Şimdi Ara

@@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@ (1642. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.163
Cevap
58
Favori
1.363.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16401641164216431644
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar genis aci hangi lensi tavsiye edersiniz? Ultra genis aci olmasina gerek yok. Ikinci el fiyati 750₺ civarinda. Bir de bu genis aci lens ile tam bi makro lens kadar olmasapda tatmin edecek sekilde makro performansi da almam mumkun olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iceylanktu İ kullanıcısına yanıt
    Üzerine 100-150₺ daha ekleyip sigma 17-70mm f2.8-4 C versiyonunu tavsiye ederim. Eğer makro istemiyor olsaydınız tamron 17-50 f:2.8 de iyi bir tercih olurdu.

    Sigma 17-70mm f:2.8-4 C pek düşmüyor piyasaya bu lensin 2 versiyonu olan sigma 17-70mm f:2.8-4 os olanları da güzeldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm Pentaxianların bayramı kutlu olsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese hayırlı bayramlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu sigmanın fiyatına (900₺ civarı olduğunu öngörürsek)Ayrı ayrı hem geniş açı hem de makro bi lens almak mümkün olur mu? Fiyat dolayısıyla çok üst düzey lensler olmasını beklemiyorum tabikide ama tatmin edecek seviyede f/p ürünü lensler alınabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SMC Pentax-FA 100mm F3.5 Macro Lens var fiyatı uygun 1:1 makro değil 1:2 makro veriyor fiyat performans ürünü eğer manuel kullanırım dersen Pangor 90mm var 1:1 makro verir çok kaliteli lenstir.

    http://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-panagor-90mm-f2.8-pmc-auto-macro-439560698/detay ilan sahibini tanırım Getsiz güvenle alışveriş yapabilirsin.

    Geniş açı olarak da pentax 16-45mm var ama nedende 2. El fiyatı arttı 2-3 önce fiyatı 400₺ idi şimdilerde 600₺ istiyorlar. Şahsen 16-45mm e 600₺ vermek yerine tamron 17-50mm f:2.8 tavsiye ederim. 900₺ civarında olur ama özellikle makroda daha iyi bir seçim olmuş olur.
    https://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-FA-100mm-F3.5-Macro-Lens.html
    https://www.pentaxforums.com/userreviews/panagor-90mm-f2-8-macro-pmc.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dementor-1 -- 25 Haziran 2017; 15:57:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geniş açı,tak-gez ve makro ayrı lensler. Geniş açı ve tak-gez birbiri yerine belki kullanılabilir ama makro lensi kesinlikle ayrı almanız lazım.

    Anladığım kadarı ile geniş açı manzara ve makro çekeceksiniz. Tak-gez lensi size uymaz gibi geliyor bana.Taşınabilir iki adet lens alırsanız işiniz çözülür.

    Geniş açıda küçüklük,hafiflik,taşınabilirlik 15mm ltd, bütçeyi biraz daha arttırmanıza değer bir lenstir. Cebe atıp taşırsınız o kadar küçük bir lens.

    Makro da ise Pentax-D FA 100mm F2.8 Macro WR çok iyi bir lenstir, bunu bulamazsanız bütçenize göre Tamron 90mm f2.8 macro derim.

    Bu iki lensi alırsanız çanta taşımadan bile geziye çıkarsınız,hafif,küçük lenslerdir bunlar.Belki biraz bütçeyi arttırmak zorunda kalabilirsiniz ama bu iki lensi alırsanız uzun süre ikinci bir lens aramazsınız.Lens al-sat ile geçecek zaman ve zarar yanınıza kar olarak kalır.

    Bu bütçelere çıkamıyorum derseniz arkadaşların tavsiyelerini dikkate alın derim ama makroyu yine de manuel olsa bile ayrı almanız lazım.Tak-gez lensinin makrosu pek tatmin etmez açıkçası.
  • @tenekekutu dediğiniz lensler bütçe olarak ikinci elde 2000₺ civarı tutar sanırım.şimdi bu kadar bütçe ayırmak istemiyorum.

    Panagor ve pentax 100mm 3,5 arasında hangisi daha keskindir. Bir de panagorun kullanı mı kolay mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FA 135mm f3.5 bir defa mı ne ilana çıktı,bu lensi satan görmedim sonra varsa alırsınız.Yine de yorum yapayım ama satılık yok bu lens diye biliyorum.

    keskinlik açısından kötü olacağını zannetmem makro lenslerin optikleri genelde kalitelidir,inceleme sitelerinde aldığı puanlar iyi bu lensinde.Fakat şunu unutmamak lazım,o incelemelerin çoğu eskidir veya lensin fiyatına göre not verirler.Yeni nesil lensler ile bunların boy ölçüşme şansı yok.Bu tüm eski lensler için geçerli.

