir yolu seçilmiş. Fotoğraf kalitesi yüksek ancak dış görünümü alabildiğine çeşitli renklerle SLR sistemler sevdirilmeye çalışılıyor gibi.. Mutlaka bu fiyata bazı şeyleri kısmak zorunda kalmışlardır ama bu Nikonun yaptığı gibi önemli bir özellik olan gövde motorunu body e koymamak gibi saçma bir durum değil, bu kesin..


    *



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 21 Eylül 2009; 13:24:33 >




  •  @ @ @ @ PENTAX K-X ve K-R (Türkiyede İLK Fotoğraf Paylaşım Bölümü) @ @ @ @
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugarboy

    underexposure olayını biz değil detaylı incelemelerde bile yazılmış... neden kabul etmek istemiyorsunuz anlamıyorum... ya da sizin için bu böyle değilse bizim gördüğümüz ya da detaylı incelemelerdeki yorumlara karşı çıkmanızın bir anlamı yok... bir çok pentax kullancısı exp. değerini +1 de kullanmaktadır... fotoğraf bilgimi elbette geliştirmek için her zaman hazırım fakat elimden olympus, nikon, canonun bir çok dslr modeli geçmiş olmasına rağmen nedense tek pentax modellerinde bu durumla karşılaştım... herhalde diğer makineleri kullanırken tecrübeli buna gelince tecrübesiz olmadım... neyse hayırlı bayramlar ve umarım dediğim eksiklik bunda olmaz...



    Slm

    Bu olay kabul etmemek degil her makinanın yorumu, algoritması farklı. D-SLR bir makinanın pozlaması az yada fazla diye yorumlanıp elden cıkarmak cok amator bir dusunce.
    Fotografcılık bu degil. Fotografcılık emek, tecrube, yorum katarak bir seyler cıkarmaktır. D-SLR makinalar ın onemi nedir? Her tur ayara izin vermesi ve bir cok ekipman kullanım imkanıdır. Yani sınır yoktur ne yonde calısmak istiyorsan o yonde ekipman alır o yonde ayarlarla sonuc alırsın. Eger fotografcılıgı hakkıyla yapmak istiyorsan otm olayını aklından cıkarman lazım. Neden hazır modlar var hic dusundunuzmu tecrubesiz kullanıcılar o modları kullanıp en azından daha dogru kareler alsın diye. Makina ne olursa olsun otm modlara guvenip kullanacaksanız zaten bastan kaybettiniz. Makinaların TTL pozometreleri her zaman super dogru calısır diye bir durum yok, sonucta yansıyan ısıgı olcer kullanılan objektif, uv filtre bile etki edebilir. Hatta az ısıkta pozometreler dogruda calısmaz cunku belli bir ısık gerekir. Pro kesim yansıyan degil o ortamdaki ısıgı el pozometresi ile olcer. Yada gri kart kullanır. Cok tecrubeliler zaten direkt gozlemle bile olması gereken enstantene, diyafram ve iso degerini tespit eder. Asıl fotografcılık bu yonde calısmaktır. Spot, genel yada merkezi olcum neden var o zaman. Poz telafisi neden var. Canon fazla pozlayıp beyaz alanlarda patlama yapıyor, pentax az pozlayıp patlama yapmıyor bu sadece firmaların yorumudur buna iyi yada kotu denmez. Boyle bir tespitle yorum olurmu. Yada beyaz ayarı icin otm yanında hazır modlar ve onun yanında kalibre etme neden var daha olmadı kelvinmetre ile olcup kelvin cinsinden girme neden var bunları dusunun. Pentax K10D otm beyaz ayarı 4000K ile 8000K arası calısır. Bunların dısında dogru sonuc vermez. Yani sarı ısıktaki otm ayarı yanılır. Senin dusunce mantıgınla otm beyaz ayarıda hatalı o zaman. Yada tepe flash kısa tutulmus uzun objektiflerde golge yapıyor oda hatalı. Bu tur kalıplara sokmayın bu isi. Fotografcılık dusundugunuzun cok otesinde bir sey. Tekrar soyluyorum emek, sabır, tecrube ister. Dediginiz mantıkla yaklasırsak otm moda alır herkes deklansore basardı olur biterdi. Unlu fotografcılar neden unlu, nasıl calısır, nasıl yorumlar, tarzları ne digerlerinden ayıran farklar ne.

