Şimdi Ara

pdr mi özel eğitim öğretmenliği mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba.
    ben bu yıl ygs sınavına girdim. hedef olarak gazi üniversitesi pdr bölümünü düşünüyordum ancak görme engelliler öğretmenliği de ilgimi çekiyordu. bölüm araştırması yaparken görme engelliler öğretmenliğinin özel eğitim öğretmenliği adını aldığını öğrendim. bu bölümle ilgili araştırma yaptım ve gazi'de bu bölümün bulunduğunu, bölümde görme engellilerle ilgili alan derslerinin olduğunu ve bu alanda uzmanlaşabileceğimi öğrendim. ayrıca görme engelliler veya zihinsel engelliler alanında çalışan öğretmenlerin daha kolay atandığını ve daha fazla ücret aldıklarını öğrendim. bu bölümü de tercihlerime eklemeyi düşündüm ancak hangisini öncelikli olarak seçeceğim konusunda kararsız kaldım. bu bölümleri okuyanlarla görüştüğümde kimi pdr'nin önünün kapandığını ve 4 yıl içinde atamanın şu ana göre çok daha zor olacağını söylediler. kimileri pdr'nin özel eğitimden daha rahat olduğunu söylediler. bu konuda kafam karıştı. bu bölümler hakkında bilgi sahibi olan varsa görüşlerini paylaşmasını bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pdr okuyorum ve tavsiye etmiyorum. Özel eğitim öğretmenliği ise gayet iyi. Kendi şehrime puan yetse yatay geçiş yapıcam ama maalesef yetmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden tavsiye etmediğinizi açıklayabilir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özel eğitim öğretmenliği iş imkanı açısından çok daha iyi. özel sektörde de değerinin olduğu bir bölüm. yök atlas'dan incelersen 25 yaşındaki insanların bile özel eğitim için çalıştığını görürsün:)
  • bu konuda haklısınız ama özel eğitim pdr ye göre sabır gerektiren bir alan aslında. pdr hocalarından edindiğim izlenimlere göre pdr'nin okuması ve çalışması daha rahat. bu yüzden pdr'yi de tercih listeme eklemeyi düşünüyorum siz hangi üniversitede okuyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okullarınızdaki Özel Eğitim Öğrencileri İçin Tanısı ne Olursa Olsun,Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Hazırlamak Artık Çok Kolay-Çok Pratik.
    Pratikbep programı ile tüm evrakları 3-5dk içinde hazırlayabilirsiniz.Pratikbep programı hakkında daha geniş bilgi ve sipariş için,
    www.pratikbep.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.