Şimdi Ara

Peki ülke nasıl düzelir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok merak ediyorum, günlük forumdaki ülke ve dünya gündemine bakıyorum. İnsanda enerji kalmıyor. 30 yaşındayım işsizim. Geleceğe dair hiç umudum yok gibi.
    Sizce nasıl düzelecek ülke?
    Not: Benim fikirlerime düşüncelerime gore değerlendirmezseniz sevinirim. Sadece çok basit bir soru sordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yeni bir hükümet grlmeden, Şu Suriye-Suriyeli meselesi hallolmadan(YPG'yi de işin içine katabiliriz) Ülke düzelmeyecek gibi...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası turistik bir ülke olarak kalacak. İyonya'dan beri düzelmemiş.

    Bunu laf olsun diye yazmıyorum... Problemler, hataların kendilerini tekrar edişleri hep aynı, uzaktan bakınca deseni belli oluyor. Roma, Bizans, Osmanlı, Türkiye hepsi aynı şeyleri yaşıyor. Burası dünya sömürgeciliğinin en kadim merkezi. Burası dünyayı sömürüyor, sonra sırası gelince de dünya burasını. Bu böyle devam ediyor. İş, ticaret, bilim, kültür, sanat, ekonomi, politika, eğitim, teknik... her şey önce parayla açıklanır ve işleyişi de sömürü üzerinedir. Dönemler ve popüler kavramları değişir, şövalyelik, kahramanlık, ustalık, uzmanlık, insan hakları olur... her ne ise o, sömürülmeye devam eder.
  • Lanetli topraklar yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapmış ama sonunda medeniyet diye birşey kakmamış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonlar almanlar ve koreliler gibi yoksulluktan ve sorunlardan iyice biktiktan sonra tembellikle bu isin olmayacagini sadece siyasetle bir o ulkeye bir bu ulkeye yaranarak ayakta kalinmayacagini anlayip kalkınma planları yaparak uretim ekonomisine dönüşünce bu islerin yuzde 80i kendiliğinden çözülecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce kendimizi düzelteceğiz ki sonra siyasiler düzelecek. Bu siyasileri biz başa getiriyoruz uzaydan gelmiyorlar, bu ülke 20 yıl önce de sorunluydu, 40 yıl öncede! Haa düzelir miyiz o zor bence...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 16:57:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir ülkenin atar damarları ve tabiri caizse şalterleri fabrikalardır. Üretim ekonomisi ve bilimin ışığında adımlar atmadıkça buradan hiç bir şey olmaz. (Bunların sonucu uzun vadede olacak maalesef)

    Atatürk'ün hedef olarak koyduğu muasır medeniyetler seviyesine gelmesi imkansız şu an ki mantalite ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 20 Ocak 2019; 12:50:36 >
  • 30 yaşımdayım ve 31 ime bir kaç gün kaldı.iş kurmak istiyorum ancak sermayem çok zorluyor.
    Sorduğun sorunun cevabına gelecek olursak:

    1- Kesinlikle aşırı derece de saydam bir yönetim gerekiyor. A partisi B partisi hiç önemi yok her kim ülkeyi yönetme gücünü eline almışsa atamalardan verilen kararlara , atılacak adımlara kadar her şey halkla paylaşılmalı.Halk neler olup bittiğini gerçekten bilmeli.Şu an neredeyse atıl duruma gelmiş olan Halk Eğitim Merkezlerinde gerekirse yapılan yasal düzenlemeler, verilen kararlar hakkında insanlara bilgi ve eğitim verilmeli.Böylece insanlar yönetime güven duyabilirler.Halkın kendi yönetimine duyduğu güven ülke ekonomisinde önemli bir adım olacaktır.Çünkü para bile ülkelerde yönetime duyulan güveni temsil eder.

    2- Artık şu din konusunda somut adımlar atılmalı.Dijital tanrıların doğuşuna tanık olduğumuz şu dönemde, dini unsurların sürekli olarak siyasi malzeme olarak kullanılması yasa ile kesin bir şekilde yasaklanmalı.Yine şu an atıl durumda ki Halk Eğitim Merkezleri halka dinin ve siyasetin neden birbirinden ayrı tutulması gerektiğini, dinin ne kadar mahrem olduğunu üzerinde dura dura halka zorunlu eğitim şeklinde anlatmalı, eğitimini vermelidir.Tabi ki bu eğitimlerde , siyasete bulaşmayan din adamları, psikologlar ve eğitmenler profesyonel şekilde seçilip eğitim komiteleri kurulmalıdır. Bu eğitimlerde bir din adamı ve psikolog zorunlu şekilde bulunmalı bu ikisinin gözetiminde ,bir eğitimci, dini ya da siyasi propaganda yapmadan ,hiç kimsenin mevcut inançlarını ya da siyasi görüşünü değiştirmeye çalışmadan bu eğitimi vermelidir.Bu da halkın kendine olan güvenini artıracaktır.Kendine güvenen halk girişimci ve yaratıcı olur.

    3- Fanatizmin kötü yanları üzerinde psikologlar atıl durumda ki Milli Eğitim Merkezlerinde eğitimler vermelidirler.

    4- Devlet ihalelerinde ve memur-çalışan atamalarında yandaş, yoldaş, torpil, adam kayırma olaylarının kesin kez önüne geçilmeli, bu şekilde adam kayıranlar hakkında görevi kötüye kullanmaktan ötürü millete hainlik suçlaması ile kati işlem uygulanmalıdır.

