Şimdi Ara

Pek çok marka ve modele WhatsApp desteği kesiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Pek çok marka ve modele WhatsApp desteği kesiliyor


    WhatsApp’ın işletim sistemi sürümü eskide kalan ve artık güncelleme almaya imkanı olmayan cihazlara yönelik desteğini keseceği duyurusu hayata geçiyor. Bu haftadan itibaren pek çok marka ve model için WhatsApp erişime kapatılacak.


     


    Cihaz Listesi


    Alınan karara göre WhatsApp erişimi kapatılacak olan cihaz listesi şu şekilde:




    • Android 2.2 sürümü ve aşağısı ile çalışan akıllı telefonlar

    • iOS 6 ve aşağısı ile çalışan başta iPhone 3GS olmak üzere akıllı telefonlar

    • Windows Phone 7 ile çalışan akıllı telefonlar.


      


    Çok eski sürümler olsa da halen bu telefonları kullanan milyonlarca insan var. WhatsApp’ın yeni sürümünü kullanmak isteyen bu telefonların sahipleri artık yeni bir akıllı telefona geçiş yapmak zorunda.


     


    BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 ve Nokia Symbian S60 işletim sistemine sahip telefonlar da desteği kaybedecek ancak firma 30 Haziran 2017 tarihine kadar süre tanımış durumda. Bu tarihten sonra onlar da WhatsApp kullanamayacak.


     


    Ayrıca Bkz.HTC Ocean serisi gerçeğe dönüşüyor

    Bilindiği üzere kişisel verilerin gizliliği büyük önem taşıyor ve ne yazık ki eski işletim sistemi sürümlerinde sayısız açık bu tarz iletişim platformları için risk oluşturuyor. WhatsApp da artık bu konuda taviz vermek istemiyor. 


     







  • Bi zahmet

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • WhatsApp android 4 den aşagıda surumlere kurulmuyor zaten

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoxFun

    30 ocak değil, 30 Haziran 2017'ye kadar Symbian ve Blackberry cihazlara destek devam edecek.
    https://www.whatsapp.com/faq/en/general/26000006

    Haberin kaynağında da haziran diyor zaten de malum donanımhaber alıntı haberleri bu kadar olabiliyor.
  • Sırf whatsapp yüzünden babama GM5 aldık. GM5 Plus'tan daha iyi bir tel çıkarsalar kendime de Android One serisi bir tel alırdım ama orta üstü bir cihaz One platformunun ruhuna aykırı sanırım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barni Moloztaş

    Bi zahmet

    Bi zahmet mi? Hayırdır sen Apple, Samsung vs. markaların satış ve pazarlama müdürü müsün? Gariban insanlar var hala Nokia Symbian işletim sistemli telefonlarla WhatApp'a girenler. Hadi bunu düşünemedin ne gibi bir yararı oluyor eski cihazlara desteği kesince de bi zahmet gibi bir cümle kullanıyorsun?
  • Merhabalar,

    Yazıda güncelleme yaptım hızlıca. Sizler de yorumlarınızda belirtmişsiniz zaten. İnsanlık hali "beşer şaşar" demişler. Yazar arkadaşımızın da bir anlık dikkatsizliği olmuş olabilir. Yapıcı yorumlara her zaman kapımız açık ancak yıpratmaya dönük söylemlerin kimseye faydası olmayacaktır.

    Teşekkürler.
  • "Windows Phone 7 ile çalışan akıllı telefonlar" Bu kısım büyük bir kitleyi üzebilir ama wp kullanan bir kitle içinde büyük bu. Zaten desteği kesilen kısım çok küçük bir kitle ve yerinde bir karar. 2.2 ve aşağısı demeleri de gayet uygun android tarafında ve 3gs üzerinden asır geçti adeta :D

  • Vay be kaç yıl sonra Symbian içeren haber gördüm. Zaten içlerinde en yaşlı işletim sistemi yine iyi bile dayanmış.

  • Symbian neyse de bb10 os gibi kaliteli işletim sistemine yazık ettiler.
  • Yav sanki ozellik getiriyorlardi yada birsey yapiyorlardi. Insanlar iste gariban alamiyor kullaniyor birak kullanmaya devam etsinler. Sanki zarar veriyorlar serverlara.

    Tabi destegi kestigi halde kullanima engel cikarmayacaksa sorun yok, zaten o insanlarin uygulama guncelledigini falan zannetmiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barni Moloztaş

    Bi zahmet

    nickin . yapdığın yorumlara uygun gibi:)
    hocam desteğini kaldırması seni neden bu kadar sevindirdi merak ettim. telefon toptancısı felanmısın satışlar artacak diyemi sevindin:),
    şakası bir yana ülkemizde bi sürü dargelirli insan var whatsapı bırak tuşlu telefon bile kullanan var.ülkemizi geçelim dünyada özelikle Hindistan gibi kalabalık yerlerde bu desteği kalkan telefonu kullanan bi sürü insan var o yüzden sevinmeden önce bi düşün derim
  • N73 iyice çöp oluyor ona üzülürüm.

