laptop hdd yaklasik 5 yildir kullanimdaydi sin zamanlarda donma.reset.yavaslama yapti hdtune ile baktim 5 tane sari warning yazmis yani yedek pikselleri kullanmis disk healt 12 yaziyor..tamirci disk isi bitmis yeni al dedi yani low format kutarmaz dedi..hddyi harici baglayip format icin aparat alsammi kurtarirsa alayim..yoksa yeni disk alcam zaten aparat 50 tl olsa..disk 120 tl < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2018 VOLVO XC90
|
o diskte önemli yedek tutmamalısın bu gün yarın bozulur muhtemelen bad sector var hard diskinde yeni bir disk alma zamanı gelmiş hocam |
suan en iyi hizmet sunan pc ye o HDD yi taksan gene aynı tantanayı yapacaktır. formatla alakası yok hdd ölmüş. ssd almanda fayda var artık hdd devri bitti. hdd den ssd ye gecince bu zamana kadar kendimi bosuna kanser ediyormusum. yuzde 20 lik bi sağlığı kalan hdd yi bi kenara atıp 240 lık sandisk ssd aldım ve acayip rahatladım. gecen hdd den dosya alayım dedım ve resmen ızdırap cektım. pc nın acılması 240 sanıye surdu. acılen hdd yı at ve ssd tercıh et. o hdd de de yedek dosya barındırmamaya calıs. |