    5- Yargı hiç bir şekilde siyasilerden etkilenmemelidir. Devletin hakim ve savcıları hiç bir korku olmaksızın görevlerini layıkiyle yerine getirmelidir. Adam kayıran, yandaş, yoldaş,torpil etkisiyle kararlar veren hakim ve savcılar hakkında görevi kötüye kullanmaktan ötürü millete hainlik suçlaması ile kati işlem uygulanmalıdır. TBMM alanında uzman, profesör seviyesinde olan hukukçulardan bağımsız olanlardan, hukuk mekanizmasını denetleyecek bir heyet seçmelidir. Ve bu heyetin görevini kati suretle saydam şekilde yerine getirdiğinden emin olmalıdır.

    6- Yolsuzluk ve hukuksuzlukları açıklayan kurumların çalışanları ya da yöneticileri görevden alınmamalı, bu şekilde görevden alma kararı verenler hakkında kati surette görevi kötüye kullanmaktan işlem yapılmalıdır.

    7- Ülke ekonomisi, alanında uzmanlaşmış, bu konuda eğitim alıp kendini ülke ve dünya düzeyinde göstermiş başarılı kişilere emanet edilmeli, ekonomik gelişmelerin olumlu ve olumsuz sonuçları atıl durumda ki Halk Eğitim Merkezlerinde ücretsiz olarak haftanın 1 günü halka anlatılmalıdır.

    8- Seçim öncesinde hiç bir şekilde siyasi partilerin promosyon, yardım, hediye başlıkları altında insanlara ücretsiz maddi malzeme temin etmesine izin verilmemeli, bunları yapanlar hakkında, milletin hür seçim iradesini etkilemeye çalışmak suçundan yasal işlem yapılmalı, bunun sorumlusu olan siyasiler ömür boyu siyasetten men edilmelidirler.

    9- Devlet kadrosu sistemi askeri kadro hariç tutularak tamamen kaldırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki yöneticilerinin dahi millet tarafından seçildiği Cumhuri yönetim sistemlerinde kadronun var oluşu mevcut sistemin temel dinamiklerine aykırıdır.Bunun yerine çalışanlar sözleşmeli atanmalı, her yıl sonunda mevcut durumları incelenip raporlanarak bir sonraki yıl için sözleşme yapılıp yapılmayacağına karar verilmelidir.Yine burada sözleşmeli personel ve yöneticilerin atamalarında kati suretle yandaş, yoldaş, torpil, adam kayırma olaylarının kesin kez önüne geçilmeli, bu şekilde adam kayıranlar hakkında görevi kötüye kullanmaktan ötürü millete hainlik suçlaması ile hukuki işlem uygulanmalıdır.

    10- Siyasilerin ticaret ile uğraşması, birinci ve ikinci dereceden yakınlarının da ticari faaliyetlerinin yoğun kontrol altına alınıp sınırlandırılmış izinle ticaret yapmalarına izin verilmesi gereklidir.Yine bu kişilerin ticari faaliyetleri atıl durumda ki Halk Eğitim Merkezlerinde tamamen saydam olarak halka aktarılmalıdır.Bu kişilerin kendi yakınları ya da bir şekilde herhangi bir kişi için ticari çıkarlarına uyacak şekilde torpilli siyasi kararlar vermelerinin önüne geçilmeli, bu olayın gerçekleşmesi durumunda da görevi kasten kötüye kullanma, vatana ve millete ihanet suçlamalarından yasal işlem yapılmalıdır.

    şimdilik yazacaklarım bunlar.Çok daha fazla yapılması gereken şeyler atılması gereken adımlar ve maddeler var.Halkın da ödevi olan maddeler var ama çok uzun.




  • ülke dinle düzelir ancak.dine ağırlık vermeye devam etmeliyiz, imam hatiplerin sayısı çok arttı ama yetmez her lise imam hatip lisesi olmalı.dinini bilmeyen gevurlardan ülkeye hayır gelmez.sonra mühendislik tıp gibi gevur ilimlerini bırakıp arap ilimlerine yönelmeliyiz.deve sidiğinin şifası filan bize yeter.arapları yüceltirsek ülke kalkınır.bak dinle kalkınan ülkeler yemen afganistan iran
  • Akparti seçimler de %100 oy almadan ülke falan düzelmez.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyasilerin sadece yasa çıkartmakta işe yaradığını, asıl önemli parçanın halk olduğunu anladığımızda ve bir gün bütün bir halk olduğumuzda,bizi kurtaracakların yine biz olduğumuzda, en önemlisi bilim ve sanata, insana önem verdiğimizde kurtulacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Camii yapmayip egitime yatirip yaparsa.

    Okul yapmayip egitime yatirim yaparsa.

    Her yere uni yapmazsa. Din adamlarini rektor yapmazsa .d

    Insanlarindan israrla vergi almazsa. bkz: elektrik faturasi.

    Kendi elemanlarini calistirmak yerine bagimsiz davranip halki pek gorurse :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genel geçer kanunların işlediği, demokratik, şeffaf bir yönetim ve toplumda her bireyin üretmesi ve çalışması ile düzelir. Bireyden başlayarak, hiçbir toplum, ülke, yatarak düzelmemiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazım55 -- 20 Ocak 2019; 16:5:12 >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Büyük resimlere ve uzaktan bakmaya bayılırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tabiiki akape gidince düzelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.