    Panagor kullanan herkes memnun ama doğa da özellikle gezerken manuel makro lens kullanmak sabır ister.Şip şak işine gelmez.Kısacası size bağlı bu,seveni de var sevmeyeni de böyle uğraşmayı.

    Kısacası 750 TL gibi bütçeye makroda dahil iyi bir lens seti oluşturmak imkansız illa ki birşeylerden feragat edeceksiniz.
  • Fa 100mm f:3.5 ilanlarda var şu an :)

    http://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-pentax-fa-100mm-f-3.5-macro-398078974/detay

    @tenekekutu çok haklı manuel lens işi sabır ve merak ister. Mesala ben hiç sevmiyorum manuel lensleri pentax a modlular dahil 4-5 defa manuel denedim bazılarından da fiyatına göre çok iyi sonuçlarda aldım ama zor oluyor. Alırken af lisine 3 Kat fiyat vereceğime bazı fotoğraflardan feragat ederim diyorum sonra af olmadığı için kaçan karelerden sonra pişman oluyorum. Tabi bir de el be göz işi manuel kullanmak ben tam netleme konusunda çok sıkıntı yaşıyorum ama bazı arkadaşlar neredeyse hsm hız ve kararlılığında elle netliyorlar :))

    Ben söylediğiniz bütçe doğrultusunda öneride bulundum bütçe artacaksa alternatif de özellikle makroda artar. Sigma 17-70mm hem C li (bu c sigmada çok önemli ) hemde bir önceki versiyonunu kullandım. Eğer süper olsun ve 1:1 e yakın makro istemiyorsanız c versiyonu ciddi manada güzel sonuçlar veriyor. Üzerinde makro yazıp ama gerçekte makro olmayan lensler arasında en iyi makroyu veriyor diyebilirim. Yine çok çok sessiz ve hızlı.

    Bütçeyi az biraz arttırarak sigma 105mm ex dg de alınabilir. 1 yıl kadar önce 600₺ ye sattım biraz beklenirse 600-700₺ aralığında bulunabiliyor. Şimdi kullandığım pentax dfa 100mm wr makro lense iki katından daha fazla ödeyip aldım. Kesinlikle aralarında fiyat farkını edecek bir fark Yok :) her ikisi de yavaş her ikiside keskin :) eğer tek lens için bütçe 600-700₺ çıkabilirse çok güzel bir lens. Hem elden çıkarmak gerektiğinde ilk mesajımda söylediğim lenslere göre daha kolay satılır.

    Alternatif (pentaxda hemen bulmak sıkıntı ama) çok, önemli olan bütçe :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dementor-1 -- 26 Haziran 2017; 5:22:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be ilana düşmüş demek.O zaman bu bütçeye kurulacak set 18-55mm kit lens ve FA 135mm f3.5 makro.En mantıklı set şu anda bu gözüküyor.En azından ben olsam öyle kurardım.
  • Otomatik fokus 400mm F:5,6 Sigma lensim satılıktır. İlgilenen olursa güzellik yaparım :)
    Pentax K5 öncesi makinesi olanlara tavsiye etmiyorum.

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-sigma-af-400mm-f5.6-takas-secenekli-454042951/detay
  • Bu arada bir ara forumun genelinde çok gereksiz ekipman tartışması vardı açıkçası soğutmuştu beni forumdan, bir süredir takip ettiğim kadarı ile artık o eski saçmalıklar bitmiş.Ben de konuya katkı yapmaya başlarım.Uzun süredir Pentax kullanıyorum bende.
  •  @@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@
    Stone Bridge by Sergen Uysal, on Flickr
    Instagram ve 500px'ten de takip edebilirsiniz.
    https://www.instagram.com/sergenuysal/
    https://500px.com/sergenuysal

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  @@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@
    IMGP4612 by ilkerpala, on Flickr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pala10

     @@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@
    IMGP4612 by ilkerpala, on Flickr

    Renkler çok güzel. Elinize sağlık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  •  @@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@
    IMGP4627 by ilkerpala, on Flickr
  • pala10 P kullanıcısına yanıt
    Çok güzel fotoğraflar elinize sağlık. Yalnız sensör epey kirli :(

    Pentax K5 + Tamron 10-24mm
     @@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@

    Turkey - Adana - Karataş - Dalyan by Ömer KAYA, on Flickr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dementor-1

    Çok güzel fotoğraflar elinize sağlık. Yalnız sensör epey kirli :(

    Pentax K5 + Tamron 10-24mm
     @@@@ PENTAX DSLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi @@@@

    Turkey - Adana - Karataş - Dalyan by Ömer KAYA, on Flickr

    Yorumunuz için teşekkürler Ömer bey :)
  • 
Sayfa: önceki 16401641164216431644
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.