  • Whatsapp önce gün gün database tutmamayı öğrensin üstüne yazmayı bilmiyor mu bu adamlar boşuna yer kaplıyor!!!

  • bence o sürümlerdeki cihazları kullanan çok insan yoktur.

  • Whatsapp kullanmak zorunluluk değil. Bu telefonların zamanında WhatsApp denen bir şeyde yoktu zaten.

  • Haberin başında diyor ki "Bu haftadan itibaren pek çok marka ve model için WhatsApp erişime kapatılacak.", yani bunlar Whatsapp'a hiç giremeyecek.
    Sonra şöyle yazıyor: WhatsApp’ın yeni sürümünü kullanmak isteyen bu telefonların sahipleri artık yeni bir akıllı telefona geçiş yapmak zorunda.

    Yani ilk cümle destek tamamen kesilecek diyor, sonraki cümle güncelleme gelmeyecek gibi bir anlam veriyor.

    Ayrıca iOS 5 kullanan iPhone 4 sahipleri ya da 6 kullanan 4S sahiplerine destek kesiliyor. Bence o kadar da eski telefonlar değil bunlar.
  • Bunda tepki gösterecek ne var? İlla ki günün birinde eski işletim sistemlerine desteği kesecek.

    Microsoft parayla sattığı işletim sistemine desteği kesiyo. Whatsapp öyle veya böyle bedava indirilip bedava kullanılan yazılıma desteği kesiyor. Her güncellemede neden kullanım oranı düşük işletim sistemlerine uyumlu yapmak için uğraşsınlar ki, onun yerine daha yeni işletim sistemlerinde daha verimli çalışan, daha iyi özelliklere sahip güncelleme yapmak daha mantıklı.

    Millet istiyo ki altındaki araba hem az yaksın, hem F1 aracı gibi hızlansın, üstelik 4 çeker olsun, 7 kişilik olup büyük de bagajı olsun.
  • o değil de bu ne elzem bi whatsapp mış olmasa ne olur yani.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

    quote:

    Orijinalden alıntı: Barni Moloztaş

    Bi zahmet

    Bi zahmet mi? Hayırdır sen Apple, Samsung vs. markaların satış ve pazarlama müdürü müsün? Gariban insanlar var hala Nokia Symbian işletim sistemli telefonlarla WhatApp'a girenler. Hadi bunu düşünemedin ne gibi bir yararı oluyor eski cihazlara desteği kesince de bi zahmet gibi bir cümle kullanıyorsun?

    Temelde haksız bir uygulama çünkü Whatsapp bir mesajlaşma uygulaması. Telefon üreticisi çıkıp dese ki yazılım dünyası çok gelişti artık telefonlara SMS hizmeti koymayacağız. Tam bir aptallık. Whatsapp da bence bu hareketi ile akıllı telefon üreticileri ve yazılım üreticileri ile danışıklı hareket ediyor. Özellikle İOS ile yakın ilişki içindeler. Temel bir hizmet ve o kadar kaynak da harcamıyor. 2g bağlantısıyla bile çok rahat çalışabiliyor. Sadece yazı gönderip alıyorsan. Dediğim gibi temel bir iletişim uygulamasının sınırlandırmaya gitmemesi lazım. İcabında şarjı çok uzun giden bir 2g bağlantılı cihazla kullanmak isteyebileceğiniz bir mesajlaşma uygulamasıydı. Yakında operatörler SMS hizmetine de son verecekler. Çünkü kullanımının yüzde 50'den fazla azaldığını söylüyorlar. Buna karşılık şebeke sağlayıcıların sınırsız SMS tarifelerinin yaygınlaştıracağını da düşünüyorum. SMS hizmeti çok temel bir hizmettir. İnsanlar internet akıllı telefon çılgınlığı yüzünden ne kadar önemli olduğunu biraz unuttular. Telefon şebekesi çökünce karasal ağ telsizlere sarıldığımız gibi sarılacağımız bir hizmettir.

    Akıllı telefon dayatması faşizmdir. Ben operatörlerin buna müdahale edebileceğini düşünüyorum. Çünkü yakında Whatsapp gibi uygulamalar arama yazışma görüntülü arama özellikleri ile operatörlerin bu hizmetlerini tehdit etmeye başlayacak ve operatörler sadece mobil internet sağlayıcısı konumuna düşecekler. Altyapının zayıf olduğu yerlerde insanlar telefon görüşmesi bile yapamayacaklar. Halihazırda telefon ve SMS hizmeti için internet bağlantısı gerekmiyor. Domine etmeye başladılar sistemi. Sonuç olarak eski telefonlardan desteğin kesilmesi çok yanlış. Ama sanırım alternatif uygulamalar hala var.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.