    Pentaxın az pozlamasını bir hata gibi gostermek cok amatorce. Bu bir secim sadece sana uygun degilse renk, keskinlik, pozlama, kontrast, beyaz ayarı vs vs her tur ayar imkanı var istedigin yonde kisisellestir olsun bitsin. Pentax sana gore az pozladıysa genel degil, merkez yada spot olcum yaptır yada 3-5-7 adım gibi poz telafisine sabitle olsun bitsin. Bu problem degilki. Senin mantıgınla nikon da berbat dogal olmayan cok canlı renkler veriyor vede noise bastırmak icin asırı nr uygulayıp detayları yok ediyor. Yada canon dogal renk sunuyor ama cok cansız oda berbat. Boyle yorum olurmu. Senin yorumunda bundan farksız. O zaman otm dısında hic bir ayar olmazdı. Bu sekilde fotografcılıga yeni baslayanları cok yanlıs yonlendirmis oluyoruz. Israrlada bu yanlıs yonlendirmeye dvm ediliyor. Bence bir kursa gidin fotografcılıgın ne oldugunu bu tur seylerin ne kadar gereksiz anlamsız bir saplantı oldugunu gorup guleceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 21 Eylül 2009; 21:52:01 >




  • d slr nin ciddi olması lazım ya siyah ya da gri. Bu ne yaw oyuncak gibi olmuş makineler. Bebekler için sanki ama çektikleri çok kaliteli. ISO değerleri de başarılı. Ben alacak olsam ya lacivert ya da kahve alırım ayakkabıma uyumlu olur.

    Çok param olsa zevkine alırdım bi tane bulunsun. Ayrıca her renginden seri olarak üretmiyorlardır. Ayakkabıya dondu ha. İlk önce katalogdan renk seçersin s-1-2 gün sonra makine gelir heralde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ::FoxRiver::

    d slr nin ciddi olması lazım ya siyah ya da gri. Bu ne yaw oyuncak gibi olmuş makineler.


    Niye ? Hergün smokinle törenemi katılıyorsunuz ? Ne alaka

    Neyse çoğu kişinin canını sıktığı kesin demiştim. Zaten siyah rengi mevcut diğerleri hakkında beğenmeyenlerin sanki olması yasak yada imkansızmış gibi yorum yapmalarıda bir garip. İsteyen zaten siyah olanı alır. Gençlerin önünü kapamayalım lütfen
  • Bu renk olayına neden bu kadar takılıyor insanlar anlayamıyorum. Bence Pentax bu renkli makineleri çok fazla satış yapacağı için çıkarmadı. Sadece piyasada zayıf olan yönü yani reklam amacıyla, adından daha fazla bahsettirmek adına böyle bir girişim de bulundu ve bence başarılı bile oldu daha çıkmadan hem de. Tabi tamamen kişisel görüşüm bu yönde. Laciverti bence siyahdan daha şık olmuş.

    Ayrıca bu makine ile ilgili bir sorum olacaktı bilgisi olan var mıdır bilmiyorum. K2000 modelinde raw formatındaki image kalitesi gayet iyi düzeyde iken jpeg formatında image kalitesi pek iyi değil şeklinde okumuştum.
    Sanırım eski seri makinelerdeki sistemi kullanıyormuş. K-X için de böyle bir durum var mıdır, bu makine de bu sorun düzeltildi mi? Bu konuda bir bilginiz varsa çok yardımcı olursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yildiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: ::FoxRiver::

    d slr nin ciddi olması lazım ya siyah ya da gri. Bu ne yaw oyuncak gibi olmuş makineler.


    Niye ? Hergün smokinle törenemi katılıyorsunuz ? Ne alaka

    Neyse çoğu kişinin canını sıktığı kesin demiştim. Zaten siyah rengi mevcut diğerleri hakkında beğenmeyenlerin sanki olması yasak yada imkansızmış gibi yorum yapmalarıda bir garip. İsteyen zaten siyah olanı alır. Gençlerin önünü kapamayalım lütfen


    ne bileyim diğer kompaklara göre dslr nin daha bi ağır ve ciddi olması lazım gibi düşündüm. her rengi olması oyuncak gibi yapıyor makineyi. Acaba turkiyedeki spot satış fiyatı ne olacak?




  • Bakma sen, aslında çoğumuzun içinde beğendiğimiz okadar çok renk vardırki cesaretsizliğimizden saklıyoruz belkide. Navy mavi, Kar beyaz, Kum grisi ve yerine göre Ferrari kırmızısı fena durmuyor aslında.. Tabi daha üst serilerde ağırbaşlı siyah daha tercih edilebilir ancak bu sınıfta gayet güzel seçenekler gelmiş.
  • Elektronik eşyalarda beyazı sadeliğinden dolayı hep sevmişimdir...Dslr almayı düşünürken ilaç gibi geldi bu makine Türkiye fiyatı ne olur acaba
  • dönerli ekran da olsaymış bu cihaz peynir ekmek gibi gidermiş. yine gider de pentax diye ön yargı olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.